Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberpunk
félisten
válasz front3r #10163 üzenetére
Hát pontosat senki nem tud mondani, valószínűleg nem sokkal később (1-2 hónap) miután megjelent a Corei7 (LGA1156), Corei5 széria.
Lesz helyette proci úgy fogják hívni hogy Corei7 950 140k-ért ami az év vége felé szintén kifut és váltja a 960-as szintén ezen az ár szinten.
Szóval nem akarok borúlátó lenni, de ha ilyen rendszert akarsz akkor még időben szerezd be a megfelelő cpu-t, ha nem akarsz kétszer ennyiért 950-est vagy 960-astHope was the right choice, and it always will be.
-
knbs
senior tag
válasz front3r #10213 üzenetére
Nem a hutod fogja befolyasolni mennyire huzhato a procid, hanem a procid maga. a Jo huto persze ajanlott, ha a gyari feszultsegek fole mesz es nyilvan a tuningnal ez meg is fog tortenni.
A kingston-okat tobben is dicserik itt a topikban valoszinuleg nem lesz gond veluk. Mindenkeppen ellenorizd a lapod szereti e oket, a lapod topikjaban valoszinu kapsz ra valaszt.[ Szerkesztve ]
A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá
-
katt777
félisten
válasz front3r #11144 üzenetére
Szerintem kezdetnek az én házam és CPU-hűtőm megteszi (lásd: Z600 tesztem honlapomon/logouton). Sajnos bővebbet csak akkor tudok mondani, ha meglesz a cucc. De jól szellőző ház, és jó CPU hűtő tutira kell neki, akkor rendben lesz a léghűtés.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Cyberpunk
félisten
válasz front3r #14816 üzenetére
Az a proci kisebb fesz-en is vinné a 3,5GHz-et
Szerintem ne vacakolj az ilyen auto tuning nyavalyákkal lőj be mindent manuálisan az a biztosabb.
Minden proci más amin neki megy az nem biztos hogy nálad is menni fog. Még FPO-n belül is lehet különbség.Hope was the right choice, and it always will be.
-
-
mpierre
veterán
válasz front3r #14976 üzenetére
Nem lehet, hogy a .NET-ből vmi régebbi van fent a gépeden. Ha w7, akkor nem valószínű. Nálam, ha a tuning miatt hibázott, akkor vagy kékhalállal, vagy fagyással jutalmazott. Sőt olyan is volt, hogy közölte: elfogyott a memória.
katt777: Verdákból, Cimbi beszólása...
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
katt777
félisten
válasz front3r #14982 üzenetére
Nem tudom, neten milyen W7 verziók "vannak forgalomban", de más topicokban is látok sok állítólagos W7 hibát, amelyek nálam sosem jöttek elő.
Qru: Ezek szerint akkor még megvannak. Mint írtam, CL8 magasabb uncore-ral úgyis gyorsabb, csak hát az ember szeretné, hogy menjen, amit a cuccra ráírtak, ha már ráírták. Az biztos, hogy ha kb. 3 év múlva esetleg megint gépet cserélek, akkor nagy eséllyel megint Kingmaxok között fogok válogatni. CSX még játszhat, azok jók tudnak lenni (viszont drága), de GEIL-ek elég gányok (haverom asszem a 3. féle DDR2 GEIL-lel szív már) Corszart meg már a DDR2-es Dominatorokkal elfeledtem. Mushkin-ról írnak sokan szépeket, de az meg ismét nem az olcsó kategória. Szóval hajrá Kingmax DDR3 CL9 1866MHz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz front3r #14987 üzenetére
Nekem még RC van trial key-el de a fos OCZ ramokat leszámítva semmi nem tudta kiakasztani a W7-em. Az meg ugye nem a W7 hibája hogy nem mennek az OCZ-k.
mod:
BMW001:
"Viszont a tegnapi 26C -s szobából csináltam kellemes kis 22C -t, és a Mugen 2 -re raktam még egy ventit."
Most elképzeltem ahogy a szobahőmérőre felcelluxozod a 2 ventivel felvértezett Mugen 2-t.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
katt777
félisten
-
Cyberpunk
félisten
válasz front3r #15024 üzenetére
Igen az erős proci az tényleg sokat számít, ebben a prociban még jelentős tartalék van szóval aki ma i7-et vesz az biztos lehet benne hogy nem kell kukáznia egy év múlva.
De azt ne feledd hogy a Win7 is rátesz a komfort érzésre. Mondjuk én nem tudok viszonyítani mert amióta megvan a gépem Win7 RTM-et használok. Nem tudom hogy menne rajta például egy Vista. Bár szerintem azzal sem lenne gond a C2D-mel probléma nélkül ment az isHope was the right choice, and it always will be.
-
-
Cyberpunk
félisten
válasz front3r #15032 üzenetére
Hát arról váltva elhisszük hogy lényegesen gyorsabbnak találod
Ámbár aki négymagosról váltott mondjuk egy jó kis faja Q6600-ról ott már nincs ekkora eget rengető különbség. De tény hogy jó nagy ugrás volt teljesítményben.
Én egy C2D E6750-ről váltottam és nálam is hasonló a szitu mondjuk én használom munkához is a gépet videó vágás konvertálgatás stb..Hope was the right choice, and it always will be.
-
Homer
tag
válasz front3r #15487 üzenetére
Nah, megcsináltam a bios frissítést. V2.00-ról feltoltam V2.20-ra de semmi változás . Utána elkezdtem cserélgetni a mem modulokat a slotokban és azt hiszem megvan a probléma. A jelenség: ugyanazt a mem modult akármelyik slotba teszem érdekes módon mindig pont azt nem látja a BIOS ahol éppen az van... Tehát elvileg az egyik modullal lesz a baj. Holnap visszaviszem a gépet, mondom az eladónak hogy próbálják ki más gépekben ha tudják, vagy más modullal az én gépemet. "Bízom benne", hogy ez lesz a baja ...
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz front3r #15487 üzenetére
Bő 1 hete nincs netem, erre ott egy rakás új bios... Nálam ASUS-ban volt sok beállítással RAM-eltűnés. Attól persze RAM-hiba is lehet.
Henk: DDR3-nál az időzítés nem számít, a sebesség annál inkább.
HSM: Nem értelek. Mindent alapra állítva 1600MHz-en mennek a RAM-jaim 1.639V-tal. No tuning, ahogy mondanád...
Arcoss: Hülye az Everest az ASRock-hoz. Az az állítólagos 127°C AUX érték akar lenni, de sehol nincs ilyen. Tuninggal az említett hőértékek már jók. Az én méréseimet megtalálod a honlapomon a teszteknél v. logoutomon.
-
front3r
őstag
válasz front3r #15631 üzenetére
Szerintem megvan a bibi... arra nem figyeltem hogy a memória időzítésekkel csínján kell bánni, és az Auto beállítás úgy tűnik a legrosszabb, azzal nem stabil. De még mindig nem vágom mi lenne a memóriámnak a legmegfelelőbb.
Ebben tudna valaki segítséget adni? (bevallom sose foglalkoztam memória időzítéssel az életben, nem nagyon tuningoltam még)
A többi tuning paraméter úgy tűnik rendben van. Köszönöm Kat777 a nagyszerű táblázatot, sokat segített!
Ez a típus van nekem. De az időzítéseket nagyon ne vágom, hol lehet ez ügyben tájékozódni?Köszi a segítséget!
PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, iPad Pro(2021)
-
-
dime27
őstag
válasz front3r #15803 üzenetére
Ne rémisztgesd már szegény usert max a tápot kell lekapcsolni kis ideig várni egy percet aztán vissza a táp és elindul a cucc ha nem akkor alaplap ki-be kapcsológombjával életre lehet kelteni ezt tapasztalatból mondom valószínűleg vmi nem volt koser az uncore és qpi beállitásokkal ill lehet sok az a 12gb ram sztem az is ludas lehet én megpróbálnám először a tuningot a felével
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
HSM
félisten
válasz front3r #15923 üzenetére
A 4GHZ-hez sokmindennek kell klappolnia... A 3,8Ghz előtte kötelező lépés. (Még az se mindig könnyű...) Nem biztos, hogy a lap hibája amúgy... Szerintem kifoghattál egy közepes procit, közepes lapban ez már 80%*80% az már csak 64%.... De amúgy vannak 920-ak, amikkel lehetetlen a 4Ghz stabilan... De valami más anomália is lehet, lehet más szorzókkal, valami full idióta beállítással elindulna...
-
dime27
őstag
válasz front3r #16648 üzenetére
Ez meg igaz rövid teszt erejéig de lefutott :
itt is előjött az a jelenség front3r amire mindketten panaszkodunk hiába vannak szuppi Trident 2000res memóim cl6ban(6-7-6-20) ha berakom őket 19x200ban akkor csak 4gb ramot lát ujraindulásnál azért is látod most a képen cl7ben(7-8-7-20) próbáld ki te is sztem nálad is indulni fog ha lazítasz a subtimingokon!Csak nem értem h 200as bclkval 1.30V vttvel ez miert megy a 21x191nél meg miert fekszik ki a cucc...de tegnap mondjuk próbáltam 205x19en akkor meg az nem tetszett neki esetleg vmi szaki megírhatná h itt már nem e az van h kevés a vtt igaz tegnap a 19x205 bclkt már 1.40V vtt vel próbáltam de a többin nem állítottam eetleg nem-e kell cpupllt ill icht növelni nem e azért nem megy a 21x191 nekem?! Meg front3r-nek se...
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 6a+iPad 2021
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest