- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szatesz
őstag
válasz
sniper elite #9691 üzenetére
Amúgy 200nál jóval több egy ilyen proci, csak hogy pontosak legyünk!
Ez Kanadai dollár ami kb 170 ft .... Igy 200e forintra jön ki....
-
törölt tag
Jajj Lauda te olyan bölcs vagy.
Belőlem írtál.szerk.: Most írok adatokat a külső winyóra, 320-as WD, HSM-nek (azt hiszem ő írta, hogy kéne neki is), ajánlom, 300 GB egyébként, 5teve-től vettem, és elég jó áron is van.
Kíváncsi leszek XP-re... Most egy ideig hagyom, aztán majd váltok Win7-re, de tuti hogy még a proci is alacsonyabb feszt kérne, és azt jelezné, hogy stabil, holott a francot az. -
Azert ne hasonlitsunk mar ossze ket procit, total instabil beallitasokon, csak mert az egyik alacsonyabb fesszel bebootol mondjuk ilyen bclk-n. Ket kulonbozo lapban, azt meg vegkepp nem tudjuk, hogy Zájec meg milyen feszeket lott be, amit sniper nem.
-
Szatesz
őstag
válasz
Igen ez igyvan....Az ilyen extrém procikat az extrém tuningerek meg aki sokat tuningol és szüksége van a lockmentes procira a nagyobb orajel elérésében...Mert az a proci csak erre jó...Igy ahogy te hasznalod nemsok értelme van...De tudom jol hogy semmi közöm hozzá igy nem rosszindulatbol mondom ....Legalább van pár darab magyarorszagon..
-
HSM
félisten
válasz
-
Szatesz
őstag
válasz
sniper elite #9688 üzenetére
Pedig egy 200e forintos procitol elvarrná az ember hogy tudjon annyit mint egy 70e forintos CPU..
-
sniper elite
senior tag
Szerintem nem stabil, nekem ilyen feszen még a Vista se töltöt be, előbb néztem meg, bár neki újabb fajta alaplapja van szóval benne van hogy akár stabil is lehet! Én inkább szeretem biztosra tudni hogy nem lesz kékhalál game közben, és így járatom most a procit:[link] Persze lehet lehetne 1.14V feszen is járatni, de így a biztosabb!
-
AirBooms
addikt
Na, úgy néz ki, működik több hónap után az i7 cuccom.
Túl vagyok néhény újratelepítésen és csomó hardvergarin. Ma este talán már megcibálom egy kicsit a cucc bajszát is...Vhéééégreee!
-
HSM
félisten
válasz
Overlocker #9674 üzenetére
Naja, valamilyenszinten gát, de hétköznapi használatra kényelmesen elég még a 920-al is elérhető 21*220....
Csak győzd hűteni, 4620Mhz-n.... Nem véletlen van extrém-edition...
Meg aztán extrém hűtés alatt lehet, ez is többet bírna...
De hétköznapi körülmények között ma a jelnlegi QPI link max 4Ghz- tud.... Amúgy még mindig ez a legjobb írás a témában:[link]
(#9679) Zájec: Jól megpiszkáltad a bajszát!
Szép!
-
Zájec
veterán
válasz
Overlocker #9678 üzenetére
akkor ez olyan mint a Gigabyte-é...
csak több köritéssel...
(a biostaromnak inkább olyan asus-s biosa van)(#9601) Overlocker :: " Tehát 221bclk-n csontrafagy?
"
egy kicsit piszkáltam rajta
::
-
Zájec
veterán
válasz
Overlocker #9676 üzenetére
a gigánál még lehetet, mert ott ugy van hogy x36,x44,x48...
persze x36 -n kelett használni.. ha jól emlékszem a x44 még kb 160-170Bclk -ig müködött nálam,, utána már csak a x36....
a slowmode-nak meg nem sok értelme van ahogy mondod , a teljesitményvesztés miatt...
ki sem probáltam...a 220bclk-nál az NB-nek adtam,, hogy válaszoljak az elözö kérdésedre,, a többihez nem nyúltam... persze a vcore-n és a qpi/vtt kivül... nem mintha még sok variáció lenne...
a DFI-nek milyen biosa van ami-s ?
( mint az asusnak?)
mert a biostaromnak-nak valami ami féle van.. -
Zájec
veterán
válasz
Overlocker #9669 üzenetére
hát a QPI sebességen nem sokat lehet vatiálni,, az annyi amennyi...
(ezt úgyértem hogy nem variálható úgy mint az uncore) -
Overlocker
veterán
Igen, ebbe a limitbe ütköztem. Max. 225bclk-t sikerült kihozni, az ilyen 4050 qpi..Lassan kezdem átlátni ezt a core i7 dolgot és a problémákat. Még pedig QPI sebesség, ami X58 chip és valamennyire a proci gátja is!
Ma megnézem pontosan, milyen x58 chip van a lapomon, valószínűleg még nem B3-as. -
kris75
aktív tag
HI! Nekem 3800Mhz 1,2000 V 24/7 megy 1 óra Prime95 Blend test hibátlan volt
-
HSM
félisten
válasz
Overlocker #9669 üzenetére
24/7 lazán megy 3600-on, Vistát betölti 3950-en. Elvileg 4Ghz az elméleti limit, ezért (is) nehéz 222-es BCLK fölé menni... Nálad mennyi a max, úgy amit használni is lehet?
-
Sárpac
nagyúr
Most kaptam egy akkora kékablakot, hogy majdnem hanyattestem a székemmel mikor az erősítő azt mondta bumm!
Érdekes volt mert nem azonnal szállt el szépen elkészítette a dumpot 5-6sec és aztán reset!Gondolom memória vagy uncore lesz a ludas... -
westlake
félisten
ugyanolyan tutri megvenni oket, mint az i7-es procikat.. az osszes 1366-os xeon megy desktop lapokban is (kiveve nehany lapot).. altalaban dragabbak ezek a procik, mint az i7-esek, igy ezert nem eri meg megvenni oket.. en azt mondom, nem erdemes veluk foglalkozni
(kiveve akkor, ha pl. olcsobban meg tudod venni, mint egy i7-es procit.. mondjuk az ebay-en)
egyebkent itt van egy-ket info -
törölt tag
Erről westlake majd mesél neked, neki tapasztalatai is vannak, mert Xeon processzort használ most is. Különösebb eltérés nincs a két proci között, bár van itt variálás, hogy W, vagy X széria, szóval westlake majd elmondja erről a véleményét, én nem tudom mi a különbség. Talán a W/X széria között az, hogy egyik működik X58-ban, a másik nem... Vagy nem tudom
-
Wayne
aktív tag
Mi a helyzet ezekkel a procikkal? Kb hasonló áron van, mint a 920as.... Tuningpotenciál? Mi a különbség a kettő között?
-
törölt tag
válasz
Beowulf #9642 üzenetére
Vagy esetleg jobb lapot, mert P6T SE... Lehet, hogy jó, de vannak nála fényévekkel jobbak, az is biztos, és ha már 950 helyett 920-at veszel, abból a pénzből tudsz jobb lapot is venni.
front3r: Jövő év elejére szerintem nem lesz 920. És hűtőből is lehetne jobb... TR/ThermoLab, stb. Meg én inkább Asus lapot vennék, de te döntésed.
-
Beowulf
csendes tag
Köszi a válaszokat!
Meggyőztetek, megveszem inkább a 920-ast és majd veszek egy jobb hűtőt a tuning miatt... -
HSM
félisten
válasz
#97544192 #9629 üzenetére
Ja, az lehet nekem is jönni fog egy 320-as WD passport Studio... Nagyon szimpi....
De sajnos nem állítja be az sem a programjaim úgy, ahogy szeretném....
Viszont az új Vista-n végre úgy tűnik, hogy úgy megy a prockó, ahogy eddig is kellett volna neki!
3800 egyenlőre jónak tűnik, igaz, jelenleg szégyenletes, 1,25V LOAD feszen....
Majd még finoítom...
-
front3r
őstag
Köszi a választ!
A jövő év elején tervezek venni egy Corei7-es rendszert: 920-as proci Cooler Master Z600-as hűtővel a tuning miatt, és talán ezt a lapot mellé: GIGABYTE GA-EX58-Extreme
Illetve Kingston HypreX 6GB 1600-ast + ugyanebből 3GB-os Kit.
Ez jó összeállítás egy több évig korszerű rendszerhez? -
AirBooms
addikt
válasz
Beowulf #9633 üzenetére
A 950-hez pontosan annyira kell vagy nem kell hozzányúlni 3 évig, mint a 920-hoz. Csak most fele annyit fogsz költeni a procira... Ramból indulásnak kiváló egy jobbfajta 1600-as, de ha a pénztárca engedi, vehetsz 1866-ost, vagy 2000-est, hátha valami nagyon szuper prockót fogsz majd ki. De a ramot szerintem megéri inkább később jobbra cserélni, amikor már tudod, mit bír a procid...
-
Beowulf
csendes tag
Üdv!
Akarok venni egy core i7 950-es procit.
Egy 1600 Mhz-es DDR3 ramot néztem ki, de valahol azt olvastam, hogy az 1333 Mhz-es ajánlott hozzá. Ennek most tényleg van valami valóságalapja vagy hagyjam figyelmen kívül ezt a "hülyeséget"? -
HSM
félisten
válasz
#97544192 #9626 üzenetére
Ebben 100% igazad van, meg is kapta. Csak sajnos az időm nem mindig engedi meg, hogy egy fél napot, napot rászánjak egy komplett oprendszer áttelepítésnek... Mert a Vistám nem para, azon kb. csak játszok netezek, már újra is húztam, de az XP-m nagyon sokminden van....
Az nem lesz egy kis munka....
(#9627) Lauda: Sajnos igazad van...
-
Ja ezek utan nem csoda, hogy alapon is bsod.
-
-
Na ja. Nem igaz, hogy ha stabil a gep, akkor nincs kekhalal. Ha szar az op, akkor nincs semmi garantalv, ezert tesztelek xp alatt, mert ha azt eldobja, akkor biztos a tuning kaka.
-
törölt tag
Minket meg hülyének néztek ha szar a gép és felmerjük hozni hogy Vista, vagy esetleg Win7 miatt az...
Itt pl. Laudára gondolok. De nekem is volt, hogy szidni mertem a Vistát mert evritájm kékhalálozott, aztán én voltam a hülye... Érdekes, XP-nél meg se mukkant akkoriban a gép, egy kékhalál nem volt, Vistán meg csak úgy folyt a képembe... -
Sárpac
nagyúr
Szereztem egy új procit elsőre a két vid 1.1000/1.1625Volt picit jobb mint a régi!
Holnap teszt!
-
törölt tag
IBT nekem is szar. ^^
Több óra GTA IV + Crysis + Prime + LinX no error, de az IBT az talál, mert az IBT az jó.Rossz idő ingyen hűtés:
-
HSM
félisten
Az biztos... Én már alaposan berágtam ma a konfigomra...
Az egész napom ráment, hogy stabilizáljam a cuccot, már rég minden általam ismert tesztprogram hibátlanul futott, (kivéve az IBT2.3, az mindig talált hibát, de rájöttem, a progi 64bites verziója szar a vistámon, ki érti ezt?) de a játékok bohóckodtak... Aztán már alapon is sikerült hibát előcsalnom... Pfff.... Elegem lett, most Vista reinstall lett kész éppen, aztán jönnek a gamák, majd az egyéb tesztek...
-
Zájec
veterán
Overlocker:: csini a 230-s bclk ,, klassz.. 32M..
prime stabilat mennyin birja...Lauda:: ne kapkodjál
,csak finoman,, amihez kedved van....
eröltetni nem kell... mert akkor megharagszol rá -
Zájec
veterán
Keldor papa ::
van egy jó üzleti ajánlatom részedre , a fentiekre...
eladom neked a gigabyte DS4 + 920(c0/c1) procit 93k -ért (jóárasitva),, és megveszed hozzá vagy HSM kolléga 3x1gb -ját 10k ért ,vagy az enyémet (6gb) 20k-ért...
szerintem ez elég jól hangzik üzletileg részedre..
az elsö variácio megáll 103k-ba , a második 113k-ba...
110k emlitettél, az elsö variácio még 7k-val ólcsobb is....
-
Zájec
veterán
akkor jó , csak azért mert ilyen kánikulába nem fogom nyüstölnia gépet 8szálon...
pláne egy klima néküli ,emeleti lakásban...örülök hogy elsökörben legalább ez összejött.
amúgy a 4500mhz -s eredmény az HT on....
ez az elsö D0-s procim amit Gianni-tól hoztam...3847B023 az fpo-ja..
-
törölt tag
válasz
SzlobiG #9603 üzenetére
Na én azt nem fogok venni, mert kb. csak a gépház oldalára menne fel... A gépházat meg nem bántom. Tripla radiátorból a Thermochill PA120.3 kb. olyan teljesítményű, mintha nem is tripla lenne, hanem valami csúcsszuper csodaradiátor
XSPC is elég vastag, a Feser Monstra-rol meg ne is beszéljünk... Az meg már szerintem túl vastag, az se férne be
XSPC-ben gondolkodok én, majd nézek teszteket, meg kérdezek róla a megfelelő topikban, ha odaérek, hogy veszek egy másik radiátort... Addig meg jó ez, kb. úgy vagyok vele mint te, hogy csak teszteknél magas a hőfok, játékokban nem gáz. -
Zájec
veterán
válasz
Overlocker #9601 üzenetére
nemtudom... mégcsak ismerkedünk...
mindenesetre 220 bclk-n betölt ,mitha misem történt volna....aztán majd késöbb lehet "pöckölgetni"... a saját T-power -s OC tweakjét még fel sem raktam...
de szerintem nem nagyon fogom ennél feljebb piszkálni, mivel nemvagyok hajlandó a többifesz-hez és pci-e mhz-hez nyúlni...
Lauda:: és akkor mivan ha HT off van
-
válasz
Overlocker #9601 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest