Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucka
addikt
válasz
Garfield.37
üzenetére
Az, hogy ez egy sima micro atx ház, 40 literes térfogattal még csak nem is extrém kicsi, szóval nem értem, miért a mini itx topikban kérdezed.

Amúgy semmi baj vele, de ennyi erővel bármilyen micro atx ház ugyanilyen jó. Azokból én inkább alsó tápos elrendezést vennék, ez az elülső tápos arra jó max., hogy az indokoltnál több helyet foglaljon el az asztalon. -
cucka
addikt
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Nem ezt írja a cikk.
Azt írja, hogy nem fognak új modelleket bemutatni idén. -
cucka
addikt
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Ránézésre ez a ház tökéletes léghűtéshez, a videókártya kettévágja az egészet és jó kis szélcsatornát csinál a cpu-nak. Sanszos, hogy egy 120-as aio-val rontasz a hűtési teljesítményen.
A másik, amivel óvatos lennék - videókártyák a hő jelentős részét hátul fújják hi. Ha hátra raksz egy beszívó ventillátort, az a a videókártyából frissen kifújt meleg levegőt fogja beszívni és recirkulálni, nem ideális.
Amúgy ez a ház nagyon tetszetős, kiváncsi vagyok, hogy élőben is annyira jó-e mint amennyire fényképről annak tűnik
-
cucka
addikt
válasz
viperabácsi
üzenetére
A csatlakozó kínálata elég ütős, pl. van rajta 2 darab 40gbps USB-C. Meg mellé vagy 6 darab 10gbps usb. Meg 3 m2-es slot. Mindezt itx méretben.
Szóval drágának drága, de réteg termék, és a sok pénzért kapsz is valamit cserébe.
-
cucka
addikt
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Bármilyen új videókártya nagyon jó vétel, ha visszaadják a pénzed 20%-át
-
cucka
addikt
Leírom ide is a, hátha más is belefut.
Ugye vettem egy A4H2O-t, és írtam is, hogy furán nehéz volt becsavarni a videókártyát hátul, picit elállt, erőltetni kellett.
Na ezután egy hétvégényi nyomozás következett, mert a gép instabil volt, teljesen random fagyott, vagy elkezdett durván akadozni a kép. Főleg játék alatt, de nem csak.A megoldás - ebben a házban a riser kábel gpu felőli oldala be van csavarozva, alapállapotban 3 slotos videókártyához. Na a riser pozíciója és a hátlapi csavarok nincsenek teljesen jól pozicionálva. Amikor becsavartam hátul, kimozdult a slotból a videókártya - szemmel nem láthatóan, de pont eléggé ahhoz, hogy fenti hibajelenségeket okozza.
Tanulság - inkább csavarozzátok ki a risert, így nem feszül semmi sehol, és stabilan ül a kártya a slotban.
-
cucka
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A riser gyárilag oda van csavarozva, ezt nem piszkáltam. Távtartót nem is tudtam volna használni, 2.6 slotos a videókártya.
Nagy nehezen sikerült becsavarozni a hátlapra a videókártyát, szerintem így ez már jó lesz. -
cucka
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ja oké, így én is meg tudtam volna oldani, sajnos nálam épp kifogyott itthon az alaplapi távtartó raktárkészlet
.
Videókártyából egy Asus Dual 4070 super van, ez sem egy kis kártya, de a tiednél kisebb. Azt szerettem volna elkerülni, hogy a pcie slot tartsa a súlyát, meg ezekben a riser kábelekben amúgy sem bízok annyira, szóval jobb nem erőltetni.#66764mpierre
Én azért vettem kifejezetten A4H2O-t, mert ebben kompromisszum mentesen elférnek ezek a modern, tégla méretű videókártyák. 170mm hosszban lesz 1-2 gyártó, akitől vehetsz egy 5060 8gb szintű kártyát, aztán kalap, ha ennél jobbat akarsz, így jártál. -
cucka
addikt
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A berakás sorrendje jó volt, de ha felül vezettem el a csöveket, azok pont ott futottak, ahova a tápegység ment volna, sehogy sem láttam megoldást arra, hogy elférjenek.
Ami még nagyon nehéz volt valamiért, az a videókártya beszerelése. Elfér bőven, de valamiért nem akart szépen beülni a slot-ba, kínlódni kellett vele.Mindegy, végül is így is működik, bár a zajszinttel hőfokokkal annyira nem vagyok elégedett. Ryzen 9700x proci. Egyelőre bepipáltam a bios-ban a quiet profilt, meg a pumpát 60%-ra, minden más default-on megy, még az expo-t se kapcsoltam be.
A pumpánál a 60% nem lehet, hogy túl kevés, és kicsit több kakaó kéne neki? Eddig sose használtam vízhűtést.#66759mpierre
Igen, A4H2O. Ez így első ránézésre nem férne el nálam az alaplap vrm hűtésétől. Rog strix b850i, elég magas a hűtőborda, meg ventillátor is van benne. -
cucka
addikt
ITX tulajdonos lettem.
Azt nem tudom, hogy az összes youtube videóban hogy voltak képesek felül elvezetni a vízhűtés csöveit, szerintem lehetetlen feladat. Amúgy ennyit soha nem szívtam számítógép összeszereléssel, nem tudom elképzelni, hogy akik ennél kissebb méretű gépet raknak össze, azok hogy csinálják
.
-
cucka
addikt
válasz
Crabface
üzenetére
Semmi baj az evo-val, csak egy kompakt méretű kártya, a sima dual "normál" nagy méretű.
Nyilván a hűtési teljesítmény is ezt tükrözi, a kompakt hűtőborda és a kis ventillátor ennyit tud. Finggal nem lehet tojást festeni.Nekem 4070super van, a sima dual 5 centivel hosszabb, vagy másfél centivel magasabb, és vastagabb is. Űrtartalomra szerintem majdnem 2x az evo-hoz képest.
Dizájnra nagyon hasonlóak, fényképen könnyű összekeverni a kettőt.
-
cucka
addikt
válasz
flashpointer
üzenetére
Ezekből egyikben sincs mozgatható gerinc, máshogy vannak felépítve.
-
cucka
addikt
válasz
modecom1994
üzenetére
Corsair 2000d, vagy a más említett ssupd. Esetleg hyte revolt 3.
Meg kell nézni, hogy mit ír a gyártónál, mekkora gpu fér be.
A 7900xtx a tégla méretű hűtésével és a fél kilowattot karcoló fogyasztásával az nehezített pálya. Ha bárki kérdezné, hogy milyen gpu-t ne vegyen itx-hez, akkor ezt mondanám
. -
cucka
addikt
válasz
Patice
üzenetére
Fenti gyártók azt tapasztalták, hogy egy nagyobb teljesítményű proci visszafogva, alulfeszelve jobb hangot produkál, mint egy gyengébb.
Most eszembe jutottak azok a bohócok, akik audiofil hdmi kábelt meg audiofil ethernet switchet árulnak méregdrágán
.Látom a lelki szemeim előtt, hogy megmondod két processzornak, hogy adjon össze két számot, majd jön Audiofil József meghallgatni a különbséget az eredmények között
-
cucka
addikt
Ha jól látom, erre ragasztva van a hűtőborda, szóval olyan lehetőségeid vannak, hogy befőttesgumi, gyorskötöző, pillanatragasztó.
De erre a kemény 6 watt tdp-re simán elég az a passzív borda. Lehet, egyszerűbb onnan megközelíteni, hogy a házban biztosítod a légmozgást, hogy gyorsabban távozzon a hűtőborda környékéről a meleg levegő.
-
cucka
addikt
válasz
laychi
üzenetére
Az ATX táp a szűk keresztmetszet, azok az itx-es házak, amikbe befér, azok lényegében akkorák, mint egy sima micro atx ház. Szóval ezért nem érdemes szívni az itx-el.
Ha hajlandó vagy sfx tápra váltani, akkor van bőséges választék, pl. cooler master nr200-as ház elég olcsó itx mércével.
-
cucka
addikt
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Az eredményeidből nekem úgy tűnik, hogy a ventillátorok iránya nem optimális. Vagy rosszul illeszkedik a hűtőd a cpu-ra.
Ebben a házban a gpu alulról kapja a friss levegőt, a cpu meg hátulról. (Ha top flow hűtőd van, és a fém oldallapot használod, akkor onnan is kaphatja a cpu)
A meleg levegőt meg a ház tetején fújod ki.
Amit te írsz, nem tűnik működőképesnek. -
cucka
addikt
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Ha nr200p, akkor nem az történik, hogy a videókártyából felfele távozó meleg levegővel próbálod lehűteni a processzort?
-
cucka
addikt
válasz
Pista0001
üzenetére
Igen, SFF méretben minden drága. Az ITX lapok, az SFX/TFX tápok, a házak, a procihűtők mind drágák. És te pont egy szendvics házat akarsz, abba kell riser kábel, ami szintén drága, főleg ha pcie4-est akarsz belőle. És akkor még egy méretre szabott kábelt se vettél, amiért egy fél vese árát kérik.
Ez egy ilyen bicikli. Én is szeretnék nagyon SFF-re váltani, de a fentiek miatt nem annyira sürgős, majd meglépem, ha lesz elég fölösleges pénzem.
-
cucka
addikt
válasz
Pista0001
üzenetére
Minél kisebb pc-t akarsz, annál drágább lesz. Ez egy ilyen műfaj.
Amúgy ha jól tudom, a velka 3 a legkisebb, amit kapni lehet és sztenderd hardverrel működik. Kisebb ennél, amit linkeltél.
(Ránézésre hasonlónak tűnik, jellemző, hogy egy márkás kis szériás ház dizájnját a kínaiak jól lemásolják, és megkapod olcsóbban az alin. Csak ugye a részletekben a lényeg, pl. ebben a VGA ventillátor jelentős részét takarja a fémlemez, ami ekkora méretben nem ideális.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 pro
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.