Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz gaben1117 #42100 üzenetére
LC-Power LC-1370WII néven lehet kapni, de más cég is forgalmazhatja.
Szerk: lassú voltam.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
kisza25
félisten
Nem pont ez, de nagyon hasonló
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
törölt tag
Arányaiból egy mATX desktop háznak néz ki low profil bővítőkkel. Az hogy 1db szellőztető ventilátor került rá (optimális helyre) egyéb oldalsó perforáció nélkül, arra enged következtetni hogy megrendelésre készült, valamelyik szolgáltató/brand-nek.
A gyenge minőségű képen is látszik, hogy az előlap és a oldallap színe több árnyalatot elüt egymástól, átfújták volna a palástot.?
Belseje még érdekes lehet, ill. az hogy a bekapcsoló gomb milyen megoldású. Esetleg itt találnál egy PCB-t amin van felirat, akár a gyártóé.
Zsír megoldódott
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz AxBattler #42101 üzenetére
Nem klón, csak "Clean"... Viccet félretéve szerintem is pontosan ez a linkelt példány az, csak valaki sallangmentesítette (ami amúgy nagyon jól is áll neki).
[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
Bár én nem értek hozzá, de szerintem ez nem az eredeti, mert:
1/a bekapcsoló gomb aránya nem egyezik az eredetiével, ennek zömökebb van, az eredetinek inkább hosszú keskeny a képek alapjánez lehet csak amiatt van, mert szögben van fényképezve
2/ a bekapcsoló gomb alatt ennél 1db led visszajelzés van, az eredetinél pedig 2db ,ha jól látom a képeken.[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Nirvanus
aktív tag
Valakinek van tapasztalata BIOSTAR X370GTN alaplappal? Nagyon kattogok egy Ryzen 3 2200G-n. Jelenleg még a GT1030 sincs kihasználva, a félkonfig pedig kijönne 100 alatt.
[iTX-or-GtfO!]
-
törölt tag
válasz Nirvanus #42109 üzenetére
Nekem van, arra építettem a játékos konfigomat.
Szokásosan lassan post-tol, túlbonyolított a ventilátor vezérlése, nem túl csili-vili a bios-a. Ezeken túljutva nem tapasztaltam semmit, ami miatt nem venném meg újra, mert olyan mintha nem is lenne alaplap a gépben.[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz gaben1117 #42111 üzenetére
Pedig ez az LCPOWER 1370BII
[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Goose-T
veterán
-
Nirvanus
aktív tag
Kemény 6A-s 12V-os ág. Meg a desktop merevlemezsütő hely.
[iTX-or-GtfO!]
-
Ringman
nagyúr
bestbuy topikból kiindulva:
bitfenix prodigy és PHANTEKS Enthoo Evolv ITX is 15 forintEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Tervben van egy aprócska AM4 APU-s rendszer összepattintása (jelenleg A8-9600-al, később pedig R5 2400G).
Egy Nox Vexa ház van kinézve hozzá. Lehet ennek a tápjáról tudni valamit?
A hasonló felépítésű InWin Chopin tápja az 12V@10A...de nem tudom, hogy a Vexa-val mi a helyzet....
-
T1k3
tag
Sziasztok.
A következő konfigurációhoz keresnék mITX házat:
- Motherboard: Asrock N3150-ITX,
- RAM: 2x4GB
- HDD/SSD: 1x3,5", 1x2,5"
- PSU: Paneltáp, PicoPSU, fATX - nem szabok határt
- Felhasználás: NAS
- Ár: <= 20.000 FtAmiket eddig néztem:
- CHIEFTEC IX-01B-85W 85W - elfér az alaplap fölött a 3,5"?
- LC-Power 1360mi 75W,
- LC-Power 1360II 90W,
- Modecom Feel 302 96WVissza olvasgattam a fórumban, keresgéltem, Reddit etc. és ennek ellenére sem vagyok biztos benne, hogy mi lenne a megfelelő választás. Rossz irányba indultam el. Nem ragaszkodom a fent felsoroltakhoz, minden ötletet, tippet és tapasztalatot szívesen fogadok...
"Az erő nem a fizikai képességekből fakad. A legyőzhetetlen akarat a forrása."
-
naja
aktív tag
A CHIEFTEC IX-01B-et nem annyira javasolnám a mérete miatt, bár nem ismerem "személyesen". Nekem LC Power 1340-em van, ami kb ekkora. Bár az enyémbe csak egy 2,5" fér bele max, de így is minden nagyon közel van. Épp az utódját keresem én is.
Az álmoskönyv szerint nem a hosszú élet titka, hogy telibe az alaplap fölött van a két 2,5"-os hely. Venti el se fér közéjük (az egész ház 63 mm!).
A 3,5" helyre ne számíts alapból, ahhoz még kell venni egy 3,5"-os kitet (talán ezt: link). Ezzel lecseréled az oldalát (tetejét), így vastagabb lesz a ház (+33 mm). Ezt az egészet én inkább elfelejteném.
Ha ennyire tenyérnyi méretűt szeretnél, akkor talán még ránéznék az LC Power 1540MI-re (ez full alu). Bár nem biztos, hogy a 2,5"+3,5" hdd/sdd egyszerre befér (adatlap).A másik három már nagyobb, ott jobbak az esélyek, hogy nem fő össze az egész.
Jelenleg én a Modecom Feel 202 vagy 302 között őrlődök. Kár, hogy nem szépek (nekem).[ Szerkesztve ]
-
T1k3
tag
A Chieftec expansion KIT az nem ugyan az ami az IX-03B-OP-hez "alapból" jár?
Az LC-1360mi/II (rendelkezik egy 3,5 egy 2,5"-os hellyel és) nagyobb, mint a Modecom Feel 302.
Az 1540-től sem zárkózom el de az, mintha csak az ODD helyével lenne nagyobb.[ Szerkesztve ]
-
ecaddsell
aktív tag
Olyan miniITX házat keresnék amibe félmagas, de dupla széles videó kártya bemegy. Amiket találtam vagy útban van a táp, vagy teljes magasságú ami túl nagy.
Az se lenne baj, ha külső adapteres lenne, de itt meg a teljesítmény korlátozó tényező mert a 120W környéke azért kellene. Legalább 1, de inkább 2 db 2.5-es HDD/SSD-nek kellene hely. Előny ha slim optikai olvasót lehet bele tenni, de ettől el tudok tekinteni. -
törölt tag
de lehet.
a benne levo GPF-250P 85+ -os, tehat mar 20%-os terhelesen is 85% a hatekonysaga, viszont te sosem fogod 50W-al terhelni, az tuti pontosabban akkor mar baj van.viszont mivel ugyis alig fogod terhelni, szinte mindegy a tap hatekonysaga, legalabb nem melegszik es ez a haz igy meg kesobb is jo lehet akarmire is.
-
nagyúr
na akkor az én nas+lejátszó hibridem, olyan 70%os állapotban:
ház: fractal design node304
táp: thermal master 450W (ezt majd lecseréljük valami (fél)modulárra)
ssd: plextor mp8e
proci: i3-6100
alaplap: asrock fatal1ty z170-itx/ac
ram: samu 8gb 2400 ddr4
hdd: 2x wd 6.0tb (majd bővítjük ezt is)
hűtő: scythe big shuriken rev.b.
os: ubuntu serverahogy látjátok, az nvme ssd és a deszka kiadna akár egy jó gaming gép alapot is, de megvan a saját története ennek is, buktatókkal. (filóztam sokáig bga deszkán (valami gemini lake) is, de végül letettem róla.)
bukó#1: túl nagy választék nem volt a hdmi2.0 csatlakozós itx deszkák közül. a legtöbb sata csatlakozóval az asrock fatal1ty gaming deszkáit szállítja, így lett a két jelölt az asrock fatal1ty z170-itx/ac és z270-itx/ac. a z170 lett meg vateráról.
bukó#1.1: szép dolog a 6 darab SATA3 slot, de ebből kettő megeszik az m.2, amennyiben sata3 típusú m.2 ssd-t teszel bele. így került nvme ssd egy nasba.
bukó#1.2: jelenleg egy hd-ready plazmát hajt a gép, és a deszka vagy 1024*768 felbontással indítja az uefi cmost, vagy fhdvel. szóval ha valamit ott állítgatnom kell, húzhatok neki egy kábelt a monitoromhoz.
bukó#2: az eredetileg betervezett rev.a macho hűtő ugyan belefért, viszont a vinyók csatlakozói már nem. jött helyette a big shuriken.
bukó#3: ugyan nem írja a guide, de a big shurikenhez le kell szedni a deszkáról a proci bracketet is. valamint a guide által mutatott ábrához képest fordítva kell összeszerelni. először rácsavarozod a bordára a két szárnyat, alulról, aztán rárakod a távtartót, majd ezt félretéve a deszkára alulról felszúrod a hűtőhöz adott blackplate-et a 4 hosszú csavarral, és rögzíted őket a deszka proci felőli oldalán a gumialátétekkel. aztán berakod a procit a foglalatba, megvajazod, és óvatosan (mert már nincs keret, szóval kiesik) ráteszed a hűtőt, úgy, hogy a távtartók beleálljanak a hosszú csavatokba. itt pedig fogod az egészet, oldalára/fejtetőre állítod, és meghúzod a csavarokat. a proci felragadt a bordára, és mivel nem tartja a keret, ha a borda elmozdul, a proci is vele jön, és frankón el lehet törni/görbíteni a lábakat, szóval végig enyhén rá kell nyomni az alaplapra. és ezt azért kell így, mert csak a backplate csavarjait tudod meghúzni.szoftveres résszel voltak a nagyobb szívások. először amikor kiderült, hogy a szájb@kúrt ubuntu inkább leginkább úgy szeret települni, ha net is rá van téve. az aktuális stabil ubuntu desktop egy szájbab@szott konfig fileban elraktározza, hogy csak a wireless hálózat legyen managelhető, valamint vmiért lerohad a telepítése, ha a network manager éppen nem fut. én meg néztem, hogy ha létrehozok egy konfig filet, amiben managelhetőnek mondom a wired networkot, akkor miért nem hajlandó csinálni, és egyáltalán, ha már be van állítva neki az /etc/init.d/interfaces-ben, hogy dhcp, akkor miért nem húz ip-t. na és persze a gnome betöltése le szokott rohadni az uid1000es felhasználó betöltése közben.
egy idő után persze elöntötte a sz@r az agyamat, és inkább újraraktam az ubuntut, ezúttal húztam hozzá kábelt a routertől, szóval nettel + a fenti buktatókra figyelve.
a szopóroller következő állomása az volt, amikor felcsatoltam rá a vinyókat, és megpróbáltam felmountolni. hát nem ment. mármint kézzel.wrong fs type, bad option, bad superblock
. az ubuntu simán felrakta. viszont volt egy csomó partíció a vinyókon. minden 6 gigás vinyón volt 1-1 250megás, 2-2 ~2 gigás, és 1-1 kb. 5.5gigás partíció. igen, a 6 gigás vinyón volt 10 gigányi partíció.
ezek a vinyók ugyanis a nasomban (asustor as-202te) voltak eddig, és az az istencsapása egyenként egy egylemezes raid1 tömböt hozott létre rajtuk, ergo nem a /dev/sdx-et kellett mountolni, hanem a virtuális partíciókat, azaz a /dev/mdx-et. ezt a természetellenes állapotot nem hagyhattam fent, így némi (...) internetes segítség, mdadm, superblock leírtás, partíció kezdőszektor eltolás után végre hagyományosan is mountolható a két vinyón lévő 5.5gb-s partíció, azt meg majd valamikor máshogy megcsinálom, hogy rendbe rakom, hogy ne látszódjon az a gb 4 giga szabad hely a hulladék partíciók leírtása után.
a gnome screensaverjére már elfogyott minden türelmem, és inkább leírtottam a vérbe, nem volt türelmem azt is belefaragni.todo:
- partíciós tábla;
- samba finomkonfigurálás;
- ftp szerver;
- wol;
- tápcsere, és kábelezés véglegesítése.[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
törölt tag
válasz velizare #42132 üzenetére
lett egy pár ősz hajszálad, de még nincs vége:
Ha a hűtést cpu bracket nélkül teszed fel, akkor a hátlapi merevítővel ne a furatoknál, hanem a cpu foglalat alatt/háta mögött legyen alátámasztva!
Mert első esetben a furatoknál és a foglalat közepén támadó erők hatására az üvegszálas pcb elhajlik a foglalattal együtt, közepén lévő lábakon csökken a kontaktus nyomás. Ami érintkezési hibát jelent becsíkozhat az IGP/megfagyhat a gép ha bármilyen kis erőhatás éri a hűtőt. -
nagyúr
válasz #16939776 #42133 üzenetére
a hűtő backplatje a felfogatás környékén ilyen foam-szerű szivaccsal van fedve, elég jól tömörödik erőhatásra, és megnöveli annak felületét. szerintem nem lesz gond, de majd elgondolkozok rajta. ezt a részét a deszkának már nem akartam bántani, de ha a tápcserénél nem tudom a kábeleket kitépkedni a helyéről anélkül, hogy le ne kellene szedni a hűtőt/deszkát, akkor berakom a hűtő backplateje és a lap közé a bracket backplatet.
köszi a tippet!
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
T1k3
tag
válasz #25954560 #42131 üzenetére
"Elmondható, hogy alacsony, nem kellő terhelésnél, rosszabb a hatásfok, mint optimális kihasználtságnál, tehát feleslegesen nagy, túlméretezett... tápoknál fajlagosan többet fizetsz ugyanannyi energia előállításáért, mintha optimálisan kihasználnál egy kisebb tápot." - Milyen tápegységet vegyek topic.
Ez alapján akkor inkább egy 75-90W-os tápegységre lenne szükségem. Nem jól gondolom? Az általam összeállított konfig fogyasztása ~25-30W - ha jól számolok. Inkább kérdezem, mint mondom.
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Mini ITX alapon tervezek gepet osszerakni.
a kovetkezo lenne az "elvaras"
- hasznalt alkatreszekbol is mehet nyugadtan
- ket db gigabites LAN
- I3/i5 alacsony fogyasztasu proci (egy t7700-as core 2 duo nal kb masfelszer erosebb legyen)
- passziv hutes
- kulso tap, szinten passzivan
- SSD, memoria nem kell, azt tudok szerezni
- valami olcso haz, semmi csicsa...
kb 40.000 Ft van ra.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
Valószínű elég lenne egy pcio/panel táp, de azok sem túl olcsóak.
Teljesen passzív gépet építenél akkor számíthatna, hogy picoban nincs venti, de winyó úgyis berreg.
Szóval picoval 15-20W mellett lehet nyernél kb 2-3W fogyit, de ez nem igazán az az érték ami miatt aggódni kellene. -
vegyszer
addikt
Nekem AC/DC adapteres táp volt az LC-Power 1320mi házához.
A gyári paneltápot előbb egy PicoPSU-ra cseréltem a sok kábel miatt. De az AC/DC maradt. 2011 márciusától 2017 novemberéig gyakorlatilag 7/24-ben ment. Meg is fáradt az említett AC/DC adapter. Ciceregni kezdett, és egy idő után forró lett, és terhelés alatt melegen lekapcsolt...
A paneltápot még nyűvik utolsó információim szerint.[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
törölt tag
persze, bocs ha nem voltam egyertelmu, de ezert irtam:
"viszont mivel ugyis alig fogod terhelni, szinte mindegy a tap hatekonysaga, legalabb nem melegszik "csak Ribi kollega szebben megfogalmazta mar.
[ Szerkesztve ]
-
IamSociopath
aktív tag
Helló!
A tápos topikból irányítottak át ide. Emiatt:
Építettem routert/tűzfalat itx alapon, pfsense van rajta. (freebsd).
CPU Intel Celeron 1037U full load: 17W, normál esetben 10% on megy.
1 db. Intel ET dual NIC max 8 watt
2 db. 1330 as ddr3 mas modul 1,5v-on.
Maga az itx deszka.Jelenleg egy 300 wattos Seasonic ( Seasonic SS-300TFX ) van rajta, mert valamivel hajtani kell ideiglenesen.
Sokat gondolkodtam ezen és nem annyira bízok a paneltápokban. Hatékonyságát tekintve milyen értékűek ezek? Van ezekben valami védelem rövid zár esetére pl? Igaz hogy áramkimaradás után nem képes indítani magát a gép néhány táp esetében (BIOS beállítástól függetlenül)?Az eszköz 24/7 használatban lesz ehhez mérten kellene egy kulturált megoldást választanom.
Továbbá ha ezt a dezskát/procit kinőné a jelenlegi környezet a következőt is szolgálja ki. (3-4 év élettartam)üdv, IamSociopath
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz IamSociopath #42142 üzenetére
Szia!
Van lehetőség közvetlenül ATX csatlakozóba dugható DC-DC konvertert választani paneltáp helyett, elkerülve a vezeték korbácsot.
-Maga a DC-DC konverzió nagyon jó hatásfokkal történik 95% felett, viszont az AC-DC konverzió még mindig gyenge max. 85-88% körüli hatásfokot lehet elérni 100W körüli kockákkal, 90%-ot 250W körülvel.
-Általános a túl áram, túl és alulfeszültség elleni védelem, micro-controller felel ezekért a funkciókért is.
-Ez csak akkor fordulhat elő, ha az AC-DC nem tud magától visszaállni üzemi állapotba, nem jelenik meg a kimenetén a feszültség. Maga a DC-DC az ATX szabvány betartása esetén nem okozhat ilyet.
Ha hangos környezetbe kerül /nem lakószoba/ használhatsz széles feszültség bemenetű DC-DC és egy megbízható delta electronic typ. laptop tápegységet, elvileg 1-2%-al jobb hatásfokra lehet számítani, mint egy 12V-os rendszerű AC-DC-vel plusz DC-DC-vel ilyen kis terhelésnél.
Viszont előfordulhat olyan buktató, hogy nagyon alacsony terhelés esetén a 12V-on nem indul el a lap/tápegység kombináció, ennek utána kell olvasni/ki kell próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
IamSociopath
aktív tag
válasz #16939776 #42143 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ.
Láttam ezeket a pico-psu-kat, ez lenne egyébként a tökéletes. Erre a notebook tápos megoldásra én is gondoltam, plusz jobban is megbízok benne.
Ezt a hang dolgot a coil whine hangra írtad? A széles bementet miatt produkál esetleg valami ilyesmit?Köszi még egyszer!
-
törölt tag
válasz IamSociopath #42145 üzenetére
Igen, fokozottabb a kockázata hogy sípol/kattog valamelyik állapotában a gép, csendes környezetben erősen ellenjavallat a használata.
Még egy fontos amire figyelj, hogy: ilyen kis teljesítményű DC-DC mellé nem jár 4p CPU táp-csatlakozó, azt külön kellhet megvenni.
Remélem elsőre sikerrel jársz!
-
.Ishi.
aktív tag
Sziasztok!
A tévé melletti kis média PC-met szeretném egy még kisebb házba áttenni, hogy egy polcra is rá tudjam tenni. A konfiguráció a következő:
Intel i3-4170
ASRock H81M-ITX
Kingston 8GB DDR3 1333Mhz
Gigabyte RX560 OC 2GB
Thermaltake Core V1
Corsair VX450Az alkatrészekből szeretnék mindent megtartani, és az összefoglalóba ehhez a Silverstone SG05-öt ajánlottátok. Ha jól néztem, akkor viszont ebbe egy SFX táp kell, ha minden igaz. A kérdésem az, hogy ebben a méretben mik az ajánlott tápok? (Az ajánlott tápok topikban nem találtam ilyen méretben tápokat.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest