- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Rák
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
Én úgy tudom, hogy a QPI és a Ram fesz között i7-nél pontosan 0.3V különbségnek kell lennie(állítólag ez a különbözet máshova megy) ezen a legstabilabb az i7-es rendszer.
-
Sárpac
nagyúr
Alacsony Vid=Magas Amper, Magas Vid=Alacsony Amper. Az a jó ha köztes Közepes vid(1.18-1.23V)=Közepes Amper.
A nagy hőt a szivárgási áram okozza, kicsit rosszul tervezték meg az i7-est(LGA1366) túlságosan magas lett a szivárgási áram. Az LGA(1156) már újratervezett jobb megoldásokat alkalmaz így kevesebb is a hő illetve a fogyasztásuk.
-
-
Sárpac
nagyúr
válasz
subaruwrc #20996 üzenetére
Arra ügyelj, hogy túl nagy oct ne kapjon vízzel sem, mert hiába bírja a cpu a lap kinyúlik alatta, rohadt nagy áramokat vesz fel a cpu, az érintkezőtüske meg elég alatta!
Foxconos giga ud5 lapom az ami gariztatva lett ott is lehetett látni, hogy tüskék állapota nem volt százas pedig 4ghz-nél többet nem kapott! -
Sárpac
nagyúr
válasz
AirBooms #20881 üzenetére
Dehogy gúnyolódom eszem ágába sem került ez csak egyfajta iróniája a dolognak amiben vagy és én is voltam már anno nem egyszer pl. elég csak az nv 8800as sorozatára visszagondolnom. Szóval ne hari azt hittem fogod.
Lényeg a lényeg ami műxik és jól bejáratott egészen addig nem szabad piszkálni amíg nem szükséges! -
Sárpac
nagyúr
válasz
AirBooms #20877 üzenetére
Hu bazz ennyi postot!
Látod látod így jár aki telhetetlen, most ugyan ott vagy mintha nem csináltál volna semmit sem!
Én már egy éve hajtom a 920-amat eddig semmi probléma vele, bár az elején megjárta egynéhány db cpu a lapot, valszin azért is kellett gariztatni, szarok ezek a foxconos foglalatok!! -
Sárpac
nagyúr
Hyperpi is elég mellette linx legalább 1óra intenzív 4gb+ teszt. Gyakran tapasztalom azt, hogy linx ok memtest ok és mégis elszáll pl. netezés közben és bizony a hyperpi is elszáll rendszerint ilyenkor, ha viszont lefut akkor stabil net alatt is, tehát uncorera hyperpi ajánlott tesztelni.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
LackoMester #20423 üzenetére
Mit csináltál vele? Nekem 6db ment egymás mellett semmi baja nem lett!
-
Sárpac
nagyúr
válasz
AirBooms #20284 üzenetére
Juss már túl rajta nem ért hozzá rendesen a srác és kész ez van attól az a proci nagyon jó szerintem. Bár nálam 3.8-on 63-70C közt megy a linx alatt igaz mugen 2-vel kicsit melegnek tartom én is 83-84fokot és még messze nincs nyár.
más:
Amúgy klassz a dollár most olyan a Forint dollár árfolyam mint 1991-ben volt 1dollár 230forint. -
Sárpac
nagyúr
válasz
AirBooms #20275 üzenetére
Miért is nem jó a magas hő nagy áramok esetén:
"A szennyezett szilíciumban száguldozó elektronok lassan, de biztosan kiszaggatják struktúrájukból az atomokat, ami egy idő után a vezeték jelentős sérüléséhez, majd teljes megrongálódásához vezet. Ez a chip működésének végét jelenti. Ez az úgynevezett elektronmigráció jelensége.Az egyirányú, nagy töltésű elektromos áram tehát egyszerűen elfogyasztja a túlságosan vékony vezető anyagot. Az atomok mérete az elem típusától változó, de hozzávetőleg 0,05-0,1 nanométer, így 90 nanométeres csíkszélesség mellett 900-1800, 65 nanométeren pedig már csak 650-1300 atom található hozzávetőlegesen egy félvezetőben. Közeledik az a határ, ahol az elektromigráció az átfolyó hatalmas töltés miatt elviselhetetlenné válik a félvezető anyagok számára. "
IBM áttörő megoldása erre a problémára:
"Az eFUSE technológia alapja az elektronmigráció nevű jelenség, amely gyakorlatilag azt jelenti, hogy a chipek egyes részei magas hőmérséklet esetén egyfajta izzó katódként viselkednek és elektronokat bocsátanak ki magukból. A félvezetőgyártók ezidáig tűzzel-vassal harcoltak az elektronmigráció ellen, az IBM azonban kifejlesztett egy olyan eljárást, amely segítségével a jelenség haszonsítható, ráadásul olyan módon, hogy az nem tesz kárt az áramkörben." -
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Ottoka #20208 üzenetére
1.31 állítólag!
CL9 1600as ramok visszafoghatják az uncoret, cl7-el vagy 2000es ramokkal kellene tesztelni ott már lehet gázosabb lesz a 4ghz ugyanezen a feszen.
A ramfesz meg a qpi fesz szoros összefüggésben van egymással, tehát 1.5V-megy a ram akkor lényegesen kevesebb qpi fesz is elég lehet egy adott frekihez.AirBooms: majd belejön segíteni kell neki és kész!
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Sefi84 #20179 üzenetére
Hát akkor mutass egy 10köröset, de elég az 5is csak legyen kint a 4000-es uncore.
Egyébként néztem az eredményeidet nekem 3800/3200 mellett 48.9GFlops a teljesítmény 3800/3600-on pedig 49.9 nekem 1.26V kell a 3600-hoz 3800hoz már jóval több 1.34V 4gigát meg se próbáltam. 2dolog lehet 1.nagyon jó procid van 2. QPI-ben rendesen felülfeszel a lapod vannak amik 0.05-0.06V-al is többet adnak a bios beállítotthoz képest. -
Sárpac
nagyúr
válasz
HoReSz1975 #20051 üzenetére
Mellékesen pofátlannak tartom a ddr3 tri kitt árakat. Tavaly ilyenkor 25ért vettem az 1600cl7 oczt most meg 70.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
HoReSz1975 #19976 üzenetére
Ha valakinek van wellere az simán meg tudja csinálni neked észre sem lehet venni!
-
Sárpac
nagyúr
válasz
HoReSz1975 #19943 üzenetére
Ezeket a lehetőségéket már mi is elmondtuk leírtuk neked!
-
Sárpac
nagyúr
válasz
HoReSz1975 #19921 üzenetére
Először a procidat teszteld már ki mert az uncore is bekavarhat, az pl. mennyin megy?
Szarakodsz a rammal és lehet teljesen máshol van a hiba ha rosszul van belőve az uncore ugyan úgy láthat csak 4gb-ot a 6ból! -
Sárpac
nagyúr
válasz
HoReSz1975 #19916 üzenetére
Mint a szél!
-
Sárpac
nagyúr
válasz
HoReSz1975 #19900 üzenetére
Bazz minimum fél óra de inkább egy. 5perc alatt fel se melegszik rendesen a cpu.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
HoReSz1975 #19897 üzenetére
Nem azért de a procid ki lett tesztelve linxel legalább?
-
Sárpac
nagyúr
válasz
HoReSz1975 #19838 üzenetére
Nem feszül a lapod véletlenül esetleg kitolja a ramokat mikor kihűl?
Nálam a 12gbnál volt úgy, a régi ds5-ben, hogy reggelre kitolt egy memót csak a kallantyú difiből vettem észre meg,hogy dual ch a tri helyett. -
Sárpac
nagyúr
válasz
HoReSz1975 #19753 üzenetére
Biost frissítettél már?
-
Sárpac
nagyúr
válasz
HoReSz1975 #19680 üzenetére
Lehet egy kérdésem uncore mennyin megy és mekkora fesszel?
-
Sárpac
nagyúr
válasz
HoReSz1975 #19673 üzenetére
Megcserélted már a modulokat????
-
Sárpac
nagyúr
válasz
HoReSz1975 #19664 üzenetére
Szedd ki a modulokat cseréld fel őket és vissza, meg nézd meg a foglalatokat fújkáld ki nálam is egy műanyag darabka okozta a problémát!
-
Sárpac
nagyúr
válasz
pszichiater #18823 üzenetére
Stabilan háát azért linxet mutatsz?
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Cthulhu Dawn #18566 üzenetére
Tedd 21x191re és elég lesz neki az 1.16-1.17V is.
A kép alapján még gázos a gflops értékeknek közel azonosnak kell lennie!
Meg a htt kapcsold be. -
Sárpac
nagyúr
válasz
Cthulhu Dawn #18551 üzenetére
Miért lenne abszurd? Egyenáramnál teljesen egyértelmű pláne 100Amperes terhelés mellett nagyon jónak számít az a pár század volt esés! Minél magasabb a frekvencia arányaiban annál nagyobb áramot vesz fel a proci(több elektron mozog).Minél több elektron mozog annál nagyobb a valószínűsége, hogy nem férnek el egymás mellett rendesen és "ütköznek" így egyre magasabb a hő is és sebességük is lecsökken ez által.
Képzeld azt, hogy futóversenyen vagy hol vagytok 5000en egy keskeny pályán és te középen kezdesz fogsz tudni teljes sebességgel futni amire képes vagy vagy nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel I7 11700
- Core i5-10400F + gyári cooler eladó
- Intel Xeon E5-2600 v3 processzorok - E5-2603v3,2650v3,E5-2658Av3,E5-2660v3,E5-2680v3,E5-2690v3
- Intel Xeon E3-1220v6 4 mag / 4 szál 3.0GHz+ processzor, ajándék GD900
- Intel Core i7-9700 - i7-8700 - i3-8300 - i3-8300T - Gold G5600 / garancia / számla / több db
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest