Új hozzászólás Aktív témák

• jokeph

nagyúr

válasz Nixon18 #40303 üzenetére

Üdv!

Ha tudod biztosítani minimálisan a ház keresztszellőzését, akkor szerintem nem kell T-s CPU.

Alaplapból nem hiszem, hogy egy HTPC-be érdemes lenne betenni a Asus ROG Strix H270I Gaming-et, főleg hogy mint írtad is, nem olcsó, nem is volnál vele előrébb multimédiás felhasználásnál semmivel se, mint a Asrock H270M-ITX/ac-val...

Nekem Asrock Z270M-ITX/ac lap + G4560 Pentium CPU páros van, 2*8 GB DDR4 3000 MHZ G.Skill Rip Jaws V ram kit-tel.

Ha nem terveztem volna később "K"-s Core i5/7-re váltani, nekem is elég lett volna az Asrock H270M-ITX/ac.

16 GB RAM is csak a játék miatt van, amúgy elég a 8 GB is multimédiás tartalmakhoz.

16 Gb vagy több RAM akkor kellhetne, ha olyan szoftverekkel dolgoznál (pl. video, kép vágó és szerkesztő), amikhez szükséges.

A G4560 Pentium integrált HD VGA-ja FHD-ig bizonyosan elég, amennyiben a játék (nem a pasziánszra gondoltam, rendesre pl SC2, GTA5, DOOM 2016, stb.) nem cél.

Nekem a kis Pentiumon a gyári aprócska hűtő van, játék alatt sem lépi meg az 55 fokot (igaz nekem AeroCool Xpredator Cube házban van, a jó szellőzés ebben az mATX házban adott, és gyárilag két potival is tudom szabályozni az első 200mm-es és a hátsó 140mm-es ventit).

Elképzelhető, hogy szükséged lehet egy hatékonyabb hűtőre, de ezt majd a rutinos METIS felhasználók elmondják. ;]

A háttértárak ezzel a leosztással szerintem OK.

Tápon meg nem spórolunk, jó a minőségi, meg kell is. Mondjuk azzal a táppal, a későbbiekben gond nélkül bővítheted dVGA-val, pl: RX 550, RX460, 1050, 1050 Ti, sőt szerintem kiszolgálna még egy GTX 1060-at is. ;)

Dióhéjban ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés