- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
Nixon18 #40303 üzenetére
Üdv!
Ha tudod biztosítani minimálisan a ház keresztszellőzését, akkor szerintem nem kell T-s CPU.
Alaplapból nem hiszem, hogy egy HTPC-be érdemes lenne betenni a Asus ROG Strix H270I Gaming-et, főleg hogy mint írtad is, nem olcsó, nem is volnál vele előrébb multimédiás felhasználásnál semmivel se, mint a Asrock H270M-ITX/ac-val...
Nekem Asrock Z270M-ITX/ac lap + G4560 Pentium CPU páros van, 2*8 GB DDR4 3000 MHZ G.Skill Rip Jaws V ram kit-tel.
Ha nem terveztem volna később "K"-s Core i5/7-re váltani, nekem is elég lett volna az Asrock H270M-ITX/ac.
16 GB RAM is csak a játék miatt van, amúgy elég a 8 GB is multimédiás tartalmakhoz.
16 Gb vagy több RAM akkor kellhetne, ha olyan szoftverekkel dolgoznál (pl. video, kép vágó és szerkesztő), amikhez szükséges.
A G4560 Pentium integrált HD VGA-ja FHD-ig bizonyosan elég, amennyiben a játék (nem a pasziánszra gondoltam, rendesre pl SC2, GTA5, DOOM 2016, stb.) nem cél.
Nekem a kis Pentiumon a gyári aprócska hűtő van, játék alatt sem lépi meg az 55 fokot (igaz nekem AeroCool Xpredator Cube házban van, a jó szellőzés ebben az mATX házban adott, és gyárilag két potival is tudom szabályozni az első 200mm-es és a hátsó 140mm-es ventit).
Elképzelhető, hogy szükséged lehet egy hatékonyabb hűtőre, de ezt majd a rutinos METIS felhasználók elmondják.
A háttértárak ezzel a leosztással szerintem OK.
Tápon meg nem spórolunk, jó a minőségi, meg kell is. Mondjuk azzal a táppal, a későbbiekben gond nélkül bővítheted dVGA-val, pl: RX 550, RX460, 1050, 1050 Ti, sőt szerintem kiszolgálna még egy GTX 1060-at is.
Dióhéjban ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Vegyszerek, permetezés, Élettani hatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest