Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mobil flottát, de milyet?
Ha szeretnéd a mobil számládat csökkenteni, ismerőseiddel ingyen beszélgetni, akkor neked egy jó mobil flottára van szükséged!
Általában ingyenes regisztráció után vagy e-mailben, telefonon kaphatsz tájékoztatást a flottáról.
Számhordozás előtt végezz adategyeztetést a régi szolgáltatódnál!
Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!
A belépéshez szükséges ajánlások kérése, keresése csak ide kattintva lehetséges!
A mobilflotta topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.
Készült egy összefoglaló táblázat a népszerűbb flottákról, észrevételekkel a topikgazdát keressétek:
KATTINTS IDE A TÁBLÁZATÉRT! (Utolsó frissítés: 2024.06.05.)
Ebben megtalálhatók az adott flották kapcsolati adatai is.
A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni! Ennek a topicnak a témájához pedig nem kapcsolódik szorosan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kano
nagyúr
A hűség lejárta után lehet velük alkudozni. Úgy emlékszem, hogy 3k fölötti havidíjra adnak 1k/hó kedvezményt egyébként csak 500Ft-t. Em még kaptam anno korlátlan böngészést és emailt is, de az már nincs sajnos (csak akinek már be van kapcsolva).
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
a10l68yw
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni IQpro ajánlásban? -
DrBubo77
Topikgazda
válasz a10l68yw #46056 üzenetére
Itt található a megfelelő topik: Ajánló kérés
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
kano
nagyúr
Ha kérsz eszközt akkor gondolom van. Tehát szerintem 1-2 év.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
ab81
csendes tag
sziasztok,
balatoni nyaralóba szeretnék mobilnetet, korlátlant vagy legalább 100gb/hó kerettel. évente 3-4 hónapig lenne csak rá szükség, tehát a legjobb az lenne, ha fel lehetne függeszteni az előfizetést, vagy ne legyen rá hűség.
ugyanitt ötlet arra, hogy olcsón megosztásra alkalmas eszközt hol találok? vagy sim foglalatos routert, vagy usb-s 4g modemet? ha adnának a simhez, az lenne a legjobb
köszönöm
-
4Grider
nagyúr
Mind a 3 szolgáltató mobilnetje előszeretettel hasal el nyáron a Balaton partján. Természetesen változó mértékben, sok tényezőtől függően. Tehát csúcsidőben először meg kellene nézni, hogy mit lehet elérni a 3 szolgáltatóval az adott helyen.
Hűségidő nélkül nem adnak eszközt. Ha nem akarsz két évet aláírni, akkor neked kell megvenned a megosztó eszközt, ilyen helyre asztali 4G router ajánlott. -
-
ab81
csendes tag
köszönöm, én az ephone-t néztem, ott honlap szerint 7340ft/hó a korlátlan, jól látom hogy a számlakontrollnál ugyanez csak 5118ft/hó? hol lehet ezekkel kapcsolatba kerülni, mert a honlapjuk napok óta karbantartás alatt van?
eszköznek eddig a TP‑Link MR6400-t találtam, de ez 27e, nincs vmi olcsóbb? nincs preferenciám, hogy sim slotos router, rendes router + usb modem vagy mobil router
-
4Grider
nagyúr
Ne hagyd figyelmen kívül amit írtam:
Most 120 Mbps-ot tudok mérni itt a faluban, nyárra ez 1-2 Mbps körülre megy le, van, amikor estefelé a 0.5 Mbps sem jön ki belőle. Telenor. A voda itt rosszabb, a Telekom jobb. De ez itt van, felétek egészen biztosan más a sorrend...
A jó 4G eszközök még mindig drágák. Az MR6400 nem egy jobb eszköz de működik, én is használtam egy ideig, amíg jobbra/gyorsabbra nem cseréltem.
A szamlakontroll már fél éve karbantart, de működnek, itt volt a topikban nemrégiben az elérhetőségük, használd a keresőt. -
ab81
csendes tag
-
-
totron
addikt
válasz Beniii06 #46068 üzenetére
Egyrészt nagyon nagy szórást kommunikálsz (10-50), másrészt pontokba szedve, kifejtve megalapozottabbnak érezném ezt a sokkal alkalmasabbak rá-t. Ugyanezzel a telefonnal megvan az 50-70 Mbps is, mint csúcs, 30-40 megesik, az átlag azonban 12-23 Mbs. Terhelt, esti időszakokban meg 5.:/ Hely és időszakfüggő nagyban. Persze a te állításod szerint ezek az értékek mindenhol min. 1 klasszissal jobbak lennének, mert hát az eszköztípus jobb. Vagy ennyivel mégsem.
Tehát mitől jobb? Sávösszefogásokat dinamikusan kezel? Intelligensen vált a tornyok/frekvenciák közt? Mit tud, amit a mobil nem? Egyes tipusok nagyobb érzékenysége nem érv, általánosságban írtad, hogy jobbak.
Ha persze egybehangzó, tapasztalati vélemények szerint is jobbak, meg sem szólaltam. De az is alátámasztva jó. -
4Grider
nagyúr
Ha a havi 10e Ft elfogadható ár, akkor ott van még a domino a Telekomnál. Már ha még a nyáron is elérhető lesz a korlátlan csomagjuk domino sim-re. Azért nem árt talonban tartani, mert bár a Telenor nyaranként próbál ideiglenes tornyokkal kapacitást bővíteni a Balaton mellett, mégis elég sok helyütt kapacitásgondokkal küzd. Talán pont azért, mert korlátlan adatsimet más szolgáltató nem ad, csak hangelőfizetés mellé opcióként. (Pl. a domino sim is hangelőfizetés.)
-
Beniii06
addikt
válasz totron #46076 üzenetére
Azért nagy szórással írtam, mert szemléltetni akartam, hogy ugyanazon a helyen, ugyanabban az időpontban(pár s eltéréssel). Akkor írok saját konkrét tapasztalatot: asztali router(B525) és mobiltelefon(RN4) egymás közelében, de pár s eltéréssel(B20 only), speedtest mérés: 120 Mbps, telefon 40 Mbps, utána többszörösen megismételve hasonló eredmény stb.
Azért alkalmasabb az asztali router, mert:
-céleszköz, erre van kitalálva
-van ethernet port rajta, alacsonyabb késleltetés, mintha az LTE jelet még WLAN-on osztanád szét
-állítható NAT típus
-jobb antenna van benne, nagyobb LTE sebesség
-állítható DHCP szerver
-állítható tűzfal, szabályokkal
-etherneten saját "igazi" vezetékes routerre kötve használható backup ként, a mobil nem
-van rajta rj11 port, SIP profilt kezelő VOIP telefont is rá lehet kötniMost hirtelen ennyi jutott az eszembe.
A mobilnál hátrány, hogy akkut kell töltögetni/cserélni még(állandó töltésen túlmelegszik stb.), illetve a nem állítható NAT miatt nem tudsz két megosztott eszközön pl YouTube-ot nézni, mert az azonos portok miatt összeakadnak és csak az egyiken lehet pl nézni egyidőben és még sokáig lehetne sorolni a telefonos megosztás hátrányait.[ Szerkesztve ]
"Got any other secret weapons?"
-
veterán
válasz Beniii06 #46078 üzenetére
azzal egyetértek, hogy erre méretezett céleszköz, de ezt a natos-összeakadós dolgot fejtsd ki kérlek, hogy miért akadnának össze a portok két youtube miatt, és a nat kezelése mennyiben más egy telefonban, mint egy routerben.
+ a voip telefonnak pont nem kell rj11 (viszont hagyományos telefonnal lehet voipot használni), és a wifi 1-2 ms késleltetésnél többet nem tesz rá. az 5 ghz-es wifi pedig már nem nagyon szokott szűk keresztmetszet lenni mobilnet esetén.hanyas vagy, te disznó?
-
kano
nagyúr
Esetleg nem lehetne, hogy veszel egy-egy korlátos mobilnetet (sebességben korlátlan) a két szolgáltatónál és összehasonlítod őket? Amelyik gyorsabb, arra fizetsz utána elő.
-
Beniii06
addikt
válasz qnadam #46079 üzenetére
"a natos-összeakadós dolgot fejtsd ki kérlek, hogy miért akadnának össze a portok két youtube miatt"
Most nem fogom előkeresni a több tucatnyi hsz.-t innen és a telenoros topikból pl. de mindig akadt probléma amikor olyan tarifában volt az illető, mint hello data, ahol szolgáltatói nat is volt és ha telefonban lett megosztva, akkor bizony akadt a YT pl. ha egyidejűleg akarta két ember nézni ugyanarról a megosztásról.
"a nat kezelése mennyiben más egy telefonban, mint egy routerben."
Ilyet telefonban tudsz állítani? Mert szerintem nem, többféle NAT típus van.
"a voip telefonnak pont nem kell rj11"
Pontosan nem tudom, mert nem használtam, de az 100% biztos, hogy ott van a routeremen a port kép + a config felületen is ott a beállítási lehetőség és ha nagyon akarnám, akkor rákötnék egy megfelelő vez. telefont és működne.
Van külön topikja, tovább nem akarok itt off-olni.
"Got any other secret weapons?"
-
8zabi
őstag
sziasztok
arra lennék kíváncsi, hogy az iQpro-nál adatkártyához most akkor kell az ~1600 forintos alapdíjat fizetni vagy csak az adatcsomag árát? olvastam mindkettőre példát a témában
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Mobilflotta Blue -ba próbáltam belépni, viszont a Telenornál nem találták a csomagot 12 hónap hűséggel, csak 24 -el, a többi paraméter stimmelt, ezért nem írtam még alá.Más is találkozott ilyennel? 1 hete várom a Telenoros ügyintéző visszahívását, állítólag felvették a kapcsolatot a Telenoros flottakezelővel...
Üdv!
-
xhege
veterán
Sziasztok!
Telekom flottában tudtok olyat, ahol a szám megmarad a belépő nevén, 5-6 eFt havonta, ebben van korlátlan beszélgetés bármely irányba és 4-5 Gb net? -
totron
addikt
válasz Beniii06 #46078 üzenetére
Köszi, hogy fáradtál a részletes és érdeminek gondolt válasszal, de hagyjuk már ezt a csak mert jellegű bullshit-halmot. Ezerszer lejátszódott ezen a fórumon, engem az érdekel, mitől jobb az az antenna. Érdemi infókat, nem felszínkapargatást. Jóllehet ez itt offtopik, de rendszeresen összekeverik emberek a hálózat lassúságát a flottai szolgáltatás minőségével, illetve sajáthardveres problémákkal.
-
-
taranis
addikt
Van egy fura problémám a Telenoros nettel, hátha találkozott ilyesmivel valaki. OSS-nél vagyok korlátlan csomagban, eddig különösebb bajom nem volt vele (kivéve, hogy le kell korlátoznom a letöltések sebességét, különben szakítják a kapcsolatot, ez néha egy sima youtube videó nézés közben is előjön), de most a cégünknél lévő gépeket L2TP/IPSec protokollon lévő VPN-en át érem el, és 20-30 perccel a csatlakozás után megszakad az internet kapcsolat, és onnantól egy ideig nem is enged újra csatlakozni a VPN-hez. Net amúgy van, csak a VPN nem megy. Ha restartolom a routert amiben a SIM van, és kapok új IP-t, akkor újra tudok csatlakozni, illetve x idő elteltével a régi IP-vel is engedi, szóval tökre úgy tűnik, mintha valami szűrés bekapcsolna nálam, mivel ez már többször is előfordult ugyanígy. A VPN logjában amúgy IPSec error van ilyenkor: "phase1 negotiation failed due to time up"
colorizer.net
-
törölt tag
dupla nat...
-
meridaharcos
senior tag
Halihó !
EQ Voda flotta esetén milyen valós internet sebességre lehet számítani ??
Köszi előre is !"Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
MODERÁTOR
válasz meridaharcos #46096 üzenetére
Amit az adott cella elbír, abban a pillanatban.
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
aDtG
tag
sziasztok!
EuroQuattro-nál kedvezményes készülékvásárlásra. an lehetőség?
DPI előfizetésem is van. Ott a weboldalukon láttam telefonokat, viszont ha lehetne akkor inkább EQ-nál is megnézném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!
2. Ajánlásokat kérni a Mobil flotta-ajánló keresés belépéshez topikban lehet! Ebben a topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.
3. Készülék árlisták közlése TILOS! Azok azonnali törlésre kerülnek!
4. Amennyiben valamelyik flotta akciójáról tudomásod van, keresd meg a Topikgazdát, hogy bekerüljön az összefoglaló Újdonságok, akciók rovatába!
5. Kérdés előtt olvassátok el az összefoglalót!
6. Ha új flottát ajánlanál, keresd meg a Topikgazdát, hogy bekerüljön az összefoglalóba!
7. Ha az összefoglaló táblázattal kapcsolatban van észrevételed, azzal szintén a Topikgazdát keresd meg!
8. A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest