Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeriko2
tag
A stoppos csatlakozók fordítva működnek, a csőből nem engedik ki a vizet a csatlakozó felé. Itt csak úgy lehetne alkalmazni, hogy felraksz egy csatlakozót, arra egy tömlődarabot, arra a stop-os csatlakozót és akkor még midig kell egy toldó, hogy a slagot tudd csatlakoztatni, amit ebbe nem dughatsz fixen, mert akkor nyit a stop-os dugó. Ez kevésbé macerás
-
attiati
veterán
De a füge gondolom gyorsan nő, míg ha egy agavé elfagy, akkor annak kakukk
Tesómnak is van fügéje és ha déli fal mellé teszi, akkor bírja a telet és rengeteget terem neki.közben még gyűjtök ide pár linket
kövirózsa dekoráció, betontálak egész jó árban
virágtartó és kaspó ötletek
konténer anyag típusai, előnyök-hátrányok[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
engem mondjuk rendesen kiver a frász a meztelencsigáktól, ez nálam valami pszichés dolog lehet, de azokra a retkekre tényleg a só legjobb okosság. bár állítólag van valami kacsa is ami megeszi őket. én mondjuk ha eljutok oda, ezekből a szárnyasokból egy kisebb sereget fogok tartani. működik még állítólag az is, ha leásol egy kisebb vödröt, rakás só az aljára majd arra szigetként jó szagos káposztát. az odacsalja őket, só elvtárs meg feloldja a gátlásaikat
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Espla
aktív tag
és itt a Sieberz katalógusa
-
veterán
Köszi ez jónak néz ki, illetve nem is túl drága. A helyzet az hogy az udvarban van kút amin ugye szivattyú segítségével locsoljuk a füvet az udvarba, az utcán, valamint van egy kis kert ezért a KPE cső annyira nem járható út mert úgy szeretem ha fel van tekerve a slag a locsolás után.
Illetve nézegettem 3/4"-os tömlőket, de a nagyobb neveken kívül nem tudom melyiket érdemes megvenni amivel nem fogok mellé?
Gardena-nak az Basic tömlője 25m-es hosszban olyan 8700-től kezdődik de róla olvastam pár negatív dolgot hogy túl merev, és könnyen megtörik.iPhone 13 Pro Max
-
jeriko2
tag
"Bocs, de ne adj ilyen tippeket."
Szivattyú vásárlás nem olyan dolog, hogy bemegyek a barkácsáruházban és leveszem a polcról a pénztárcámnak megfelelőt. A felhasználáshoz és a kút adataihoz kell mérni.Akkor szerintem olvass vissza, próbáld értelmezni, mi volt a kérés: "nem menne róla öntözőrendszer, csak pár csapra lenne..."
Azaz a kútról semmi adat, felhasználásról semmi. A tanácsomban odaírtam, hogy "Ha általános célra kell, arra szerintem megfelel." Ezt most is tartom, az árához képest egy jó tudású szivattyú, átlagos célra nem fog benne csalódni senki, akár öntözőrendszert is el tud látni. Feltételezem, ha 80 méter mély kútról lenne szó, akkor azt írta volna a kérdező.Egyébiránt összeraktam már pár rendszert, tartályosat is, áramláskapcsolósat is. Az áramláskapcsoló szerintem több okból is praktikusabb: kisebb az egész rendszer, nem ingadozik a nyomás, nem kapcsolgat gyakran a szivattyú (a ki-be kapcsolgatás erősen terheli a szivattyúkat). Az áramláskapcsoló hátránya, hogy folyamatosan megy a szivattyú amíg folyik a víz, emiatt picivel többet fogyaszt. Ha nem öntözőrendszer megy róla órák hosszat, ez havi kb. 100ft-os plusz áramköltség.
Jelleggörbét kérni csapról történő locsolásra / vízkivétre meg kb. olyan, mintha a gyereked elesik, lehorzsolja a térdét, és kihívod a mentőket, patikamérlegen méred ki ezred grammra a kenőcsöt amit rákensz.
-
KrAt
veterán
Ha már Pedrollo, egyszerűen nem tudok eligazodni az oldalukon. Értem én, hogy emelőmagasságra van megadva a szivattyú karakterisztikája, de én semmit nem akarok felfele emelni, lentről akarok 5 méter mélyből vizet szívni
Öntözőrendszeremre akarok különálló szivattyút, tehát emelőmagasság 0m, a kút 7 méter mély, víz 5 méteren, colos cső.
A sprinklerek (Gardena S80) összesen ~2500 l/h-t igényelnek, 2 ágra vannak osztva, a mostani Gardena szivattyúm papíron 3600l/h-t tud, azonban a mélység miatt jó, ha 1500 kijön belőle.
Szóval összességében ehhez milyen vízhozamú szivattyú kell nekem? Nézegettem ilyen 6-7000l/h-t tudókat, Obiban van 35k körül, ami hasonló lenne mondjuk Pedrollóból, az 50-55k körül van, annyit még szívesen szánok rá.
-
Szakbarbár
aktív tag
-
Spet
addikt
Akkor ez konstrukciós probléma lesz.
Rákerestem típusra youtube-n és ugyanígy találtam videót, ahol felgyűl az aprólék (2:40)-től, illetve olyat is, ahol a srác lecsupaszította, és úgy is a tengelyére rácsavarja az aprólékot.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
ProdyG
őstag
Köszi srácok az infókat!
A kérdéseitekre nem nagyon tudom a választ, nemrég vettük a kertes házat, ott volt a kertben ez a kút, egyelőre nem tudunk róla semmit, igazából jelenleg nem is működik (tehát a kézi pumpával se működik).Én a felszíni szivattyú elhelyezést pártolnám, télre nem hagynám ott, így ezt a problémát talán ki is zárhatjuk. Ha jól értem így a fő kérdés, hogy milyen mélyen van a víz a földben...
Nem értek hozzá, de eddig én azt hittem, hogy egy 20-30 méter mélyre fúrt kútnál a szivattyú a legmélyebb pontból szív. Akkor ez hülyeség?
A mélyebb részekről felszivárog a víz 8-9 méterre és onnan kell szívni?
köszi! -
Retekegér
HARDVERAPRÓD
-
inf3rno
nagyúr
-
addikt
gyeplyuggatást szerintem csak géppel lehet rendesen csinálni
bár aki EZT csinálta, esküszik, hogy az övé is jó
viszont amit te is megpróbálhatsz, a lyuggató rész belsejét kenni valamivel, hogy a föld könnyebben kijöjjön[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest