Új hozzászólás Aktív témák

• imibogyo

veterán

válasz zsirfecske #52934 üzenetére

Félre ne értsd, szuper kis gép, de számomra pont a "mini-gépezéssel" logikusan összefüggő méret/kiterjedés minimalizálási törekvésekkel megy szembe, ha a végeredmény egy több darabból álló, valamint a minimálisan szükségesnél több külső kábelt igénylő számítógép, ahelyett hogy egy házba kerülne minden, pár liternyi plusz térfogat árán. Ráadásul egy "egybe-géppel" szerintem sokkal könnyebben elérhető a letisztult összkép is az asztalon, mindenféle komolyabb ügyeskedés nélkül...

Egy adott méretosztályon belül én is mindig törekszem és jó iránynak tartom a törekvést a lehető legkisebb térfogatra, lehető legkisebb fizikai lábnyomra adott teljesítményszint kitűzése és elérése mellett (például a mostani (kivételesen gyári) ATX gépem is relatíve kicsi, "csak" 33,8 liter), de ha ez a minimalizálási törekvés nem praktikus (kell külső ház, mobil rack, stb., ami persze mindig adott egyéni igényektől függ...), akkor annak nem látom sok értelmét.

Anno én is megindultam ezen a lejtőn, ami a Cooltek U2-vel (látszik is az akkor szükséges külső ODD linuxozás miatt (kernel panic)) és egy Coolcube-al csúcsosodott ki. Végül a sok (utólag kiderülő...) szükséges kiegészítő és extra kábelezések, valamint az idő közben megjelenő teljesítményigény miatt végül én is visszatértem az egyel nagyobb ITX méretosztályba, sokkal-sokkal kevesebb kompromisszum mellett (mondjuk itt meg már ODD igény nélkül). :K

Új hozzászólás Aktív témák