- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cyberpunk #18916 üzenetére
Igen, én is úgy voltam vele, hogy az i7 sokáig még a prémium kategória lesz, és inkább beruházok egy ilyenbe, de akkor legalább 2 évig le van tudva ez, és ahogy mondod, csak VGA -t kell cserélgetni. AMD -ben sokat gondolkoztam. Tulajdonképpen az AMD Bulldozer-re várok, nagyon számítok rá, hogy végre visszatérnek a a prémium kategóriába is.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cyberpunk #18914 üzenetére
No jah, én rFactorral nyomom, nálam ha szimulátor, akkor az az etalon, mármint az F1 -es módokkal.
De oda sincs szükség ilyen teljesítményre, mert bőven 300FPS fölött vagyok.
Ami a témához kapcsolódik. Már az i7 -et is párszor megrágtam, hogy kell e nekem. Piszok drága alaplap, nagy proci, HT -t sokkal ritkábban használom. De a P55 se sokkal olcsóbb, talán memóriaügyben jobb a helyzet, ott viszont a CF kiesne, az azért nem jó. X48 -ra meg szerintem butaság downgrade -elni. Áll a pénzem az i7 -be, igaz az árak nem igen csökkentek. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cyberpunk #18888 üzenetére
1,66V még belefér de ettől többet én sem mernék adni neki. OCZ Platinum-omat kínoztuk 1,7V-al is anno..
Igaz nem a saját gépemben de nem segített rajta, egy centivel sem ment többet mint 1,66V-al.
Melyik bios-t használod amúgy?mod:
Én is eléggé konzol ellenes vok. Haver öcsének van Xbox 360-a. Az egy dolog, hogy a grafika ótvar de még irányítani sem lehet rendesen. Pedig én nem is fps-t toltam hanem vmi nfs klónt.
-
Lacc88
senior tag
válasz
Cyberpunk #18885 üzenetére
Szia !
Tart az még ne aggódj , csak néha rám jön az 5 perc , tegnap voltam havernal , és ott toltuk Battlefield BC2-vel és u.a. grafika volt mint nekem itthon pcn ... 45 ezres konzolon ... aztán megfordult a fejembe az , hogy vegyek 1 "gyengébb" konfigot , és mellé xbox 360-at , de rájöttem , hogy a szívem szakadna meg ha ezt a konfigot elkéne adnom ... az i7-et ...
!
Majd lesz ez mellé 360 - valamikor (igaz votl 3 db de nem kötött le , de most jó lenne , örülnék 1-nek ) -
subaruwrc
félisten
válasz
Cyberpunk #18376 üzenetére
4844mhz- P6T Deluxe bclk wallon
ugyanaz a proci EVGA Classified-ban-4990mhz
RI/OS
a 22-es szorzó kb használhatatlan lesz tuningban, szóval egy jobb 920-nál nem fog többet tudni,.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Cyberpunk #18232 üzenetére
Több forrásból is azt az infót kaptam, hogy a nagyon alacsony VID miatt van ez az extrém fogyasztás nagyobb tuningnál. Más ötlet nincs, hacsaknem valamit elcsesztem a beállításokon.
3,8GHz-ig minden OK. Onnan kell erősen emelni a feszt.Még sosem volt ilyen alacsony VID-es procim, és kicsit elégedetlen vagyok....
Hozzáteszem, Prime95-vel elmegy léggel is (kezdetben csak ezzel teszteltem és minden happy volt), csak a LINX-en akad ki 4GHzn.
-
Yürei
csendes tag
válasz
Cyberpunk #17915 üzenetére
Némi nyomozás után arra jutottam hogy semmi köze a problémádnak az i7-hez.
http://kundaistreet.blogspot.com/2007/09/divx-web-player-crushing-firefox.html
Ezt tanulmányozd át, leírják a hiba "okát" is.
---------------------------------------------------------------
shadoan
Nem kevés kicsit az a táp ennek a szörnyetegnek? -
katt777
félisten
válasz
Cyberpunk #17694 üzenetére
Mennek azok 1600-on, csak CL8-ban. Amúgy 1670-et bírnak stabilan. Viszont írok valami érdekeset:
Tegnap, kíváncsiságból, megnéztem, hogy az 1.28V-os 4GHz-cel szemben mennyi kell mondjuk 3.8GHz-nek. Nem is annyira a szükséges fesz. lepett meg, amely 1.216V, hiszen ez -0.54V, miközben 3.4-3.8GHz között 0.1V + kell (azaz nem nagy ugrás), hanem a teszteredmények. Miközben ugyanis Everest szerint (minimálisan) csökkent a RAM-ok sebessége annak ellenére, hogy 1448MHz-en stabil CL7-em volt a 4GHz-es CL8-cal szemben, és természetesen a CPU-tesztek is lassabb sebességet mutattak, a rendszer tesztek gyorsultak! IBT 49GFlops (4GHz) helyett 53GFlops-szal hasított, LinX pedig 47-48GFlops-szal szemben 50GFlops felett ment.
Azaz lényegében gyorsabb a gép 3.8GHz-en, mint 4-en, annyit ront a teljesítményén a rosszabb időzítés, és a hibák javítása a prociban. Ráadásul 1.216V-tal a proci még 1db 1200RPM ventivel sem melegszik 75°C fölé, még ebben a kis házban sem.
Szóval számomra úgy fest, hogy 181BCLK körül vége van a core i7-nek, hiába kényszerítjük feljebb, max. egy eredménylistán mutat jól, hogy mekkora tuningot tudunk elérni. Szóval igazuk van azoknak, akik szerint a 3.8GHz bőven jó.
Mielőtt a lapra szólna bárki bármi, az ASUS-ban is lassabbak voltak a 4GHz-es tesztek.BMW001: Dehogynem nagyobb. Máskülönben miért lenne kisebb a hűtési teljesítmény javulása magasabb RPM-en, mint kisebb blokkok esetében?
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Cyberpunk #17606 üzenetére
Gondolom, ez is olyan "eredeti", mint az első rész, amely egy az egyben egy Babylon 5 epizód koppintása volt...
KotOR-t tudom javasolni, de ME-nél még a Borderlands is jobb.
Nippon: Én még nem láttam olyan lockolt bios-t, amely megakadályozta volna az ATT-t v. RivaTunert a tuningban.
Pedig anno lockos 3870-em volt.
BMW001: Végül is, ha már annyit kiadtál lapra, jár is érte valami!
Lacc88: Egy Ferrari Testarossa, az jól néz ki.
daneeeeee: kb. 50x a topicban.
HSM: Nem, nem vár a 4X slot a 16-osakra (ez nem olyan, mint amikor az egyik kártya lassabb), egyszerűen attól gyorsul kevésbé a rendszer, hogy az negyed sebességen dolgozik. Több GPU-tól leginkább az tart vissza, hogy Oblivionra hatástalan. De tényleg annyi értelme van csak max. a 3 slotnak, hogy 2 16X VGA menjen teljes sávszélességgel, mellttük meg működhet egy PhysX gyorsító.
-
katt777
félisten
válasz
Cyberpunk #17583 üzenetére
Semmi gáz, a januári meghajtó ki sem jött!
(Eddig.) De az nV meg rendre csal a meghajtókkal és szörnyű neonízű a képe, és sajnos még nincs ATI kártya nV meghajtóval.
BMW001: X2 kevés a 4870 alá, ráadásul az AMD fogyasztása sem túl barátságos.
Nem az EVGA-nál is csak 16+16+1 v. 8+8+4 PCI-E mód van, mint az ASUS-nál a P6T Dlx-ban? Mintha HSM ezt írta volna. Ha pedig valaki CF(X)-ben v. tri/quad SLI-ben gondolkodik, sajnos több lappal nem kapja meg az ehhez szükséges alapokat, aztán jönnek akkor a drága laptesztek, hogy hová lesz a 3. kártya teljesítménye (már a driver-hibákat leszámítva).HSM: Lehet, nem sok játékkal játszol, de pl. a 9.11-9.12 driverek mindegyikével volt valami gond, és pl. az utolsó 4xxx meghajtó tudja viszonylag normálisan az OGL-t (meg lehet nézni Heaven benchmarkban), az újabbaknál merő feketeség a kép.
Tudod, nem szeretem a lassú RAM-okat, tuningot meg nem nagyon viszik az OCZ-k, szóval nálam csak 2.8, 3.4, és 4.0 v. 4.2GHz jöhet számításba. -
HSM
félisten
válasz
Cyberpunk #17583 üzenetére
"Meg kijönnek az új driverrel aztán rá két nappal jön a hotfix na szerintem itt a gáz
"
Ja, nagyon gáz, hogy lehetőséget adnak WHQL nélküli, jó driver letöltésére...Ha valamit nem értessz, miért mondassz róla véleményt? Kicsit olyan volt ez, mintha nem láttál volna még kiadott BETA NV drivert....
Ati-nak tényleg voltak bénázásai driver ügyben, de az utóbbi egy-másfél évben semmi driverproblémám nem volt 48xx kártyákkal.... 3-4 havonta feltettem az újat, és működött mindig, aminek kellett.... Bezzeg, mikor NV-m volt egy hétre, senki nem mert drivert ajánlani... A friss WHQL is szar volt, és a beta-k is... Biztos, rosszkor vettem kártyát.(#17579) katt777: Az úgy full király...
Nekem alapfeszes 3675-öm van, meg vagyok vele elégedve.
Amúgy a 3870-es probléma tényleg elég kellemetlen lehet, de ez nem azt jelenti, hogy a 48xx-eknél is elkövetik ugyanezt a hibát... Legalábbis eddig az új játékoknak semmi baja nem volt a 4890+9.12-es Ati driverrel....
(#17586) BMW001:Persze, ez nyilvánvaló, egy új szériánál mindig is megszokott dolog a driver probléma... Sajnos érthető okokból... Ott még nincsenek kiforrva az alapok, egy jó rendszerdrivert írni egy ilyennyire komplex hardverre pedig nem két perc, akármilyen profi team-ed is van.... Szerintem pár hónapon belül meg fognak oldódni az 5000-es széria gondjai is, bár CF-et akkor se vennék... Akkor se, ha 4870X2-nek vagy 5970-nek hívják...
(#17587) katt777: EVGA-nál, legalábbis az E758-nál 16-16-0 vagy 16-16-1 vagy 16-8-8 a lehetséges kiosztások. A Class-nál nem tudom, hogy van..... Az LE-ben kaki, a Microban 16-16 fixen.
(#17588) Cyberpunk: Elárulok egy titkot, gyakorlatilag nem létezik hibátlanul kiadot driver. Olyan driver van, amit kitesztelnek annyira, hogy az éppen aktuális programokkal hibátlanul működjön. Ez NV-nél is így van, meg mindenkinél. Kékhalálom vagy egyéb gebaszom nekem se volt Ati driver miatt az elmúlt másfél évben.
És Ati-nál is megoldódtak a 4800-as széria kezdeti problémái.... Gyakorlatilag a 9.4-es driver óta nem nagyon kellett frissítenem...
NV-nél meg majd kíváncsi leszek, a Fermi-nél hogy fog alakítani a driver.... Mert lesznek bajok ott is szépen... Bár, amennyit szarakodnak, mire gyártható termék lesz belőle, már annyi idejük volt a drivert fejleszteni, hogy már nem is lesz benne hiba...
Persze, addigra az Ati-ban se, de megmarad a köztudatban, hogy az Ati driver sz*r. Pedig nem ez az igazság....
-
ndlx
aktív tag
válasz
Cyberpunk #17121 üzenetére
de ne legyen félreértés, nem én akarok lenni a nagy HT ellenes itt a fórumban
sőt, inkább örülnék ha a szoftverek igényelnék és kihasználnák ezt az egész monstrumot ami itt zúg az asztal alatt.
de remélhetőleg nemsoká. most, amikor lecseréltem a p4-et, már azon érezhetően túlnőttek a szoftvereim, pedig vásárlásnál még feleslegesen erősnek tűnt. valszeg ennek is ez lesz a sorsa -
ndlx
aktív tag
válasz
Cyberpunk #17121 üzenetére
szerencsére nem ebből indultam ki, hogy juj nekem nagyon fontos, hogy a legújabb rendszerem legyen
6 éves volt a gépem amit lecseréltem, nem mai jószág, rendesen döglődött a photoshoppal és egyéb dolgaimmal. ennek is ez lesz a sorsa. de ha ilyen intervallumban cserélget az ember, akkor megéri beruházni a legújabbra, mert az húzza a legtovább. kb. ennyi
és persze igen, ennek következménye, hogy egy kicsit ilyenkor a legújabb rendszered van, de ilyen hardverfejlődés mellett ez nem tart sokáig
"Azt hogy ezek ki használják e a HT által nyujtott 8 szálat az jó kérdés" - igen, erre céloztam.
-
ndlx
aktív tag
válasz
Cyberpunk #17118 üzenetére
Cyberpunk
Fotót szerkesztek, konkrétan, ott semmi nem használ ki ilyet. A többit amit mondtál nem tudom, de ezt leveheted a listáról
Bár a 3D render sztem nem otthoni felhasználás, de oszt még az is lehet.
A Quad-tól egy memóriakezelésnyivel is előrébb vagyunk persze, meg még pár aprósággal, de ez mindegy. Sztem nem csak egy HT az előnye az i7-nek.katt777
fordítva. HT ON melegebb 6 fokkak (77fok vs 83fok), lassabb (56Gf vs 50Gf linx) és többet fogyaszt (130w vs 148w). Ezt konkrétan tegnap próbáltam ki.Nem arról beszélek hogy mi használ ki több magot, hanem hogy mi használ ki úgy 8-at, hogy a 4 már kevés neki, vagy inkább előnyösebb a 8 mint a 4. Szóval nem 1 mag vs 8 mag. Ismétlem, otthoni felhasználásban... ezek nem szerverek.
Mert sztem sajnos elhanyagolhatóan kevés szoftver... játék biztosan nem. Azon is csodálkoznék ha már pár játék 2-nél több magot használna, mondjuk 4-et.
A szoftverek általában jó sok évig készülnek, de a jó sok év alatt kifordul önmagából a hardver. Amikor elkezdik csinálni a szoftvert, a core2duó még újdonság, mire befejezik, már pörög az i7 8 maggal... -
katt777
félisten
válasz
Cyberpunk #17033 üzenetére
Naná! Komplett vízhűtés cpu-ra, RAM-okra, NB-re, vinyókra, esetleg egy gyári vizesblokkal szerelt Powercolor HD5870, álmodozni lehet.
De ha azt nézed, hogy némelyik léghűtő és 30k fölött van, csak procira is lehet már vizes hűtést tenni. Az már más kérdés, hogy mennyi értelme van 30k-t adni léghűtésre.Uzmany: Viszont kis légszállítással (halkan) is jól hűt. Van, aki meg azért vett ASRock alaplapot, mert azon elfér egy nagy hűtő is.
Nem vagyunk egyformák.
syC: Én is mindig ezt mondom.
-
katt777
félisten
válasz
Cyberpunk #16911 üzenetére
Dirt nem megy HT ON, a 2. részét csak telepíteni nem lehet úgy!
dime27: Nem próbáltad a Q9550-et HT ON?
HSM: Csak azt írom, amit tapasztaltam. Kb. lesz.rom, minek minősíted te.
+1X leírom, hogy SEMMIBEN nem tapasztaltam lassulást HT ON, még régebbi programok esetében sem, a hőterhelés meg, amint azt írtam is, alkalmazástól függően változik (te magad idézted szavaimat: "amelyik"), de semmiképpen nem lehet fixen kijelenteni, hogy HT ON melegebb lesz a cucc. Pedig gyári hűtőm van most, piszkosul látszik rajta minden kis eltérés a hőmérsékletekben.
"nem a rendszer terhelését kímélve terhelnek 1-1 magot nem teljes gőzzel, hanem mert az egyik programszálra vár a többi... És pont, hogy itt a legnagyobb hátrány a HT, mert a számítógép ilyenkor ha a 100%-on pörgő processzormag "kihasználatlan" szálára tesz egy feladatot, akkor lassulni fog a feldolgozás, mert a CPU nem különbözteti meg a két folyamatot, a lehető legoptimálisabban próbálja mindkettőt végrehajtani, ami jelen esetben a 100%-os programszálat hátrányosan fogja befolyásolni, ergó lassulni fog a feldolgozásod"
Lényegtelen, hogy miért nem megy teljes gőzzel egy-egy mag (ezért nem is tértem ki rá), ha a + szálak beiktatásával ugyanolyan magterhelések mellett gyorsul a program. De megmagyarázhatod pl. a Nero Vision-nek, hogy 4x60% vs. 6X60% CPU-terheléssel utóbbi lesz a lassabb, csak valahogy mindig az előbbinek kell 12-13 perc egy filmkódoláshoz, az utóbbinak meg csak 7-8.
Ráadásul egy rakás játék támogatja a több szálat, legföljebb nem verik a mellüket a készítőik, hogy HT-ready.
Azt meg szemlátomást (megint) teljesen figyelmen kívül hagyod (ha nem bírsz feldolgozni több szakaszt, ne olvass
), hogy nem 100% melletti átterhelésről beszéltem, hanem arról, hogy ua. az alacsonyabb terhelés oszlik el több szálon, tehát egyáltalán nem is azt próbáltad cáfolni, amit írtam.
És még te vádolsz megtévesztéssel...
Azt elismerem, hogy LEHET olyan teszteket csinálni, amelyek kimutatják, hogy HT ON lassabb lesz valami, és vice versa, attól függően, ki mit akar bizonyítani (ahogy anno remek teszteket lehetett csinálni, kimutatva, hogy a 8800GT gyorsabb a HD3870-nél, de ennek az ellenkezőjét is). Aki az emberek megtévesztése mellett otthon is olyan programokat használ, amelyek az új technológiával lassítják a rendszerét, azt csak dicsérni tudom a következetességéért (főleg, hogy ezért egy valag pénzt még ki is adott korszerű hardverre).
Hogy a szavaiddal éljek: "Nem kéne tényként leírni az elméleteid, privát véleményed, vagy okoskodásod, mert nem biztos, hogy igazad van, és ezzel megtéveszthetsz másokat..."
Pont te próbálkoztál ezzel.
A játékokat illetően könnyen lehet, hogy inkább a driver (v. program) volt a hunyó, az jóval gyakoribb hiba. Pl. Dirt, Grid XP alatt laggolt, Vista/W7 alatt meg nem, pedig ua. hardveres beállítások voltak.
Cyberpunk: Az a baj, hogy azok a tesztek nem igazán bírnak gyakorlati jelentőséggel. Olvasd el, amit írtam neki feljebb, és akkor te is érteni fogod, miért nem tapasztalsz visszaesést. Amúgy egyetértek, azért van a HT, hogy használjuk, másképp minek vettünk i7-et?
Erdei88: Ha 1000-en mondják neki, akkor sem fogja elhinni, és véletlenül sem nézi meg, nem a rendszerében hibádzik-e valami.
Lacc88: Üdv! Milyen lap lett végül?
Szatesz: Milyen LinX teszt az, amely mellett tudsz netezni?
(Vagy bármi mást csinálni a gépen?
)
-
HSM
félisten
válasz
Cyberpunk #16916 üzenetére
Az a baj, hogy a 10% az átlag... A gyakorlatban amit tapasztaltam, hogy többször fordul elő a "be-beszaggat" jelenség, mint HT OFF-al.... Persze, lehet HT ON-al is játszani, nem azt mondom, csak ha valakinek nem szükséges a HT, mert nem olyan progikat használ, akkor felesleges erőltetni... Pláne játékhoz, ahova a legkevésbé hasznos, sőt, hátrányos...
Én amúgy anno a GTA4-nél tapasztaltam erőteljesen a jelenséget. Azóta HT OFF-on vagyok, szóval friss tapaszalataim nincsenek. -
MPowerPH
félisten
válasz
Cyberpunk #16883 üzenetére
Ez nem olyan biztos. A GT200 -asok már alapjában véve egy brutális mérető szörnyek voltak, míg a HD4000 -es széria elég aprónak számított. Ezt sokáig már nem tudják húzni, van egy határ aminél már több tranzisztort nem tudnak a chip -be zsúfolni. Ati inkább levolt maradva, és nagyot lépett előre. Míg az Nvidia már korábban megtette ezt a lépést, és most valszeg nem lesz akkora javulás mint a G92-GT200 esetében történt, avagy a HD4000-HD5000 esetében.
-
Devid_81
félisten
-
-
katt777
félisten
válasz
Cyberpunk #16737 üzenetére
És ha olyan munkád van, mint egy ismerősömnek, hogy X napot itthon tölt, aztán meg X napot az ország másik felében. Mit tegyen, vonatozzon (ja, ugye a vonaton meg nem feltétlenül tetszik az ellenőrnek, ha használod az áramot, amiért amúgy már fizetsz a jeggyel) egy komplett asztali konfiggal?
Qru: Ja, de azért mégiscsak jobb egy 2.8GHz 0.96V-on.
Túlfeszvédőt nem is neked írtam. Mindenesetre azt még elfogadom, hogy nem feltétlenül lehet egy i7 mellé egy, a táp igényét figyelembe vevő, legalább 25ks szünetmentes tápba is beruházni (pl. egy 85+-os 700W táp mellé kellene egy 850VA-es), de 5-6k egy túlfeszvédőért, amikor hűtőt is legalább dupla ennyiért vesz az ember...
-
vhunor
őstag
válasz
Cyberpunk #16729 üzenetére
Ment a gép közben sajnos
. Kapott cmos cleart, szétszedni-összerakni nem volt időm mert napközben meló este meg tanulás az államvizsgára. A tápnak elvileg meg kéne fognia, hétvégén talán össze tudok kaparni cserealkatrészeket, bár i7 sajnos nincs minden második szomszédban
.
-
HSM
félisten
válasz
Cyberpunk #16584 üzenetére
Ez olyan, mintha azt írnám, hogy 250Km/h a BMW-m végsebessége, akkor annyin is akarom őket járatni, állandó padlógázon, ha már nem Trabit vettem...
(Elnézést a Trabant tulajoktól, a maga módján jó gép az is.)
Kicsit más szemszögből nézve pedig azért hülyeség, mert nincs olyan program, ami 2800Mhz-es proci mellé igényelne ekkora memória-sávszélességet.... 3,6-3,8Ghz-es proci körül van szükség ennyire a kiegyensúlyozott teljesítményhez...Gondolj már bele, gyárilag még a 950 is 1066mhz-es ramokat használ 3,2Ghz-es magokhoz....
(#16585) gV: Ahogy modod... És bármilyen meglepő, de a 3db memóriamodulnak is van fogyasztása.... Jócskán több 1600@CL8 ~1,6V-on, mint 1066@CL6-CL7 1,5V-on...
(#16587) BMW001: Akkor sorry.
A 20-as szorzó elvileg önmagában nem rossz, csak olyan szorzó/bclk kombinációkat okoz, amik magasabb belső zajjal járnak. [link]
Viszont az 100%, hogy a lapoknak a 200-as BCLK a legrázósabb, mert az elég sok belső órajelnek közel egész számú többszöröse, így sok zajt szed össze. (PCI 33Mhz, PCIe 100Mhz) Elvileg 190 alatt vagy 210 felett viszont már teljesen jó.Viszont mivel az emberek jobban szeretik a kerek számokat, szenvednek sokan a 200Mhz BCLK-ért...
-
vhunor
őstag
válasz
Cyberpunk #16568 üzenetére
Az a fura, hogy 2,8 GHz-en (3200-as uncore, 1600@cl8 ramok) 0,88V is elég neki, ez biztosan stabil mert hetek óta így használom 24/7-re. Ez alapján gondoltam, hogy hoznia kell stabilan a 4 GHz-et 1,2V alatt.
katt777: igen, az általad említett gflops értékek stimmelnek, mint írtam is tegnap este, már csak akkor vettem észre a túl alacsony értékeket amikor már végigfutott az a szar.
-
dime27
őstag
válasz
Cyberpunk #16538 üzenetére
Első próbálkozás gyanánt 21x191et adtam biosban cpu fesz 1.300volt ez cpuz szerint 1.28V
uncore:3056volt ramok 1528 cl7en ramfesz 1.639 qpi 68valamennyi a többi ami biosban van legkisebben de próbáltam nagyobb vtvel ugyanezen nagyobb fesszel de nem ott van a hiba most próbálatm 21x186on és ott is kidobott mig tegnap 21x181en tökéletesen lefutott ugyhogy sztem a procinak itt van vége vhol 3.8 felett és 3.9 között vagy én már nem tudom...Vmi okosabb majd hozzászól
-
dime27
őstag
-
HSM
félisten
válasz
Cyberpunk #16338 üzenetére
Nyilván mindenki tudja, kb. mik a jó hűtők, ha nem tudja, utánanéz... Nekem is BARAM van, egyébként.
A Z600-al sincs bajom, csak amikor az egekig van magasztalva, és más hűtő lehúzva, alaptalanul, az kicsit zavar... És nem értem, miért kéne a TRUE-nak 25 fokot hoznia a Z600-on, +2000Ft-ért...
Ezekszerint a MegaShadow-nak már szobahőmérséklet alá kéne hűtenie, nyilván....
-
HSM
félisten
válasz
Cyberpunk #16320 üzenetére
Hát, az még nagyon csak pletyka... Még új lapokkal is kijöttek, szval nem hiszem... Abitnál azért lehetett látni, az utolsó lapoknál már több sebből véreztek (alig volt új lapjuk, az is olyan semmilyen) honlap is hol ment, hol nem, aztán egyszercsak lehúzták a redőnyt... Foxconn-t is rebesgették, hogy a Bloodrage az utolsó dobásuk, csinálnak valami különlegeset, aztán lehúzzák a redőnyt, de csak kamu volt, szerencsére élnek és virulnak...
Én a DFI-t még nem temetném, de értük is nagy kár lenne...
(#16319) gV: Nekem Is7-e V1 volt, egy 2,4 Northwood C-vel (HT+800-as FSB). Példás volt a cucc, beton stabil, tuningolni is lehetett, hűvösen és stabilan ment, soha semmi baj nem volt vele... (Még ma is működik, pedig egy kültéri dobozban volt routernek használva..
) Előtte egy jóbarátomnak volt egy RAID-es P3-as Abit lapja, az is nagyon pöpec volt, évekig ment a legkisebb gond nélkül...
(#16321) RI/OS: Egész bíztató így elsőre.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cyberpunk #16307 üzenetére
Nekem még ennyire sem volt kedvem kicentizni. 20x160 (+turbo) 1,3V LLC off HT-vel, QPI kapott 1,35V-ot és kész. De most alapon megy, vagyis az alap 1,3V helyett csak 1,2V-ot kap.
TRU elég filigrán, keskeny simán beférne mellé/alá 6 ilyen modul is. Bár a venti le kéne szedni amíg betenné az ember a slotba a ramot. Mugen 2 jóval nagyobb, nem csoda, hogy ott helyszűke lenne már.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cyberpunk #16289 üzenetére
1600 felett még nem néztem. Láttam hogy te 1600 8-8-8-20 1T-ben tolod arra lőttem be én is és pöc röff (csak a qpi feszt kellet feltolnom anélkül nem ment nálam).
Igazából melepődtem, mennyivel jobb hűtése van mint az OCZ-nek. Mondjuk azon már ránézve is elég sovány a borda ezen meg legalább 2x akkora + mivel magasított bordás pont beleér a procihűtő keltette frissen beszívandó levegő útjába. Perfect.
-
HSM
félisten
válasz
Cyberpunk #16203 üzenetére
Én a GTA4-ben éreztem nagyon, hogy "kiegyensúlyozottabban" futott HT-off-on. Amúgy én is HT on tesztelek, még a jelenlegi HT OFF beállításom is úgy teszteltem ki.
De pl. van másik kitűnő példám is, mikor foobar2000-el nekiestem egy album MP3-at a mmobilomra MP4-be átkódolni, és meglepve tapasztaltam, hogy jóval lassabb (kb. fele sebesség) a tuningolt I7, mint a régebbi, alapórajeles Q6600. A probléma ott volt, hogy a progi annyi szálon kezdett kódolni, ahány magot talált, így elindított 8 szálat, csaképp ettől a winyóm többet keresett, mint talált (nem 4 - 4 fájlt kellett olvasnia-írnia, hanem 8 - 8-at) és azt láttam, minden majd megőrül úgy dolgozik, csak épp nem halad...
Szóval a HT lehet átok is, nemcsak áldás....
Emlékezz csak vissza, anno a P4-ek idején is mennyi vita volt róla... Bár ott inkább az előnye érződött, volt olyanom, ég és föld volt egy simához képest általános használatban, de azért volt vele baj is...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cyberpunk #15948 üzenetére
Hidd el, ez nagyon nagy szám nekem a döglött OCZ CL7 és 4 heti garis várakozás után.
Azt sajnálom, hogy meg lettem rövidítve mert CL7 helyett CL8-as ramom lett egy valag lóvéért, de már nem érdekel csak működjön ez a vacak. Köznapi felhasználásnál úgy sem veszed észre, hogy CL8 vagy 7. Everest bench-re meg úgy is hamar ráun az ember.mod:
Jah, megnézem. Azt néztem alapon 8-8-8-20 1T-re állítja magát, de akkor megkapja a 8-8-8-20 1T-t 1600-on is.
-
HSM
félisten
válasz
Cyberpunk #15825 üzenetére
Én is beszállok a tuningolt I7/GTX260 competition-be ~22600 ponttal.
[link]
Bár ha XP-n tolod, lehet nyertél volna, de így a CPU-m XP-n 4Ghz-en is hozta a 4,4Ghz-ed Vistás/Win7-es pontszámát.Ráadásul ez nem is hidegben készült...
(#15826) vhunor:A negyedórás prime-okról az első D0-os gyors-eredményeim jutnak eszembe: [link] vagy ez: [link].
Sajnos, egyik sem bizonyult stabilnak....
(Persze, attól még elég jó darabot fogtam ki, csak nem ennyire....) -
gabipaci
őstag
válasz
Cyberpunk #15668 üzenetére
Az a huto ma erkezett meg, ugyhogy marad.
Nem tudom, miert ocsaroljak az arctic hutest. Nekem az van a VGA-n is, es teszi amit tennie kell. Kussol es hidegen tart.
Nem cel a 4Ghz, de nem bannam.
Majd 3,6 korul csinalok egy komolyabb terhelest, meglatom meddig megy fel a homero.
En bizok arcticban, de NEM VAKON!
Puding probaja az eves... -
MPowerPH
félisten
válasz
Cyberpunk #15553 üzenetére
Ez az, hogy nincs terheletlenül. Mert fut rajta dedicated szerver, annak bőven elég a 2 mag. És pont ez miatt mindenképpen megy a gép éjszaka is, így fölösleges lenne egy letöltőgép. Meg a winyókat mindig átpakolni, túl sok macera.
Egy restart biossal együtt 3 perc sincs, annyira nem vagyok lusta. Mikor felkelek reggel, újraindítom az oc profillal, kimegyek iszok egyet, és már a win7 asztala fogad.
De ha minden igaz, a héten veszek végre már egy fogyasztásmérőt, és akkor lemérem pontosan mennyit húz ki a konnektorból ez az i7 -es rendszer a különböző profilokban.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Cyberpunk #15549 üzenetére
Ha a gép megy éjszaka, és mondjuk szerver fut rajta, vagy csak simán a torrent, akkor egyáltalán nem értelmetlen. Reggel nyomok egy restartot, belövöm a 3.8GHz -s profilom, és estig azzal ketyeg.
Eszembe nem jutna így használni a rendszert 24/7.A HT meg eleve teljesen fölösleges, néha jól jön, akkor tudom, hogy most szükség lesz rá, nyomok egy restartot.
-
HSM
félisten
válasz
Cyberpunk #15549 üzenetére
Jelenleg nem használom, mert nincs rá szükségem, tökéletesen jól fut minden, 3675Mhz, HT OFF, sőt, a játékok, amiket játszom, így még gyorsabbak... Amúgy így is sokkal gyorsabb és kevesebbet is fogyaszt, mint egy Q6600 akár csak 3200Mhz-en. Az E8400-at meg inkább hagyjuk szerintem.... Ha pedig olyan dolgom akad, amihez jó ha van HT, restart, bekapcsolom, kb 3 percet vesztek az életemből és már meg is kapom az akár 30-50%-al nagyobb teljesítményt. Meg aztán azt is megnézem, hol lehet optimálisan 6GB ramot tömni egy régebbi rendszerbe? Mert azt elég jól kihasználom, de 8GB-ra meg 4db összezsúfolt modulra nincs szükségem... Szerintem amúgy a tuning pont, hogy arról szól, hogy az ember a szükségleteinek leginkább megfelelően finomhangolja a rendszerét. Én pont ezt tesztem pl. a HT-vel, vagy amikor alulfeszelem/"alultuningolom" a VGA-m....
-
HSM
félisten
válasz
Cyberpunk #15512 üzenetére
Itt 3200-on megy az uncore, szépen látszik, NB-freq....
Amúgy nem azt mondtam, hogy a proci számlórésze nem lehet alapfeszen/alapfrekin, hanem hogy az uncore-t 2133-ról 3200-ra kell tuningolni, amihez az esetek 99%-ában plusszfesz kell, mégpedig a QPI/VTT feszből. Namármost a QPI/VTT fesz szintén a processzor tápfeszültsége, ami az uncore-t eteti, és ezt legalább 1,3V-ra kell emelni a gyári ~1,2V-ról 3200Mhz-hez, ha nem még magasabbra.... Tehát csak a procid közel felét tunigolod több, mint 50%-al....
Ha pedig a gyári 1,2V-on hagyod, akkor pedig az 1,65V-os tápfesszel már nagyon kicentizted azt a bizonyos max 0,5V-ot (gondolj a drop-ra) ami megint nem egészséges....
Szóval a "csak a ramot emlem gyári értékre" kőkeményen tuning, amihez nem árt tisztában lenni ezzel-azzal, ha az ember nem szeretné idő előtt az örök vadászmezőkre küldeni a prociját.....Arról pedig szintén nemrég írtam [link], hogy ~0 értelme van hajtani észnélkül a ramokat, mert nem lesz semmi haszna.... De attól még mérhető, hogy gyorsul a memóriasebesség, csak semmi értelme növelni... Remélem azért érthető, mire gondolok.....
-
HSM
félisten
válasz
Cyberpunk #15509 üzenetére
Megnézem, hol tudsz te no tuning 1600-on járatni memóriát.
Ez a legnagyobb baromság az I7 topicban, hogy no tuning lehet 1066 felett memóriát hajtani. Az, hogy te nem látod, minek mit állít be a lap, hála az XMP-nek, az nem azt jelenti, hogy az nem is állítódik be....
Az meg baromság, hogy 1600@CL7-ben nem lesz gyorsabb... 1600@CL7 az kb 1800@CL9 szintjét hozza, ha jól emlékszzem, az 1600@CL9-el pedig közel egál az 1333@CL7....
Az pedig 10 pont, hogy hogyan hajtassz 1600-on memóriát I7-el, 3000-es uncore-al...(3200 alatt nem is lehet....)
-
Raptor 666
tag
válasz
Cyberpunk #15356 üzenetére
Szia, bocs, hogy csak most válaszolok, de egy kicsit el voltam havazva. A memória kérdést megoldottam, mert a linkek amiket kaptam igencsak meggyőztek a dolgokról. Ha húzom a rendszert, akkor kb. teljesen mindegy milyen memók vannak a gépben, amíg minőségi darabok, és nem olyanok amik elégnek már egy kis fesztől is, ha meg alapon megy a rendszer, akkor 1600MHz cl6 volt ami ár érték arányban a legjobb volt. természetesen a 2000 MHz cl8 sok helyen szebb eredményeket produkált, de az a plussz 1-5% nem hoz túlságosan lázba... Nem extrém tuningoló vagyok
(Meg egyébként sem számít már ott annyit a dolog, ha tuningra kerül a szó.) Mindenestre ezek ellénre egy G.Skill Trident trichannel 6GB 2000MHz cl8-nál maradok, amit, ha nem húzok , akkor 1600 cl6-on fogok járatni, ha meg húzom a rendszert.... hááát... Akkor majd meglátjuk mit bír a kicsike
-
keIdor
titán
válasz
Cyberpunk #15023 üzenetére
Én úgy vagyok a vízzel, hogy akinek a csend kell, annak megérheti, de aki a tuning miatt veszi... az a +100-200MHz, amivel többet fog menni hát egészségére, aki amiatt kidobott 100k-t az ablakon... ahova egy i7 4GHz-en nem elég, ott nagyon a 5GHz sem segítene, mert nem lenne sokkal jobb... az a 4,2GHz meg vicc lenne...
Emiatt sincs értelme az átlag VGA-t se húzni, egyetértek Shkiz0-val.
Ahova nem elég már az alap, ott +10-20% semmit se fog érni. -
katt777
félisten
válasz
Cyberpunk #14846 üzenetére
Azt az OCZ is elviszi, CL7-hez játszani kell uncore-ral, úgy viszont lassabb lesz, mintha CL8-ban mennek magasabb uncore-ral.
Zájec: P6T dlx-nál elég volt a turbo-t ki- vagy bekapcsolni, az legalább már ASUS. Persze, én nem kapcsoltam le az energiakatarékos fícsöröket, viszont elméletileg akkor meg 21-en kéne maradni a fixen, mivel nincs, ami levegye (bclk-teszthez csináltam így, csak ott meg nem volt 21X szorzó).
-
HSM
félisten
válasz
Cyberpunk #14650 üzenetére
A CPU-d is lehet BCLK-limites.... Láttam már, igaz C0-t, ami 193Mhz-nél adta meg magát. Igaz, azt 21-es szorzóval is szépen hozta...
Nekem a C0 206-os Biciklivel stabil volt, 207-esnél meg no boot.
A D0-ám 215-öt is tud, ugyanabban a lapban, és 210-est is tudot, amikor a BOS is egyezett (töbet nem néztem).
(#14676) RI/OS: Elvileg az még belefér, ha annyit lőttél be BIOS-ban, LLC nélkül, bár gyanítom, nem ez a tényállás...
Ha biztosra akarsz menni, tedd vissza 4Ghz-re, oda jóval kisebb fesz is elég (ami tuti biztonságos), és gyanítom, észre sem fogod venni, hogy -200Mhz....(#14680) Qru: Erősebb/több szellőztető kellett volna a Mugen-re sztem... Vagy valami ultralow-VID-es procitok van...
Gondolom, a pasztázás frankó, azt tapasztalt PH-s nem rontja el....
Mondjuk, ha az a 1,264V terhelt fesz, akkor kb. 0,05-0,15V-al több, a szükségesnél....
Milyen lapban ment? Ha Giga, ott lehet csekkolni, mennyi kakaót iszik meg a proci, abból sokminden kiderül....
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Cyberpunk #14365 üzenetére
Igen, nekem is felesleges ekkora teljesítmény az meg hogy benne álljon/romoljon a pénzem...
Szóval csak noti.
katt777: Ezt néztem ki első körben. Amire kellene arra bőven elég lenne (CS, 1-2 régi NFS, meg RPG, talán Obli is elfutna rajta... bár az a 80SP nem eget rengető hiába megy 680MHz-en).
mod:
Vasinger! Én jól beszívtam az UD4P-vel meg az OCZ Platinummal. 1600 CL7-es kit 1400 CL9-en stabil 1440 CL9-ben már nem. Hol van ez a gyári sepcifikációtól?!
Megy is vissza garba, mert a kit a vacak, másik lapban (Zájec Foxijában) sem ment, másnál meg elég jól szaladnak hasonló kombóban. Pedig próbáltam F8, F9 és F10h bios-al is de semmi.
-
katt777
félisten
válasz
Cyberpunk #14362 üzenetére
ASUS azért már LED-es megvilágítással adja a notijait. Mondjuk én kizárólag a VGA miatt nem venném meg, ill. persze a 6 cellás aksi gyakorlatilag a semmivel egyenlő ennél a gépnél. Csak Qru mondta, hogy eladja az ócska GB-OCZ kombóját, és vesz notit, gondoltam, így maradhatna az i7 mellett.
-
katt777
félisten
válasz
Cyberpunk #14355 üzenetére
Olyan kódhalmazt ne nézz, amely optimalizálásról még csak nem is hallott.
Azt azért csinálták, hogy a maflábbak emiatt vegyenek erős VGA-t meg 4 magos procit, közben meg optimalizálással simán megy egy X2-n és 3870-en is.
Qru: Hát én P5Q topicban nem úgy láttam, hogy a DDR3-asok ne lennének gyorsabbak a DDR2-eseknél...
-
katt777
félisten
válasz
Cyberpunk #14352 üzenetére
Persze, vannak olyanok, akiknek ha mondanak egy varázsszót, rögtön rohannak vásárolni, akár van értelme, akár nincs.
Én az E8-cal is így voltam másfél éve (csak aztán jött a lehetőség a jó váltásra), de ezzel tutira kihúzok 3 évet, hogy max. VGA-t cserélek, procit majd max. ha 50k-ért kapok 8 magosat octo-chanell DDR8 RAM-mal.
Eddig az AMD-t kivéve még minden konfigom kihúzott kb 3 évet anélkül, hogy komolyabban aggódnom kellett volna a teljesítményük miatt, persze ez mind Intel volt.
Az még lehet, hogy ha lemennek az árak, és lesz pénzem, a lapot visszacserélem ASUS-ra, de előbb fogok ismét egy Z600-at, +1 HAF932-t venni sztem.mpierre: Tervező programokhoz beteszed a GPU-t számításokra, aztán szvsz tavasz, megy minden, mint a karikacsapás. Persze jó VGA sem árt hozzá.
-
katt777
félisten
válasz
Cyberpunk #14257 üzenetére
Hát ezért (is) jó az ASRock. AKárhogy teszed bele a VGA-kat, marad benne legalább 1 PCI v. PCI-EX1 slot hang v. tuner kártyának. Mondjuk a P6TDlx is ilyen volt, csak sajna ott 4X volt a felső PCI-E, így CFX már ugrott volna, csak 16+16+1-ben menne. De hát ezért van az ASRock. Szerintem az sem véletlen, hogy az ASUS csak az olcsóbb márkájához "képes" normális kiépítést kitalálni.
-
katt777
félisten
válasz
Cyberpunk #14023 üzenetére
Én meg, így próbálgatva a beállításokat, úgy látom, hogy a CL7-nek az Enhanced Halt State tesz be; ha ez be van kapcsolva, akkor felugrál az órajel (legalábbis monitorozó progik szerint) 2.9GHz-re, hiába 2.8 lenne a max turbóval. Esetleg még a turbó is becseszhet, azt még nem néztem, nem tudom Qru eljutott-e addig.
HSM: Rossz hasonlat, tud az menni murván is 300-zal, csak úgy kell beállítani a felfüggesztéseket, no és a szárnyakat. Kanyar mondjuk inkább ne legyen...
Azt azért megnézném, hogy pöcc-röff hogyan futtatsz akár csak egy 2GB-os Linx tesztet 5 p alatt; ahhoz nagyon komoly tuningot kéne pöcc-röffentened hirtelen.
Az az 1.375V szörnyű! Nem lehet, hogy másnak kéne ott feszt adni, nem feltétlenül a procinak?
Viszont nálam alapból 6400 a QPI, és 3200 az uncore. Ha magas az 1.4V+, akkor miért annyit ad az ASRock? És amúgy is, ez a lap valamiért nem kényeskedik, azaz nem vörösödik el egy kis extra fesz láttán.
(Mondjuk azért nem adok 1.7-1.8V-ot a RAM-oknak, inkább 1.654 legyen. Asszem a turbós alap órajel is inkább 1.654V lesz és CL8, mint 1.669 és CL7. De a lap szerint nem gázos ez a fesz, ASUS más bevörösödött volna.
Dare2Live: Mondtam én, hogy kell oda kakaó.
Qru: Úgyis beírom +1x, egyébként meg teljesen szakmai jellegű hsz-ok, és véletlenszerűnek tűnik a törlődés. Talán RIOS bug.
Vegyél i7-es notit.
Ha már a 33k-s RAM-ra nem sajnáltál 52k-t...
Q9-esek 600k körül már elérhetőek, szóval sokkal talán nem is kerül majd többe...
ASRock pont jó pöccre belőtt beállításokhoz. Fentebb írtam, nézted turbó és EHS nélkül?
BR4D: ATI-nál azért érdemes fejleszteni, ha megteheted, mert az új szériákkal párhuzamosan szarják el a régiek támogatását, ergo 48xx karikkal előbb-utóbb azt fogjuk észrevenni, hogy vagy egy új játék nem megy, amelyhez új driver kéne, vagy a régiek halnak be az új driverrel.
laragirl83: Mit aggódsz, az ASRock alapból 1.480V-ot ad neki, és tuninghoz nem is árt, ha azon hagyjuk. (Alapból elvan 1.2V-on.)
Megvan a 212+. Hát, alapból jó (55°C-os Linx alatt, mint a Z600), 3.4GHz-en viszont Linx már az egyik magot 68°C-ra küldi, ami mondjuk még elmegy a stock cooler 85°C-ával szemben, de a Z600 63°C-os volt ugyanitt. Asszem, 4GHz-hez kelleni fog a 2. venti rá. Majd szülök egy újabb cikket logoutra a 3 hűtőről.
-
Dare2Live
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Cyberpunk #14003 üzenetére
Hát az ASRocknak meg semmi gondja vele.
Egyébként nem feltétlenül kell rá az a hűtőborda, főleg low voltage-nek, nem csak ez van ilyen. Csupasz DDR2-es Kingmaxaim is jobban vitték a tuningot sok, akár sünihűtős tuning RAM-nál is (ha van egy jó procihűtőd, akkor úgyis viszi el a melegat a RAM-okról, akár a TX2-m, akár a Z600). Ha választhatok, a pénzemért inkább + teljesítményt kérek, semmint csicsás designt.
mpierre: Ment pü.
dtss: Az aztán a jó ház, amelyikben van alul hely a tápnak, csak lyuk nincs a levegőnek... Szépen haza tudja vágni a hűtést az ilyen beszerelési megoldás.
ImI87: Zóccsóé' lehet fekete festéket kapni.
Sajna én is későn jöttem rá, mennyivel jobban nézne ki a szép, lakkozott fekete házam, ha belül is fekete lenne. Mondjuk elméletileg legkésőbb ma meg kell jönnie a 212+-nak, még lehet, hogy teljesen szétdobom, és lefújom, de sztem lusta leszek rá, mert egyrészt úgysem látom belülről, másrészt meg nem éppen ideális ez az őszi idő a festék rendes megszáradásához. Csak a szépérzékem meg valahogy mégis hajt belül...
Zájec: Én amúgy tesztelgettem a levett feszültségeket, és azt láttam, hogy minél jobban leveszem, annál hamarabb hibázik Linx és Prime, utóbbi ráadásul nem is mindig ugyanazon a szálon (ergo nem a feltétlenül RAM-ok időzítése a hunyó), szóval lehet, hogy nem véletlenül adnak akkora feszt a lapok alapból a procinak (esetleg vmi rejtett hiba van a technológiában, mint a HD48xx kariknál, amit ott is bios-szal próbálnak leplezni). Szóval max. annyit jelenthetünk ki, hogy az általunk futtatott teszt végéig stabil a rendszerünk, ha addig nem hibázott. Persze a hétköznapokban attól még teljesen stabil is lehet (nekem is volt nem Linx-stabil beállításom, amellyel semmi hiba nem fordult elő a gyakorlatban), és semmi sem menti a hardvert, ha gyári beállításokkal (pl. egyebek auto-n, RAM-ok gyári beállításon) nem működőképes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest