- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
Nerazim #41755 üzenetére
Gyárilag fehér volt a ház és én végeztem minden átalakítást. Bimetál lyukfúró használtam hozzá egy egyszerű fúrógéppel és végül (bár túl sok sérülés nem érte a házat, mert maszkoltam mindent gazdagon) újrafestettem az egészet.
A méreteket netről szedtem, de nem titok. A csavarok lyukközéppontjai 12-es venti esetén 105x105 mm-re vannak egymástól (5-ös lyukak), a lyukfúróból pedig egy 114 mm-est választottam (nem 100%-os minden egyes ventihez némelyikhez jobb lenne a 115-118 mm-es tartomány), viszont ideálisan "kicsi" a fúrt átmérő, vagyis épp csak annyival kisebb, mint ami kellene, hogy biztosan ne legyen baj egyik gyártó ventijével sem...
Itt van két elég gagyi kép telefonnal munka közben, de ezek nagyon csalókák, egyáltalán nem tojás alakúak a lyukak, csak ennyit torzít a kamera. Természetesen itt még festés előtti állapotokról beszélünk. Látható, hogy úgy 1,5-2 mm kellene még ahhoz az átmérőben, hogy 100%-osan a venti függőleges "falával" fussanak a lyukak élei, de mivel úgyis megy még általában ezekre valamilyen rács, vagy szűrő, így azért nem gáz (1500 RPM-es ventikkel próbálva pedig "susogást" sem okoznak)...
Esztergán, azért jobban lehet ezt igazítani (linkeltem már többször is), de a Metis teteje egyrészről nem fért volna rá, másrészt meghalt az esztergám főorsója, úgy meg elég nehéz dolgozni vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged