- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZetorGumi
addikt
válasz
ricshard444 #36099 üzenetére
Hát, kinek mi, nekem elég ez az erő, ami igy van benne.
-
-
Laraxior
titán
Én is kaptam egy ajánlatot, egy L5638 Xeonra
-
laragirl83
őstag
Köszi, akkor benevezek egy ilyenre:
[CORSAIR
Vengeance DDR-3 8GB/1600 KIT Blue ] 12e Ftért... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83 #36091 üzenetére
Nem, de jobban is teszi. Pár embert átvert (köztük engem is) aztán becsukta a boltot.
Mivel kifutóban az X58, nem is csoda, hogy nincs hozzá ram. C vágány bizony, csak az X58 használja a 3 csatornás módot.
Nincs sok különbség, vegyél DC kit-et. Vagy behetsz 3 single modult is.
Sebesség: Attól függ mire használod, benchben kevesebb pontszámod lesz, tömörítésnél látványosan lassabb lesz, meg renderben. Máshol nem észrevehető.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
laragirl83 #36091 üzenetére
Üdv.
Szinte semmi külömbség.
De az is megoldás lehet a számodra, hogy veszel 3 db 2Gb-s modult, lehetőleg egy gyártótól.
Nekem is úgy van az egyik kitem, van egy sima kit, a másik meg 3 db 4Gb-s modul, nem kitben, hanem külön, külön. -
laragirl83
őstag
Hali!
Kicsit elvagyok tévedve, elég régen nem nyúltam géphez fejlesztés miatt, legutóbb is VGA csere, de közel 2 éve semmi más.
Szóval gondolkoztam és rájöttem mai világban, főleg, hogy 64bites win alól tolom már, 3GB rendszer RAM kevéske
Elkezdtem hát nagyban keresgélni, első sokk, Ősember már nem bizniszel?!
Második sokk, szinte alig árulnak tri kit-eket pl 3*2GBosat...
Ellenben a 8gb, 16gb stb van mindehol...
Ennyire c vágány ez a tri-channel?
Kérdésem tehát, nyugodtan fektessek be pl 2*4GB 1600as ramba aztán kész?
Mennyi különbség van x58 alatt tri vs dual channelnek corei7-es procival? -
ZetorGumi
addikt
Terhelés közben. Konvertált egy félórát (vagy még annyit se), aztán fagyi.
Ramok direkt kisebb órajelen járnak, és lazább időzitéssel, hogy ne ők legyenek a problémásak.
QPI-t még nem bántottam, egyenlőre a 2,8-at tesztelem. A 3.0 egy gyors beleugrás volt a dolgokba.
Amugy igazad lehet a QPI-vel kapcsolatban, igy belegondolva a dolgokba.
Ez lemegy, megpróbálom azzal a 3.0-t. -
ZetorGumi
addikt
a 930-omhoz képest nagyon hűs a proci.
3.00Ghz-n LinX alatt sem ment egyik mag sem 60°C fölé.A 930-am meg 4.0Ghz-n nyaldosta a 80-at.
BO2 alatt 46°C volt a legmagasabb maghő. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
mpierre #36075 üzenetére
Lehet Xeonból nem sok fordult meg a kezem alatt...
mod:
Csabesz666: A Giga X58 topikban is kérdezz be.
-
Csabesz666
aktív tag
Sziasztok! GA-EX58-ud5 lapom van, és már harmadszór fordul elő, hogy gondol egyet, és eltünik, a hálózati kártya (integrált) a rendszerből, pedig 2 is van belőle..... majd csinálok egy BIOS LOAD OPTIMISE-t és minden jól működik utánna.... valaki tapasztalt már hasonlót?
-
-
mpierre
veterán
Őőőő... Alunnom is kéne valamennyit, amit ki akartam hozni a fentiekkel:
Szóval az az 1,28V a biosban ~0,06V-tal volt több (egzakt pontosan feszelő lapom van
). Az 1,34V még egészséges határon belül van, de nem mondanám alacsonynak.
Volt itt pár igazán jó proci. 1,2V körül ment 4,2-4,3GHz-t, de onnét tényleg nem volt tovább. Max, turbinával, vagy szárazjéggel, nitróval. Ezek - ha jól emlékszem - mind bloomok voltak.
Pl a 920-m igazán magas vid-del rendelkezett, 4,2GHz-hez kellett neki 1,4375V, hogy el kegyeskedjék indulni. (Az már más tészta, hogy onnét nem volt tovább azzal a procival, 90°C körüli magokkal.) Ehhez képest az alacsony vides xeon igen jól tűrte a feszt, nem volt hűthetetlen kategória (70-75°C körüli maghővel). Mondhatnám azt is, hogy jól reagált a fesz emelésre, de ehhez nem értek annyira..., meg ugye a giga ud5.Na a lényeg. Nem lehet, hogy a xeon (6 magos) más tészta ilyen téren?
-
mpierre
veterán
válasz
ZetorGumi #36061 üzenetére
Kérdezd Razermazer-t, elméletben ilyenje van.
-
ZetorGumi
addikt
-
ZetorGumi
addikt
Csak háttér, nem téma.
Fizikai valójában tessék egy mobilos kép.
Beépítve:Nem sok látszik belőlük, csak a 6-6 csavar felül, és alul.
Vízhűtés csövei, és csonkjai később cserélődnek,most elment a della procira, és ramra.
czakof1946:
Ezt ide. Itt foglalkoznak az SB-E procikkal.
-
czakof1946
tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Nem voltam még ezen a fórumon. Kerestem, hogy hol foglalkoznak szakszerűen szgépes témával. Belenézve a fórumba, ezt megfelelőnek találtam.
Tehát a következő a téma:
Intel Core i7-3930K 3.2GHz LGA2011 processzor köré szeretnék egy gépet összerakni, rakatni.
Repülő szimulátorhoz kellene. Nem is maga a program követeli meg a nagy teljesítményt, hanem a több 100 gb kiegészítő mozgatása.
A gépet csak erre használnám. Nem lenne rajta semmi más program. Egy 46"-os led tv lenne a monitora.
Jelenleg egy sima gépen megy a program, de nem az igazi. Szaggat, ha már sok scenery van feltéve.
Ha rossz fórumba írtam volna, akkor elnézést!
Kösz -
ZetorGumi
addikt
Na, történt egy kis upgrade a rendszerben.
Vettem még 3x4Gb ramot.
Kicsit aggódtam, hogy mi lesz, ha megint szemétkedik, mint nemrégiben, hogy nem találta az összes modult. De nem történt semmi, bepattintottam az új modulokat is a hűtésbe, beraktam a gépbe, és elindítottam, és elsőre felismerte az összes modult, és az összes ramot.
De azért toltam egy biosfrissítést is, mivel nem a legfrissebb volt.Lehet, hogy tényleg ez a szétszedés hiányzott neki.
Meg mostmár sokkan szebben néz ki, hogy a ramhűtésben 12 csavar van, nem csak 6.
-
mpierre
veterán
válasz
daneeeeee #36042 üzenetére
Ugyanazt, illetve egy-két utasítással többet is. Nálam egy x5660-s volt. Szorzó lockos, így csak a bicikli emeléssel tudsz játszani, tuningolni. A tdp-jük alacsonyabb a xeonok jelentős részének (X és L sorozat), így tovább bírják a strapát. X58-s deszkák jelentős részében elmennek. Sajnos nem mindegyik alaplap gyártó írja be a kompatibilitási listájába...
Saját tapasztalat:
Hétköznapokban nincs különbség..., ha bencselsz, vagy cad-t használsz ott jobb a xeon. De lehet, hogy csak placebo hatás.... -
daneeeeee
aktív tag
Amúgy ezek az L5000-es Xeonok mit tudnak? Azonos órajelen összemérhető mondjuk a 980X-el ?
Normál X58 lapban elmennek ? -
ZetorGumi
addikt
válasz
ricshard444 #36038 üzenetére
Ugyanezt az órajelet, csak 6mag 12 szálon.
Amit kiszemeltem, az tudja ezt, egész emberi hőfokok és fesz mellett. -
-
ZetorGumi
addikt
válasz
ricshard444 #36036 üzenetére
Fejlődést.
-
-
ZetorGumi
addikt
Úgy néz ki, kicsit fejlesztek procierő terén, ezért a régi procim az asztal lábát fogja támasztani (Gizda dolog egy 930-cal kibakolni az asztalt.
).
Ha valaki meg akarja mentei e sors elől, szólhat.Többit megtalálja a kellő helyen.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
mpierre #36029 üzenetére
Én egyszerűbben oldottam meg most.
BIOS reset.
Kellett egy bios reset, mert összekavarodott az agyam, meg elrakta a gbit lan beállításait a bios, és automatikusan kikapcsolta.
Ne, bios reset, előjött a lan beállítása is, meg az összes ramom.
De mondjuk az még mindig furcsa, hogy a ramok 1600Mhz-sek, de annyin nem tudnak menni XMP-vel.
Na de mondjuk ez a kisebbik dolog, lényeg, hogy megvan mind a 12G memó. -
apollo12
veterán
válasz
ricshard444 #36027 üzenetére
köszi ugye vagyok vele azért tud segiteni az LLC
-
-
apollo12
veterán
na 1.375 voltos VID mellet, win alatt 1.344volt, terhelve 1.328-1.344 volt között megy LLC vel
maradhat??
-
ZetorGumi
addikt
válasz
ricshard444 #36024 üzenetére
Affinitás kell hozzá, nem idő.
Lusta vagyok..
Majd holnap, ma már nem b.szogok vele, mert már felhúzott, még a végén kárt tennék benne, vagy magamban. -
-
ZetorGumi
addikt
válasz
ricshard444 #36022 üzenetére
Persze, bekapcsoltam.
Nem birizgáltam, mert nem volt rá ok.
De eddig nem csinálta ezt, pedig egy párszor szétrobbantottam már, lapcsere, VGA csere, hasonlók. Most, amikor meg már egy pár hónapja össze van állva (Augusztusban kaptam szét utoljára), akkor jön rá az 5perc.Lehet szét kellene megint szednem ripityára, aztán összetolni, hogy menjen?
-
-
ZetorGumi
addikt
Nah nálam is előjött a rameltüntetéses hiba.
Egyszer 1 modult lát, egyszer kettőt.
De a CPU-Z, és az Aida látja mindhármat, csak a bios, meg a win nem.
QPI feszt feltoltam neki, akkoris ugyanez a jelenség.
Modulok nincsenek kimozdulva, mert ezelőtt még jól ment, egyik napról a másikra verte ki a biztit.
Ram másik foglalatba való tételével nem küszködnék, mert akkor le kéne robbantani róla a ramhűtést, ami elég nagy nyűg, főleg, hogy le kell hozzá ereszteni a vizet. -
apollo12
veterán
na
a biosba 1.4 voltra állítottam LLC on igy 1.344-1.36volton megy terhelve
ha az llc of akkor a biosba 1.4168voltot kap, terhelve le ugrik 1.312-1.325 voltra
szerintetek 1.4 volton maradhat az LLC?
de 4ghz stabil 1.325 volton, így még lejjebb fog menni a vid -
apollo12
veterán
LLC mekkora feszig szabad bekapcsolva hagyni??
-
apollo12
veterán
hali ma fel raktam cs:go játszok fél órát és megfagy a kép, mi a szar lehet a baja, farcry 3 bf3 dirt3 nál nincs gond pedig azok eszik rendesen a gépet
-
-
apollo12
veterán
hali egy 3dmark hoz mennyi feszt szabad adni procinak, 4.2ghz akarom futtatni
-
kaszas19
senior tag
Na skacok mégis csak maradok ennél a platformnál.Biztos még nem jött el az ideje a vàltàsnak:-) Kellemes Boldog karácsonyi ünnepeket kívànok minden I7 kollégànak;-)
-
Laraxior
titán
válasz
ricshard444 #36005 üzenetére
4.2 körül lehet. Van egy 4.4-es is, de nem tudom hogy anno Cybernek milyen hűtése volt. Valószínűsítem, hogy víz. 4.2-t simán ki lehet hozni télen.
-
Mekkora a Valid rekord 920 + léggel 8 szálon? /Elsősorban itt a fórumon /
-
-
GNKING
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
920 D0 procit Giga X58UD5 lapban (F12bios) 12gb 1600MHz társaságában szeretnék húzni és a stabilitása még nem a legjobb.
BCLK 190 x 21
Ram 1520Mhz
Uncore 3040
QPI 36x
CPU fesz 1,3v
QPI\VTT fesz 1,25v195-s BCKL-vel már nagyon instabill volt a rendszer. 4GHz lenne a cél.
Üdv. Gábor.
-
daneeeeee
aktív tag
Én sem láttam még rá példát hogy kifussak 6GB ram-ból egészen tegnapig amikor is a paint-tel
szerkesztettem 12Mp-es képeket (montázst kellet csinálnom). Egyszer csak leált minden kőkeményen szaggatott majd kiirta, hogy kifogytam a RAM-ból és le kéne állítani egy-két programot.
Szóval a Paint-tel csak óvatosan, kemény progiA másik, nehogy azt higye valaki, hogy ugyanezt játékok során nem lehet előidézni. Dirt2 5760x1200 minden ultra, 8xAA a vidkari bírná (~50fps) csak a Windows7 kezd el sírni,hogy kifogytunk a memóból és különben is, hogy képzelem én ezt.
Szóval szerintem nem véletlen, hogy a mai programokra 8GB-ot írnak max grafikára.UI: Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- VR topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Vicces videók
- Milyen egeret válasszak?
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Fűnyíró topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Intel Core i7-12700KF
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest