- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Rák
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Pedig tudnia kell... Ha nem, akkor ott valami más gáz van nálad... [link] És a beállítások hozzá: [link] Semmi máshoz nem nyúltam, ez volt belőve mind3 csatornához. Ami viszont nem biztos, hogy a legjobb, a reference voltage-ok normal-on voltak, pedig elvileg auto kellett volna lenniük, de így is stabil...
(Majd ha nagyon unom magam, kitesztelem úgy is... XD )
-
knbs
senior tag
Uncore 3200-az 1600-s ramokhoz ugy olvastam annyit allitsak be. Linxbe olzan 50,51-ek jottek. Na akkor dobok egy memtestet is.A hetvegen ha lesz idom megnezem mennyi a vege. Amugy a Gomez fele (amilyen Laudanak is van) FPO-s. Ilyen fesszel amugy ez jonak tunik, vagy semmi extra es a proci ezt siman tudja?
-
knbs
senior tag
Probalom a 24/7-es beallitast megtalalni, linx lement parszor most megy a prime95 fel oraja. Eddig nem volt gond. Ezekkel a homersekletekkel maradhat a 24/7?
-
-
ImI87
őstag
Tudom, hogy nem nekem szól a kérdés, de ettől függetlenül nem érterm mit akarsz mondani. Az igaz, hogy CL7-ben nálam sem megy stabilan 1560 fölött, még jócskán lazított subtiming-okkal sem.
Emiatt én nem gariztatok, használom CL8-on, és csá. Csakhát bosszantó, hogy a gyári értékét nem tudja.
-
törölt tag
Ez az user error, nem az hogy szar a Win7!
romero28: Adj neki QPI-t, már mondtam.
Sárpac: Nem XMP-s.
Ja és tudtam én hogy nem rossz a RAM, nálam még 1066-ot se ment... Ennyit azokról, akik meg voltak illetődve, hogy Mushkin meg Gigabyte, meg az hogy szar a memóriavezérlőm...
-
leonaprofi
tag
Sziasztok!Olyan problémám lenne,hogy amikor bekapcsolom a gépem egy kicsit felpörög a hűtő venti azután leáll majd újra felpörög pittyeg egy rövidet azután egy hosszút és utána rendesen bebootol a rendszer és semmi hibaüzenet.Ez mitől lehet,mert szerintem nem normális.Tényleg megköszönném a segítséget,mert elég tanácstalan vagyok.Előre is köszönöm.
-
romero28
senior tag
üdv urak
az létezik , hogy az i920-as C0-ás procim uncore-ja nem tud többet 3200-nál 1,35V-os QPI/VTT mellett , és ezért a memóriámat sehogy sem tudom 1600 felett járatni?
-
HSM
félisten
(Nyugodtan írd le a tapasztalataid, ha neked másmilyen, én is így teszek)
Jóideje használok Giga lapokat (P35-DS3, EX58-UD5) és azt kell, hogy mondjam, láttam már egykét csúnya húzást az ET6-tól... Pl. a Q6600-amnak egyszer odalőtt vagy 1,5V-ot, eltűnt a csúszka, mikor húztam neki picit a Vcore-on és SET-et nyomtam, és a CPU-z-ben láttam az eredményt!Na ezt pl. nem szeretném többet látni.... Szerencsére azonnal ki tudtam húzni a konnektorból, nem lett baja... Meg magyarázd már el, miért "szűnik meg" a turbo, ha bármit állítok ET6-ban? És miért van az, hogy volt fenn a gépemen korábbról egy ET6, aminek a kacatjait alig tudtam leirtani, mert köszönte szépen az uninstaller, de nem csinált semmit.... DES ugyanez az uninstall-képtelenség.... És miért kellett jópár BIOS-verziót végigvárni, mire elkezdtek működni valamennyire ezek a funkciók? Valahogy ezek a dolgok nekem nem profizmust sugallnak...
De amúgy igazad van, lehet, hogy egy kitűnő program, csak nekem van vele néhány bajom...
(Azért a lelki nyugalmam kedvéért leírtam az aggályaim.
)
-
Zájec
veterán
"A gigának nem nagyon szokott menni ez az ET6 meg DES dolog, "
szerintem ne magadból induljál ki, azért mert nálad egyéb okok miatt nem müködik ,attól még nem kellene általánositani...
mindig bele esel ebbe a hibába, jó lenne ha figyelnél egy kicsit ,...
azért is mert igy félrevezetö a mondanivalód..."Áhh, ez USER ERROR.... Egyértelmű. Az ET6-ot feltenni a legrosszabb ötlet, ami csak eszedbe juthatott.... (De tényleg.... Még XP-n is szarul működik, Vistán fel se raktam, legalább egy OS ne legyen szétszemetelve a gépen... )"
komolyan mondom ilyet leirni , általánosan , önmagadból kiindulva,, kész örület..
-
ImI87
őstag
Nekem nincs bajom az ET6-tal. Eleinte nem ment a régi bios-okkal, de amióta F7 van, aztóa faszán megy, és minden része működik. Mondjuk én csak "hitelesítésre" használom, soha nem állítok vele semmit.
DES-ről fogalmam sincs, sosem tettem fel.........Közben szépen lement az Uncore teszt 211*18-on is, szal egész jól megyeget a cucc. Ha majd lesz v.mi jóárú 1866-os CL8 KIT, akkor lehet akkor lehet benevezek egyre.
Amúgy ha így megy az Uncore, akkor az már elegendő feltétel, hogy a ramot lehessen 1800 körül használni? Szal nem fogg több QPI feszt kérni azért, mert a ram nagyobb frekin megy?(most 1680-on teszteltem.......)
-
HSM
félisten
Áhh, ez USER ERROR.... Egyértelmű. Az ET6-ot feltenni a legrosszabb ötlet, ami csak eszedbe juthatott....
(De tényleg.... Még XP-n is szarul működik, Vistán fel se raktam, legalább egy OS ne legyen szétszemetelve a gépen...
)
A gigának nem nagyon szokott menni ez az ET6 meg DES dolog, kb a korábbi BIOS-okkal el se indultak, most csak egyszerűen hol jók, hol nem, de inkább nem... A Gigát BIOS-ból érdemes állítani, ez van. Sajnos ebben elég gyengék a lapjaik.... És a DES meg ET6 is elég gyenge amúgy is, nem valami profi munkák...
-
Most ebbe nem akarok bele menni, de hogy lehet user error, egy alapon feltelepitett msdn sp2-es vistanal? Csak a driverek voltak fent, telepitem fel az et6-ot a rebootnal meg kekhalal kernel hibaval. Hol itt az user error szerinted?
Cyberpunk: Hat tenyleg nem, kab 100-szor tettem fel, de mindig csak szoptam vele.
-
Cyberpunk
félisten
Hát ez elég érdekes
szerintem téged nem szeret a Vista
Szerencsére nálam ilyen gond nincs. Én már kb. egy éve csak 64 bites Vistát használok és fúl atom stabil. Még így is hogy szénné van húzva a C2D-m fesz is van neki rendesen FSB fal miattDe hazudnék ha azt mondanám hogy nálam sem fordult még elő kék halál, de ami volt az is a memóriák miatt kicsit szarok voltak még 1066MHz-en is hibáztak
Egyébként erősen ajánlót az SP1 feltétele hozzá, mert a nélkül tényleg gáz.
Én is szívesen használnák Win7 már csak az a gáz vele hogy nem valami jól megy alatta a PB és hát az nekünk kellÚgy hogy marad a Pista azzal a fos XP-vel én meg már nem foglalkozom többé.
Jumbooo: Tuning nélkül
pedig egy kis egészséges tuning sosem árt
Ha 4 GB memóriád van vagy több akkor XP-t felejtsd el, jobban mondva 32 bites OS-t (XP-ből is van 64-bittes, de az egy rakás hmm) Win7 vagy Vista.
Tesztelni meg Prime95, OCCT stb.. Esetleg 3dMark/PCmark stb.. -
Jumbooo
csendes tag
sziasztok
segítségre véleményre lenne szükségem
vettem egy elég erős konfigot és szeretném a legjobbat kihozni a gépből(tuning nélkül)
nem igazán értek hozzá ugyhogy lehet hogy (sőt biztos) hülyeségeket fogok kérdezni
xp van fent . ez a élből a legjobbat hozza ki a harverből vagy lehet ezen még finomitani
ha igen hol ?
és szeretném vmivel leterhelni a gépet és megnézni mit bír
milyen programot ajánltok
elöre is köszi a segítséget -
HSM
félisten
Ugyan már.... Várjátok csak a csodalapokat....
Én nem hiszek a csodákban...
Amúgy nem hinném, hogy az Uncore visszafogná, ha lassabb.... A memória sebességét az L3 és az NB határozza meg, a QPI itt nem sok vizet zavar...
[link]
(#8557) ImI87: Látom te is elindultál a XE procikhoz vezető úton...
-
ImI87
őstag
USER ERROR
Csak nem a Dominator GT-kre gondolsz. aprópénz, mi? .....
Sárpac: nyomom a 211*18-as uncore-t, majd kiderül jó-e.
Amúgy én is sokat bogarásztam a táblázatot, de nem nagyon lehet optimális beállítást találni. Szokásos probléma..... Kellene egy i7 950, ott van pár + cpu szorzó, és azzal már faszán be lehetne lőni mindent optimálisra.
De a 920-oz tényleg nem passzol sehogysem 1600-nál gyorsabb ram....
mod:
Talán a legkézenfekvőbb ez lenne:
bclk: 186
proci: 186*20= 3720
ram: 186*10= 1860
uncore: 186*20= 3720
qpi: 186*36= 3348 -
Sárpac
nagyúr
Persze de a qpi akkor várni fog az uncorera mivel az lesz a lassabb tényző.
Szal megállapíthatjuk, hogy 3600-nál nem érdemes nagyobb uncore mert vagy ez vagy az, de valami így is úgy is visszafogja.Talán az új giga lapokkal 220-230bclk-val lehet majd 3800-ra is pályázni 24/7-re 1800as ramok mellett ha bírni fogják.
-
Ha valaki eros kesztetest erezne, tudok egy faxa kis memokitet apropeze...
HSM: Epp elobb irtam, hogy a 64-es vista alapon is kernel hibat dobott, kepzeld mit csinalna tuning alatt....
-
HSM
félisten
Procifüggő, valamelyik I7-et nem zavarja, ha az Uncore leelőzi a QPI-t... Ki kell próbálni, bírja-e...
Ha igen, 200-as BCLK, és go.... (Mondjuk az se jó, mert akkor vagy 2000-en megy a ram, vagy 1600-on...
) Amúgy 211-es BCLK-val meg aztán véképp semmi értelme erősebb ramnak, mert csak 1688.on tudod hajtani....
Azért a 2110-es már erős lenne sztem...
180 körüli BCLK-val meg többet buksz a lassuló CPU-n, mint a gyorsuló ramon.... XD
-
HSM
félisten
Miért nem raksz fel egy Vista64-et? Ciki?
Full stabil, és jól működik, igaz, "elvileg" nem olyan fürge, mint a win7....
(#8548) ImI87: Még mindig nem értem, minek ide gyorsabb ram...
Az a 3800-as Uncore már úgy pont kihajtja 1600-on CL7-ben a ramot rendesen...
Vagy 1750@CL8 1,64V-on? De még ott is lehet bírna többet ez a ram, csak ki kéne tesztelni, anno azért álltam itt meg, mert a C0-om uncore-ja nem ment többet stabilan 1,35V-os QPI/VTT mellett....
-
-
Sárpac
nagyúr
Én néztem 3800 uncore mellett nekem kisebb másolást hozott a memre mint 3600on így hanyagolom is, mert felesleges.
Nemcsak az uncore sebességtől függ a memó sebessége hanem a round trip latencytől is.
Minél magasabb az uncore annál magasabb a latency is azonos beállításon.
Cl8-as 1866-os ramot kell keresned különben ugyan ott leszel mint 1600on szvsz max az írás több lesz pár száz ponttal.Nem tom nálatok mi ez az ibt mizéria nálam ilyet sose csinál pedig win7 64bittel tolom.
-
ImI87
őstag
Baszki, minden full stabil, de alap kitesztelt beállításokon sem megy. Elindul, és amikor rányomok a Start-ra, azonnal kiírja, hogy lement a teszt, és mindn OK.
(ez a 2.2 verzió)
Ramokon van hűtés, ilyen kis gagyi OCZ XTC Cooler, de biztos több, mint a semmi. Majd megnézem őket CL9-ben is......
Nekem ez az egész csak azért érdekes, mert ha be lehet lőni faszán magasabb Uncore-t, akkor már lehet majd használni jobb ramokat. A 2000-esek elég drágák, de 1866-osból lehet találni relatív jó áron.
-
ImI87
őstag
Igen, Vista64. Sztem te se szenvedj mással, tökéletesen megy minden.
190 BCLK, 20-as uncore szorzó, és 1,34V QPI fesz.
LinX lemegy, prime is megy 50 perce, IBT meg eldobta 2 perc után. De lehet, hogy IBT nem jó, mert csak akkor indul el a teszt, ha a becsomagolt állományból indítom.Anno Keldor Papa monda nekem a megoldást.
-
-
ImI87
őstag
Tovább tesztelgetem az Uncore-t, 3800 körül járok. De érdekes, mert 10 kör LinX simán lemegy, IBT meg 2 perc után hibát jelez.
Mindkettőben ugyanúgy 8 thread, 4 giga memó....... valszeg akkor IBT jobban mérvadó.
Tapasztalatok alapján a proci órajele hatással van az uncore órajelére, és fordítva?
Szal nem megy egyik a másik "rovására" ?Másik, hogyha sikerül belőni 3750 körüli uncore-t, akkor így már tutira menni fog benne 1866-os ram?
Mert csak akkor fogok olyat venni, ha QPI fesszel nem kell 1,35v fölé menni.
-
-
Sheltem77
aktív tag
Nézegettem jópár tesztet(nem árt felkészülni mielőtt nekiesek összerakni/tuningolni) és ahogy nézem 3.33ghz ig érdemes "tuningolni" felette már nem annyira számottevő a különbség(pár százalék ezalatt játékokat értem én csak játékra fogom használni a gépet).
Elképzelhető, hogy alapfeszen elmegy majd a 920 3.33 on gyári hűtővel? Mármint minden alapfeszen? Vagy azt mondjátok felejtsem el, hogy megúszok egy komolyabb ventillátor cserét -
ImI87
őstag
-
ImI87
őstag
Úgy néz ki szépen visz 3700 uncore-t is a lapom, így már lehet 1866-os ramokat használni. Bár értelme nincs sok, lehet, hogy cserélni fogok. Tudtok ajánlani v.mit az olcsóbb kategóriából?
Tehát nem Dominator GT, vagy ilyenek..... Jó CL9-es is, úgysem számít sokat az időzítés.
-
Sheltem77
aktív tag
Na leadtam a rendelést. Tehát akkor biztos, hogy elég lesz cl8 as ram [link]
nem kell cl7 ugye? Nehogy aztán ez lightos legyen tuninghoz -
törölt tag
válasz
HFMusic #8525 üzenetére
Rambazar.com - DDR3 1600 MHz kategória
OCZ3P1600LV12GS - Platinum 45k
6x2GB 1600MHz CL7-7-7-24 1.65vMinőségi, Gigabyte lap elmegyeget vele, és nem is olyan drága. Időzítésben is klafa, meg sebességben is. Ha 12 GB kell, ennél jobbat nem találsz csak dupla áron, minimum.
-
törölt tag
Balika911, HFMusic: Bocsi, igazatok van. Nem vettem észre, csak rohantam az olcsó Gigához, de nem sejtettem hogy a legolcsóbb ennyire le van butítva, hogy még RAM slotból is kevesebb van. Ájm szorri.
Ja, és HFMusic, neked még annyi, hogy ha Gigabyte mellett voksolsz, Kingmax RAM-ot vegyél. Ja, és ez elég minőségi, elhiheted. Nem kell hűtőbordás meg agyonárazott RAM-ot venned, én már megjártam a poklok poklát emiatt a RAM dilemma miatt... Only Kingmax... -
ronTom
csendes tag
Le fogom fotózni és felrakom.
Hiába nem nagyok a feszek ha csúnyán melegszenek a magok.
Szerény véleményem szerint hiába az akárhány venti, ha a hűtő nem képes több hőt levenni a prociról (mint amennyit), a plussz légáram már nem segit.
A szoba meleget nem mértem csak saccoltam, ne vedd készpénznek, de szerintem volt annyi (most kezd hülni a levegő), ket négymagos gép egy kicsi szobában+ nyár. -
trance01
csendes tag
Hello! Ti milyen alaplapot ajánlotok az i7-hez?. És az érdekelne még, hogy ajánlott-e a vízhűtés ehhez a procihoz és ha igen akkor tudnátok mondani párat? köszi előre is.
-
HFMusic
csendes tag
válasz
#97544192 #8515 üzenetére
Nagyszerű! Köszi
A ramos topikban olyan tippet kaptam hogy megoldható i7-ben a 12 Gb ram. De ugy látom hogy az alaplapon amit linkeltél 4 slot memory van. És a linkelt ram 2Gb. Ez akkor 2x4Gb csak. A másik hogy olyat is mondtak hogy az i7 3 db ramal dolgozik össze egyszerre, ha jól értettem, de lehet nagyon láma megállapitások ezek -
HFMusic
csendes tag
Sziasztok!
Core i7 920 procihoz keresek alaplapot és ramot.
A ramnál fontos lenne, hogy 12Gb legyen...
Tehát egy alaplap és ram tippre lenne szükségem Core i7 920-as procihoz.
Az árral nem szeretnék elszállni, egy alap összeállitás kéne, nem lesz húzva sem...
Köszi, Feri -
ronTom
csendes tag
No, ma volt kevés időm tesztelgetni (I7920@200*20+ mugen 2).
Vcore: Bios 1,275, 1,264 Idle, 1,272 Load.
A hőmerséklet Idle 43-47 C, Load 84-93 C, 1 óra Prime futtatás alatt (igaz, a szoba is meleg, kb. 27 C).
Főleg az érdekel hogy Idle hőfok elfogadható igy egy 24/7 nek?
Köszi! -
Sheltem77
aktív tag
Asus P6T Deluxe V2.0 tuningbarát lap? Úgy néz ki ilyenem lesz gigabyte helyett. Inkább erőltessem a gigát?
-
törölt tag
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ YÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ROHADJON MEG A REVOLTEC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :@@ ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez de jól esett... 5 perce ütöttem szét a fénycsövem, mert kiégett hogy rohadna meg a gyártója... :@ Azzal együtt, akinek az agyába megszületett az a gondolat, hogy számítógépbe neoncsöveket gyártsanak...
-
Acor
aktív tag
válasz
#97544192 #8473 üzenetére
Teljesen igazad van
Egy tuti biztos amennyit én is szívtam a giga-val sose fogok még egyszer venni. inkább ráfizetek még egy kicsit csak legyen egy jó lapom....
Akinek meg az van és még nem romlott el az tegye össze a két kezét
Nálam látszik a különbség még egy gyengébb prociból is jobban kihozza a maximumot a prociból.. Bár erre lehet más a véleményetek.. -
knbs
senior tag
Milyen load homerseklet mondhato elfogadhatonak 24/7-re? Visszaraktam oldallapokat, igy mar kozel sem szellozik ugy a haz. Most valami fix 24/7-t szeretnek beallitani.
Sajna mar a 19x180-hoz is kell neki a 1.048V igy a hofokok prime alatt 70-korul mozognak. [link] Ez meg magas gondolom 24/7-re ugy nez ki meg lejebb kell mennem a fesszel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Futás, futópályák
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- Xbox Series X|S
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- BMW topik
- További aktív témák...
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel I7 11700
- Core i5-10400F + gyári cooler eladó
- Intel Xeon E5-2600 v3 processzorok - E5-2603v3,2650v3,E5-2658Av3,E5-2660v3,E5-2680v3,E5-2690v3
- Intel Xeon E3-1220v6 4 mag / 4 szál 3.0GHz+ processzor, ajándék GD900
- Intel Core i7-9700 - i7-8700 - i3-8300 - i3-8300T - Gold G5600 / garancia / számla / több db
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest