Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolic
őstag
Mivel nem válaszolták másik topikban, úgyhogy ide kopizok.
"X48T-DQ6 lap lesz valamikor, így DDR3-as változat ez. Szóval az lenne a kérdésem az hogyha 4GB OCZ Platinum 1600Mhz DDR3 memó KIT-em van és első néhány hónapban nem fogok tuningolni a tesztelés miatt. Így 1333MHz lesz a célpont, tehát az 1.9V is hagyjon 1333Mhz-en vagy mindenképpen kevesebb kell? Egyetlenegy leírást sem említett erről a termékről, csak az hogy 1.95V felett nincs gari, 7-7-7-24 időzítések. Ennyi."
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
bolic
őstag
válasz Barett 50cal #14325 üzenetére
only DDR3 Ha még mindig bizonytalan vagy, nézesd meg a memók foglalatait, hogy DDR2-es vagy DDR3-as.
-
bolic
őstag
Melyik memóriával kompatibilis a Gigabyte GA-X48T-DQ6 lappal? A 4GB DDR3 OCZ 1600Mhz 7-7-7-24@1.9V KIT memó nagyon szeret szemtelenkedni, mikor hibádzott a Memtest86+ v2.01-n, mikor rövid sípolásokat adott a lap. Az 1. modulnak teljesen rossz állapotban voltak a lábak, gondolom a szervízben sokszor tesztelt vagy többszöri tulajdoni váltás miatt lehetséges, de megtisztítottam, az sajnos csak tud hibádzik. Viszont a 2. modullal nincs baj 9-9-9-24 időzítésen 1.5V~1.9V-ig 1333Mhz mellett! 1600Mhz-en sokat hibádzik, csökkentett időzítéseken is!
Most mit tegyek?
Ez tényleg kompatibilitási probléma a 2. modul? A 1. modult természetesen vásárlási átvételkor "majdnem sérült" termékként kaptam, de majd írok neki e-mailt. Nem gondoltam komolyan vásárláskor, hogy mekkora problémát jelent ez.
Nagyon sz*r ügy. Most pedig hibádzik a 2. modul, ez nem lehet igaz, pedig akarom használni a winfost.
Ugyanitt írjanak kompatibilis memót a lapra, megköszönnék!
Üdv.: bolic
[ Szerkesztve ]
-
bolic
őstag
válasz Antibazsi #14413 üzenetére
Köszi, akkor tökmindegy a 2x2GB? Megnéztem a Gigabyte oldalán a ram support oldalt, hát eléggé elavult a lista, voltam Aqua-ban sürgében, kompatibilitási probléma esetén nem tudnak elfogadni a visszaváltást.
Holnap be fogok menni a boltba. Meglátjuk hogyan alakul.
Nem írtad, hogy memtesttel tesztelted-e? Ez érdekesen alakult ma reggel, az első teszt átfutás rendben volt, a 2. átfutás közben sokat hibádzik.
[ Szerkesztve ]
-
bolic
őstag
Nahh kiderült hogy DDR800-n hibátlanul ment a memtest, tanulságos. Majd holnap reggel 2x2GB-ot tesztelem, mivel most csak egy modult használom.
Tapasztalat: X48 lapra max. DDR800 (talán max. 1066Mhz lehet a kompatibilitási lista szerint, majd utánanézek) mellett működőképes a 2GB modul, akkor is ha 1600Mhz a modul.
Ui.: Tényleg játékokban nincs nagy különbség a DDR800 és DDR1600 között? Hány százalék a különbség? Tudnom kell.
[ Szerkesztve ]
-
bolic
őstag
3,25GB Ugyanis amint kapható lesz az új Zalman ház, ezután Vista 64bit Home Premium SP1 magyar oprendszert fogok tesztelni ( ha tudok szerezni/letölteni magamnak ezt 2 hétig aktíválás nélkül ). Ha bejön, veszek OEM-et. Majd utánanézek, hogy melyik hátránnyal rendelkezik az OEM, de nem ide tartozik.
[ Szerkesztve ]
-
bolic
őstag
válasz zorius #14432 üzenetére
Figyelj arra, hogy melyik órajelig támogat az alaplapod, múlt hétvégén végig kínlódtam a memtesttel, állandóan hibádzik. Tegnap este rájöttem a miértjére. Például a RAM support listán 1066Mhz órajelen különböző márkú max. 1gb modulokat látsz, akkor hibádzani fognak a 2x2gb modulok ilyen órajelen. Nehogy úgy járj mint én!
-
bolic
őstag
1066Mhz duálban 3-szor végigment a memtest hibátlanul, leesett a kő a szívemről.
-
bolic
őstag
válasz terbed #15575 üzenetére
Igen sajnos mindenképpen kell a 64bit, én is hasonlóképpen szívtam. Tehát jó választás lehet a Vista 64bit SP1 magyar Home Premium (Home Basic és Ultimate is lehet), de még mindig tartok a megfigyelést, hogy nem véletlenül hibádzik-e a Vista 64biten-is. Tegnap óta lekopogok és nincs semmi baja, csak furcsa a Vista világ, undorító a ClearType betűsimítás és meg kell szokni. Az is figyeljen oda, hogy nem mindegyik programmal kompatibilis, természetesen tűzfalról, vírusírtóról van szó, a játékok prímán mennek, azonban DX9 vga kareszom van és mindenképpen le kell cserélni vadiúj vga kareszre.
Ha mégis lefagyna, kékhalál stb., akkor Load Optimized Defaults-t végrehajtani BIOS-ban (ezután természetesen letilthatod a fölösleges eszközöket stb.) vagy CLEAR CMOS jumpert alkalmazni, valamint állítsd auto-ra a memória feszültséget.
[ Szerkesztve ]
-
bolic
őstag
válasz szasza_1 #15578 üzenetére
Tudtad, hogy a 2x2GB ramok max. 1066MHz-ig kompatibilis marad az inteles lapoknál? BIOS reset megvolt? Mindent hagyjon automatikusan, a feszt is. Ha tuningolni akarsz 1600Mhz-en, ott az nvidia 790i mobo. Bár az olvasásomból tudtam meg hogy az nvidia lapok tuningolás után majdnem mindegyikükből garis probléma lettek.
[ Szerkesztve ]
-
bolic
őstag
válasz terbed #15579 üzenetére
Igen úgyvan, hiszen xp pro 32biten néhány másodperces akadozó egérkurzor (gyorsan utánanéztem a process explorerben, hardware interrupt kb. 50%-os a proci terheltséget mutat) után jön a kékhalál (ha az újraindítást le lett tiltva). Volt fagyás és váratlan újraindítás. Most Vistánál vagyok, már 2 nap óta nincs kékhalál. Volt kétszer lefagyás, visszaállítottam auto-ra a memó feszt a bios-ban, csak nem figyeltem hogy manuálra van állítva a bios reset után. Kíváncsi vagyok, hogy nem fog-e lefagyni. Ha igen, irány a garis ügyintézés. Nem tudom melyik lesz a lúdas, a lap vagy memó.
[ Szerkesztve ]
-
bolic
őstag
-
bolic
őstag
válasz szasza_1 #15595 üzenetére
1600-on is lehet, de az soha büdös életben nem lesz hibátlan (a gigabyte lap-ram kompatbilitás szerint 1066Mhz-ig támogatja különböző 2gb modulokat, 1333Mhz és 1600Mhz környékén sehol, na ez volt az első megvilágosodásom). Melyik tesztet olvastad? Szívesen utánanézek, amúgy ipon IT-hírekben is írták hogy ugyanúgy korlátozzák a memókat X58-n is, de a nemrég jelent meg a DDR2-DDR3 kombó memó lover lap (asszem p45t-extreme), azzal simán ki lehet hajtani akár 1900Mhz-ig is.
Ui.: Kit érdekel a 1066~1600Mhz különbség?! Alig lehet észrevenni a különbség a játékokban! Ugye winfos indításkor látszik a különbség, de az lényegtelen.
[ Szerkesztve ]
-
bolic
őstag
P45-8D Memory Lover <-- helyesbítve, először nem jutottam eszembe, de rájöttem
-
bolic
őstag
válasz gooool #15605 üzenetére
Memória foglalat: DDR 266/333/400 és DDR2 533/667
Gondolom, neked is elkéne a cmos clear vagy valami hasonló művelet. De kételkednék, ha enélkül is menne.
Ui.: Régebbi lapoknál nem volt ilyen kötelező az "agymosás", volt procicserém és memócserém és nem igényel ilyen agymosást, most más.
[ Szerkesztve ]
-
-
bolic
őstag
Valaki be tudná bizonyítani hogy mindenképpen kell a kétoldalas 2x1GB DDR2 memória a lapba?
-
bolic
őstag
Biztos vagy ebben hogy nem kellene választani a kétprocist? Az is gazdaságos, pl. nálam a kisebb gépben van ilyen az AMD Athlon X2 64 4450e AM2 (2x512kb cache, 2x2.3Ghz, 45W).
Csak adtam a tippemet, hátha mégis szükséged van a kétprocisra.
-
bolic
őstag
Tipp1: Csak párosával elérhető a dual channel (2db vagy 4db), különben single channelként fog üzemelni.
Tipp2: 3GB-ig megfelel a 32 bites Vistára, efelette már ajánlott a 64 bites Vista, viszont a 64 bites Vista is jól működik 4GB-nál kevesebb memóriára
Tipp3: Vegyél 2x512MB ramot.
Enjoy and have fun...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Vengeance LPX DDR4 2x8GB 3600MHz
- G.SKILL FlareX 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C14D (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest