- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
Ja igen egy új eredmény a cpuz 1.52.1-el:
Unlockos az i920-am! -
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #11685 üzenetére
Azt mondtam kevés lehet 4ghz-re, nem azt hogy kevés lesz...
Óriási különbség...
Amúgy az a kérdés, mit értesz alap fogyasztásnak? Ugye nem a TDP-t?
Mert még a C0-am mértem, alapon, turbo nélkül 65W Linx alatt... És az torkosabb proci volt ráadásul, mint a D0-om...
És a CPU-Calc-al kiszámolva ki is jött nagyjából, hogy mennyit kért a proci 4ghz-en... (olyan 30W-al lőtte alá.) Szóval nálad az a gond, hogy az alap fogyasztásod sem ismert, márpedig nem mindegy, hogy 60W duplája, vagy 130W duplája.... Remélem, érted, mire gondolok.... -
Zin
őstag
i9 az mikor jelenik meg
-
katt777
félisten
Hát, Everest eddig Q-s és C2D procikkal is totálisan pontos harmadolást mutatott, és ha CPU-Calc-cal megnézi az ember, akkor is az alap fogyasztás bő duplája jön ki ekkora tuningnál. Mellesleg azt se feledd, milyen házban van a cucc!
Ja, az AC venti 1500-at pörög, de még nem is kell végig fullban pörögnie a 81°C-hoz, néha lejjebb kapcsol.
A grafikonból majd látszik, hogy a 81°C csak max, nem ment ennyin végig. Láthattad amúgy a Z600 tesztemben, milyen jó ez a hűtő.
Ja, amúgy nem te mondtad, hogy kevés lehet a tuningolt i920-ra.
Egy 3DMark06 eredmény, mire jó az új tech önmagában (hiszen 1 mag megy SM2 tesztben, és 2 félterhelésen HDR-ben):
i920@4.00GHz: 18674 SM2: 6791 HDR: 8110 CPU: 7583
E8400@4.05GHz: 15676 SM2: 6409 HDR: 7923 CPU: 3671Szóval van itt izom rendesen!
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #11683 üzenetére
Ja, nincs azzal gond, nem mondtam, hogy rossz hűtő...
Viszont nekem kicsit túl kevésnek tűnik az a 81 fok max, szerintem tuti nem volt ott 190W a CPU...Nálam otthon, igaz, 30 fokban és leszabályzott, de erőteljes házhűtéssel ennyi lett 170W+Uncore: [link] Igaz,csak egy 1600-as venti szellőztette a BARAM-ot... Fogyimérő 225W-ot mutatott üresben, 420W-ot Lyx alatt....
-
katt777
félisten
Mondtam én, hogy frankó ez a Z600. Idle lazán elvan 33°C-on (magok: 43°C), és csak kimondott terheléses teszt alatt melegedett 80°C-ra, nem kell 1.5X ennyibe kerülő hűtőt venni Ha az Everest ezúttal is harmadol, akkor a Z600 195W-ot kezel le. Azért terheléses teszt alatt 1.3V-nál többet már nem szerencsés adni a procinak sztem.
Mindent dokumentáltam, majd bent lesz a cikkben (a honlapomra először feltöltöm az anyagot, onnan szoktam képeket linkelni). Természetesen mind a 8 mag
megfelelő terhelést kap, ezt majd láthatod a grafikonokon (terhelés és hőtermelés is lesz). Menet közben persze Lynx-szel is teszteltem, csak az nem olyan forrasztó a procinak. QPI-DRAM-ot egyébként sztem az ASUS nem engedi 1.65 fölé, az OCZ-nek meg pont annyi kell. Kézzel meg csak 1.64-re v. 1.66-ra lehet beállítani (utóbbi már piros).
Most még tesztelek hétvégén, aztán a PCI-EX4 slot működésképtelensége miatt a lap megy garba vissza, P5Q-n majd összerakom a teszteket az eredményekből, és jövő hét 2. felében jó eséllyel olvasható lesz. Persze az is lehet, hogy játék tesztek miatt várok még vele, ez attól függ, mire lesz időm a hétvégén. Ha 16 Vantage tesztet is le akarok nyomni Vistán, akkor szűk lesz az időkeret.
-
HSM
félisten
válasz
katt777 #11677 üzenetére
Hűh, ezzel azért vigyázz... Van pár dolog I7-nél, ami rövid úton kifingathatja.... Pl. a QPI/Dram voltage elvileg nem ajánlott hosszútávra 1,35V fölé, márpedig a lap auton simán fölélőheti... A Dram voltage sem szerencsés 1,65V felett. Ráadásul a kettő különbsége sem haladhatja meg a 0,5V-ot.
(#11681) katt777: Tényleg jól hangzik, amit művel a Z600-ad.
Azért majd ha lesz valami konkrét eredmény, belinkelhetnéd, kíváncsi vagyok!
(Ja, amúgy ugye a legfrisebb IBT-vel tolod, és csekkoltad, hogy 100%-ra terheli a procit? Mert nálam az IBT mindig csak 4 magot terhelt, azért kezdtem a Lynx-et használni helyette... (Ugyanaz a tesztmotor, csak utóbbi megbízhatóbb, jobban paraméterezhető GUI-val van ellátva.)
-
katt777
félisten
Nem, a képre gondoltam, de most már értem, mire linkelted, csak nem volt egyértelmű (asztem, a tuningra). Azért én örülök, hogy a Z600 az állat IBT alatt is elég 4GHz-en a procinak (nem rossz az 50%-os overclock sem).
Azt írtam már, hogy tudom, mennyire "túlbiztosít" az ASUS, ami szerintem kicsit veszélyes, de hát ők tudják.
-
katt777
félisten
Na, úgy döntöttem, nem tökölök a cuccal: rádobtam minden auto-ra, BCLK-t 200-ra, RAM-okat 1600-ra, hadd szóljon. Szólt is, csak igencsak kezdett melegedni a proci, mert a lap, jó ASUS szokáshoz híven megfeszítette a procit, mint Jézust a kereszten; 1.43V-ot adott neki! A maghők megindultak szépen 90°C felé. Na, mondom, ez nem lesz jó, biosban feszt le 1.25V-ra, aztán innen felfelé, a végeredmény:
200x20=4000MHz, IBT is stabil (RAM-ok CL9-ben, de szinte totál ua, mint CL7), max hőmérséklet 81°C (IBT). Everest szerintem most is harmadol, mert 65W-os fogyasztást jelez max. terhelésen, viszont akkor szépen teljesít a Z600 egy ventivel.
Próbálom majd még a CL7-et, illetve a turbo-t 200BCLK-val, az mégiscsak 4.2GHz-et jelentene.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
CHIPman #11675 üzenetére
Hát szerintem nincs nagy különbség az UD3R és a P6T SE között mindegyik alsó kategóriás az X58-asok között. Itt szerintem már csak a szimpátia dönthet hogy melyik gyártott kedveled jobban. Bár szerintem a több memória slot miatt vegyed az ASUS-t.
De + 5-6k-ért már jobb alaplapokat is kapsz például: Biostar TPower X58A 51k ért láttam.És ez a lap nagyságrendekkel jobb mint a másik kettő. Hát ASRock-ról nem tudok mit mondani az biztos hogy itt a PH-n nincs senkinek olyan. Nem túl jó a hírneve, de ettől még lehet hogy jók az X58-as lapjai. -
CHIPman
nagyúr
válasz
Cyberpunk #11672 üzenetére
UD4P-t nem veszek, 3x1GB memóriával és UD3R-rel pont a keretben lennék. Inkább kérek kölcsön, veszek 3x2GB-ot és UD3R-t, mint 3x1GB-ot, és P6T SE-t. Tehát a P6T SE és az UD3R különbségei érdekelnének. Valamint, ha a P6T SE-nél olcsóbb többi lapról van tapasztalat, akkor azt is szívesen várom. Konkrétan az ASRock X58 Extreme érdekelne.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
CHIPman #11670 üzenetére
A 9-edik az szerintem nem a procié lesz. Nagyon külön van a többitől, meg nem szoktak páratlan PWM-eket felpakolni. Úgyhogy ez a lap szerintem 8 fázisos lesz.
Aha akkor már oké
Hát a különbség leginkább ebben mérhető fel szerintem nem annyira jól tuningolható mint az UD4P. Meg hát ugye a memória slotok + PCIE. És a hűtés ami egyszerűbb rajta. Plusz még az UD4P-n van titkosító chip is
-
mpierre
veterán
válasz
Sárpac #11657 üzenetére
Ja kérem, akinek nem jó auto-n...
Szerk:
Asszem egy kisebb csoda számba ment, hogy a gép bírta. Rosszul volt bedugva a 24 pines alaplapi csatlakozó, simán kipottyant.
Valamennyire érintkezhetett a dolog mert így ment egy jó ideje, csak most átrendeztem a gép belét és akkor derült ki.
Érdekes azóta meglett 210bicikli - csak a linx dob olyat, hogy elfogyott a memó, ugyanezt csinálja 21×195-nél is.Pedig már nem 1624 MB-al tesztelek, hanem 1600-al.
-
válasz
sniper elite #11665 üzenetére
Ellenorizd nyugodtan, nem raz az, de elotte ird meg a vegrendeletbe, hogy ramruhazod a geped+osszes vagyonod.
-
Szatesz
őstag
Ha kell valakinek 3GB Kingmax ram 1800cl8 stabil és 1550 cl7 is stabil 1.64v al...Elpida csippes minden lapba jolmegy...Akkor szoljon és 12k ba oda adom...
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Cyberpunk #11658 üzenetére
Hogy hány fázisú a tápellátása?
Jó tudni, hogy képen is meg lehet nézni. Hogy is lehet?
A P6T SE 8+2, azt tudom. De a keretből már így is kifutottam, szal inkább csökkenteni kéne a kiadást, mint növelni, tehát a P6T SE bőven jó.
mod: az ASUS oldala valamiért most sz@r@xik nálam, de azt meg tudtam nézni, hogy a P6T SE 8+2-es. -
katt777
félisten
Na, szépen el is indult a gép 3.3GHz-en turbó nélkül, hogy visszavettem a RAM-okat, viszont azok így csak 1318MHz-en mennek, és szépen be is lassultak (kb. 18-20%-ot). 200BCLK-ig kellene felmennem, hogy megint 1600MHz-en menjenek, de azt aligha tudom megadni Vmod nélkül stabilan. Mivel mindig más dolgokat írtok, mint ami nekem van a biosban, leírom, és hálás vagyok előre is a segítségért:
BCLK freq.
PCIE freq.
QPI DRAM freq.
UCLK freq.
QPI Link Data rate
-----------------------------------------------------------------
CPU volt. 0,85-2,1V
CPU PLL volt. 1,8-2,5V
QPI DRAM Core volt. 1,2-1,9V
IOH volt. 1,1-41,7V
IOH PCIE volt. 1,5-2,76V
ICH volt. 1,1-1,4
ICH PCIE volt. 1,5-1,8V
DRAM Bus volt. 1,5-2,46
DRAM Data ref. Voltage CHA 0,395x0,630x
DRAM Data ref. Voltage CHA 0,395x0,630x
DRAM Data ref. Voltage CHB 0,395x0,630x
(Ezek vannak 0.5-ön, ami gondolom a felező, amiről Sárpac szólott volt.)
---------------------------------------------------------------
Loadline Calib
CPU differential Amplitude
CPU Clock Skew
CPU Spread Spectrum Disabled
IOH Clock Skew
PCIE Spread Spectrum DisabledSzóval az ASUS így nevezi, ezért semmitmondóak a cikked infói számomra. De majd ha én összehozom ezt, majd úgyis megírom az ASUS-os változatot.
BR4D: MSI nem jó semmiben. Volt P4-es és AMD lapom is (utóbbi csúcs kat. K9A Platinum)
CHIPman: Én néztem, az ASUS most nem a saját modelljeiben, hanem az Asrock-okban vette le a 16 fázisos ellátást 8-ra (úgy rémlik, minden P6T 16-os, de ASUS oldalán meg tudod nézni), amúgy hasonlónak tűnnek, és nem is drágák. Biosban persze vsz. kevesebb a beállítási lehetőségük, de pl CF-t és SLI-t is tudják alapból, ami GB és MSI termékekről nem nagyon mondható el.
-
CHIPman
nagyúr
A boltokban most melyik UD3R van a 3 közül:
GA-EX58-UD3R (rev. 1.6), GA-EX58-UD3R (rev. 1.0), GA-EX58-UD3R-SLI (rev. 1.0)
?
Valamint tudom, hogy az UD4P 12+2+2 fázisú, de az UD3R-nél és a P6T SE-nél nincs odaírva. Valaki tud segíteni? -
Zin
őstag
sokat megy a net,neha jatszok is.i7-mennyit eszik ha netezek?ugye nem 120w-ot?Mert akkor nem kell
-
-
törölt tag
válasz
CHIPman #11647 üzenetére
MSI nem jó tuningban.
Vannak kivételek, de a legtöbb elég ratyi. A kivételeket csak Achill3uS miatt mondom (azt hiszem ő hirdetett Eclipse SLI-t az apróban).
Olcsóbb pedig nem hiszem hogy lesz, esetleg pár napra, de úgyis fel fognak menni az árak, maga az Intel mondta, hogy 1366 lesz a csúcskategória. -
ImI87
őstag
válasz
katt777 #11645 üzenetére
Igen, Asus-nál UCLK. Ennek az emeléséhez kell a CPU/VTT fesz, (amit mi QPI fesznek szoktunk hívni).
Szerintem amúgy ne balfaszoskodj ilyen alap BCLK-val, hanem tedd 200-ra. Ahhoz választasz prociszorzót, a ram tud menni 1600-on, és az UCLK-t tedd 3200-ra, vagy 3400-ra. Állíts be neki 1,35V CPU/VTT feszt, és így fasza gyors lesz a rendszer. Ramokat meg tedd át CL(-ba, fölösleges erőltetni a CL7-et, adódhat belőle némi instabilitás.......Ne mondd, hogy nem sokat mond az i7 cikk.
Minden benne van, amit a normál tuninghoz tudni kell. Neked csak annyi a dolgod, hogy megnézd hogy ASUS hogy nevezi a dolgokat.......
-
katt777
félisten
válasz
Sárpac #11644 üzenetére
Az uncore az ASUS-nál az UCLK? Mert így, hogy uncore nincs. QPI VTT mintha lenne, de minden auto-n volt a BCLK-n és a RAM-sebességen kívül. Mondtam, hogy még láma vagyok ehhez az X58-hoz.
Sajna a logout-os i7 tuning cikk elég keveset mond.
Mondjuk 3.3 körül is megvan 25% tuning, az E8400-at meg nem is néztem 34% fölött, de annyit azért megpróbálnék kihozni. Most megyek is, a 3.3-on elmaradt +2 3D06 tesztet lenyomom, aztán próbálkozom, és majd jövök.
-
katt777
félisten
válasz
Cyberpunk #11627 üzenetére
Ha megnézed: 3DMV EQ minőségben nem létezik kihajtás (3.8 és 4.05GHz között lazán nőtt a 3D teljesítmény), miközben alapon az E8400 is elég, és ezt azóta sem nagyon értem, ha csak nem valami csalás van a dologban. Ja, hát optimalizált vagy régi játékok már az E8-nak sem okoztak gondot.
Skacok, asszem belefutottam a RAM-ok hegyébe (mármint a kihegyezett OCZ-kébe). 165MHz-es BCLK-val egyszerűen leáll a Windows a bejelentkezésnél, hiába emeltem/auto-ztam a RAM-okat, vagy adtam meg 1.64V-ot (1.65-öt nem lehet), a channel-eket külön nem néztem. De a RAM-ok 1654-en mennének egyébként. Annyiból nem számít, hogy úgyis 1600-zal számoltam, hát majd leveszem, aztán lehet emelni a BCLK-t magasabbra. Legalábbis remélem. A problémával kapcsolatban egyéb tippeket szívesen fogadok!
Most turbo-val (21X157) van meg a 3.3GHz a tesztekhez, de ez stabil.
-
törölt tag
válasz
tupacamaru #11640 üzenetére
1366 az időtállóbb, mert P55-be nem lehet majd 6 magos procit tenni, 1366-ba viszont a jelek szerint igen. Úgyhogy akinek van 30-40 ezer Ft pluszba, az 1366-ot vegyen, és ne 1156-ot.
-
törölt tag
válasz
CHIPman #11636 üzenetére
Mert jönnek az i5 procik, és készül az Intel... 1366 a csúcson lesz, akinek nincs pénze, vegyen i5-öt, meg kisebb i7-et...
Ez van, Sprite.Zin: 920 még marad egy ideig a piacon, én nem tudok semmi prociról, ami átvenné a helyét. Szerintem fel fog menni az ára az i5-ök és a kisebb i7-ek miatt. 940 már kifutott, 950 lett helyette, az is kifut lassan... Jön a 960.
-
bim
veterán
válasz
tupacamaru #11637 üzenetére
elvileg menni fog benne . Mondjuk az ára aranyban lesz mérve.
-
CHIPman
nagyúr
Sziasztok. Régebben nézelődtem i7 után, de akkor nem volt annyi pénzem, mint amennyi kellett volna. Akkor 275 körül volt az Euro. Most is kb. ott van, de a legolcsóbb Giga lap is drágult vagy 10k-t, a 920 is több, és még RAM is kéne. Ez miért van, hogy ennyire felmentek az árak?
-
Zin
őstag
sziasztok!
a legdurvabb i5 az az i7 920-at veri vagy sem?mert akkor mi ertelme i5-nek ? -
Cyberpunk
félisten
válasz
katt777 #11625 üzenetére
Valaki egyszer linkelt egy tesztet hogy mekkora órajelen hajtja ki ez a processzor a VGA-t.
Igaz ott egy GTX280-as volt a teszt alany. Ha jól rémlik olyan 2,2GHz körül Full HD-ban.
Bár ez szerintem erősen játékfüggő, mert van amelyik játék jobban használja a procit van amelyik kevésbé. De mindenesetre jó támpont hogy van ebben a prociban még jelentős tartalék, a következő generációs csúcskártyákhoz is -
katt777
félisten
válasz
kris75 #11620 üzenetére
Durván nem rossz ez a 4890! E8400-zal 6409/7923-at hoztam ki a 4870-ből 4.05GHz-en. 4890 talán már az Oblivion-t is vinné rendesen. CPU-score-om még csak 2.66-on van, az 5176 körül alakul. Aztán persze majd még 16 féle Vantage tesztet is le kell futtatni (ill. XP-n még 8 3D06-ot 3.3-on), szóval a melónak a negyedénél sem vagyok.
Feltoltam BCLK-5 150-re, hogy meglegyen a 3GHz-es összehasonlítási alap E8400-zal. RAM-ok maradtak CL7-ben, de persze csak 1500-on mentek (lassultak is ennek megfelelően), 1800-ra mégsem akartam ráereszteni őket.
A rendszer teljesen stabil. Többi beállítás auto-n volt, így a proci 1.184V-ot kapott. Ezt sztem leveszem 1.1-re kézzel, hogy tényleg alapon maradjon a fesz, aztán du. megküldöm 165MHz-cel, mert az 3.3GHz, és a RAM-ok is 1600 körül mennek majd vele, ill. egy rakat 3.3GHz-es E8400 + HD4870 VGA tesztem van összehasonlításul. Van persze még 3.8 és 4.05GHz-es is, de egyelőre azt nem vállalom be az i920-szal, legyen stabil 3.3-on, lehetőleg alapfeszültségen. Sajna proci tesztek csak 3.8-on vannak 3.0 fölött E8400-zal, szal ez a 3.0GHz-en futtatott teszt is jó lesz valamire. Szép lenne persze majd az is, ha összejönne a 4GHz (20x200), de a mindennapokra bőven elég 3.0 is, ahogy a VGA-teszteket nézem.
-
BR4D, Bagira01: ezeket nem ismerem, azert nem mertem ajanlani.
Bagira01: hol latod Te ott, h jobb?
Pont a legutolso. -
Bagira01
veterán
Ezzel a szegénnyel mi a helyzet ez is jobb mint a tru
-
katt777
félisten
válasz
kris75 #11613 üzenetére
Az az érdekes, hogy amikor a nem kicsit forrófejű VGA-m fölött volt a PxDVR2000H, vagy most alatta van, közvetlenül a venti előtt a TV200XP, semmivel nem forróbb a VGA, mint amikor szabadon volt. Meglepett, de nem bánom. A VGA az alsó slotban eltakarja a ragyogó ASUS fényjátékot, így meg legalább tükrözi (képek majd a cikkben).
Hanem amitől eldobtam az agyam: Futtattam már egy rakat 3D06 tesztet, és amit ez a proci 1 maggal SM2 alá tesz teljesítményben, az valami lehengerlő szerén 2.66GHz-en, pedig E8400-am volt előtte, nem Athlon holmi AMD proci. Röviden, alapon 5809 volt az SM2 pontszám, 4.05GHz-es E8400-zal 6033 (de ott már ki volt hajtva). Ergo 2.66GHz-en az i920 olyan teljesítményt produkál a VGA alatt, mint egy E8400 3.3GHz-en (ott volt SM2 5835 pont).
-
válasz
pargeting #11616 üzenetére
Ezekkel nem foghatsz melle, 2 venti ra es mehet:
ThermoLab Baram
Thermalright Ultra 120A
Thermalright Ultra-120 eXtreme
Thermalright TRUE Black 120 -
pargeting
csendes tag
Szerintetek milyen hűtőt tegyek egy i7 920ra?
R2G lapban 3.5ig gyári hűtő is birja egy kis segítséggel de a felett elfogy. Nem kellene olyan komoly tunningra max 3.6-3.8ghz 24/7re. Ezzel megbizkózik egy mugen 2 is nem?
Valami olyan hűtő kellene ami könnyen beszerezhető mint a mugen 2, ennek kéne valami alternatíva mint a baram true vagy a vendetta 2 ill. a xigmatek hdt-je.
Ti mit ajánlotok? Néztem adatlapjaitokat sokatoknak van mugen 2, meg vagytok vele elégedve?üdv és thx
-
Szatesz
őstag
Nemdobja...De ha akarod akkor nyomok par orat vele
Miutan linkelsz te is valami szép eredményt
" Valamit valamiért"
HSM: Az UD5 nek a biosara kicsit több idöt forditottak, nem véletlen megy többet BCLK ban is....Igen 24/7 re kitünö választás a UD4P...
Overlocker:Köszönöm
-
kris75
aktív tag
-
katt777
félisten
válasz
#97544192 #11585 üzenetére
ASUS-t illetően csak a Glaciator hűtés gagyi, az első 4870-emen 1 hónapig tartott, a 1.-on 2 hétig (igaz, az gyárilag javított volt). Nem lehet valami IRQ beállítási probléma?
HSM: Abban megy is, de a 2.-ba nem teszem, a 3.-ba téve meg 8X lesz az 1. slot...
Sajna egyik lapgyártónak sem könnyű előre kitalálnia, hányféle RAM-ot tesznek majd bele a lapba (ja, szabvány, ezt neked
), pl. eleve már csak az 504-es bios-szal ismerte fel a RAM-jaimat a lap, előtte (2.64 volt rajta) többezres MHz-eket látott. Azt meg mondjuk tudhatná mindenki (lásd még: kihegyezett RAM-ok), hogy a hardvernek azt KELL tudnia, amire a gyártó beállította, azokon a beállításokon 1MHz-cel sem többet, ezen nincs miért mérgelődni. Ha mégis tudja, az már mák, és a felhasználta alkatrészektől függően mindenféléből lehetnek jól vagy sehogy sem tuningolható szériák. Én eleve azért vettem 1600-asokat, hogy ez meglegyen, ha kijön belőle több, hát örülök, ha meg nem, akkor lejjebb veszem a sebességüket és/vagy az időzítéseket. Persze az OCZ is megtehetné, hogy nem 7-7-7-20-at ír rá a moduljaira, hanem az összes időzítést, és akkor megspórolná a kísérletezést a usernek, de akkor meg mivel kísérleteznénk?
(Ja, és a többi gyártó is.)
Hasonlatod sántít! Ferrarival szívesen elmegyek pár körre, meg a mindennapokban is szívesen használom, ill. -nám (főleg, hogy ha lenne, minden nap elmennék vele valahova). AZ autó (meg még abban a kategóriában néhány), a BMW meg a többi csak gépszekerek. (Egy kicsit sem vörös a vérem.
)
Lacc88: Akkor ne sajnáld a 6GB-ot, jól jön az még. Amennyire meg mondják, hogy stabil a Ft, bármikor megint zuhanhat.
Hé, van, aki konkrét kérdést vár, meg van olyan is, aki azt gondolja, hogy ha nem tudod, hát ad némi támogatást, ha van éppen ideje (de nem mindenkinek van, és nem mindig).
kris75: Kedves márkatárs, nálad OK a PCI-EX4 slot, vagy nem használod? Hűtőnek én javasolnám még a relatíve olcsó CM Z600-at, nálam 34-39°C-on tartja a procit, terheléses teszt alatt meg eddig max. 62°C-os volt 1 ventivel, igaz, tuning még csak a beépített turbó volt.
Cyberpunk: Ja, hát írtam, hogy 64-bit alá tegyen 6-ot.
Szatesz: Hű, de nem semmi!
ImI87: Hát, a TV tuner egyáltalán nem. És ha a lap PCI-EX4 slotja rossz, akkor meg vagyok léve, mert semmivel nem tudom tesztelni. A 4870 elég nehezen menne bele.
RAM-okról (és gyártóikról) meg írtam, illetve a lapok hozzájuk fűződő viszonyáról. Lehet, hogy kijön egy új bios, aztán minden pöpec lesz. Nálam ugye időzítések megvoltak, csak sebesség nem, de kiírtam a biosból, aztán csak azt kellett picit módosítani, mint kiderült. Az ASUS auto-beállításokkal inkább ráhagy a késleltetésekre, ezért kellett már P5Q-ban is kézzel beállítani az auto beállításokat. GB-nál nem tudom, de az előfordulhat (nálam kísérletezés közben elő is fordult), hogy a késleltetések nincsenek összhangban (kézzel állítgatás esetén bizonyosan), így egy átállított elsődleges mellett magasabb harmadlagos késleltetésen nem OK a gép, az alacsonyabbon meg rendben van. Persze aztán ez keveri meg legjobban a usert.
-
HSM
félisten
válasz
Szatesz #11598 üzenetére
Hűh, na ez a nemsemmi!
Grat!
(#11597) BR4D: Hát, szerintem azért nem rossz eredmény nyári 30 fokban 4200-on, nem is valami alacsony feszen (1,28V) prime smallfft-t 80 fokon nyomni...
[link]
És a ram is meg volt azért hajtva...Sajnos az I7 ilyen... Hiába csak 40 fok a hűtő, nem tudod hűvösebbre tenni a magokat... És azért ez a 150W+uncore (Összesen olyan 170-180W lehet) hőtermelést se semmi eldisszipálni...
Amúgy azt tapasztaltam, hogy sokat lehet javítani két erős ventivel a hűtésen... Az az 1600-as Coolink Swif, amit használok, azért inkább a silent, mint a power kategória...Nem csinál elég nagy "légnyomást" a hűtőn keresztül...
De egy darab ventivel is szépen meghűti a procit, zárt házban, 28 fokban.... [link](#11604) ImI87: A subtimingek egy részét ha jól tudom, nem SPD-ből olvassa, hanem a lap próbálja belőni a többi érték alapján... Amúgy a nyugi is megoldható, én pl. ha nem akarok vele molyolni, berakom 1600@CL8-ra, többit auto-n aztán hajrá....
(#11607) Szatesz: Nem akarok vitatkozni, de szerintem az UD5 sem sokkal jobb lap, a hűtését leszámítva... Ezek szerintem amúgy nem kimondottan kőkemény tuninglapok, hanem jól felszerelt, minőségi, akár tuningra is alkalmas lapok, amik inkább a 24/7 kényelmes üzemre vannak kitalálva. Persze, jól lehet bennük tuningolni is, de pl. nagy a drop, nem tartja elég stabilan a "loadline-t" ha ki van kapcsolva a kalibráció, és a BCLK-ban sem bajnokok. De az elvárható szintet maximálisan megütik. Olyan ez, mint egy Ferrari és egy 5-ös BMW esete... A Ferrari-val szívesen elmész pár körre, de a mindennapokban inkább a BMW...
(#11610) katt777: Most nem vagyok teljesen képben az Asus lappal, és a helyzeteddel, de elvileg ha csak 1 VGA-d van, akkor a legfelső slot mindig 16X, csak a 2. és 3, PCIe 16X lesz 8X-8X, a az alsóba teszel valami kártyát....
Szerk: Ja, élveznéd, mikor fennakadnál minden második fekvőrendőrön, gyök2-vel is a 40 millás verdáddal...
A kátyúkról nem is beszélve, meg tankolásokról, pakolhatóságról.... Ilyesmikre gondoltam. A BMW-vel meg lehet osztani, az bírja, meg azt nem is sajnálnád annyira...
(#11611) Lauda: Igen, megfordult a fejemben ez a verzió is...
De úgyse akarom 4Ghz ffelett járatni, oda meg épp elég, ami rajta van.
-
Szatesz
őstag
válasz
sniper elite #11606 üzenetére
Hát igen , mar nagyjabol kiismertem...215 BCLK n mar nemstabil....És 221 BCLKn mar validra sem stabil...De ez belépöszint csak ...Aki tuningolni akar az ugyis UD5 öt vesz az mar jobb...
-
ImI87
őstag
válasz
katt777 #11577 üzenetére
OK, szerencsére akkor nálad minden fasza!
HSM: Tul.képp. igazad van, csak ez a sok molyolás néha idegesít. Azt persze megérti az ember, hogy tuninghoz már kell állítgatni, de hogy már "alapon" is........
Az lehet, hogy a lap túl szűkre veszi az időzítéseket magától, de ezeket nem az SPD-ből olvassa ki?Ha igen, akkor meg szarul programozták. Vagy rosszul tudom?
Én nem mondom, hogy szar az OCZ, én is megoldottam, hogy menjen a gyári beállítás gyári feszen, csak a tököm se tudta elsőre, hogy külön kell beállítgatni a dolgokat.
viktor82: Az 1866-on hajtás más tészta, ott már több dologba is bele kell nyúlni. Lehet nem volt megfelelő az uncore multi, és/vagy a QPI fesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Horgász topik
- Motoros topic
- CASIO órák kedvelők topicja!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Fotó állvány eladó
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest