Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
danee91
senior tag
-
serito
senior tag
Nem bukok semmit mert a régi Kingmaxokat új árában adom el és csak 6k-t kell fizetnem az újakért. Tudja aCL5-öt 5.5.518-ban de 1100 felett mindíg behalt még +0.2 v -al is. Amint olvasgattam a teszteket a corsair 1066-os simán megy 1200 vagy magasabb értéken.
nekem megéri az a 6k a váltást. De majd meglátom a tesztek mit mutatnak. -
-
maflame
aktív tag
Köszönöm! Én mondjuk a 2x2GB-ot nézegettem inkább... Ha 1066-os DDRII-t vennék akkor följebb kell húznom a RAM-okat, hogy 1:1-ben menjen a proccal? Nem akarok nagyon tuningolni (kicsit talán) csak nem akarnék feleslegesen többet költeni DDRIII-ramokra ha nem muszáj. Arra emlékszem még, hogy anno a sima DDR-P4 korszakban az 1:1 duálban volt az igazi királyság. (200-as FSBx4=800 + 400-as RAM, duálban az akkor =800 és így meg volt a kívánt 1:1-es arány.) Most hogy van ez? Bocs ha hülyéket kérdezek, lemaradtam kicsit. Normálisan fel szoktam készülni egy gépcserére csak most elég hirtelen jött!
-
Szergei
tag
Ha az "1:1 be"-n a DDR-FSB arányt érted, akkor 1.5:1-be hajtom (400 MHz : 266 MHz). Kicsit pontosítanom kellett volna, mert a lapomnál az 1.8V az ~1.88V mert több fesz.-t ad alapértelmezésben, de beállítottam a BIOS-ban +0.10V-ot, így lett ~1.94V CL5 mellé és semmi változás, 2.1V-on (~2.14V) CL4-en is változatlanul szórakozik a gép azzal a 2 modullal.
Viszont ha egyenként tesztelem ezeket (egycsatornás módban), akkor nem fagy le a Memtest és hibát se talál. Mind a 4 modullal továbbra is nagyon hamar lefagy a gép (fesztől, időzítéstől függetlenül), szóval valami gond van, csak nem tudom hogy lehetne egyértelműen kideríteni, pár napja még semmi baja nem volt a gépnek, ha meg vírus lenne, akkor a CD-ről bootoló Memtest miért ugyanúgy fagy le, ahogy a Windows? Nekem továbbra is a RAM-ok a gyanúsak, ha valakinek van bármilyen ötlete, hogyan deríthetném ki, azt megköszönném. (Az előző hozzászólásom)[ Szerkesztve ]
-
s1ru2
aktív tag
Azt elfelejtettem írni, hogy a cél azért leglább ilyen eredmény lenne a 2x2GB os modullokkal is. Ez a mostani 2x1 GB Kingmaxxal van. Baromira örülnék ha 10k fölé tudnék jutni mindenben hasonló órajel mellett. 11+ os írás már megvolt.
[ Szerkesztve ]
Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8
-
jetimokus
tag
Nahátakkor erről például milyen lenne a véleményetek?
[link]
Ebből mondjuk 4-et belarakni a gépbe+ OCZ ventillátoros mem. hűtő? (az időzítése: 7-7-7-20.) Szerintem nem tűnik rossznak az a ram.... De kíváncsi lennék a ti véleményetekre, esetleg tapasztalatotokra...szerk.: meg még annyi hogy ez egy msi x48-as lapba lenne E8500 mellé. Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
jetimokus
tag
Hmmm..... nagyon nem tűnik rossznak, csak egy bajom van vele. Az amire énis azt mondom hogy az én hülyeségem, de nem vagyok kibékülve a Gigabyte-al.... Semmi okom nincs rá egyszerűen.. nem is tudom.. nem szimpatikus. Ha ilyen dolgokról van szó akkor MSI vagy ASUS. Jah, meg ez 13ezer ft-al drágább mint amit én írtam. Igaz hogy annyival többet is tud, de úgysem fogok bele 1900MHz-es ramot tenni... Max 1600-asat mert azt még valahogy azért meg lehet fizetni..
-
Creative997
őstag
felraktam új vga drivert, még talán májusban, a legújabbat. A mostani akciója előtt kb februárban csinálta ezt utoljára. És most aug végén megint. Mindent kimentek a gépről amire szükségem van és formatc mindkét partícióra... aztán beszerzek egy másik xp-t és azt felrakom, hátha megoldja a gondjaimat, nem tom.
Köszi, a prime-ot nem próbáltam, de majd megnézem.[ Szerkesztve ]
Project Torque 4ever! http://www.youtube.com/watch?v=mZFd76UmplE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- E-roller topik
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Trident Z5 Neo DDR5-6000 CL32 2x32GB EXPO memória eladó
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- G.SKILL FlareX 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C14D (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- 64gb SK Hynix DDR4/2666mhz Laptop Memoria (2x32gb)
- 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz RAM - posta az árban!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest