- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Amint hozzá tudok jutni értelmes áron. A Compuwebes 76K-s ár nem bejövős, mikor a lap normális külföldi webshopokban alig kerül többe egy UD5-nél vagy P6T Deluxe V2-nél...
Ja, és egyenlőre alig van készleten Európában, ez a nagyobbik baj... De dolgozom az ügyön.És még egy Venomous X hűtőn is töröm fejem...
-
MPowerPH
félisten
Igen, észrevettem hogy ennél a foxconn lapnál minden máshogy működik.
Akkor így minden világos, ott van fent a gyors teszt, nem tudom mennyire reálisak az értékek. Linx -et eddig nem nagyon használtam, hány kört futtassak vele, hogy reális legyen. Am érdekes, én keveslem a feszt, de ez az egyéni szoc problémám. -
tom_tol
addikt
Kedves Nyúl
nincs semmi baj veled de Én még emlékszem a wolf és a giga P35-P45 topikokban eltöltött időkre amikor is nem voltál ilyen
akkor még hajlamos voltál mások véleményét is elfogadni és nem tekintetted szentírásnak a saját elképzeléseidet
nem vagyok régóta i7 tulaj de azt feltűnt hogy elég érdekes stílusban reagálsz azokra a postokra amik valamiért nem tetszenek nyilván nem ok nélkül
ez a stílus nyilván pár embernek kevésbé tetszik ennyi az egész -
MPowerPH
félisten
Igen, mert a lapgyártók játszották ki jól ezt a lehetőséget, eredetileg az intel nem így akarta. Ha nem lenne benne a prociban, evidens lenne, hogy a lap sem tudja előhívni.
Nah, szerintem fejezzük be a vitát. Nekem semmi bajom Veled, nem is volt eddig se.Érdekes a dolog, mert linX alatt bármennyi feszre 4Ghz -n 44Gflops -al számol végig.
Direkt belőttem 1.3V fölé a 4Ghz -t, hátha az a baj tényleg, de ott is csak ennyi. Most próbálgatom a 21 -es szorzot, de zavar, hogy teszt közben a cpu-z szerint 20 -as szorzoval megy a proci, aztán felugrik 21 -re, de kb. a kör feléig tartja, majd ismét 20 -as szorzora vált.
-
MPowerPH
félisten
Na akkor...
Nem vagyok pár hetes tulaj, 3 hónapon túl vagyok már az i7 -el.
A Turbo mode pedig inteles feature, csak nem ebben a formában. Most akkor ki hogy ismeri az i7 szolgáltatásait? Eredetileg a Turbo mod mit csinált, és az alaplap gyártók mit hoztak ki belőle?! Erre akkor válaszoljál nekem, mert úgy látom hiába vagy régebben i7 tulaj, nem vagy tisztában dolgokkal.
Pont beszéltük, hogy ez a feszlépcső nem sok, van hogy 0.1v+ -os, sőt sok helyen így van, kicsit nézzél szét. 3.8GHz -ről 4GHz -re váltáskor egy átlagos i7 -es sokkal több feszt kér, mint 3.6GHz -ről 3.8GHz -re.A Wolf topicban meg az életben még talán egyszer ha láttalak, de mikor írtam én már az 5. Wolf procimat és 4. lapomat tapostam. Nekem ott nem kellett bemutatkoznom, én voltam az aki az újaknak segített, mert némelyik hozzá se tudott fogni az OC -hez.
-
Cyberpunk
félisten
Nálam is ez a helyzet. Én egyáltalán nem is használok 20-as szorzót.
Én úgy vettem észre hogy azon a feszen amin simán megy 21x-es szorzón 20-ason már nemNa ezért nálam a 21x-es a nyerő. Persze mindenki azt használ amit akar felőlem 18x-os szorzóval is nyomulhat főleg ha BCLK vadászat a lényeg
-
dime27
őstag
Nem akarok itt okoskodni sztem futás közben akarta a linxet kikopizni lehet szerncsétlenül sikerült pont akkor mikor levette a terhelést a magokrol másik meg h elég idő telet el ahhoz h a coretemp lemérje a 4 legmelegebb magot a high szekció alatt de kövezettek meg ha nem igy működik mert nálam igy van legalábbis....
-
tom_tol
addikt
ok elnézést
véletlenül, pont végzett egy it. a lynx
de itt van egy másik, csak 10 perc de nem megy fljebb a hőmérséklet
ezen a standard 24/7-s venti beállítások vannak
mintegy 1 fokot emelkedett a legmelegebb mag hőmérséklete 1400-s venti fordulaton
ebből én arra következtetek hogy a megahalemsnek nem kell a magas venti fordulat -
MPowerPH
félisten
Igen. Mikor játszok, vagy tesztelek akkor be van lőve a venti. Játéknál brutális, mert elől az egyik szívó is ilyen 3000RPM -es UK, és be kell lőni azt is, mert a GX2 -nek kell a szellőzés.(barátnőm azt mondja tök kellemes a búgása, szeret erre a zajra elaludni
)
Én nem tudom srácok, kitesztelem és ha 1 héten keresztül nem fagy, mikor minden nap nyúzom eleget, akkor nálam az már stabil.
De most is így van belőve a gép, meg már előtte is így volt, szóval 2 hete full stabil a rendszer.
Azt ki tudja, lehet linx -et elindítanám, egyből megfagyna.
Majd felrakom azt is, megnézem.
HSM: Úgyse nyugszok addig, amíg nem kerítek valami jobbat.
Bár ami igaz az igaz, fölösleges.
-
ADAM1337
nagyúr
És mi a tapasztalatod az eddigi lapjaid közül ?
Foxconn vagy Biostar volt a kezelhetőbb könnyebben megszokhatóbb ?
Én 1,31v qpi-vel és 3600uncore-al használom a gépet igy linx stabil is a gép.
1,34-el 3800 is megvan tesztek erejéig stabilitást nem próbáltam még, ha minden jól alakul hűtőt cserélek és tudok majd nézni komolyabb tuningokat is. -
Szatesz
őstag
Egyenlöre ez sikerült LinX böl 4200Mhz 1.232v LinX 1:15 Perc
De birni fogja kevesebbel is, finomitgatom.... -
HSM
félisten
Hát,semmit nem tudok a dologról sajnos biztosan.... A #15921-esben teljesen egyetértek veled, a 222-es BCLK architektúrális limit, a QPI max 4Ghz-re van tervezve, afölött full összeesik, bár azért fura, hogy ilyen hirtelen... A dolog az időzítésben lehet elásva, 4Ghz-en odaér az adat időben, 4ghz felett nem, és kiesik az egész a szinkronból, megszűnik a kommunikáció a proci és a külvilág között. Ezen a fesz sem segít.
A hiányzó QPI szorzó pedig szerintem 2 dolog miatt hiányzik: 1. dolog, hogy nem volt rá szüség, nincs olyan proci, ami gyárilag használná. I7 36-on megy, néhány Xeon W55xx 44-en, néhány 48-on. 2. dolog szerintem kis szivatás, mivel hogy tuninghoz sokszor nagyon jól jönne, főleg kisebb BCLK mellé, vagy hogy magasabban tartsuk a qpi-t, mint az Uncore-t, de még 4000 alatt. Technikailag nem látom akadályát, amiért ki kellett hagyni a 40-est.
(#15964) Uzmany: Az auto fesz veszélyes játék, a lap annyit ad, amennyit jónak lát. Akkor is, ha horrorisztikus feszt lát jónak.... (És volt rá jópár példa, hogy így történt....) A referencia-feszek viszont maradhatnak auto-n, de asszem normalon is jók lesznek.
-
HSM
félisten
Fantáziaszegény? kapsz helyette egy olyan finnyás valamit, ami tele van megmagyarázhatatlan, és érthetetlen dolgokkal... Pl. a "rejtélyes" 20-as szorzó, a mumus 200-as BCLK, a bizonyos kombinációkban működő/nemműködő szorzók.... Azért van itt felderítenivaló bőven...
Ja, és kihagytam volna, hogy ezek minden prociál máshogy vannak?
-
HSM
félisten
Ez viszont igaz.
Látod, erre nem gondoltam, pedig ez jelentős javulás lesz.
Ennyi erővel a 2,8Ghz is elírás, mert az 21,05-el jön csak ki...
Mindegy, nem kukacoskodom, majd meglássuk úgyis ha kijön, a 21-es szorzó mindenesetre tutinak látszik....
(#15879) Tody56: Amúgy tényleg a +1-es szorzós verzió tűnik eddig a legvalószínübbnek...
(#15877) Nippon: A sima is jónak tűnik, de mi honnan tudjuk, mire akarod használni? Ha a maximális teljesítmény kell, vedd a drágábba, mert gyorsabb, és nem olyan sokkal drágább. Ha elég a simán nagyongyors, akkor elég a redline CL7.... Egyik se fogja majd vissza az I7-et 4Ghz felett sem...
-
Tody56
aktív tag
Igen tényleg létezik ez a jelenség nagy ritkán, hogy ilreálisat ír ki az everest és mindig futtatom is vagy 10x. Láttam én már 30.000feletti olvasást illetve 15-25 körüli késleltetést.
A stabilitást memtest-el. 6-7x elindítom 700-800megával, hogy beteljen és legalább 5-800%ig és közben netezés, stb. Ez így már akkor is kivágja ha rossz, ha minden más lefut.
Egyébként az 1680-as cl6 amit a képen látsz, még nincs kitesztelve, mert úgy sem tudom mire használni. Vagy 1600-on vagy 1810-en fog menni véglegesbe.
1600 6-7-6-18 ami a gyári időzítése, az nálam 1.6 volton megy el. Az alatt már eldobja a teszt.
1800 7-8-7 1.66v
1800 8-8-8 1.58-1.6v
1800 9-9-9 1.5 körül is már elég.szerk:
HSM : én 2.8ghz-et olvastam 21-es szorzóval valahol. Gondolom akkor még ehez jön a 22 és 23-as turbo mód. Tehát kapott egy plusz szorzót talán.
-
Tody56
aktív tag
AZ uncore nagysággal abszolút egyet értek, de azért tök ugyan olyan beállításon ha visszaveszel egy időzítést tuti, hogy gyorsulás.
Ha nem így lenne akkor nem is foglalkoznánk az időzítéssel. Feldobnánk cl10-be azt had mennyen
Mint írtam, "gyorsul, de nagyobb növekedést hoz a mhz növelés."
Most 1800-on 7-8-7-en tesztelem, és kb 1000-el olvas így többet mint 1800on 8-8-8-ban. Szerintem ez tök reális. -
mpierre
veterán
Ha bekapcsolom, akkor a ventik felpörögnek és így marad, 100%-on pörgő ventikkel. Ilyenkor semmi más nem történik. Püfölhetem a klaviatúrát semmi nem történik. A post code kijelző nem mutat semmit, csak felvillan és ennyi, nem mutat semmit. Ha így hagyom, akkor simán kiportalanítom a gépet, mert nem áll le magától 5 perc után se.
Azonban, ha bekapcsolom a gépet (megint 100%-on pörgő ventik és semmi más nincs), majd az alaplapon megnyomom a force reset gombot, akkor újraindul és sikeresen lefut a boot. A post code kijelző szépen pörgeti a kódokat, majd FF-nél megáll, de addigra már áll a win 7.
Tehát indulásra csak úgy tudom bírni, hogyha bekapcsolás után megnyomom a force reset gombot az alaplapon. Ilyen formán el tudom indírani. Máshogy nem.
A tápcsatin nincs -5V bedrótozva, csak tápcsere segítene megoldani ennek a hiányát.
Az is eszembe jutott, hogy CM Elite 331-es házikóban lakik a gép és ennek nincs külön reset gombja, de van kábel, amit rá kell kötni az alaplapra (Ezt szépen rá is kötöttem).
Továbbá gyanakszom a tápra is, hogy megpurcant benne valami, de 12V-t simán lead, vagy ilyesmi. Azért is gyanakszom a tápra, mert, ha szétszedem a gépet majd újra összerakom, akkor elsőre simán elindul, csak a második indítástól kezdi el a nem közreműködést.
-
-
mpierre
veterán
No ez az, még a postig se jut, nem hogy a biosig. Csak felvillan a post code kijelző oszt annyi, nem pittyen, nem postol, csak a 100%-on pörgő ventik vannak.
Most így tudom elindítani:
Bekapcs -> ventik felpörögnek -> Force reset -> újraindul -> pittyenés -> postolás -> win 7 indul.
XS-en (lehet, hogy az egyikük másik oldalról van, most nem emlékszem) volt két srác ugyanezzel a problémával. Az egyiküknél a Corsiar HX1000-t kellet kicserélni másik fajta tápra, a másikuknál még nincs eredmény (vagy nem írta le a megoldást).
A giga superB 720-as tápon nincs bekötve a 24 pines csatin a -5V. A lúzergájdban nem találtam olyan utalást, hogy ennek meg kell lennie. Lehet ez hiányzik neki?
Próbáltam a ram időzítést is beállítani, aminek az lett a következménye, hogy a lap szólt, hogy sikertelen overclock volt, ezért minden defaultra áll vissza.
Pedig az időzítéseken lazítottam csak. 8-9-9-24 helyett 9-9-9-24-re
-
HSM
félisten
Szerintem egy picit optimista becslés az az 1,4V-1,45V.... Többeknél az 1800-hoz kellett ennyi... A 2000 pedig hiába csak +200Mhz, de mégis kér rendesen... Arról nem is beszélve, hogy egy gyengébb procival szerintem esélytelen a 2000-es memória-órajel stabilan...
Amúgy a melegedés megsaccolásához nem elég tudni a Vcore-t, mivel a VID is kéne hozzá... Nálam volt kicsit magasabb VID-es D0 920, és azonos feszen sokkal kevesebb kakaót evett, viszont cserébe magasabb feszt kért, szval ott voltam, ahol a part szakad, mert végül kb. ugyanoda jött ki mindkét proci étvágya adott órajelen, csak más feszeken...
-
HSM
félisten
Na jó, de azt is írd ide, hogy ehhez a 2000-es ramos beállításhoz milyen QPI/VTT feszek fognak kelleni, mennyire lesz az egészséges a procinak 24/7, milyen hűtés fog kelleni, és milyen esélye lesz, hogy ez egy random, nem válogatott I7-el egyáltalán bebootoljon....
Azt eddig is tudtuk, hogy 200-as BCLK és 10-es szorzóval lehetséges a ramokat 2000-en húzni....
-
vhunor
őstag
kat777: Mit nézzek a VGA-n? Rendesen leveszi az órajeleket a GTX, nincs vele semmi gond. A front 12-es venti pont rá fújja a hűvös levegőt. A Gene alsó slotjában van.
Zájec: őszintén szólva kicsit tele a tököm a gyárilag fos tervezésű/gyártású de ettől függetlenül drága cuccokkal. Két lehetőség van: az ASUS számításba vette, hogy az NB ilyen üzemi hőmérsékletet fog elérni, vagy megpusztul a lap és visszaviszem gariba. Nem fogok a kevéske szabadidőmben is azzal vacakolni, hogy ventiket szerelgetek ide-oda, hátha korrigálom amit a tervezőasztalon kellett volna. Akkor inkább ott süljön meg ahol van.
-
tomic
addikt
Igen a biost betölti reset utan , de onnan semmi. majd ujra proba es megint semmi. A kijelzö azt hiszem FF de nem szazas. mig az egesz procedura lezajlik ,addig is rendeltem egy Biostar Tpover x58A lapot,mivel itt az emberek nem hiresek arrol hogy sietnenek a javitassal.Max ha meg tudjak javitani elfogadhato aron legfeljebb eladom amelyik kevesbe szimpatikus. Magyarorszagon van szerviz ahova visszaküldhetem?
-
katt777
félisten
Én meg pont azt, hogy nekem, meg pár más ex-wolfisnak pont nem.
Egyébként megvan az ASRock-ban is az S3 mód, csak máshogy kellett beállítani, mint az asus-oknál (asszem suspend to RAM letiltása volt), szóval én végképp elégedett vagyok az X58 Extreme-mel. Ha még újabb bios-okkal még lejjebb mennének a feszek, az ellen persze nem tiltakoznék, de így is az ajánlott alatt megy minden, tuninggal.
tomic: Nem túl magas RAM-fesz volt, és sérült valami? Bár ilyen hamar... Én nyugodt szívvel ajánlom az ASRock X58 Extreme-et, de nálam a p6T Dlx is rendben volt, csak 2x annyiba kerül. A többiek majd szólnak, miért "sztárolom" az ASRock-ot, de nekem csak ezzel a két lappal van közvetlen i7 tapasztalatom.
-
tomic
addikt
Ugy ertem hogy elromlott . Tesztelgettem es 215 x 18 on szepen ment tesztek lefutottak majd probaltam normal beallitasra visszatanni ekkor nem vot hajlando vint betölteni. Probaltam mindent vegül szervizbe kötött ki de azt mondtak elromlott, es küldjem vissza gariba. Neked nem volt Biostarod veletlen? Vagy mit ajalsz ?
Dfi lapokon ni a nehez a biosba ,ha nehez x58 ba valami eggyaltalan? -
-
HSM
félisten
A lap/proci érdeme a 222bclk, én csak beállítottam, és ment is....
Semmit nem kellett hozzá trükközni... Sőt, belőttem a szorzókat, összesen 3 feszhez kellett hozzányúlni, QPI/VTT, VCORE, és VDRAM.... Elhiheted, hogy meg voltam lepődve...
Viszont kipróbáltam, amit linkeltél... Hát, megy nálam is. [link] Ja, és 1,35V QPI. Megpróbáltam csak BCLK-t emelve kicsit gyorsítani rajta, de nem bírta. 210-es BCLK-val teszteltem tovább, de 1680-as ramokkal, de nem bírta a 3800-as uncore-t pedig próbáltam a proci feszét ide-oda rakosgatni, a sebességgel együtt, de nem.... 3600-as uncore-al jónak tűnik 1680@CL8-as rammal, 210-es BCLK-n.... [link] Már csak arra kéne rájönnöm, hogy a 21*191Mhz CPU 1540-es ram, 3080-as uncore miért nem akart 1,335V VQPI mellett menni....
Tiszta X-akták...
Ja, és a 200-as BCLK-t sem szereti... Ki gondolta volna ezek után?(#15241) laragirl83: Szerintem ne erőltesd a 200-as BCLK-t, próbálj helyette inkább friss BIOS-al 190-es vagy 210-es BCLK-t.
Elvileg a 133Mhz és a 200Mhz a legproblémásabb BCLK, ott van a legtöbb zaj/interferencia az órajelekben.
-
(#15182) HSM :: én fognám a lapot és áfúrnám egy kézi aksis fúróval, egy átmérö 5s fúróval, a lyukak kijelöléséhez a stock kúlert alkalmaznám, a lapot természetesen becsomagolnám és csak a fúrásoknál lenne szabad... ezt a vékony nyákot könnyen át lehet lökni egy fúrásal...
[link] -
HSM
félisten
Sajnos nincs igazad, egy ilyen bonyolult lapon minden mm számít. Ezért is csökkentették le a socket 1156-ban a memóriafoglalatok számát, úgy sokkal kevesebb vezeték kell, és frankón elég a 4 rétegű alaplap. Jó kis költségcsökkentés....
De hogy a saját szemeddel lásd itt egy kopasz MSI Eclipse: [link]
Vagy P6T DLX: [link] És ez csak a legfelső réteg a 6-ból, amit látunk...
Megnézném amúgy milyen arcot vágnál, mikor egy ilyen fúrós akció után visszamosolyogna rád a 70 rugós lapod bele a lyukon keresztül....Ja, és amúgy a procim számolórésze eszetlen jól megy, a BCLK-t is bírja, de az Uncore-ja csak átlagos....
Bár kíváncsi vagyok, meg fog-e táltosodni az EVGA lapban, mert nem tartom kizártnak, hogy a Giga lapom VTT tápköre nem volt elég combos jobb eredményekhez.... (Mert ugye elég alacsony VID-es a procim, kell neki a kakaó, hogy menjen, kis feszen is, 3200-as uncore fölött már veszettül melegszik a VTT köre a lapomnak...
Vagy csak nem szeretik egymást, mert a C0-om uncore-ját meg milyen gyönyörűen vitte a lap...
) A te procid viszont 100% erősebb uncore-ban, de a számolórésze is nagyon pöpec, asszem neked sem lehet okod panaszra...
(#15207) tom_tol: Ahogy Shkiz0 is írja, az Asus nem mér pontosan, olyan fele, harmada... Erről sajnos csak találgatsok vannak. A Giga viszont jól mér, ellenőriztem tisztességes fogyimérővel. Viszont a Giga sem tökéletes, az Uncore fogyasztása nincs benne ebben. (L3, NB, QPI) Asszem linkeltem 170W-os képet is... Bár most csak 150W-ost találtam.... [link] (Ja, és + uncore...
) Ha nagyon meghajtod, van étvágya az I7-nek, de a teljesítménye is bődületes hozzá...
-
HSM
félisten
Tudod miért gondolom, hogy mégis a procim fogy el, nem a ram? Mert ha kisebb órajelen, vagy szűkebb időzítéssel próbálom és a ram fogy el 100%, akkor mindig vagy be se bootol, vagy bebootol, és mindenféle kisebb nagyobb zűröket csinál a látszatra hibátlan működéstől a BSOD-ig, mindent.... Viszont 1750 felett állandóan restartot kapok, nagyritkán BSOD. De az a kis hibázgatós, barátságos ramhibafeeling nem. Pont ugyanazt a rút resizgetést csinálja, mint amikor 1600-hoz alulfeszelem a QPI-t és megadja magát....
Amúgy egy baj van a fúrós módszereddel... Ha véletlen fut a lyuk helye alatt néhány adatvezeték, lehet nem köszönnék meg az átvágást.... Jobb ezt a gyárra bízni...
(#15201) laragirl83: Én is rápróbáltam erre a B2B dologra, de sajnos asszem ez se csodaszer....
-
tom_tol
addikt
Te nyúl Úr
miért gondolod hogy olyat írok amit nem ellenőriztem csak te nem vetted a fáradságot hogy megnézd ezt a hsz.-t
nyilván a válasz az lesz hogy miért csak 10k a lynx -
HSM
félisten
Nem, ha valami nem megy, akkor az OCZ ramok a gagyik!
(#15114) dime27: Ha feltoltad 2000-re a ventit, az se dobott pár fokot se?
Vagy már túl erős volt 1400-on, bár az nem tűnik túl valószínünek... Nálam a Thermolab BARAM, ami szintén nem egy pici hűtőcske, igencsak meghálálta a második ventit... Igaz, a fő venti, ami hűti egy 1600-as Coolink SWIF, ami nem egy túl izmos fajta.... Mikor megtámogattam egy 2000-es szívó CM-el az 3-4 fokot hozott mínuszban.... De majd jövőhéten, ha minden jól megy, az új lapommal jön egy erősebb venti is a coolerre, egy Noiseblocker BSF XLP is, majd tesztelek hőfokokat is....
-
katt777
félisten
Erős a lap is!
No meg a smiley-t sem véletlenül tettem oda, hiszen nem nagyon látni, ha finomabban nyomkodom a billentyűket...
Most nézem, nincs ott a smiley!
Ez van, ha szar a mobilsáv, soxor kimaradnak a figurák.
Na de tényleg, egyrészt az ASRock is egy márka, másrészt meg én nem látom, hogy bármiféle különösebb hátrányban lenne 2X annyiba kerülő lapokkal szemben (OK, ASUS P6T Dlx-szal szemben nem 16+2, hanem csak 8+2 fázisos, de sok drágább lap sem tud többet e téren). Persze, valamivel kevesebb a beállítási lehetőség, én is tartottam tőle, de egyáltalán nem fogja vissza a tuningot az sem, az elrendezése és a szoftver támogatása meg kimondottan üdítő sok drágább lappal szemben. Persze kinek-kinek más az ízlése, de sztem éppen elég X58X tulaj van már e topicban is ahhoz, hogy ne csak én legyek jó véleménnyel erről a szériáról.
Még nem nagyon panaszkodott rá senki.
-
katt777
félisten
Vártam ezt a választ!
dime27: 220BCLK volt nálam 3.3GHz-en, annyit tuti bír az ASRock. 225-tel nem bootolt. Hát, talán valaki majd megajándékoz egy Z600-zal + LGA1366 kerettel + 2 Cooling SWiDF2 120P ventivel...
front3r: A QPI/VTT-t vedd le nyugodtan 1.34-re, nálam is stabil vele az új bios-szal. A többi, látom, ua.
-
dime27
őstag
Én mintha olvastam volna külföldi forumozoktol h az 1600 cl7eseket nem mindegyiket adták ki egyforma chippel asszem a tied az 1800asok mennek igazán jol ráadásul ahgy nézem everestnél a minél magasabb orajel és cl9es időzités számit a legtöbb esetben igy jött ki jo memoria olvasás/másolás/írás...Nah meg azért a lapodnak is köszönhető h ennyin beröffen talán az x58asok közül a Flamingblade kezeli a legjobban tuning szempontjábol a memoriákat meg a giga lapok azért kivi leszek h a gskill-jeim meg az Asrock majd mit fog tudni mondjuk én csak 24/7re akarom belőni egyenlőre majd két ünnep között elszorakozgatok lehet mgasabb orajelekkel is
-
Erdei88
veterán
Azért a vízhűtéssel kapcsolatban nem értek Veled egyet.
Mert ha a vízhűtésre ezt mondod, akkor az i7re is ezt kellene, hisz kevesen vannak akik kihasználják. Pontosan azok a jelzőkkel lehet illetni mint a vizet.Láttad hogy nekem mit tud a vizem, közel 1,3V, 4200on és alig megy 60 fok fölé. Játék közben pedig olyan 50-52 fok körül van. Igaz nem volt olcsó, de én már nem váltanék légre semmi pénzért.
-
törölt tag
-
syC
addikt
-
Erdei88
veterán
Megyegetnek. 1900on 9-9-9-24en. 1óra prime, 10 körös Linx és 5óra megállás nélkül játék után nem dobta el magát.
Ramot auton hagytam, memset szerint így állította be:
9-9-9-24-1N
tWR:10
tRFC:88
tRRD:6
tWTP:23
tRTP:8
Min lehetne faragni? Bocs hogy ha értetlen lennék, de nagyon új még nekem ez az egész i7, ramokhoz meg világ életemben nem értettem -
AirBooms
addikt
Én azt olvastam ki a biosból, hogy a C1E-nek és TM-nek ki kell kapcsolva lenni (de lehet, hogy tévedek - mindenesetre egyik verzióval sem működött). A terhelés az nyilvánvaló a számomra, nos gondolom erre a célra a LinX, illetve a Prime csak előhozta volna a 21-e sszorzót. de nem...
Szóval köszi, de nem... -
Erdei88
veterán
Most nézegetem 21x191en. Nem szeretnék 1,65nél többet adni, mert 24/7es beállítást keresek. Nem tudom, melyik 1900+ 9-9-9-24el vagy alacsonyabb órajel szorosabb időzítéssel?
1900ra tudnál nekem egy beállítást küldeni? Akár pü-ben is, hogy ne zavarjon senkit.
Tegnap/ma kicsit primeolgattam. Eddig jutottam el. Igaz a ramokat még nem néztem hogy stabilak-e.
-
katt777
félisten
Elméletileg igen. Hogy gyakorlatban elindul-e, nem tudom, de lehet, hogy nem, mert a 162-es BCLK-hoz belőtt profilt módosítgattam. Erős a gyanúm egyébként, hogy nem csak a CPU-V dropja nagyobb az ASUS-énál a lapnak, hanem a többi is, mert RAM-nak is picivel több kell, meg úgy fest, VTT-nek is.
Qru: Nem nagyon tudok játékokat kipróbálgatni, meg nem is tudom, ez milyen. Ha autóverseny (nem hiszem), FPS (ezt sem), űrszim, vagy FPS nézetű, Obli-rendszerű kaland (mintha ez rémlene), max. akkor érdekel. Mjad rákeresgélek.
-
katt777
félisten
Mi megy?
Azt írtam, hogy nem megy.
Csak azt, amit mondtam: elindul a teszt, és kb. 10 mp múlva restartol a gép. Ilyennél ált. uncore levétel segíteni szokott.
4GHz 1.280V-on megy (benne is van a táblázatban), 4.2-höz 1.296-tal mertem megpróbálni 212+ alatt. Biosban ez 1.30650-et illetve 1.31250-et jelent.Én is azért vettem OCZ-t, DDR2-ben pl. P5Q-s tesztek alapján ez, a Kingmax, és a CSX voltak jók. Annyira nem zavar, ha nem lehet agyonhajtani, mert úgyis azért vettem 1600-ast, hogy az biztosan meglegyen, miközben egy 1333-as tuningja lutri.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest