- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tody56
aktív tag
Megjött az i7 konfigom.
Telepítek és indul a teszt vizzel.Ne tudjátok meg mit szívtam mire sikerült elindítani. Minden összeesküdött ellenem, de a lényeg hogy egy bios frissités után minden pöccre indult.
Dobok majd eredményeket ha odaig jutok, de lehet ebből már csak hétvégén lesz valami
-
törölt tag
Csak most nézegettem, de a 920-asnál az Uncore szorzóját simán feljebb tudtam állítani a 20-as szorzó fölé. Ez normális? Mindenesetre mind az L3, mind a RAM késleltetési ideje lecsökkent. Ez kellemes meglepetés volt.
-
gV
őstag
válasz
sniper elite #2088 üzenetére
grat, pedig ebből arra következtettem, hogy még nálad is rosszul mehet
-
sniper elite
senior tag
Vantage teszt : [link]
-
Acor
aktív tag
válasz
Szia!
Van véletlenűl FSX-ed otthon nagyon kiváncsi lennék az hogy megy rajta.
Légyszi tedd meg nekem full grafon lefuttatod ha meg van.
Köszi
-
Acor
aktív tag
válasz
Szia!
Van véletlenűl FSX-ed otthon nagyon kiváncsi lennék az hogy megy rajta.
Légyszi tedd meg nekem full grafon lefuttatod ha meg van.
Köszi
-
Sasfészek
tag
Hi!
Valaki linkelte egyszer ide, hogy tényleg jövő év közepe táján jön egy Core i7 385-ös processzor is? Vagy csak kamu az egész? Tud erről valaki valamit?
-
sniper elite
senior tag
Na összeraktam a Core i7 965 konfigomat, Egyenlőre egy játékot teszteltem rajta GTA 4 természetesen, itt alapon semmi húzás nélkül minden full maxos grafikán 60fps körül megy a game [link]! Vantage teszt kicsit később...
-
Bluegene
addikt
TLB probléma megoldva
már a kereskedelmi forgalomba kerülés előtt állítólag megoldották -
Speed
addikt
válasz
Achill3uS #2075 üzenetére
Jaja látam a minap az XS-en 1866-os Dominatorokat 1,68v-vel 2000@cl8-ban stabilan szal elég jól mennek, de ennek szokás szerint elég borsosan megkárik az árát és szinte még kapni se lehet sehol. Asszem anyival nem ér többet mint amenyivel jobb lenne de a nagy álltalánosággba ez igy szokott lenni
Kiváncsian várom a kevésbé nevesebb gyártók.: mint pl. Geil 1800-as 2000-es rammjait
-
-
Achill3uS
nagyúr
más ramon is lehetnek jo kis samu vagy elpida chipek, csak a corsair 1866 biztosan kickass, és azért hidd el h sokkal jobban megy szűkebb időzítésekkel is mint egy nem leválogatott ram. pl a 2000 8-8-8-at már nem tudom biztonságos fesz mellett stabilizálni. ettől függetlenül egynek teljesen jó ez a samu-s cherry picked CSX
-
Achill3uS
nagyúr
Ottoka: próbáld meg emelni a qpi és az nb feszt. de alapvetően Extreme procinal nincs is szükség nagy baseclock-ra mivel ez nem fsb, nem növeli a teljesítményed ha emeled. tologassad csak a szorzót
toyone
-
Ottoka
őstag
Érdekes, hogy az everest nem jól írja ki a proci sebességet, a cpuz igen.
Én szorzóval húztam, nekem nem megy a baseclock 155-nél többet. Mit kapcsoljak?
-
Tody56
aktív tag
Köszi mindegyőtöknek
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Szajbee #2059 üzenetére
igazad van, tényleg, csak a CSX-nél van feltüntetve én se figyeltem.
nézd alapvetően hétköznapi felhasználónak aki nem akarja tuningolni se (vagy csak minimálisan) teljesen mind1 milyen ramot vesz, lehet az quimonda, micron, samsung stb belövi szépen low volt-ra 1.65v körül és kezicsokolom. a többieknek pedig keresgélni kell mások eredményei után egyéb fórumokon amiből lehet már következtetni az ic tipusokra is, hacsak nem írják le pl. de természetesen ami ilyen 2000 körül van hitelesítve alacsony feszültségen biztosan samsung vagy elpida - tehát jelenleg a legjobb választás X58 chipsethez.jugeen: ez való igaz, de tri-ch kitek között is a micronosak 24/7 elérhető teljesítményben alulmaradnak, ha maxot nézünk az alacsonyabb timingok miatt nagy feszen természetesen behozzák a hátrányukat. de ez a qpi vdimm eltérés is igen csak példányfüggő, az adott cpu/ram mennyit eszik meg. azonkívül nem ajánlom 2.00vdimm mellett az 1.95-ös qpi-t se nagyon
-
Szajbee
tag
válasz
Achill3uS #2058 üzenetére
Honnan látom a listán ( [link] ), hogy az egyes modulokat milyen chipel szerelték?
Biztos én nem vagyok gyakorlott, de nem találok rá utalást. Lent írja, hogy milyen gyártók chipjeit használták, de hogy melyik melyiknél van az nekem nem tiszta. Néztem gyártói oldalt is, de ott se találtam meg (G.Skill).
-
Achill3uS
nagyúr
hajrá
vcore ugyanaz mint a többi 45nm-es proci (york, wolf) esetében, 24/7 1.40v fölé már vizzel se igen ajánlott menni. ramfesz pedig már mehet 1.65 fölé (amit fent belinkeltem 1.71v 2000 cl9 memtest stabil, én 24/7-ben ennél feljebb nem szivesen mennék, meg aztán egy jo rammal értelme sincs), azt mondják 1.90v-ig a C0 stepping-el már biztonságos afölött csak extrém körülmények között ajánlott (ergo ha a proci minuszban van, de láttam már 2.10+ volton is teszteket léggel [link], de jobb a békesség). láthatod a gyártók is adnak ki 1.65v fölé skálázott modulokat. tény, hogy nem lehet már akkora vdimm-el dolgozni mint a 775-ös rendszerekben, így próbáld a micron chipes modulokat is kerülni és samsung-al szerelt kiteket keresni (lista feljebb). -
-
kovászos
tag
Talán egy kis extrémtuning segíthet az i7 tulajokon.
Hátha többet bír mint a quadok -
Bluegene
addikt
válasz
Laraxior #2048 üzenetére
jah nem irigylem akik sebtében váltottak, kérdés az Intel hogy dönt, lehet ahhoz h kikapcsoljuk a hibát teljesítménycsökkenés az ára(mint AMD-nél), szerintem inkább kikapcsolja a hibát minthogy megkockáztassa h esetleg valaki adatot veszítsen ez perekhez is vezethet és sokkal jobban megtépázza a hírnevét mintha csak csökken az amúgy is bivaly teljesítmény(AMD is így lépett)
valószínűleg a későbbi i7-ek mentesülnek ettől a hibától(mint phenom 9500--->9550 már jó volt)
TLB hibája komolyan visszavetette az AMD értékesítéseit, a kezdeti darabok hibáját kikerülő BIOS-frissítések, melyek gyakorlatilag kikapcsolták ezt az egységet jelentősen, úgy tíz százalékkal visszafogták a processzorok teljesítményét
Computerbase: Dabei ist unter anderem die Rede von einem TLB-Bug, der noch schlimmere Züge annehmen soll, als dies beim ersten Phenom-Prozessor der Fall war. Wir haben bei Intel nachgefragt. azt mondja hogy rosszabb mint a Phenom TLB bug, de lehet csak vészmadárkodnak
hmm... lehetséges h a mostani i7-ek teljesítménye csökkenni fog akár tíz százalékkal? persze a gamerek úgyis kikapcsolják ezt a funkciót a BIOS-ban, nem egyszerűbb egy yorkfield?
-
Gorneck
legenda
válasz
Bluegene #2046 üzenetére
"Az adott Core i7-ről szól dokumentumban szereplő specifikáció tisztázás egyszerűen csak egy 2007 áprilisában készült dokumentumra utal mely bizonyos programozási technikákat javasol.
Az AAJ1 jelű specifikáció tisztázás nem érinti a Core i7 processzorokat, eredetileg a Core 2 Duo processzorok kapcsán napvilágra került probléma megoldására került a dokumentációba mely probléma egy BIOS frissítéssel korrigálva lett.
Az AAJ1 specifikáció tisztázás nem a Core i7 processzorokkal kapcsolatos hibalista, hanem egyszerűen arról van szó, hogy a specifikáció frissítés tartalmaz minden olyan változást, ami a Szoftver Fejlesztői Kézikönyvben is szerepel, függetlenül attól, hogy milyen processzorokat érint.
Összesen öt hiba szerepel a Core i7 processzorok hibalistájában, mely a TLB-vel kapcsolatos. Ezek mindegyike nem megfelelő fordításokkal, vagy hibajelentésekkel kapcsolatos és közülük minden olyat, melynek hatása lehet a működésre már BIOS-frissítésekkel javítottunk még a Core i7 piacra dobása előtt."Akkor itt is van madzsrul...azért mondtam, hogy nem értem a hsz-ed, de sehol se ahova linkelted...de még ha ez csak blabla és még mindig valós a hiba se hat meg...
-
Gorneck
legenda
-
Bluegene
addikt
válasz
Laraxior #2043 üzenetére
lecsippentem a fölösleget emiatt ne aggódj
vgy lelakkozom, mind1, persze h akkor má vennék hozzá lapot
ez a TLB bug olyan mint derült égből a villámcsapás, ilyen jó, olyan jó, ilyen tökéletes, olyan tökéletes, oszt erre tessék, ugyanabba a hibába estek mint az AMD, biztos tudtak róla csak mire felfedezték már nem tudták orvosolni annyira előrehaladtak a fejlesztésben, majd kijavítják
-
Bluegene
addikt
válasz
Bluegene #2041 üzenetére
mind1 ettől függetlenül elfogadnék egy ilyen processort(ki nem?), nem azt mondom h rossz, csak ez sem tökéletes(illetve kiderül majd)
Peace Bro!
végülis elcserélném az E5200-amat egy Core i7-re bármikor
, szerintem biztosan megoldják, kérdés hatással lesz-e a teljesítményre?
-
Bluegene
addikt
jó túlzás hogy szivacs, de BIOS frissítéssel oldható meg, vagyis elképzelhető h mint az első phenomok esetében némi teljesítményvesztéssel jár, ha -5% akkor már beelőzik a quadok(jó csak vicc), mindenesetre a németek szerint rosszabb ez a TLB bug mint a phenomoknál volt, azért ez szivacs, meg a tudat
Gorneck: Te nem tudsz olvasni:
In rare instances, improper TLB invalidation may result in unpredictable system behavior, such as system hangs or incorrect data. Developers of operating systems should take this documentation into account when designing TLB invalidation algorithms. For the processors affected, Intel has provided a recommended update to system and BIOS vendors to incorporate into their BIOS to resolve this issue. -
jugeen
addikt
-
Tody56
aktív tag
Holnap holnapután én is csatlakozom a topikba vizes segítséggel. (asus p6t Deluxe, i7 920 és 6giga kingmax 1333)
A hét második felétől lesz raktáron i7 extrem blokk 2 változatban is.
-
CocooN-z
őstag
Annyira nem jön be ez az IMC. Az a bajom, hogy az egyedüli viszonyítási alapom, az első integrált memória vezérlős procimhoz vezethető vissza,mely egy A642800+ volt S754 en, Single DDR1 el, stabilan 95% os hatásfokkal működött 64 biten 3100MB/s alá nem is nagyon adta mindig. Kövi egy X2 3800+ volt ahol -a dupla mag maitt valszeg- ez az érték 90% fölött stagnált kb 6200MB/S volt az olvasásirásmásolás. jött az intel a DDR2 es rendszerekkel, amd meg utol akarta érni, és sztem elcseszte a ddr2 es imc t, mert alaporajelen nem tunt annyira nagy áttörésnek hatásfok terén mint anno az első K8 asok. És most itt állunk a nagy váltások előtt, INTEL, meg DDR3 as IMC, erre az elméleti sávszég valami 32GB/S lehetne ALAP órajelen, erre kapunk esetenként 15 öt? a Sebesség Kollega által linkelt oldalon is 20 at ultra tuninggal?
Lehet egy kicsit a szarkazmus beszél belőlem mert minden tekintetben lenyűgözött a proci, tervezem énis a Yorkfieldemet lecserélni, de ez nem jött be i7 től...
csak fecsegek ne is figyeljetek rám
-
Speed
addikt
válasz
Achill3uS #2028 üzenetére
A-data-ban és a nagy gyári mhz-s rammokra érttettem, hogy nem low-voltage rammok, én is mindig azt nézem amim ugyse lesz
Most nézem XS-en, hogy 1600cl8-as Adata tri ramokkal hozzák az 1700MHZ-t cl8-ban, de találtam efélét is [link]
és ezek is 1600-as Adata rammok, bár a körülményeket itt már nem tudom
Ejha az a lista mán igen ez kell itt a népnek
-
Achill3uS
nagyúr
hogy ne lenne, rakás low voltage tri-ch kitje van A-Data-nak, Kingston, GSkill, Buffalo mostanában hozza ki őket (hogy a jobbakrol essen szo)... tessék egy lista: Core i7 X58 Triple channel DDR3 memory kit list
-
keIdor
titán
válasz
sniper elite #2004 üzenetére
Nice!
Megvan az új hátterem.
-
Speed
addikt
válasz
sniper elite #2021 üzenetére
Jaja már én is várom, hogy összedobd és vess elénk valamit, hogy mi is a véleményed
-
sniper elite
senior tag
Nálam is ez volt nagyából elsőre, 920ban gondolkodtam, csak jobban bele gondoltam és végülis Február felé úgyis váltanék 965-re mert nem bírnám ki, úgy hogy egyből azt vettem! Remélem napokban lesz időm összerakni a gépet, és tudok mondani tapasztalatokat játékok terén, lassulni úgyse fog alatta, bár sokan azt szeretnék itt!
-
Speed
addikt
válasz
sniper elite #2015 üzenetére
Nem most veszek egy normális lapot meg valami nagyon jó rammot, a proci egyenlőre ismerkedés képpen csak egy i920-as lesz de ez később ha megszeretem valószinű fejlesztés álldozata lesz
-
Szajbee
tag
Szép estét corei7 tulajok!
Kinek milyen ram dübörög a proci mellett? Most váltok én is, és nem találok, csak ezt:
Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1333 Kit
Vélemény erről? Tuning lenne, arra megfelelő? Vagy ki milyet rendel és honnan? Már csak a memória hiányzik az üdvösséghez.
Előre is köszi a segítséget skacok
-
SzlobiG
félisten
válasz
sniper elite #2015 üzenetére
Persze, egyből vegyen mindenki 200+K-s procit aki vált.
-
Speed
addikt
válasz
sniper elite #2011 üzenetére
Jaja én is kénytelen vagyok az USA-ból rendelni mert itt igencsak szegényes a kinálat sajnos pontosan ahogy mondod
-
Speed
addikt
válasz
Hmm ez igen szép darab.
Má bocs, hogy beleszólok, de néztem multkor a képket meg a config leirásodat, rammból azért velehettél volna valami vadasabb kiadást is -
leviske
veterán
Hehe. Az Intel marketing osztálya rákapcsolt... Vagy csak én látok a bit-tech oldalán mindenhol Nehalem reklámot? (Még ott is, ahol eddig semmilyen reklám nem volt.)
-
beteg
őstag
válasz
-
-
tome.jr
addikt
Egy meghajtott 920 nem is marad le nagyon a 965-höz képest.
Multi GPU-ban is tartaná magát szerintetek a meghajtott 920?
-
Ottoka
őstag
válasz
Senki9876 #1999 üzenetére
Igen, és mennyivel gyorsabb a core i7, ez is vedd figyelembe. Gondolom nem 1 hónapra veszed, a többletköltség leveítve arra az időre míg használod már egész más színben tünteti fel a dolgot.
Másik a deneb gépen nagyot buksz, mert az amd-nek gyorsan engednie kell az árából, hogy jelentős teljesítmény különbséget valahogy ellensúlyozni tudja, szal a megjelenési ár nagyon gyorsan rohamosan esni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest