Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-06-16 16:30:14

LOGOUT.hu

Mozilla Firefox

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2530) Brutforsz válasza Krystal_s (#2528) üzenetére


Brutforsz
aktív tag

A memóriagondokat úgy szoktam megkerülni, hogy egy-egy netezési szakasz befejezését követően újraindítom a Firefoxot.
Így tetszőleges számú nyitott lapon akárhány videókkal és flash-objektumokkal telepakolt oldalon jártam, megint csak 15 megáról indul a memóriahasználat.

A példádnál maradva, mielőtt a Prohardver betöltésére adtam volna parancsot, nyomtam volna egy újraindítást. Ennek leegyszerűsítéséhez is van - nem is egy - kiterjesztés, nekem pl. a QuickRestart a szimpatikus, elhelyezhetsz vele egy tetszetős ikont valamelyik eszköztáron, így egy klikk vagy az adott billentyűkombináció újraindítja a böngészőt. Kb. 2-3 másodperc várakozást követően tiszta lappal, üres memóriával indulhat a buli.

E módszer használhatósága kétségtelenül függ a felhasználói szokásoktól is. Nálam például egy feladat = egy munkamenet. Ha megvan, amit el akartam érni, akkor (automatizált) takarítás, és indulhat egy új projekt.

Annak, aki szeret egyszerre sok helyen jelen lenni a weben, sem kell sokat hegesztenie a szélessávú internet, valamint a süti-, jelszó- és munkamenet-kezelők korában ahhoz, hogy ezek az időnkénti újraindítások - akár több nyitott lappal is - zökkenőmentesek legyenek.

Te sejted, kik vagyunk, mi tudjuk, ki vagy.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.