Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-20 19:23:50

LOGOUT.hu



Mobil flottát, de milyet?

Ha szeretnéd a mobil számládat csökkenteni, ismerőseiddel ingyen beszélgetni, akkor neked egy jó mobil flottára van szükséged!
Általában ingyenes regisztráció után vagy e-mailben, telefonon kaphatsz tájékoztatást a flottáról.

Számhordozás előtt végezz adategyeztetést a régi szolgáltatódnál!

Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!

A belépéshez szükséges ajánlások kérése, keresése csak ide kattintva lehetséges!
A mobilflotta topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.

Készült egy összefoglaló táblázat a népszerűbb flottákról, észrevételekkel a topikgazdát keressétek:
KATTINTS IDE A TÁBLÁZATÉRT! (Utolsó frissítés: 2024.05.20.)
Ebben megtalálhatók az adott flották kapcsolati adatai is.

A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni! Ennek a topicnak a témájához pedig nem kapcsolódik szorosan.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58001) sifarr válasza morcosharcos (#57998) üzenetére


sifarr
senior tag

"Itt is ... A szomszédos országok átlagárait vegyék itt is figyelembe."
Ez nem is hülyeség amúgy, nekem feküdne
Azt ugye tudod, hogy ezzel már te is politizáltál. :K
Ugyanis állami (politikai) intézkedést tartanál jónak, ez viszont egy politikai igény, vélemény. És ha valaki ezzel nem ért egyet és kifejti, akkor ő politizál?

Viszont én a mostani KÜF-ös ügy kapcsán a szolgáltatók flottázós gyakorlatáról mondanék kritikát. Ez politikamentes, mert a szolgáltatók árképzését érinti.

A KÜF-öt és társait kinyírják, pedig sokan szerették a számuk tulajdonjogát megtartva ezeket. Állítólag jogszabály is lesz erről.
Viszont maradnak a vállati flották, és valószínű a vállalati dolgozói flották is.
Jelenleg is vannak különösen kedvező vállalati csomagok. Pl. (konkrét példa) havi br. 2000.-, korlátlan hívás, 10 giga internet.
A 2012. évi LVI. törvény (a távközlési adóról) szerint a szolgáltatók a hívások/sms után adót fizetnek. Cég esetében ez 3 Ft./perc, havi max. 5 ezer Ft./hó/szám.
Tehát ha a céges számról 667 hívásnál/sms-nél több történik, akkor ténylegesen ez az egy adó elviszi a teljes előfizetői díjat. És akkor nem számoltam sem a többi adónemmel, sem a szolgáltató előfizetésre eső költségével, semmivel. Ha ezeket figyelembe vennénk akkor sokkal kevesebb persnél/sms-nél már ráfizetéses az előfizetés.
Százezres nagyságrendben vannak ilyen céges előfizetések, amelyre ténylegesen ráfizet a szolgáltató. Ha ezeket a flottákat bevétel/kiadás szempontból kielemeznék, akkor nyilvánvalóvá válna a ráfizetés ténye. Tehát ezeket a publikus csomagok bevételéből keresztfinanszírozza a szolgáltató.
Ha valamiről jogszabálynak kellene születnie, akkor erről, ennek tiltásáról.

(#58002) Papix


Papix
tag

Addig is használjuk amíg lehet a KÜF csomagjainkat.

(#58003) morcosharcos válasza sifarr (#58001) üzenetére


morcosharcos
tag

Legfeljebb te, szubjektíve így gondolod, de akkor én meg esetleg úgy, hogy te is politizálsz a mostani posztoddal. Hol fog ez az egész megállni? :D

"Jelenleg is vannak különösen kedvező vállalati csomagok. Pl. (konkrét példa) havi br. 2000.-, korlátlan hívás, 10 giga internet."
Ilyenem van.

Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”

(#58004) Baltazár123 válasza sifarr (#58001) üzenetére


Baltazár123
senior tag

A vállalati csomagok, meg egyházi és egyéb közösségi flották lehetnek nagyon kedvezőek valóban, de elég nyilvánvalóan nem megoldás a többség számára. Te meg úgy említed, mintha olyan egyszerű lenne ezekhez hozzáférni :)

Hasonló téma, hogy milyen olcsó a román előfizetés és ok, de jó a románoknak, de a roaming szabály miatt nem használhatod egész évben itthon. Persze lehet, hogy erre is van okosság, de ennyire nem mélyültem el a témában.

Nálunk például a tkommal szerződtek le és néztem valami hasonlót, mint ami most van a KÜFnél (275+24GB+adatmegosztó és korlátlan beszéd+10) és kb 20e forintra jött ki, szemben a mostani 12,5e-el. Főleg a multisim díja kiugróan magasabb és ráadásul még valamivel kevesebb net is lenne mindkét számon, mint most.

okés, hogy az látszik a tkom mit akar, a korlátlan net csomagjához ingyen adja a multisimet, ergó, akinek ilyen kell az havi további plusz 1-2e forintért kaphat korlátlan netet, több helyre is akár. Ez egyébként nem rossz ajánlat önmagában, csak akkor már 22e forintnál járnék, szemben a mostani 12e-el és a mostani KÜFös csomagok tökéletesen lefedik a családom igényeit. Elégetnék 10e forintot a semmire tulajdonképpen. Tudom, sok ember legyint erre, de ez legyen az ő bajuk. Nem arról van szó, hogy nem engedhetnék meg 10e forintot, de ezek elvi kérdések. A pénzt elkölteni könnyű, megkeresni nem annyira.

A nyereség/veszteség dologba azért nem mennék bele, hogy miért nem igaz a veszteségre hivatkozni, mert pont te említed, hogy már a környező országokban is tudnak sokkal kedvezőbb díjak mellett nyereségesen működni és ennek a boncolgatás nem megkerülhető a politika nélkül, de elég nyilvánvaló dolog szerintem, hogy politikától is függetlenül, annak a hatásától független (ami kétségkívül emel az árakon valamennyit) ezek az árszintek eltúlzottak nagyon. Hasonlóan a magyar bankrendszerhez, de azt csak megemlítem, ugyanez a helyzet, de nyilván nem tartozik ide szorosan.

(#58005) qltsar válasza tamikomac (#57986) üzenetére


qltsar
addikt

Sajnos én is érintett vagyok KÜF-ösként, megy a sötétben tapogatózás.

Tegnap átnéztem a publikus tarifákat, könnybe lábadt a szemem. Az egyetlen opció a Vodafone Easy 7k-ért, de korlátozott sebességgel.

Jelenleg BUMM-om van, korlátlan nettel.

Megnéztem az általad említett BestFleet-et, 7600-ért megy ugyanaz a csomag, kérdéses, hogy megmarad e a jövőben. Ha jól értelmezem, KÜF-fel szemben itt nem a te neveden van a szám.

Azt lehet tudni, hogy "flottabedőlés" esetén is fennáll a korlátozás, hogy nem lehetsz Yetteles 6 hónapig (nem léphetsz be másik Yetteles flottába), vagy ilyenkor nem él ez a korlátozás?

Mondjuk, ha valami csoda történik, és sikerül valamit kialkudniuk Telekommal hasonló áron, akkor szívesen maradnék náluk, mert problémám nem volt velük.

Arra van esetleg valami jogszabály, vagy eldugott ÁSZF-es pont, hogy ilyenkor mennyi ideig maradnak meg a megszüntetett csomagok?

Bár publikus tarifa volt, de anno Hello Data megszűnése után, még évekig használtam a csomagot, ott nem siette el Yettel a megszüntetést.

:R

[ Szerkesztve ]

(#58006) goop


goop
őstag

Küf sztorihoz: Azért aggódni szerintem nem kell.
Az járt most rosszul aki sokat variált pl net csomagokkal, mert az most elvileg már nem megy. Aki csak használja / használta annak semmi teendője, addig megy amíg a yettel hagyja, minden nap nyeremény addig is. Valószínű aki hűségben van a hűség végéig használhatja, utána kezdik majd értesíteni. Mert ha a yettel egyoldalúan árat emelne, vagy más csomagba szeretne tenni, akkor a hűség idő is semmis lesz, és lehet lépni máshova, ami a yettelnek sem jó...

[ Szerkesztve ]

(#58007) qltsar válasza goop (#58006) üzenetére


qltsar
addikt

Anno Hello Data kivezetesnel 30% kedvezmenyt adtak az akkori elerheto csomagokra, ha itt is hasonlot lepnenek, akkor mar nem annyira veszes a helyzet, bar meg 30% kedvezmennyel is dragabb, mint a jelenlegi KUF csomagok.

[ Szerkesztve ]

(#58008) snooze válasza goop (#58006) üzenetére


snooze
veterán

ilyen jol megy a yettelnek,hogy nem kell ez a 40000elöfizetö?plusz még azok a flották,amit megszüntet majd?márcsak dacbol is átmennek az emberek,ha igy kicsesztek velük..pláne ha jobb kondiciokkal lesz..jo üzletpolitika,pedig sok kicsi sokra megy..🤔

GO Gunners!!!

(#58009) DrBubo77 válasza goop (#58006) üzenetére


DrBubo77
Topikgazda
LOGOUT blog

Egyelőre én is kivárok. Amíg nem hívnak, addig nem ugrálok. Meglátjuk, mit lépnek.

ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)

(#58010) azbest válasza snooze (#58008) üzenetére


azbest
félisten

"az árbevétel hatalmas, a profit kisebb" [link]

(#58011) sifarr válasza Baltazár123 (#58004) üzenetére


sifarr
senior tag

Elöljáróbam: rajtam kívül az egész csalűád KÜF-ös, azaz érintett és érdekelt vagyok.

A vállalati csomagok, meg egyházi és egyéb közösségi flották ... úgy említed, mintha olyan egyszerű lenne ezekhez hozzáférni
Egyáltalán nem így említettem a vállalati flottákat. Épp ellenkezőleg írtam a mondandómat:
A mobil egy szolgáltatás, de a szolgáltatások hozzáférhetőség tekintetében nem különbözhet a termékektől. A KÜF és társai kaput nyitottak bárkinek jó flottás (dolgozói) tarifákhoz. Megszüntetésükkel olyan helyzet alakul ki (hasonlat jön) mintha egy üzlethálózat egyes boltjaiban 30-50 %-kal olcsóbb lenne minden árú, de a bejáratra ki lenne írva, hogy belépés csak MOL-osoknak, MÁV-osoknak, katolikusoknak, stb. Ráadásul a kedvezményes boltok veszteségesen műkösnek, de a veszteséget az üzlethálózat nyilvános boltjaira terhelik rá. Lenne nagy felháborodás, ha pl. a Tesco így működne.
A katolikusoknak pl. nagyon jó flottája van. Ha annak a tarifaszintje nyereséges, akkor miért nem hozzáférhető bárkinek? Nincs gondom azzal, ha egy cég támogat egyházat, civil szervezetet, stb. De tegye ezt az adózott nyereségéből, és ne a horrorszinten megállapított publikus tarifák bevételéből.
És ez vonatkozik a cégek saját használatú flottás előfizetéseire is. Pl. a MOL pénzkeresésre használja a mobilt, akkor miért is fizet kevesebbet pl. egy korlátlan csomagért mint egy magánszemély publikus tarifában? Mikor még az adótartalma is magasabb az üzletinek?

Persze lehet, hogy erre is (román tarifa) van okosság, de ennyire nem mélyültem el a témában.
A hazai mobilszolgáltatások ára nem összehasonlítható a környező országokéval. Míg az üzemanyagnál az adótartalom általában minden országban hasonlóan magas, addig ez a távközlésre szolgáltatásokra már nem igaz.

elég nyilvánvaló dolog szerintem, hogy politikától is függetlenül, annak a hatásától független (ami kétségkívül emel az árakon valamennyit) ezek az árszintek eltúlzottak nagyon.
Egyetértek: a politikától függetlenül is eltúlzottan magasak a mobilszolgáltatások publikus (!) tarifái. De ennek oka a jelenlegi flottázós rendszer is. Ez ugyanis csak azoknak jó, akik be tudnak kerülni a pixisbe, a többiek pedig szívnak.
Az pedig nem pártpolitikai kérdés, ha ezt a keresztfinanszírozós rendszert igyekezne akár jogszabályilag leépíteni az állam.

(#58012) snooze válasza azbest (#58010) üzenetére


snooze
veterán

mert igy majd változik valami pozitivan?🤔

GO Gunners!!!

(#58013) azbest válasza snooze (#58012) üzenetére


azbest
félisten

nagyobb osztalékok, újabb rekord pénzkivitelek és rekord adóbevételek várhatóak. Végre morgolódhatunk kedvünkre 50% emelések után, mert a 15%-ok már túl kevés, megszoktuk. Az nmhh és gvh is versenyellenes, árfelhajtó tevékenységet végez évek óta. Mi ezt imádjuk.

(#58014) vence


vence
junior tag

Kár itt a Yettel-t emlegetni, annyi már kiderült, hogy ők félig kényszerből léptek.

Szerintem az IKÁ túlságosan megmozgatta a piacot, és valahol nem úgy alakult az ügyfélszám, ahogy szerették volna, vagy nagyon rossz lett az irány.
Nos onnan indult a dolog valami bejentéssel, vagy csak beszélgetéssel. Itt majd az indoklás lesz az érdekes, hogy mivel indokolják majd ezeket a változtatásokat.

Egy dolog szinte biztos, ettől lényeges változások nem lesznek.
Pár flottásnak rosszabb lesz, de hogy ebből az átlag előfizető bármit is profitálna, hát nem nagyon gondolnám ...

(#58015) trec12 válasza vence (#58014) üzenetére


trec12
addikt

Lehet bent valami. Ezt az visszatekintő díjkorrekciót én nem tartom fernek. De nem csak én hanem az MNB is problémásnak látja (2023 szeptemberi inflációs jelentésben írtak erről) inkább az erős piaci verseny lenne egészséges....

(#58016) zoli62 válasza vence (#58014) üzenetére


zoli62
addikt

Mi az IKÁ?

(#58017) gabor9991 válasza sifarr (#58011) üzenetére


gabor9991
őstag

Bárki be tudott kerülni a küf flottába aki hajlandó volt írni egy emailt.

(#58018) snooze válasza gabor9991 (#58017) üzenetére


snooze
veterán

igen..és?ezzel mit szerettél volna?🤔

GO Gunners!!!

(#58019) gabor9991 válasza snooze (#58018) üzenetére


gabor9991
őstag

Ha azt írom hogy erre:
" De ennek oka a jelenlegi flottázós rendszer is. Ez ugyanis csak azoknak jó, akik be tudnak kerülni a pixisbe, a többiek pedig szívnak." lett volna válasz az úgy oké?

(#58020) snooze válasza gabor9991 (#58019) üzenetére


snooze
veterán

igen,jobb lett volna,mert elötte irta,hogy a küf-be bárki beléphetett..🙂🙂de már mindegy..🙂

[ Szerkesztve ]

GO Gunners!!!

(#58021) Viktor0610 válasza zoli62 (#58016) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Inflációkövető-áremelés.

Xiaomi 13T - Eladó Xiaomi 11T 8/128 GB telefon: https://hardverapro.hu/apro/elado_xiaomi_11t_8_128_gb_telefon/friss.html

(#58022) vence válasza zoli62 (#58016) üzenetére


vence
junior tag

Inláció Követő Áremelés

@ #58015 trec12

Hát ez olyan, nagyon magyar-os dolog! :(((

Már az elve is egy hatalmas lóság,
mert az inflációt nem követni (tovább gerjeszteni),
hanem sokkal inkább megelőzni kellene!
(Ez egyébként szokás dolga is, mert a Japiknál anno a defláció volt a gond és az utóbbi 30 évben is, ha 3% infla volt! )
De európai példák is vannak - inkább a spórolós, stabilitást értékelő országokból - Svájcban pl. úgy gondolják, hogy még a zöldség-gyümölcs áraknak se legyen túl nagy mozgása.

A másik oldal, ha egy évre terveznek 4% inflációt, akkor egy szektor miért kap ajándékba 15% olyan bevételt, amiért semmit sem kell tennie?! Ugyanakkor másoknak ez költség (ők is kérhetnének kompenzációt. Amikor gyenge a keresleti oldal (a nagy általános áremelkedések miatt) éppen akkor von el más területektől forrásokat. Csökkenti a szabadon elkölthető pénzmennyiséget, a keresletet, tehát minden szempontból káros a gazdaság egészére nézve, inkább csökkenti az általános növekedést.

Akik pedig kapják, azokat nem ösztönzi a hatékonyabb gazdálkodásra, de még a "könnyű pénz" sem az átgondoltabb befektetések irányába ösztönöz.
De lehet egyszerűen csak kivették/ veszik osztalékként a nagy részét.
De a leírt hatások ettől függetlenül jelentkeznek.
Ennyi így kapásból, gondolom az MNB-sek is hasonló dolgokat izzadhattak össze.
A politikai része a dolognak, meg ugye embargós ... :)

Itt sajnos piaci verseny helyett áremelési verseny van.

[ Szerkesztve ]

(#58023) yanna


yanna
őstag

KÜF-ös szívatásra készülve, MOHOSZ oldalán ennyit találok: "A kártyabirtokosoknak... ...két nagy mobilszolgáltatónál (Telekom, Vodafon) kedvezményes horgász díjcsomagokat vehetnek igénybe." További infót nem találtam, hol keressem? (Sok-sok éve horgászom.)

(#58024) goop válasza yanna (#58023) üzenetére


goop
őstag

Telekomos itt a fórumban valahol + adj hozzá 15% ot az árakhoz amit találsz. Vodafone személyesen adott infót, 3-4 csomag az általános voda flotta árakkal, már nem emlékszem, de a 25 Gb net korlátlan hívás 6000 Ft os rémlik, de van kisebb is. Vidd magaddal a horgász kártyát és mindent elmondanak.

[ Szerkesztve ]

(#58025) yanna válasza goop (#58024) üzenetére


yanna
őstag

Köszi! :R

(#58026) antal750 válasza qltsar (#58005) üzenetére


antal750
aktív tag

A bestfleet oldalán ez van "
Te vagy az előfizető
A hívószám tulajdonjoga a Tiéd, így mindig a Te kezedben van az irányítás! Te kötöd a szerződést közvetlenül a szolgáltatóval, Te fizeted a számlát, és a készüléket is Te vásárolhatod meg amennyiben All In, vagy Flexi csomagot választasz.

(#58027) qltsar válasza antal750 (#58026) üzenetére


qltsar
addikt

Ahh, koszi :R!

Akkor oket meg nem kezdtek el bedaralni. Gondolom, csak ido kerdese.

(#58028) CP111 válasza antal750 (#58026) üzenetére


CP111
tag

Nem akkora flotta mint a KÜF, így nem velük kezdték. De idő kérdése és őket is előveszik. Viszont van olyan csomaguk amiben a flottának kell fizetni. 9 ezer/hó asszem a minden korlátlan. Szerintem teljesen vállalható. Ha a KÜF-ös csomagból lépni kell, akkor megyek a Besthez.

Infláció mögé bújtatott vagyonelkobzás folyik a világban!

(#58029) CP111 válasza snooze (#58008) üzenetére


CP111
tag

Az a baj hogy hasonló árban vagy olcsóbban csak a Voda lehet. Az meg ingyen sem kell nekem!
A nyakamat rá hogy a KÜF tulaj nem a Telekomot kereste meg higy vinne 40 ezer új ügyfelet.....sajnos. :W

Infláció mögé bújtatott vagyonelkobzás folyik a világban!

(#58030) snooze válasza CP111 (#58029) üzenetére


snooze
veterán

a küf miért nem probálta meg azt,amit a netfone,hogy hozzon létre egy szolgáltatót,és nem maradt volna flotta,amikor már ilyen sokan csatlakoztak..🤔🤔

GO Gunners!!!

(#58031) victorhun7


victorhun7
tag

Érdekes ez a kissé uszítós poszt már nincs fent.. :)) :U :F

(#58032) zzola válasza victorhun7 (#58031) üzenetére


zzola
félisten

(#58033) qltsar válasza CP111 (#58029) üzenetére


qltsar
addikt

En is erre jutottam, hogy Voda, de csak akkor, ha a vezetekes nettel egyutt kotnem, de nem szivesen mennek at hozzajuk.

Ez a BF 9000 Ft-os tarifa feltetelezem nem publikus, mert az oldalon, csak a standardeket talaltam?

[ Szerkesztve ]

(#58034) victorhun7 válasza zzola (#58032) üzenetére


victorhun7
tag

uh soory kicsit felpörgött a fórum csak 180 hsz-t tekertem vissza :U

(#58035) victorhun7 válasza qltsar (#58033) üzenetére


victorhun7
tag

(#58036) qltsar válasza victorhun7 (#58035) üzenetére


qltsar
addikt

:R

(#58037) trec12 válasza victorhun7 (#58031) üzenetére


trec12
addikt

Szerettek takarítani a hozzászólások között most magukat is sorra kerítették. :B

(#58038) trec12 válasza snooze (#58030) üzenetére


trec12
addikt

Attól tartok oda sok pénz kellene. Meg még stb...Amúgy meg ha befékezik ezeket a flottákat szerintem az a Netfonnak hozhat előfizetőket.

[ Szerkesztve ]

(#58039) vence válasza victorhun7 (#58031) üzenetére


vence
junior tag

Persze stratégiai döntés, csak - a kósza hírek szerint - nem a Y önálló döntése.

Elméletleg a Y-nek is az lenne az érdeke, hogy ha más formában is, de folytatódjon az együttműködés.
Vagy túl sok Power-user került a flottába és az is gond volt/lehetne hosszabb távon.

Talán épp valaki Y főnök nyilatkozta, hogy milyen intenzíven nő az adatforgalom.

Itt még azért lehetnek komolyabb csörték, mert nem gondolom, hogy a két cég szerződése ilyen helyzetre egyértelmű iránymutatást adna.
Az ügyfeleknek pedig a Y-lel van szerződésük.

Szóval az a figyelmeztetés nem véletlenül került bele ebbe a posztba, vagy mélbe.

(#58040) adika4444 válasza trec12 (#58038) üzenetére


adika4444
addikt

Arra lennék nagyon kíváncsi, hogy miért akarják jogszabályba foglalni, hogy nem lehet csinálni ezt az üzletit magánszemélynek témát...
Netalán így akarják helyzetbe hozni a Vodafone-t? Ha nincs Yettel flotta és Telekom Magenta kedvezménnyel, akkor a Voda nyeri az árversenyt...
Az is érdekes, miért kell piaci környezetben egy olyan tevékenységet erővel korlátozni, amit megtehet az érintett piaci szereplő is, ha akar...
Az egész nyertese szerintem is a Netfone lesz, amiről azért elég megosztó dolgokat hallottam. Én mindenesetre örülök neki, hogy jelenleg abszolút kielégíti egy feltöltőkártya az igényeim...

üdv, adika4444

(#58041) DrBubo77 válasza qltsar (#58033) üzenetére


DrBubo77
Topikgazda
LOGOUT blog

A Bestfleet csomagjai is benne vannak az új táblázatban.

ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)

(#58042) snooze válasza adika4444 (#58040) üzenetére


snooze
veterán

netfone-nak mennyi elöfizetöje lehet most?mivel ha átmennének sokan,érdemes lehetne megvenni..🤔

GO Gunners!!!

(#58043) juve600 válasza CP111 (#58029) üzenetére


juve600
nagyúr

én is KÜF -nél vagyok,de ugye mi a YETTEL -el vagyunk szerződve, a flotta tulaj nem tud vinni senkit-sehova , szerintem :R

(#58044) Baltazár123 válasza vence (#58039) üzenetére


Baltazár123
senior tag

Tényleg azon csodálkoznak, hogy odavág az összes szolgáltató 14-15% áremelést, amikor már amúgy is 1,5-2 éve vérezteti az embereket a nagyon magas infláció és akkor majd mindenki békésen lenyeli ezt is? Nem fog senki olcsóbb megoldást keresni? Márpedig aki nekiindul olcsóbb havi csomagokat keresni, az rá fog találni a flottákra, ez is egyértelmű. Más nem is nagyon van.

A FB-on olvasgattam a posztokat és magasabb fordulatszámra kapcsolt valóban a trükközés az emelés után, hogyan kell yettelesnek a flottába menni, ez gondolom csípte a szolgáltató szemét, mert feltételezem, hogy ezt látták.

Az adatforgalom egy érdekesebb kérdés, mert maga a yettel döngeti a mellét, hogy milyen jó hálózatot épített, ahol az 5g is sok helyen működik. Az tényleg meglepetés nekik, hogy magasabb sebesség mellett nagyobb lesz az adatforgalom? Illetve minek vagy kinek építik a hálózatot, ha nem akarnak nagyobb adatforgalmat? Eleve ott kezdődik, hogy nem nyúlnak a forgalmi korláthoz, se flottában se a publikus csomagokban. 5g -vel seperc alatt el lehet fogyasztani a szűkös keretet. csak egy speedtest mennyit kér :)

A KÜF ugye azért tett erre még egy lapáttal, mert elkezdte árulni a jóáras tv előfizetéseket, amikhez nyilván korlátlan mobilnet kellett. Néztem is, hogy miért nem a yettel tv-jét árulja, nade mindegy. Engem nem érintett, de a KÜF adatforgalmát el tudom képzelni, hogy megemelte, nem is kicsit mert elég népszerűek voltak ezek a tv előfizetések.

juve600: dehogynem tud, ha sikerül nekik egy jobb ár/érték arányú szerződést kötni máshol, akkor garantálom neked, hogy a tagok nagy része átszerződik oda, kivéve ha voda lesz az új szolgáltató, de sokakat az se érdekel. Ráadásul a KÜF tényleg jó volt adminisztrációban, mindenben segítettek, gördülékenyen ment minden. Vodától mentem hozzájuk már sok éve, előtte meg tkomtól vodához, az borzalmas tortúra volt, a KÜFös váltás meg simán ment. Sok KÜF tag még kicsit drágább csomag esetén is váltani fog szolgáltatót, mert sokat számít a korrekt flotta kezelés.

[ Szerkesztve ]

(#58045) lasz10 válasza adika4444 (#58040) üzenetére


lasz10
junior tag

Én már április 30.-án elkezdtem aggódni, amikor megjelent, hogy a Yettel stratégiai megállapodást kötött a kormánnyal. :)

https://bit.ly/3UUXZYw

(#58046) wolf88


wolf88
tag

Szerintem rövid idő kérdése lesz és a jelenlegi KÜF tagok csomagjait a Yettel beszántja és akkor a tagok mennek a KÜF-el,amennyiben olyat kínálnak továbbra is.

(#58047) SztiviVander válasza Baltazár123 (#58044) üzenetére


SztiviVander
őstag

Kuf nem arulja a sweet tv-t, nem az ove es semmi koze hozza, reklamozza meg ad egy semmitero kupont hozza. Mi az hogy a Kuf "adatforgalma"? :U Pedig elhiheted hogy senki se fogja eldobni onkent a jo aras yettel csomagjat, plane akinek huseg van rajta. Szoval hogy vinne barkit (foleg 40e olyan elofizetot aki nem az o elofizetoje hanem a yettele) barhova a kuf aruld mar el. Majd en is biztos felmondom a yetit meg kifizetek egy halom kotbert csak hogy atmenjek valami tetulassunetes (voda) foshalom5gs (voda es telekom) szolgaltatohoz joval dragabban. Aha, addig ne vegyel levegot :DD

[ Szerkesztve ]

(#58048) DrBubo77 válasza SztiviVander (#58047) üzenetére


DrBubo77
Topikgazda
LOGOUT blog

Hacsak hétfőn meg nem keres a Yettel, hogy áttész publikus tarifába.
Mivel ez egyoldalú módosítás, így a hűség ellenére felmondható lesz a szerződés.

ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)

(#58049) SztiviVander válasza DrBubo77 (#58048) üzenetére


SztiviVander
őstag

Hacsak. De ott meg nem tartunk, szoval ezek egyelore csak viziok arrol meg ne beszelgessunk mar tenykent.
Illetve ha ez lesz az nem onkent felmondas lesz csak azert mert a kuf-ot kirugta a yeti es az most massal butorozik ossze, hanem kenyszerites a yetitol. Es akkor se valoszinu hogy a kuf-el megyek ha mondjuk a vodaval paktalnak le, fuggetlenul attol hogy olcso lesz-e.

[ Szerkesztve ]

(#58050) Baltazár123 válasza SztiviVander (#58047) üzenetére


Baltazár123
senior tag

Nekem már réges régen lejárt a hűség, ahogy a régi tagoknak jellemzően, hacsak nem cserélgetik a telefonjaikat folyamatosan. Mondjuk a részletfizetésen kívül más értelme nincs a szolgáltatótól venni, főleg hogy jóval többért adja, mint amennyiért normális boltban, nem a sarki gsm szakitól meg lehet venni.Ráadásul vannak ott több számmal is emberek és soknál lehetnek mozdítható számok, még akkor is, ha valamelyik hűségben van éppen.

40e csatlakozott ügyfélről beszélnek, de sokan, én is, több számmal vannak ott. Nincs információm, hogy mennyi szám van a KÜF flottában.

Ha vodához mennek, az nálam is kizáró ok, tőlük jöttem el a vállalhatatlan net miatt, de a Tkom pl 2 multisimet ad ingyen a korlátlan nethez, ami már elgondolkodtató főleg ha valami értelmes árat is sikerül hozzá rendelniük. Az 5g annyira engem nem érdekel most még, pláne, hogy itt az aglóban nincs is. Ha bemegyek Pestre, amire nekem kell, arra a 4g is bőven elég.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.