Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• imibogyo

veterán

válasz Nerazim #41755 üzenetére

Gyárilag fehér volt a ház és én végeztem minden átalakítást. Bimetál lyukfúró használtam hozzá egy egyszerű fúrógéppel és végül (bár túl sok sérülés nem érte a házat, mert maszkoltam mindent gazdagon) újrafestettem az egészet.

A méreteket netről szedtem, de nem titok. A csavarok lyukközéppontjai 12-es venti esetén 105x105 mm-re vannak egymástól (5-ös lyukak), a lyukfúróból pedig egy 114 mm-est választottam (nem 100%-os minden egyes ventihez némelyikhez jobb lenne a 115-118 mm-es tartomány), viszont ideálisan "kicsi" a fúrt átmérő, vagyis épp csak annyival kisebb, mint ami kellene, hogy biztosan ne legyen baj egyik gyártó ventijével sem...

Itt van két elég gagyi kép telefonnal munka közben, de ezek nagyon csalókák, egyáltalán nem tojás alakúak a lyukak, csak ennyit torzít a kamera. Természetesen itt még festés előtti állapotokról beszélünk. Látható, hogy úgy 1,5-2 mm kellene még ahhoz az átmérőben, hogy 100%-osan a venti függőleges "falával" fussanak a lyukak élei, de mivel úgyis megy még általában ezekre valamilyen rács, vagy szűrő, így azért nem gáz (1500 RPM-es ventikkel próbálva pedig "susogást" sem okoznak)...

Esztergán, azért jobban lehet ezt igazítani (linkeltem már többször is), de a Metis teteje egyrészről nem fért volna rá, másrészt meghalt az esztergám főorsója, úgy meg elég nehéz dolgozni vele. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés