- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
theniel #10393 üzenetére
ezt szedd le es prime blendet vagy linkx-et indits el es nezd meg mekkorak a feszek: http://www.cpuid.com/hwmonitor.php
westlake: asszem a Te esetedben biztosan kijelentheto, hogy a proci keves, vagy Te nem allitasz be valamit jol, ez nem egyenlo a benasaggal.
Szerintem azt zarjuk ki, hogy a class fogyna el.
-
westlake
félisten
emelhetem a feszeket az egekig, felrakhatom a pci-e sebesseget 110mhz-re, allithatok akarmit, nem 222 bicikli felett csontrafagy a lap.. nem lehet, hogy megis a cpu adja meg magat.. jo lenne kiprobalni tobb cpu-val, mielott elkonyvelnem magamban, hogy a lap nem bir tobbet (vagy ami veloszinubb, en vagyok bena)
#10397: igaz, hogy en nem futtattam szoros fankot, de a 295 nem olvadt le 110mhz-es pci-e sebessegtol.. valoszinu, hogy a foxconn-osok valami olcso szarral nyomattak a 120mhz-et..
-
Zájec
veterán
válasz
Overlocker #10392 üzenetére
ez nem kárositja a VGA-t ? elöfordulnak emiatt VGA elhalálozások ?
mennyire lehet bátor az ember ?
én az elöbb, adtam 107-t is, de nem sok minden történt... szerinted merjem ?
-
theniel
aktív tag
válasz
Sheltem77 #10377 üzenetére
Hát, én is mert ugye a 4770 essel nem csinált ilyeneket, csak a 295 óta.
De azért ez egy 1010W os táp és úgy olvastam, hogy az FSP nem gagyi.
Mint fenntebb írom mi történt, valószínűleg a memoria miatt állt le, hiszen a memtestert futtattam. Meg 3dmart vantage alatt nem akkor állt le, amikor már elkezdődött a teszt, hanem az információgyűjtés alatt. És még az is gyanús nekem, hogy be kell melegedjen és csak akkor kezd el alapon is kikapcsolom a gépet játszani.
Legjobb az lenne, ha a memoria , ahhoz csak a ventit kell leszednem a Mugen2-esről, mert rálóg. -
Overlocker
veterán
válasz
Sárpac #10360 üzenetére
Igen, mert a Foxconn-nál nem nagyon lehetett állítani a PCI-E sebességet, az volt lockkolva. A mod segítségével, 120Mhz-re tudták emelni a PCI-E sebességet, mely hozzájárult a +bclk kifacsarásában, mely mellesleg minden lapnál segít. A 248-252-es bclk pedig extrém hűtés alatt sikerült elérniük. Én mindkét DFI lappal és két különböző procival csináltam 250 felett.
-
theniel
aktív tag
-
válasz
Sheltem77 #10384 üzenetére
Kosz majd nezegetek! Kivonjak? Erdekes, ez az intel sem normalis
Ez az egyik legjobban kelendo proci, bar nyilvan terelni szeretntek a tomeget a dragabb szegmens fele.
Fejbol nem tudom mennyit mertem es egy darabig meg sem tudom mondani, mert Valenciaban vagyok.
Az x4, pedig onnan jott, hogy felroppentek hirek a 4 slaves kartyakrol.Mindenkitol elnezest az offert
Udv
-
Sheltem77
aktív tag
válasz
adamssss #10383 üzenetére
x4es? Az mit jelent pontosan? Én 2gb os kártyát szeretnék majd venni. Egyébként hány fokos játék alatt a 2 kártyád MEMIO maximuma? Nekem a 4890 el az volt a legnagyobb bajom, hogy 85 fokot is elérte a memio crysis közben
Hogy ne legyen teljesen OFF a hozzászólásom, ha mégis I7 920 mellett döntesz akkor minél előbb ruházz be, mert egyre több helyen rebesgetik, hoyg kivonják a forgalomból.
Bár az is igaz, hogy ezt már 2 hónapja is hallottuk...
-
-
Sheltem77
aktív tag
válasz
adamssss #10381 üzenetére
Gyanítom játékra használod a géped(a 2db 4870ből következtetek). Az én véleményem az, hogy a játékoknál még mindig kb 60% ban a videókártya a mérvadó. Persze kell egy gyors proci is ami kihajtja, de ha a Q9550 is tuningbarát(abszolút nem ismerem) akkor szerintem bőven elég azis...(majd a többiek lehurrognak ezért a kommentért
)
Ha játékokban akarsz igazi teljesítménykülönbséget akkor szerintem várd meg az októberi dx11 ati vgakat(énis azokra várok).
Én azért váltottam mert előző gépem amd 64 3200+ volt 1gb ddr rammal
Arról pedig már érdemesebb volt egy új core i7re váltani, de Q9550ről nem biztos, hogy váltanék...sőt.
-
Sziasztok!
Egy 920-as mennyivel gyorsabb(szazalekban), mint egy q9550?
Melyik tuningolhato jobban? -
Sheltem77
aktív tag
Core i9 2400mhzről indul hmmm, és ugye 32nm es lesz? Tehát tuningpotenciál sem nagyon lesz az erőssége(bocsánat ha butaságot írok és a 2 dolog nem függ össze, mintha ezt olvastam volna)? Amennyiben így van egyre inkább kincsnek érzem az i7 920 procit(márcsak azért is mert brutális lesz az i9 induló ára). Méginkább jó vétel szerintem annak aki még eddig nem vett.
-
Sheltem77
aktív tag
válasz
theniel #10362 üzenetére
Szia!
Abból amit írsz én tápra gyanakodnék. Nekem ugyanezt csinálta annak idején mielőtt váltottam 300Wattról 400ra. Ha jön a terhelés reset / power down. Gyenge / hibás a tápod szerintem.
"Van valamilyen progi, amelyik a tápot teszteli?"
OCCT ben van PSU teszt, bár elég brutál oda is van írva, hogy saját felelősségre használd(ha jól emlékszem). Elég rendesen leterheli a tápot. Ha végleg elszáll tőle akkor ne engem hibáztass
-
keIdor
titán
válasz
slett27 #10374 üzenetére
Ha már létrehoztak találgatós topicokat, akkor illene ezt betartani...
"A topik mindig a következő generációs Intel processzorokról szól, ennek megfelelően frissül az első hozzászólás. Pletyka, hír, bármilyen információt meg lehet tárgyalni, de az offot lehetőleg kerüljük.
A topik aktuális témája mindig a processzor hivatalos forgalomba kerülésével változik, ha megjelent külön szakmai topik nyílik neki."Lynnfield topic is el lett sietve...
-
theniel
aktív tag
Hát igen, sejnos azt írja túl nagy a memória és nem bír ennyit tesztelni, úgyhogy osszam fol 2gb alatti részekre és indítsam el a programot szimultán annyiszor, hogy kiadja a 6 Gb-ot. Megpróbálom, de elég furán hangzik.
Közben feltelepítettem a nero 9-et, hogy tudjak iso-t boot lemezre írni és akkor talán lehet majd memtest boot olva.
Nincs ezen a windows 7-en egy gépellenőrző? Elég alap dolog lenne azt hiszem. -
válasz
Overlocker #10359 üzenetére
Achinak wolt 235bclk a ws proval.
theniel: winfos alatti memtest terheld meg a procit prime-al es nezd meg a feszeket everestben, de ha hazaertem meg keresem a masik progot, ami faxan mutatja a feszeket.
Airbooms: windows alatt is meg lehet nezni a 12v,5v agakat, hogy terhelve mennyit ad le.
-
theniel
aktív tag
válasz
AirBooms #10365 üzenetére
Nevetni fogsz éppen a múlt héten ment tönkre a konnektorba dugható digitális teljesítménymérőm. Mindamellett bármit veszek tönkremegy. Régebben semminek nem volt baja legalább egy-két évig. Most ha minden jó kibír fél évet, ha nem akkor már rossz amikor megveszem. Lásd a vadonatúj gépem.
Temető ennek a világnak az biztos. Már a holdra sem tudnának felmenni, csak filmet csinálnak róla. Gyógyszerek már nincsenek semmit se gyógyítanak. Fenntartható fejlődés..., hát itt van: minden kaki semmi sem működik. -
theniel
aktív tag
válasz
Sárpac #10342 üzenetére
Most már alapon is kikapcsol a gép.
Semmi tuning:
Elindítom a 3dmark vantage-t elkezdi analizálni a rendszert aztán kikapcsol a gép.Szerintem a táp lesz a hibás, mert a 4770 es karival ilyen gondjaim nem voltak és az ugye alig fogyaszt.
Van valamilyen progi, amelyik a tápot teszteli? -
Sárpac
nagyúr
válasz
Overlocker #10359 üzenetére
Pont ma olvastam aszem foxcon lapot moddoltak, mert az se ment 220 felett és utána 248-254 Bclk-val már simán tudtak tesztelni, néhány ellenállást szedtek le mindössze hozzá!
-
Zájec
veterán
válasz
Sárpac #10356 üzenetére
de akkor a cpu-z miért mutat x22
erre lennék kiváncsi ?
mod: inditottam egy prime / custom 11gb-n 1333mhz-n, és rögtön leált a prime, 4-5-6 bepirosodott.... de ha csak sima Blend-t inditom akkor nem...
(#10358) Sárpac :: értem, akkor megint a cpu-z csibészkedik... hiába 1.52-s..
-
Zájec
veterán
válasz
Sárpac #10345 üzenetére
jól megpiszkáltad
honnan jött elö a x22 szorzó ?
hirtelen megy a 12gb is,, elindul vele... rosszabbra számitottam elsöre..
azthittem nemakarja majd... de úgylátszik ez a platform kajázza a 6db modult... nem ugy mint a p45 a 4db se birta, sehogysem... be se indult... anno...(#10355) westlake :: most nézem , tényleg...( jól benéztem
)
inkább kitöröltem amit irtam,,... köszi hogy szóltáltéged sem érdekel
pedig neked csinálnám...
-
westlake
félisten
válasz
shabbarulez #10351 üzenetére
acsi, ezt nem egeszen igy mukodik.. a szerver lapok bios-aban a xeon procik mikrokodjai vannak benne.. a szoban forgo hatmagos procinak fix mikrokodja van, ami desktop proci mikrokodja, nem pedid xeon procie.. ebben a formaban nem kellene, hogy szerver lapban mukodjenek ezek a procik..
ja, es nincs olyan, hogy ilyen es, meg olyan es... es procikbol csak egyfele van (termeszetesen tipuson belul)ki lett bovitve a talalgatos topik, ott folytassuk az eszmecseret
-
shabbarulez
őstag
válasz
westlake #10350 üzenetére
Nem tartom valószínűnek hogy i9 lesz majd a neve, szerintem marad ugyanúgy i7, inkább a számozása lesz 10xx-es. Ez az i9 inkább csak egy netes pletyka alapján kelt szárnyra, Intel részről nincs semmi megerősítés.
Egy ilyen korai ES példánynál szerintem minden cpu funcionalítás engedélyezett, nincs értelme a tokozásnál az egyes piaci szegmeseknek megfelelően letiltani egyes funckiókat. Ha pedig nincs semmi letiltva akkor gyakorlatilag egy teljes értékű Xeon DP.
-
westlake
félisten
válasz
shabbarulez #10349 üzenetére
johet az i9-es topik
raadasul egybol egy szerver lapba lokott ket drabot.. mondjuk nem tudom, melyik gyarto szerverlapjaban mennek a sima desktop procik.. esetelg lesz dual socketes desktop lap? kimaradtam valamibol? -
shabbarulez
őstag
A Sneak Peek at Intel’s Core i9 Gulftown [link]
-
-
Sárpac
nagyúr
-
theniel
aktív tag
Hát, mindjárt kiderül.
Annak örülök, hogy nem a ram.
Talán valami alap dolgot csinálok rosszul, de már a legapróbb bios változtatásra is úgy reagál, hogy elindítom a crysist és kikapcsol a gép.
Most felraktam a Windows 7 64 bit-et.
Kíváncsi vagyok mit csinál most majd.
Amúgy csak a GTX 295-el adja elő ezt a mutatványt. Volt ugyezzel a géppel egy 4770esem és ott nem csinált ilyet. Aztán vettem egy 295-öst. Azzal már sehogy sem tudtam elindítani a játékot se alapon se tuning. Kicseréltettem. Most elindul alapon és tudok vele játszani, de a legapróbb tuningra is úgy reagál, hogy kikapcsol a gép mikor indulna a játék.
Lehet, hogy a táp a ludas? Nem bírja, ha tuning is van meg a 295 ös? -
Zájec
veterán
válasz
ADAM1337 #10339 üzenetére
valójában nem a szüksége miatt csinálom, hanem a tesztelés szempontjából, és a tapasztalatmegosztás miatt.... csak kiváncsi vagyok megy e vagy nem...
és ha nem akkor miért nem, de ha igen , akkor miért, s hogyan...a 6gb kingmaxot, fizunál viszik el , 1 hét múlva, komplettem a ds4 lappal és procival....
eddig itt hevert az asztalon, most gondoltam, poénból kipróbálom...
-
Zájec
veterán
(#10335) westlake :: látom, te is 10k-s teszt közepénél tartottál , úgy mint én , tehát ebböl lehet következtetni mikor indult a terhelés..
tegnap éjjel már túl késö volt, fáradt voltam, és nem figyeltem az ilyen részletekre...(#10336) Lauda ::én is úgy látom hogy a rampage lap és a proci is birna többet , akármilyen D0-s proci, azért csak megy annyira... az én procim is viszonylag egy jó példány..
egyszerüen a platform fogy el... vagy még valamit állitani kell hogy feljebb menjen, de az már nem biztos hogy egészséges.. ( mert eddig , az, mivel semilyen extra feszt nem adtam neki,,, és ezzel a procival probáltam korábban a x58-ds4-ben is, ott 210ig ment....(#10337) westlake :: meglehet próbálni a qpi pll-t is, eddig nem próbáltam..
aztmondják még hogy a pci-e mhz-t kell felvinni 110-115 köré.. de azzal nem nagyon akarok játszani, nehogy tönkrevágjam a VGA-mat...
esetleg NB-t feszelni, de eddig nálam ment alapal is...
nemtudom mennyit számit az NB,,, biztos nem annyit mint a p45 platformnál...kiváncsi vagyok 12gb ram-al hogyan üzemel a lapom...
van 6gb OCZ 1866 -m és 6gb kingmax 1333-m....
kiprobálom mit reagál ha beteszem mind a 6db-t... -
Zájec
veterán
(#10328) westlake :: igazad van, nagyon összelett zsúfolva a prájm ablak... nem szeretem amikor olyan nagy helyet foglal.
várjál csak , mit is hozzak fel mentségemre...
:: épp a 10k -s teszt 4-dik része fut, tehát a 8k-s teszt már lement ami 15perc... ha a10k-s tesznél van akkor valójában a 20 perc környékén tarthat...
(#10332) knbs :: teljesen jó a 219 bclk is... az hogy nálam még +3 , az semmit nem jelent... korábban a giga x58-ban 210-nél volt a vége,...
egyébként nálam se tölt be 222 felett... valószinünek tartom hogy a QPI freki miatt... állitolag a 4000 felett már nem igen birja a platform...(#10333) Lauda :: nem hinném hogy a proci a gyenge...
Achi és Overlocker, random procikkal csináltak nagyobb bclk-t.. -
knbs
senior tag
Na! Jo latni, hogy a biostar lapod megy 220 bclk felett is, sajna az en asus rampage 2-m siman vallos 220-nal. Mindegy milyen fesszel probalkoztam 219-nel bebootolt stabil volt, memok persze visszaosztva mint nalad, de 220-n mar nem bootolt be, meg se nyikkant
Tudja valaki hogy alakul ki ez az eros korlat, ha 219-n betonstabil volt, akkor 220-n miert nem kepes meg elindulni sem?
theniel: tegyel fel konyorgom ennyi ram melle legalabb egy 64 bites OS-t, de inkabb egy vista 64-t vagy ha van kedved akkor probalj egy win 7-t.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
theniel #10316 üzenetére
Hát az 1600MHz-hez muszáj lesz a tuning. De a VGA-hoz már felesleges annyira megtépni sztem 3GHz alatt már tökéletesen kihajt ez a proci egy GTX295-öst. Pláne ha Full HD-ban tolod
Ha abból indulok ki hogy 2GHz környékén kihajt már egy GTX280-ast ez a kártya meg azért nem kétszer erősebb annál. Bár ez játéktól is függ.
-
theniel
aktív tag
FSP 1010W
Hát, nem is a rendszert hibáztatom.
Csak már több, mint egy hónapja rakom össze a gépet és még mindig nem megy rajta a játékom. Ráadásul mindenbő a jobbik fajtát vettem, nem a butítottat.
A lapom delux
a proci D0 ás
a memoria triple chanel 1600 cl8
a táp erős, direkt megnézetem a tesztjét is és nagyon stabilnak mondták
a vidkari meg már a második van a gépben, és abból is a legújabb 295ös aminek középen van a ventije
mondjuk a xp lehet, hogy kevés ide
Biost frissítettemA memóriám OCZ , arról azt olvastam, hogy az Elpida chip-ek hibásak rajtuk. Lehet, hogy memoria probléma.
Milyen tesztprogramok vannak, ilyen esetre?
Régen volt a chkdsk vagy mi . Valami olyan kéne, ami leteszteli. -
-
Zájec
veterán
-
Nagyon jo ez a cucc, de milyen 3 ev mulva?
En most is megvennem ha lenne.
theniel: Nemtom milyen felbontasban jatszol, de szerintem jatek miatt felesleges huzni egy i7-es procit, nekem ez a tapasztalatom. a memorianak ehhez nincs koze, ha az 1600-on megy akkor annyin megy es kesz.
-
Zájec
veterán
nekem a saját gondolatom jutott eszembe ::
[OFF][I]" azért mert " prémium " kategoria , azért nem nevezzük már "zsákutcának" az lga1366-t...de ahogy nézem jó lesz hozzá a hatmagos Gulftown is.. úgyis olyat akarok venni 3év múlva... akkor miért is zsákutca az X58 ?" [/I][/OFF]
-
theniel
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék. Van egy P6T delux v2 lapom 920 as core i7 procival és 1600 Mhz három csatornás ocz ramokkal. (hűtő Mugen 2)
Nem akarok nagyon tuningolni, csak annyit szeretnák, hogy a ramok 1600 Mhz-en stabilan menjenek a játék közben és a proci 3 Ghz fölött legyen.
Tudna valaki bios beállítást küldeni.Előre is köszönöm!
-
Sárpac
nagyúr
-
A 6 magos procik milyen foglalattal jonnek?
-
-
HSM
félisten
válasz
westlake #10301 üzenetére
A benchmark teljesen hiteles, csak nem skálázódik teljesen lineárisan a teljesítmény növekedésével, mert picikét bezavar a multithreading megvalósítása.... Tehát ilyen finom különbségek mérésére nem jó.
Amúgy biztos voltam benne, hogy akad még ügyes progi a tarsolyodban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest