- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Rák
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
4ghz, 1.3 volt, 90c+ (paszta nelkul
)
jobbra szamitottammondjuk az is igaz, hogy ennel joval rosszabbak is vannak.. lehet, hogy raferne a procira egy polirozas... valaki csinalta mar meg a polirozast itt a procijat?
-
westlake
félisten
ennyit megy a cucc auto feszekkel.. oke, a memorianak nem 1.7 volt az auto-ja
3.9ghz-en valoszinuleg a 195-os qpi miatt hullik el... -
westlake
félisten
ugy ertettem (bar nem foglalmaztam elegge konkretan), hogy a c2d-k ota a c2d kategoras prociknal.. en egy e6400-as procit kaptam szet (akkor, amikor ez volt a leggyengebb c2d).. modjuk az lehet, ha vennek egy 40$-os celeron 430-at, akkor az nem forrasztva lenne.. errol nincs informaciom
#9290: mint HSM ravilagitott, nem vagyok az informaciok teljes birtokaban.. a c2d-s dolgot is aztert mondtam, mert en a leggyengebb peldanyat szedtem szet.. valoszinuleg az e7400-as is forrasztva van (mint jelenlegi leggengebb c2d)..
#9289: szerintem az meg pasztas.. gondolom az intel ugy gondolkodik, hogy a 100$-nal dragabb prociknal alkalmazza ezt a megoldast..
#9291: jo ez a lista, koszi
-
HSM
félisten
válasz
CsíkosMókus #9289 üzenetére
Max 2 perc google keresés eredménye: [link]
Ezekszerint pasztás. -
keIdor
titán
válasz
CsíkosMókus #9289 üzenetére
"az intel a c2d procik ota..."
-
Execute
tag
Megpróbáltam a ramokat külön-külön egyesével. Az első kettőt pár perc után eldobta a prime blend, viszont az utolsó már lassan 2órája nem hibázott...(kopp kopp kopp)Na most ilyenkor mi van?
-
HSM
félisten
válasz
westlake #9273 üzenetére
Nem minden procinál, csak az erősebbeknél. A kisebb, pentium dual core, meg ilyesmik nem ónosak....
Amúgy maximálisan igazad van, csak érdekességképp linkeltem, hogy ilyen is van, nem követendő példának...
(#9275) bim: Tudom, láttam minden egyes smiley-t...
(#9276) Zájec: Jó alapos HCI-memtestet kapott, olyan másfél órát legalább ment, 1600-on. Ahhoz képest minden maradt itt, csak visszavettem 1520-ra, és 1,62V-ra... Bírnia kéne...
De most picit magasabb Vcore-al úgy tűnik jó lett, szóval asszem a memóhibát kizárhatjuk.
(#9277) Sárpac: Elvileg a proci tápköre ezeket a minimális eltéréseket korrigálja, és nincs is nagy kilengése a tápomnak 12V-on.
De ha gondolod, kimérem multiméterrel, mi történik, ha rádobok +400W-ot 12V-on...
(CPU+VGA maxon...
)
-
strebacom
senior tag
-
knbs
senior tag
válasz
strebacom #9280 üzenetére
Ebben a topikban ilyet kerdezni
Ha le irnad mire fogod hasznalni, mennyi a keret ra stb akkkor picit talan konyebb lenne tanacsot adni!
Amugy a Bartonok ota az AMD csak kullog az Intel nyomaban ha a teljesitmanyt nezzuk. Jatekra biztos hogy jobb valasztas a i7-s rendszer. -
strebacom
senior tag
Sziasztok egy kérdésem lenne:
Phenom II 955-öt vagy Corei7-920-at érdemes venni van valami hihetö teszt, ti mit javasoltok??
-
Zájec
veterán
-
westlake
félisten
az intel a c2d procik ota mar nem sima hovezeto pasztat hasznal a mag es az ihs koze, hanem osszeforrasztja oket.. a normalis ontol (amivel az elektronikat forrasztak) joval lagyabbat hasznalnak.. ezzel ket legyet utnek egy csapasra.. egyreszrol a ket felulet kozotti hoveszteseget majdhogynem 0-ra redukaljak, masreszrol a kupakcserelgetok eletet is megnehezitok.. lehet az ihs alja barmilyen ferde (a mag ugye elegge sik, es barazdamentes), a forrasztassal tokeletes hovezetest biztositanak.. az on ugyanis minden godrocskebe, barazdaba befyolik.. pontosan emiatt semmiertelme nincs leszedni az ihs-t, mivel azutan sosem lehet ugyanolyan jo hoatadast biztositani ket felulet kozott, mint a gyari allapotaban.. az ihs tetejevel kell foglalkozni, mert az a gyenge lancszem..
-
HSM
félisten
Nem, be van kapcsolva... Igazából nem szeretném, hogy mégtöbbet fogyasszon üresben, így legalább az órajelét lefelezi... De nem lenne szabad egy pillanatra sem ilyen feszingást csinálni, ezért van a BIOS-os feszállítás, elvileg. Eddig nem okozott gondot. Mondjuk gyanús nekem ez az új F7-es BIOS, hogy nem is az új procim bohóckodik, hanem az új BIOS, amit feltettem hozzá, mert korábban a C0-ommal nem voltak ilyen furcsaságok, az F6A BIOS-al.... Neked hogyan sikerült ezt előcsalogatnod? Lehet, megpróbálkozom egy BIOS-downgrade-el... Mondjuk most 1,22-1,23V-on még nem volt gond...
-
Jo idegeitek vannak. En belottem 19x200, bios vcore/qpi 1.3/1.35v, memo 1.64v es szevasz.
-
törölt tag
LOL, 420%-nál error... A kur... -.-
Jó, akkor kap 1.58-at, aztán hagyom a fenébe. De ekkora szart, 420%-nál vazz
Bár lehet 1.60 lesz a vége, a biztonság kedvéért... Szivatós ez a dolog ehh -
törölt tag
Én mindig szépen fokozatosan nyomom fel a feszt, nem érdekel ha 1.3V BIOS-hoz érek... Csak legyen stabil! 3.8 meg mihez nem elég? Minek 4 meg 4.2 GHz? Csak azért, hogy fűtsön... Szvsz még 3.6 is elég lenne...
Eddig 370% Memtest, remélem nem fog hibázni. -
-
törölt tag
Na RAM-ok 1600-on 1.5V-n MemTest hibáztak, most 1.56V-t nézek. Remélem elég lesz game alatt is, meg minden alatt..
Jók ezek a Kingmaxok, már bánom hogy először nem ezt vettem. Aztán én voltam a legnagyobb ellenkezője... -
törölt tag
Execute: Simán, szerintem nekem is az volt a baj, mert a mostani Kingmaxot most tesztelem 1600 @ CL8 @ 1.5V-on
-
Execute
tag
Elképzelhetőnek tartjátok, hogy a ramomat nem támogatja az alaplapom?és ezért van ez a semmi se stabil dolog? Mert asus oldalán a QVL listán nincs rajt...
-
HSM
félisten
válasz
CsíkosMókus #9242 üzenetére
Ja, leszedte róla a kupakot, de ha jól emlékszem, finoman a mag legtetejét le is polírozta. De voltak, akik máshogy szedték le, XS-en van is hozzá útmutatós-topic...
Meg itt van egy lekopasztott Q6600: [link]
Azt az I7-es topicot most nem találtam meg... -
válasz
#97544192 #9237 üzenetére
Fogalmam sincs, ha elfogy a memo max nem valaszol a gep csak nagyon lassan, de nem all le vagy fagy le. Ha leallt a progi, akkor valszeg meg instabil a gep. Nekem a firefox szokott osszeomlasokat generalni meg bezarodik a winamp ha instabil a gep.
GTA-val is tele a tokom. Ugyenezzel a patchel nemreg tokeletesen ment, most meg 60 fps mellett akadozik. Mindegy, jovo heten megveszem es ha ugyanezt csinalj, feldarabolom flexel azegeszet....Na az tuti, mar ma is megvettem volna, csak nem kapni sehol, kenytelen leszek cdgalaxisbol megrendelni.
-
törölt tag
Kifejtenéd bővebben?
Én arra tippelek hogy megzabálta a RAM-ot, és leállt o_O
Vagy mittudomén...------
Mindegy, nem érdekel már a gennyes teszt! Én is szétkockulom az agyam GTA-val meg Crysis-al azt csá! Azt ha leáll tolok neki 2V-t!
Na jó, azért ennyire nem rossz a helyzet... -
HSM
félisten
válasz
CsíkosMókus #9232 üzenetére
De, odafigyelnek. Ez belül valahogy máshogy van rögzítve a mag a kupakhoz, mint az olcsóbb verziókon, jobb a hőátadása.
Amúgy az a 3-4 TIZED mm nem olyan sok, sőt, azért szerintem nem várható el, hogy polírozva szállítsák... És amúgy a polírral is max 3-4 fokot nyerni, szóval nem ilyesmiről van szó. Sőt, volt, aki leszedte a réz kupakot, és lepolírozta a magot, és úgy is 1-3 fokot ha nyert, elég csalódott volt...
(#9233) Sheltem77: Figy, nem mondtam, hogy nem értesz hozzá, de a BIOS 1,1V az nagyon kevés... Nehogy meglepi érjen egyszer....
Persze, ha bírja, akkor tényleg tök felesleges pumőálni bele a feszt...
-
törölt tag
Egyszer csak megállt teszt közben a LinX, de most nem error, hanem valamiért csak úgy megállt... De nem írta azt, hogy error. Ilyet sem láttam még.
Ha valaki esetleg tudja, mi jöhetett közbe, írja meg légyszi... Ez is errort jelent?
Itt a kép, ezután pár perccel/másodperccel volt az eset:
Na mindegy, nem érdekel, hagyom így, aztán ha játékba rakoncátlankodik, majd emelek feszkót. Szerintem ez már annyira nem rossz "eredmény". De valamiért sosem akar finishbe érni ez a fránya LinX... Először error volt, de most nem error vazz, hanem lestoppolt
-
Sheltem77
aktív tag
Semmi nagyzolás nem volt a hozzászólásomban, nem azért írtam , de szerintem nem kell rögtön 1.25V al kezdeni, ha megy kevesebbel is akkor minek?
Nálam ezen már lefutott 3 óra prime95 illetve 6 óra(egész éjszakás) 3dmark cpu test loop.
Minek fűteni még több fesszel a procit ha kevesebbel is beéri nem értem(ezekszerint én nem értek a tuninghoz) -
CsíkosMókus
aktív tag
Egy ilyen értékű processzornál én is rányomnék inkább többet, csak valahogy adjon át valamennyi hőt a kupakról.
Az olcsó daraboknál még megérteném, hogy nem figyelnek a kupak minőségére, na de ezeknélAbban a világban, ahol már az Intel saját alaplapjaiban is van tuningolási lehetőség, sőt a vga-k dobozán egyenesen nagy betűkkel virít, hogy HÚZHATÓ VERZIÓ, nem vagyok benne biztos, hogy egy megkerülhetetlen trükk a tuning ellen nagy sikert aratna. Így meg lehet mondani, hogy ja bocsi, így sikerült a kupak, lehet húzni, csak ahhoz políroznod kell, öcsi.
-
HSM
félisten
válasz
CsíkosMókus #9193 üzenetére
Igazad van. Mondjuk én úgy vagyok vele, inkább picit több paszta legyen rajta, mint kicsit kevesebb. Kicsit több pasztával vesztesz max 1-3 fokot, kicsit túl kevéssel pedig akár jóval többet is... A polír az oké, de én nem kockáztatok ezzel egy 70K-s cuccot...
Persze, extrém szar kupakkal nem lehet nagyon trükközni, csak polírral, bár olyan szerencsétlen kupakhoz még nem volt szerencsém, amin ne segített volna egy gondos pasztázás a jó hőátadáshoz.......(#9195) Execute: Akkor ott valami nagyon nem jó....
Javaslom én is a memtestet, első körben, a bootolható lemezest. Meg kellene találni, melyik hardver okozza a hibát. Próbáld meg újból letölteni a Prime-ot is, a biztonság kedvéért.
(#9213) CsíkosMókus: Nem hiszem, hogy szándékos lenne... Vagy legalábbis más a szándékuk vele.. Ha azt akarnák, hogy ne tuningolj, akkor azt megoldanák elegánsabban, hidd el....
-
Execute
tag
Valaki megmondaná nekem hogy hogyan tovább akkor
mert el vagyok keseredve
-
törölt tag
válasz
HUN]Repa #9224 üzenetére
Érdemes bekapcsolni a HT-t, igen. Aki meg azt mondja hogy nem, annak ne higgy... i7 elég jó ficsőrje ez, nem kell elrontani azzal hogy kikapcsoljuk.
Azt, hogy mennyi a vége a 920-asodnak, csak te tudod kideríteni. Kezd mondjuk 18x200-al (3.6 GHz), olyan 1.25V BIOS CPU fesszel. LLC-t hagyd alapon, inkább. -
HUN]Repa
aktív tag
Win7 Operációs rendszer alatt érdemes ,a HT használi (biosba engedélyezni) ? Nézegettem itt sok PH!-s cpu-z screenjét és nem igazán láttam ,hogy be lenne kapcsolva neki, szeretném megnézni mennyi lenne a vége az én 920-asomnak ,hogy érdemes igy gyorsan elsőre beállítani ,1800-as ramjaim vannak , kéne egy bclk , egy szorzó és egy pár feszültség érték
ja és az LLC-t érdemes-e bekapcsolni ! Köszönöm ,ha valaki veszi a fáradságot és segít !
-
törölt tag
Fejlemények: 8 perc után LinX errorozott, szóval RAM feszkót levettem 1.58V-ra, QPI-t 1.32V-ról feltettem 1.34V-ra. Most meg már 18 perce stabil. Normális ez?
-
törölt tag
BAZZ MILYEN FESZEK EZEK!
Mi ez??? Ilyen az Asus R2E??? :| Valaki írja már meg! -
törölt tag
Srácok, bocsi hogy dupla, de az IBT mindig hibát fog dobni pár kör után? Ugye nem a gép az instabil, hanem a progi a gáz?
Ha jól emlékszek valakinek ugyanez volt a baja.
-
törölt tag
válasz
Execute #9212 üzenetére
Szerintem itt vagy BIOS gond lesz, vagy hardver... Egyáltalán tuti hogy Rampage II Extreme-nél lehet ilyen feszeket állítani hogy 1.643578 meg ilyenek?
Vagy csak én vagyok tudatlan, és bolond, hogy nem tudom ezt elhinni?... Még ha 1.6425 lenne, vagy valami értelmes szám, de az amit te írtál, minden, csak nem értelmes. -
AirBooms
addikt
válasz
Sheltem77 #9206 üzenetére
Nézd meg itt! Keresd itt SimonYana-t. Lehet, hogy most ő is csak rendelésre hoz, de nekem ő intézte, s az egyik legkorrektebb PH-s arc!
Szerintem se vegyél mást! -
törölt tag
válasz
Sheltem77 #9200 üzenetére
Engusznak írj, nekem 35500-ért hozta! Annyiért meg rohadtul megéri, elhiheted! Az északi híd, meg a vinyóm hőmérséklete is változott.
Szép, és nagyon tágas. Lehet hogy másnak sok egy házért, de nekem megérte. Minőségi.
Már megint fényezek, tudom, de ha egyszer jó akkor jó...Lauda: Neked a LinX stable - GTA IV/Crysis unstable beállításaidnál hány perc/óra után vesződött a GTA IV/Crysis. Csak mert most Crysis Warhead-eztem, de 1.275V Vcore-al nem volt kékhalál, sem restart. GTA IV-t még nem néztem, remélem azzal se lesz gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel I7 11700
- Core i5-10400F + gyári cooler eladó
- Intel Xeon E5-2600 v3 processzorok - E5-2603v3,2650v3,E5-2658Av3,E5-2660v3,E5-2680v3,E5-2690v3
- Intel Xeon E3-1220v6 4 mag / 4 szál 3.0GHz+ processzor, ajándék GD900
- Intel Core i7-9700 - i7-8700 - i3-8300 - i3-8300T - Gold G5600 / garancia / számla / több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest