- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Zsozsooooo #8799 üzenetére
Nem, csak szerintem már nagyon határon van azon a feszen az Uncore. Szerintem alig lassulna, ha levennéd a szorzóját 17-re, és oda már 70+% az esély hogy elég lesz a fesz is.
Mármint elég lesz, hogy stabil is legyen.
Amúgy sajnos nem tudom pontosan, mit vezérelnek ezek a clock drive-ok, csak azt, hogy valamiért a Giga BiOS-a néha nem rakja őket a megfelelő alapbeállításra, és az nálam stabilitási gondokat is okozott.
-
knbs
senior tag
Igen a speedfan nem mindenhol megy. Nalam 1 evig tokeletesen teljesitett, speedfanban emeltem a sebesseget es ugy ment a venti is, aztan jott win reinstal, valamit lehet meg biosban is allitottam, utanna mar nem mukodott
Sajna nem emlekszem hol volt a hiba, de 1 evig ment tokeletesen es azt csinalta amit beallitottam. Sot volt amikor autoban is tokeletesen ment, alap proci orajelen 600-n metn ahogy elkezdtem jatszani szepen emelete a fordulatot, amig be nem allt a kivant max hofok.
A ventivezerlo elegans, konnyu megoldas egyszer kell megvenni, jelzem van olyan is amire akar 6 ventit is ra tudsz kotni, bar a 4-tol sem kell megijedni,ott van elviekben mod 1 agra mondjuk 2 ventit tenni, ilyenkor azert a feszeket figyelni kell mennyit ad le 1 agon es hogy az eleg-e a ventinek. Ilyenkor ugye a bealitott fordulat fixen mindket ventire all igy kulon ugye nem tudod szabalyozni,de ezt majd meg latod mi az elonyos.Azt leirhatna olyan aki tudja hogy lehet megszuntetni,de nalam az asus lapnal ha a procihutot nem az alaplapi vezerlore kotom akkor ugye inditasnal sipol mint az orult hogy cpu fan error(mivel nem erzekeli hogy van), ezt valahogy at lehet hidalni, vagy marad az F1-es kesz?
-
lacos001
senior tag
Hio
Éreztem 1szer eljön ennek is az ideje,hogy belátogatok ide nem csak olvasóként,hanem hamarosan koráj7 használóként.
Nem is olyan régen eladtam cuccaimat,mert minek az..,de visszahúz a szivem. pfajj laptop..Sokat olvastam itt...,kicsi "hozzáértés" megmaradt még bennem,de azért kérdeznék okosakat,mert van néhány eltérő vélemény.
Lap:- GA-EX58-UD4P ,GA-EX58-UD5 vagy ASUS P6-ból vmelyik?
CPU:- 1értelműen 920 D0
Légcucc rá U 120
Ram :- ?... / itt volt sok eltérő vélemény,ezt nemtudom /és ami totál nem tartozik ide - / HDD sztem mind1...,VGA vmi nagy zöld lesz
, táp csakis corsair pl. 650W,ház meg majd vmi szellős 30K ig../
Hiába olvastam el minden hszt szinte,lap és ram dilemma van álmomban is !
Bár úgy gondolom,hogy teljesen mind1 nagy vonalakban melyik lapot is veszem meg. ( dfi-től félek,pedig az menő EXTREME cucc....meg full gold-bólvan biztos ára szerint
)
Bocs érte,de az egész mehetet volna OFF-ba..
thx -
HSM
félisten
LOL...
(#8788) Zsozsooooo: Ahogy nézem, valszeg jó lenne, ha eggyel lejjebb vennéd az Uncore-t, és nem biztos, hogy jó a CPU Clock drive és a PCI expressz cloclk drive... Nézd meg az UD5 manualjában, de ha jól emlékszem, valami 800 és 900 a megfelelő érték... De feltétlen nézd meg.
-
válasz
Zsozsooooo #8788 üzenetére
Szvsz mentsel gyakran.
-
Gtrial
csendes tag
Van QFanos is, de nem azt csinálja, mint amit elvárnék tőle.
Ha bekapcsolom (disabledből pld turbo-ra állítom), feljebb tolja a ventiket egy picit, úgy 600-ról 1000-re. Ez persze tök felesleges alapjáraton. Viszont amikor terhelem a gépet és felmelegszik, nem tolja feljebb.
Ergó, gyakorlatilag sztemnem csinál semmit, csak feltekeri a ventit.
Bár lehet, én csinálok valamit rosszul.
-
HSM
félisten
Elvileg huzatot kell csinálni benne, egy be, egy ki. Sajnos a plussz venti csak olyan 3-8 fokot jelent max, szóval számít, de tényleg nem az a hasraesős feeling...
Amúgy a kupit a gépemben elsősorban a sok ventilátor és a tekergetők ide--oda osztogatása, kábelezése okozza....
Mókás, mennyire máshogy nézett ki, mikor raktam össze, és még nem voltak benn a ventik kábelei...
De amúgy szellős, nekem ez a lényeg.
Ja, és amúgy neked a lapod Q-fan nevű vacka nem tudja szabályozni a hűtőket? Nekem anno az Asus P5K3 Deluxe lapomon be lehetett állítani, hogy ha X fok van a házban, akkor kezdje tekerni a ventit egy beállított (50-100% közötti) alap fordulatszámról, és hány fokosan érje el a max fordulatot venti. Ez volt az egyetlen dolog, amiért majdnem az I7-hez is Asus lapot vettem....
-
Gtrial
csendes tag
knbs: speedfant kipróbáltam, de furin működött, egy darabig nem csinált semmit akárhova állítottam, aztán egyszercsak leálltak a ventik
mondhatom, jó beszartam
A házamba befér egy csomó 12-es venti: [link]
Hűtés elöl 120 x 120 x 25 mm-es ventilátor,
hátul 120 x 120 x 25 mm-es ventilátor,
oldalt 120 x 120 x 25 mm-es ventilátor és univerzális ventilátorhely, alul univerzális ventilátorhely (12cm), felül két univerzális ventilátorhely (14cm-es), rácsos előlap, lyukak vízhűtéshezhsm: micsoda kavalkád van a gépedben
Van neken ilyen hátlapi állítós ventim, de pont azt nem oldja meg, amit szeretnék, mégpedig, hogy amikor csak vágok, akkor legyen halk (idő 80%-a, nem igényel nagy erőforrást), amikor konvertál, akkor meg hasítson (20% idő). Próbáltam használni, de elég macerás bemászni a bazi nagy ház mögé
Egy következő hülye kérdés, mert elbizonytalanodtam. Ilyen CPU hűtőm van:
[link]Ebben ugye két venti van. Úgy kell kötni, hogy az első befelé tol, a második pedig húz? Tehát huzat kell, vagy nyomás? Szerintem az első, de nem estem hasra tőle, hogy mennyit hűtene így...
-
-XadAnuX+
őstag
-
bim
veterán
válasz
Zsozsooooo #8763 üzenetére
Ha nem fixálod akkor károsodhatnak a SATA eszközeid. Nálam magasabb tuningnál el sem indul a gép ha nincs fixálva a pci-e freki. Ez alap dolog.
Majd írd meg elég volt e annyi procifesz ehhez az órajelhez. -
sniper elite
senior tag
válasz
SimonYana #8778 üzenetére
Köszi hogy szóltál, már oda figyelek én is ezekre, egyenlőre sikeresen kitudtam szűrni a piti csalókat, egyik se tudott megkárosítani, de nem véletlenül nincs kint a telefonszámom, mert volt nem is olyan régen egy eset, hogy Asus Rampage Extreme x48-as lapot árultam, és msn-re felvett egy srác, akivel hosszas beszélgetés után megállapodtam! Erre elkérte a számom, megadtam neki, 2 napra rá felhívott egy olyan szöveggel hogy megmérgezi a díjnyertes németjuhászaimat ha nem utalok neki 350ezret 48 órán belül! Azt hiszem ekkor nőt be a fejem lágya! Azóta nagyon oda figyelek mindenre, nevem se merem kitenni, mert annyi ilyen trágya van már aki mindennel vissza tud élni!
-
SimonYana
addikt
válasz
sniper elite #8774 üzenetére
Inkább arra vigyázz rád ne száljanak a lehúzósok!
Főleg hogy most nem ÓCSÓ procit hídetsz!
Már a baráti körömben volt hozzájuk szerencsenk kettönknek is és a 3. ember jó tanácsra halgatva nem ment bele! Itt olvasgatják kinek mi van és mit lehet beajálni,hogy vagy a lét vagy a cumút lehúzzák! Nem is látod egyikünknél sem , hogy milyen fűnyíróval vágjuk a gyepet! -
keIdor
titán
válasz
Hát magadnak tennél jót vele... meg nekünk is, mert nem kéne naponta ezt olvasnunk.
Már a nyomtatós hírnél a ma regisztrált újonc is tudja milyen géped van, Mission Complete, please turn off.
-
törölt tag
válasz
Itt lenne az ideje.
Mondjuk én lesz*rom, csak már idegesítő mindig ezt hallgatni. Egyszerűen nem bírom ki hogy ne írjak rá valamit. -
Bagira01
veterán
válasz
sniper elite #8766 üzenetére
Triton 81-be semmi extreme nincs. Legalább egy tru120 extreme black-et vehetnél, h még extrémebb arc légy. Nem szivatásból baszogatnak. Ilyen rendszerhez kéne normális hűtő is. Legalább egy mugen 2 vagy egy Prolimatech Megahalems
-
keIdor
titán
válasz
Pedig elég gyenge az a Triton hűtő... nem kell használni ahhoz, hogy tudja az ember. Személy szerint hülye lennék olyat venni, csicsás, de gyenge. Szvsz vérpistike hűtő, no offense. De a Zalman is, azt is csak a neve adja el.
Sose a méret számít, TRUE óta nem kell ahhoz nagy ész, hogy az ember rájöjjön... a kialakítás a lényeg. -
ImI87
őstag
válasz
Tényleg nem használtam (és nem is akarom), de sok tesztet néztem, és sehol sem került az élmezőnybe.
Igaz kisebb is, mint a többi......
Az Extreme jelzőt most is muszáj volt leírni, ugye?Különben nem találta volna ki senki, hogy milyen prociról van szó......
Na nem OFF-olok, bocs a megjegyzésért!
-
ImI87
őstag
válasz
sniper elite #8761 üzenetére
1000%-ra tudtam, hogy ezt fogod írni!
Amúgy ez is egy tipikus: 975 + ASUS csilivili designhűtő.TRUE sem foglal el ramslot-ot, még Giga lapokon sem, pedig ezeken a foglalatok beljebb vannak, mint az ASUS-okon.
A Mugen 2 már bajosabb, az alatt is elférnek a ramok, de csak akkor, ha nincs rajta magasított hűtőborda. -
törölt tag
válasz
sniper elite #8761 üzenetére
Nálam is bevált anno a 9900LED, aztán eladtam és váltottam vízre.
Thermalright U120E tök kicsi, és mégis begyalázza a Tritonokat.
Azt a pár ezret meg ne sajnáljuk, amikor 8-10 C-t jelent... -
SimonYana
addikt
Uraim!
Nagyon köszönöm a segítséget!
Utána nézek akkor mit tudok szerezni! -
knbs
senior tag
válasz
Erdei88 #8750 üzenetére
A vizhutessel vigyazni kell! Mar meglevo kiprobalt rendszered van, vagy meg csak most all ossze? Csak mert en is tervezgetem a vizet,de elolvasva temerdek forumot, foleg kulfoldieket inkabb( a magyarokkal nincs gaz csak amikor jonnek nekem a Volvo radiatorral, meg a kerti buvarszivattyu is jo lesz nekem vizpumpanak dolgokkal akkor csak nevet/bezar topik jon
)
Szoval a vizre visszaterve, ha teszem azt nem leggkondis szobad van es mennek ezek a kellemes nyari melegek a kozel 27-30+ fokos szobahomerseklettel, akkor hiaba pakolod a radikra a ventiket, nem tudjak majd annyira lehuteni a vizet,hogy jo legyen a hutesi hatasfoka(tudom erre van kitalalva a chill, de ez mar nem a 200k-s kategoria hanem joval felette) szoval vigyazni kell lehet szarabul is jarni mint a leggel! Nem feltetlen de rendesen utanna kell jarni az biztos,eddig en se mertem meglepni, szobamban kellemes 28 fok van ilyenkor mikor hazaerek est 8-9 korul kezd kellemesebb lenni az ido. -
bim
veterán
válasz
Zsozsooooo #8752 üzenetére
ramok mehetnek 1T-ben és az IOH-nak miért adsz feszt? tartsd a gyári 1,1V-ot..
Proci menni fog ennyi feszen ezen az órajelen?
pci-e fixálva 100-on. Minden egyéb manuálisan belőve az alapfeszre? -
Zsozsooooo
tag
Hali srácok, ránéznétek ezekre a beállításokra [link] jók ezek, vagy valamit állítsak ? Amúgy jónak tűnik csak érdekelne nehogy valamit el...ak !
-
Erdei88
veterán
4Ghz 24/7re. TT Armor házikóm van, hozzá (nem gyári) vízhűtés annál kicsit komolyabb, remélem a hűtéssel nem lesznek gondok. A lapot is vízzel hűteném a későbbiekben, mert úgy érzem ez nem 1-2 hónapos befektetés lesz.
A Genere fog esni a választás. Köszönöm mindenki véleményét!
Még valami, mikor szüntetik meg az i7 920 gyártását? Mennyi időm van még?Szatesz: a DFI nekem már túl komoly, nem látom értelmét
-
Sheltem77
aktív tag
Sziasztok!
Lassan kialakult mi lesz a 24/7 beállításom:
Cpu 20*160= 3200 1,15V
Ram 10*160= 1600 1,56V
Uncore 20*160 = 3200
Qpi 44*x 3520 1,3VEzzel most ebben a kánikulában(28-29 fok van a szobában) fél óra 3dmark alatt 74 fok a maximum hőmérséklet amit a Realtemp logolt(gyári hűtéssel).
Majd később lehet veszek valami jobb fajta ventit egyelőre remélem így jó lesz -
HSM
félisten
válasz
SimonYana #8744 üzenetére
Hát, elvileg ezek ma a menő hűtők, amit ImI87 is mondott.... Mondjuk én le fogom a mostanit cserélni egy Thermolab BARAM-ra, már meg is rendeltem, majd meglátjuk milyen lesz. Nekem bevált a CM 212 is amúgy, olyan 140W-ig teljesen jó és halk is, ha tudja az ember használni.... (közepes uncore 3200 körül, +3.8-4Ghz magórajel környékére elég) Asus-t, Zalmant én nem igazán ismerem. CM-ből a V8 se tűnik rossznak, de annyira biztosan nem jó, mint amilyen drága. A Z600 meg passzív üzemre van kitalálva, aktívan csak közepesen jó, azt mondják.
Hűvösebb időben ennyit bír a 212 jól szellőző házban: [link] Ez olyan 170-180W fűtőteljesítmény mellett. Vagy ilyent, most nyáron, igaz, kis plusszfesszel már 88 fokot is benyalta a legmelegebb mag: [link] (Ez is olyan 170W volt komplett.)
Az egyetlen hátránya a CM-nek, hogy csak úgy lehet leszerelni, ha az egész lapot kiszereled. Mondjuk ez csak azoknak gond, akik gyakran cserélgetik a procit.... -
ImI87
őstag
Ma végre megjott az új tápom (Corsair HX850)!
(Nem kell oltani, a HX620 is bőven elég volt, de mindenképpen akartam egy új tápot, amin nagyobb venti van, és rá lehet kötni mégegy VGA-t, mert tervben van v.mi CF/SLI rendzser kiépítése.) Ezzel együtt alakítottam egy kicsit a házam elrendezésén:
- az a dög VGA 2 slot-tal lejjebb került, úgy nét ki ugyanúgy szépen működik a másodlagos PCI-E x16 slot-ban is. Elvileg így kevésbé fogja fűteni a procit, és a VGA is szellősebb helyre került. Mindkét cuccnál számítok némi hőmérsékletcsökkenésre.
- a hangkari meg felkerült a PCI-E x4 slot-ba
- kicsit átrendeztem a kábeleket is, egész jól sikerült elrejteni a madzagokat, és sikerült megspórolnom egy moduláris kábelt is.Este csinálok képeket is, akit érdekel majd majd belinkelem......
SimonYana: igazából egyiket sem.
Zalman manapság egy rakás gitt, ASUS- nál inkább a design-ra mennek, mint a teljesítményre. Vagy TRUE, vagy Scythe Mugen 2. Ha mindenképpen az említett márkáknál akarsz maradni, akkor CM Z600.
-
HSM
félisten
Ezzel csak az a baj, hogy tapasztalatom szerint nem a ventik hangosak, legalábbis amiket én használtam, (12cm-s példányok 800-as és 2000-es fordulat között), hanem a ház rácsa vagy a porszűrő által megtört levegő "süvít".... Ezen pedig ez sem segít... Ha olcsón szeretnél ventiállítót, akkor tudom javasolni a Coolink potméterét, kb. 700Ft-ért kapható, hátlapra vezethető, és egy plussz +300-400Ft-os venti-elosztóval vidáman lehet vele akár 2 ventit is vezérelni. Igaz, ez így full kézi, és hőfokot se mér, de szépen be lehet lőni, hogy ne süvítsenek a ventik, de szellőztessenek.
Viszont PWM-es ventikhez nem az igazi, csak simákhoz. (AC PWM-el próbáltam, de elég furán reagált... ) Nálam így van megoldva.
Sőt, nálam az egyikre 3db gyengébb 12-es is került, közvetlen a tápról meghajtva. (A hátsó, és a két felső. Itt valami látszik is belőlük, a hangkarim alatt és felett van egy-egy. [link])
-
knbs
senior tag
Szerintem is probalj valami egyszerubbet keresni, bar mondom attol fugg mennyire szamit a design neked. Mint irtam nalam nem latszik igy nincs ertelme.
Az Akasa-k nagyon jo ventik es nem dragak annyira, felteve ha kapni oket mo-nFigyelj arra hogy altalaban 80-s ventiknek vannak furatok elhelyezve a hazakban(tobbnyire) ezert a 120-t jol nezd meg hova teszed fel.
Nekem nagyon tetszik az uj s-flows lapat megoldasuk, nagyobb felulet es amolyan fagyiskanal formaja miatt kepes nagyobb levegot be/ki termelni, azert a marketing szovegnek nem kell bedolni,ki kell probalni, nekem meg sima kialakitasuak vannak csak, abbol is csak 80-ok. A 120-k meg kisebb fordulaton hozzak majd a kivant teljesitmenyt, csak mondom fontos hogy elferj veluk a hazban! -
knbs
senior tag
válasz
Erdei88 #8736 üzenetére
"Tuning lenne, 4Ghz a cél" ez alatt mit ertesz? Szeretnel par teszt erejeig 4Ghz-n hajtani a procit, vagy a stabil 24/7-s 4Ghz a cel? Csak mert fentebb irtak a sracok,hogy konnyen elerheto a 4Ghz, ez igaz is egy par teszt erejeig, viszont a beloni 24/7-re a 4-t mar azert nem olyan egyszeru. Ezalatt azt ertem, hogy a 4Ghz-hez 24/7-ben mar nagyon jol szellozo haz es nagyon jo procihuto kell, ezekben a 30+ fokos idokben nem leggkondis szobakban ez meg kritikusabb.
Az asus jo valasztas, nekem rampage 2 extrem van, de ez egy dragabb fajta olyan extra funkciokkal amire sokaknak nincs szuksege, a Gene matx-es lap erre figyelj mert nagyon pici! Nagyon jol lehet vele tuningolni ( OC Team Hungary-s sracok csinaltak egy szep tesztet rola) P6T-t nem ismerem annyira, akkor mar inkabb WS PRO ha nem tetszik az matx formatum. A WS is nagyon tuningbarat, de elegge "extra mentes" leven ugye hogy szerver lap.
Az 1600-s ramok jok lesznek, probalj azert valami markasat valasztani, bar paran aztmondjak eleg a legolcsobbat megvenni, ezt nem tudom igazolni/megcafolni sem. Nalam Corsair 1600-s dominator van, veluk eddig nem volt semmi gondom tuning teren sem. -
Gtrial
csendes tag
Lehet, maradok akkor egy egyszerűbbnél. Az Akasa kihozott egy új cuccot, ami ideális lenne nekem (állítható fordszám, halkabb mint a többi).
azt állítja, 30%-al több levegőt tol:
Csináltam egy kis összehasonlítást a 12-es ventikről, tényleg jónak mondható. Este felrakom ide.
-
HSM
félisten
válasz
Overlocker #8725 üzenetére
Milyen szerény kis 24/7....
-
gombcomp
senior tag
válasz
AirBooms #8737 üzenetére
Egyetértünk, mindkét ASUS tényleg jó,csak a Gene jobban melegszik,kell neki a szellőztetés.
Erdei88:A 4GHz még léggel is viszonylag könnyen összejön,ha nem a gyári hűtőt használod,és ha már élről D0-al kezdessz.Nagyon jó kis "szinkron" beállítást tudsz az 1600as rammal összehozni. -
Erdei88
veterán
Sziasztok! Az alábbi lapok közül: Asus P6T Deluxe V2, Asus Rampage II Gene, GIGABYTE GA-EX58-UD5 melyiket ajánlanátok i7hez? Tuning lenne, 4Ghz a cél. 1600os ramok elegek hozzá?
-
knbs
senior tag
válasz
Overlocker #8725 üzenetére
Ez igencsak impozans 24/-s eredmeny grat!
Egy prime vagy linxnel mik a max hofokaid a procira? Vagy a superpi-is ugyanugy dolgoztatja a procit mint a prime small fft tesztje? Milyen hazban van nalad, mivel hutod? Neked is a Gomez fele D0 procid van ha jol emlkeszem?
Bocs a sok kerdesert!
-
knbs
senior tag
válasz
Sheltem77 #8728 üzenetére
A gyarit hasznalod? A 76 picit sok, ha esetleg a haz szellozesen tudsz meg valamit javitani, akkor lehet nyersz par fokot, attol fugg most milyen a hazad kialakitasa. Nalam 1.096-al viszi a 3.8ghz-t ott primenal/linx a max kb 65-67 fok. Szerintem 24/7-re celszeru a 70-s hatar alatt maradni.
-
Execute
tag
legalábbis biosban ezt látom, de cpuzben 0,944-et. Na most akkor melyik?
-
Execute
tag
1.151 es Vidről mi a véleményetek?
Még csak ismerkedem a procival, meg az új finomságokkal... -
Overlocker
veterán
Azt hiszem meglett a körülbelüli 24/7-es beállítás az új ramokkal..
-
knbs
senior tag
-
Sheltem77
aktív tag
Na szóval. Úgy néz ki stabil. Mondjuk autómatán QPI t 3840 re tette azt inkább visszavettem 3520 ra.
Valamiért nem engedélyezi a turbót, majd meg kell néznem alaposabban, de ez a 3200 mhz is bőven elég nekem.Olyan 60-62fokra melegedik fel a proci maximumon így, az hosszútávon még egészséges?
-
knbs
senior tag
Homeroket nem nagyon pakolgattam, mivel csak a cpu hofoka erdekel azt pedig real temppel nezem.
Amit te linkeltel az tenyleg nem olcso, nezzel mas markat a zalmant nem muszaly eroltetni, vannak ugyan olyanok joval olcsobban, bar ha a kulso sokat szamit akkor persze meg kell fizetni... nalam van a haznak elolapja szoval semmit nem latnek a csini lcd panelbol.
A foprdulat allitasahoz pedig van siman 4 potmeter, azt tekergeted ahogy neked tetszik.
A speedfan progit megprobaltad? nekem az vezerelte a procihutot,de ket reinstal utan ugyan az a rendszernel mar nem... kicsit fura de igy volt. -
Gtrial
csendes tag
Köszi, ez nagyon korrekt válasz volt
Megnézegettem amiket írtál, meg is találtam, ill. itt van egy:
[link]Jó cuccnak néz ki, nem is olcsó. A kérdés, hogy a tied ugye nem szabályozza automatikusan a fordulatot? azt neked kell???
Ill. hova tetted a hőmérőket, és hogyan? Van róla képed?
egyelőre ennyi
-
Sheltem77
aktív tag
Sziasztok!
Na megvan az új gép, de kellene segítség mielőtt "tuningolok"
Tehát amit tuningolnék:
Asus P6T v2 Deluxe
Természetesen Core I7 920 D0 (alap ventillátorral!)
6gb 3*2 DDR3 OCZ Intel extreme(1600mhz)Ahogy én kinéztem a táblázatból(és a leírásból)
Mindent alapfeszen szeretném próbálni első körben(Cpu 1.25V , Dram 1,5V , QPI 1,2V)Beállítások:
CPU 3325(19*175 bclk)
Ram x8 1400
Uncore x17 2975
QPI x36 3150Igyekeztem minden szabályt betartani, szerintetek teljesen biztonságos egy ilyen beállítás? Ismétlen alapventillátorral szeretném de nekem ez a 3.3 ghz elég is lenne 24/7 használatra.
Ha valamit nem jól állítanék be kérlek jelezzétek.
Köszönöm szépen előre is -
knbs
senior tag
Igazabol az alaplapra kotheto ventik mindig eleg korulmenyesen voltak szabalyozhatoak. Nekem volt par asus lapom nem sok programmal tudtam vezerlesre birni oket, de a speedfan nevu progi bevalt.
Amugy szerintem az idealis megoldas, ami mondjuk nem a legolcsobb, de egyszer kell megvenni es kesz. Van sok fajta 3.5-s helyre szerelheto ventillator vezerlo egyseg, van olyan is amire akar 6 ventit lehet kotni, nekem egy Scythe-van arra 4 ventit lehet kotni 3 vagy 4 pines mindegy mert adnak hozza atalakitot is, van meg hozza 4 hofokmero is amit el lehet kabelezgetni. Van a hazamban 4 80-s Akasa duplacsapagyas venti, meg 1400-n is eleg pici a hangjuk,de annyin nem is nagyon megy csak ha extrem tuningot probalok. 600-900-n boven eleg, de ezert is jo a ventiszabalyozo, mert ha emelkednek a hofokok akkor tekersz egy picit rajta es kesz. 35 euro volt az enyem de otthon sem lehet sokkal dragabb, ez egyszeri beruhazas es megoldodnak a ventis gondok vegleg.
Nem tudom hogy a CM-be milyen ventik kerultek, de en az Antec hazamnal is ugy kezdtem,hogy az eredetieket kapasbol lecsereltem.A lenyeg hogy dupla csapagyas legyen, es nezegesd meg milyen hangosak aztan eldontod a penztarcadhoz es a fuledhez mi passzol.Ja a speedfan nevu progit azert probald ki nalam az vezerelte a freezer 7-s hutom, csak valamit meg az alaplapon is kelett allitani hozza... arra sajna nem emlekszem
-
Gtrial
csendes tag
válasz
gombcomp #8703 üzenetére
noctuához is adnak kitet, de az fix (egy ellenálás van benne). tehát le tudom csökkenteni a fordulatszámot, de úgy is marad. Pont ez a bajom. Alaphelyzetben (pld. ha netezek) ki van hülve a proci, tehát járhatna 600-on is akár, viszont amikor enkódolok, felmegy 80 fokra, ott meg jó lenne ha pörögne.
Az Asus Fan progija sem tudja szabályozni, hiáby van 3 ér.
-
törölt tag
Az MX2 mindennél jobb, ez köztudott tény.
-
HSM
félisten
válasz
AirBooms #8704 üzenetére
Szerintem a fölötted lévő HSZ-re akart volna válaszolni, hogy Lauda viheti még vissza a lapját, vagy valami hasonló...
Am. kíváncsian várjuk az izzítást!
Én épp a BARAM hűtőmre várok, de ha ittlesz, akkor nekiugrok végre egy stabil 4,2-nek.
Jut eszembe, írtad, hogy MX2 pasztát használsz... Milyen a cucc? Lehet kipróbálom én is, ha jó....
A Noctua paszta nekem kicsit túl sűrűnek tűnik...
-
Gtrial
csendes tag
Hali!
Használt közületek valaki már ilyen ventit? Arctic AF12025 PWM [link]
az a bajom a mostani Noctua NFS12-1200 -ekkel [link] hogy nem szabályozhatóak, ezért vagy "hangosak" állandóan amikor nem kéne, vagy túlmelegszik a cucc.
egyedül a CM 690-es ház eredeti ventije szabályozható valamelyest, ezzel tudtam nyerni egy kicsit.
Vagy van valakinek jó levegős megoldása ASUS laphoz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest