Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbika88
senior tag
válasz
Tothgera30 #62999 üzenetére
Egyet kapcsolok akkor csak a LED-sor ég, még egyet kapcsolok akkor ég a LED sor is és 2db H8 35w ilyen projektoros.
-
-
Norbika88
senior tag
Vajon megéri az árát a kettő darab gyári Philips izzók helyett?
Távolsági fényszóróm nincs, 2db h8 35w meg kettő led sor van csak sajnos. -
Topiccsendőr
addikt
nem lenne egyszerubb es pontosabb hibakereses megmerni az uszoszintet? leginkabb arra gondolnek, hogy ha magas az uszoszint, akkor borogatasnal folyna a karbi,
steinmacher:
de ha teljesitmenyfuvokaval van ellatva a cv karbi, (azaz bespriccel hirtlen gazra benzint) akkor megint mas az abra, ugyanis akkor sokat kap. ezert van az, hogy ha szep lassan huzod a gazt, nem spriccelsz benzint, es ezert porog fel.
nezd meg a gyertyat, hogy kormos-e, tehat hogy sokat kap-e.
illetve. nezd meg hogy van-e telj fuvoka, es jol van-e beallitva, ha igen, nezd meg a vakuum membrant.egyebkent a lehetosegek szama nagyon sok, es forumrol nem lehet diagnosztizalni, es szerelni sem, tehat tipp minden.
-
slloyd
senior tag
Sziasztok!
Valki tapasztalt róka legyen szíves árulja már el nekem miért van az,hogy a kínai 4t 50 es robogómnak ha gázt adok alapjáraton akkor lefullad??
Karbi fuvókák tiszta...
Gázzal játszadozva felpörög sőt ha átlépi azt a fulladoszási fordulatszám tartományt akkor 24 ezret is pörög koxig..
Nem értem ezen a 4t szarokon nem igazodok ki
Most ott tartok,hogy úgy felhúzott ,hogy szanaszét köpködtem anyázások közepette a szomszédok örömére.
Van valakinek tippje miért nem akar hirtelen gázadással felpörögni?
Mert a következő szerelésemkor ha így megy tovább akkor meg egyengetem az 5 kilóssal!! ...
Ezt a foskazánt! -
Pete55555
addikt
Sziasztok!
Suzuki Katanámat (2002-es AC) újítgatom jelenleg,
mivel az előző tulaj profi volt a főtengely hegesztésbenKülső variátor tárcsát is cserélnem kellene. Jelenleg 96mm átmérőjű van fent.
Kérdés: Ez megfelelő lenne? -
mumtaz
senior tag
válasz
Topiccsendőr #62982 üzenetére
Az a szekunder levegő is egy parasztvakítás mondjuk, mert úgy "csal", hogy jóval több károsanyag megy ki, amivel a katalizátor még nem tud megbírkózni, de legalább jól fel van vegyítve a cucc és így teljesíti a normát hidegen is. Kb annyira felesleges, mint az EGéR szelep.
Már folyamatban van, hogy derestricted legyen a cucc. Csak az volt a fura, hogy egyébként sehol nem említik ezt a variánst. Elvileg nem is létezik, csak a két sebesség korlátozó és egy teljesen tiltás mentes. De beszéltem más jetforce-osokkal, akiknek szintén nagyjából ott a fordulatszám tartomány vége, mint nekem.
-
dzso22
senior tag
válasz
sityupityu #62988 üzenetére
Értem mire gondolsz.
Szép hobbi én is csináltam,és másodállásban motorokat javítottam. De Inkább csak 2T. Mást nagy ritkán vállaltam be. Ilyen ez a popszakma
én 50-et öltem 70-es hengerre aztán mégis 50-es airsal lett a vége.Mert ennél nem hallani hogy szívja a tankot.
-
válasz
dzso22 #62987 üzenetére
Én tudom, hogy sok múlik rajta.
Nem is mondtam, hogy nem."Természetesen a variátort,karbit, én is utánahangolom mindég,csak gondoltam nem térek ki erre."
Olvasnod és értelmezned kellett volna. Én nem erről írtam.
Jó pár éve a robogótuning az egyik hobbim függetlenül attól, hogy alapjába véve nagymotoros vagyok. Pár motor már kikerült a kezeim közül.
A legrosszabb az egészben az, hogy a pénzt sem sajnálom rá, full bukta az egész. -
dzso22
senior tag
válasz
sityupityu #62986 üzenetére
Természetesen a variátort,karbit, én is utánahangolom mindég,csak gondoltam nem térek ki erre.
Van többféle is itthon.
Hidd el sok múlik egy kipufogón,és az az Aerox kippu úgy sz@r ahogy van
Sr-re visszatérve erre gondoltam.
Köszönöm de már módosított sp3-al megy a taliga és igen jól sikerült.
Jó darabig kitartok mellette. -
válasz
dzso22 #62985 üzenetére
Köze nincs a rezonátorhoz.
"Tetszett mert kellemesen pörgeti a motort és nem csak egy szűk fordulatszám tartományban van nyomaték."
Ezért érdemes egy gyári motorba, akár a gyári cső használata mellett is lecserélni a gyári variátort egy jobbra. Teljesen más a görgőpálya. Tágabb tartományokban tud dolgozni a motor, ami ezáltal dinamikusabb is lesz
Lehet, hogy tudnék neked egy Aprilia SR csövet, viszont katalizátoros. A motor leállítása után egy órával később is lángost lehetne sütni rajta.
-
dzso22
senior tag
válasz
sityupityu #62984 üzenetére
Nincs
Ez is egy rezonátor kipufogó csak alacsony fordulatszám tartományra van kihegyezve.
Na meg hogy 2010-utáni így rendesen meg kell legyen fogva.
Bezzeg a 2000 előtti Jog kipufogók de jók voltak.
Ha jól emlékszem 5-6000-es fordulatra voltak hangolva,és brutál jól engedték a talicskát gurulni.
Viszont volt ezek között egy nagyon jó,az Aprilia Sr gyári sport kipufogója.Sokáig próbáltam szerezni a gépemre de aztán abbamaradt.
Tetszett mert kellemesen pörgeti a motort és nem csak egy szűk fordulatszám tartományban van nyomaték. -
-
dzso22
senior tag
válasz
sityupityu #62981 üzenetére
Van nálam ilyen típusú kippu,vakcső és fojtás nélküli,de így is sz@r
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
mumtaz #62976 üzenetére
Korrekt.
Keress ra a karosanyag konverzio legfelesleg fuggveny gorbere. Ha dus az uzem, akkor is mukodik a katalizator, csak a nitrogenoxid redukcioja reszesul elonyben. De. Ez harmashatasu katalizatornal van. A ditechben es barmilyen 2T ben (vagy barmilyen lambda nelkuli es karbis motorban) nem haromhatasu katalizator van, mert ahhoz lambda szonda kell, es nem nyilt hurkos befecs. Ez egyertelmuen jelzi, hogy nem sztöchiometrikus keverek kozeleben van a ditech, (amit megkovetel a 3 utas kat) meg ha kozvetlen befecs, akkor sem, mert ahhoz vezerles kell.
Igy elkepzelheto, h a szeklevegot is mashogy hasznalja, mivel nincs vezerles.
Tehat.
Az eredeti temankhoz visszaterve
A ditechnel is szamit a kipufogo. Es ha visszanyom levegot, az ugyanugy hengertultoltes. Ha szegeny a kevereked, ra kene rakni egy derestricted mapot.
Akarcsak egy karbis motoron, ahol kipufogo utan fuvokazol. De ha nem fogy a gyertyad, nincsenek alucseppek a gyertyan, akkor nem detonal a motor. A 2T mint tudjuk, annal jobban megy, minel jobban el van szegenyitve, detonalas hatarig. Ezert van detonalasszamlalo a 2T versenymotorokon. -
-
válasz
sityupityu #62978 üzenetére
#62978 sityupityu, #62979 dzso22: Nekem főleg a matt, egyszerű fényezése tettszett meg. Amúgy egy kipufogó, variátor esetleg beleférne. Több nem kell.
-
dzso22
senior tag
válasz
Tothgera30 #62977 üzenetére
,de ha lenne egy ilyen gépem kipufogócserével kezdeném.
Rettentően fojt az a kippu. -
válasz
Tothgera30 #62977 üzenetére
Full gyári, vakcső meg minden.....tökéletes alap lenne egy tuninghoz.
-
-
mumtaz
senior tag
válasz
Topiccsendőr #62974 üzenetére
A szekunder levegő befúvó csak hideg motornál működik pont azért, hogy legyen megfelelő mennyiségű levegő a kipufogógázban, mert ugye hidegen túldúsít a rendszer. Meg azért is kell, hogy a katalizátor hidegen előbb kezdjen el dolgozni szintén a több oxigén miatt..
-
válasz
Topiccsendőr #62973 üzenetére
Ha fehér a gyertyája, akkor igen jó esély van arra, hogy benzinben szegény a keveréke.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
mumtaz #62971 üzenetére
A kompresszioviszony teljesen jol megallja a helyet. Ha visszatolsz levegot, tobb gazt kell osszesuritened ugyanakkora helyen, ergo magyobb lesz a bumm. Ha a ditech ezt nem tudna kezelni, ahogy te feltetelezed, azonnal detonalna, mivel keves benzin lenne benne, de nem detonal, tehat jo, illetve ha valoban nincs ertelme tultolteni, eleg lenne ra egy 4T szeru kipufogo, de meg a gyarija is szamolt ennek ellenere.
Az uzemanyag mennyisege valoban fix, de ha ennyire erzekeny lenne, akkor mar egy sima levegosuruseg valtozastol detonalna. (pl minuszban) ugyanis nincs benne legtomegmero, csak egy fojtoszelepszenzor, semmi mas. Tehat tol ig a rendszer rugalmas.
Ha raraksz egy de-restricted mapot, akkor nem fog csuklani.
-
mumtaz
senior tag
válasz
mumtaz #62971 üzenetére
Átfutottam mégegyszer, amit írtál. Ugye valóban nincs semmi, ami figyelne. Se lambda, se légtömeg mérő (kopogásszenzor tudtommal a gyújtás miatt van, de lehet, hogy beleszól az üzemanyag mennyiségbe is).
Szóval annyira nem lehet alapesetben túldúsítva a keverék. Peugeotban pl. ott van a katalizátor gyárilag. Az meg - ha úgy működik, mint egy négyüteműn - kell, hogy kapjon oxigént. Ezért van az, hogy az autók egy picit benzinben szegényen járnak, hogy maradjon egy pici oxigén a katalizátor jobb működéséhez.
Én arról beszéltem, hogy sportkipuffal a nagyobb töltet meg van, csak benzinben szegény. Nekem most speciel fehér a gyertyám. -
mumtaz
senior tag
válasz
Topiccsendőr #62969 üzenetére
Érthető gondolatmenet, de pont a kompresszióviszony az egyik, ami ebben az esetben logikusan végig gondolva nem állja meg a helyét. Egy sima kétüteműnél valóban jó, de ennél nem hiszem. Pont az a probléma, hogy az üzenanyagunk mennyisége fix. Akkor lenne hekytálló a felvetés, ha a kipufogó által visszanyomott levegő változtatna a kompresszor nyomásán is. Ugye Ditec-nél a kompresszor nyomása változtatja az üzemanyag nyomását is, mert levegőt nyom a benzin nyomástartó szelepe mögé. Ha ez így lenne, akkor ok a rezon jótékony hatása injektorosnál is. De, ha nem igaz, akkor az elégetett töltet benzinben szegény. Az meg ugye rontja a teljesítményt. Nekem egyébként sokszor "csuklik" és belő a kipufogóba ezzel a kipufogóval.
-
válasz
mumtaz #62966 üzenetére
"Na itt az a kérdőjel, hogy ez egy tiltás gyanánt van, vagy eleve nincs benne az a map, amitől pöröghetne feljebb."
Meglehet.
(#62969) persuader "egy kipufogotol sosem ragadt meg, sosem detonalt. nem ugy, mint karbisnal."
Egy megbontott "rendszernél", még hogy ha egy csőcseréről is van csak szó, és egyébként nem indokolt a nagyobb karburátor sem, ezért nem árt a kezdetekben igen sűrűn nézni a gyertyaképet, és így elkerülhetők az efféle dolgok.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
mumtaz #62968 üzenetére
logikus gondolat, de gyakorlati szinten tevedsz. ezt ahhoz tudnam hasonlitani, mintha a kompresszioviszonyt valtoztatnad meg.
mivel nincs lambdaszondank, vagy kopogaserzekelonk, ezert nem fog valtoztatni az elektronika a kitoltesi tenyezon. de, eppen ezert van nyitott map a ditecheknel is, ahol nagy valoszinuseg szerint eldusitjak a kevereket.
mivel ez teljesen nyilt hurkos befecskendezorendszer, semmifele visszajelzest nem kap az elektronika,nem vezerel semmi, igy egy elore felprogramozott kitoltesi tenyezovel dolgozik, mintha csak fuvokaznal. a karbi Sem nez semmit.
szoval parasztban el van dusitva, es baromi jol is megy. csak akkor lattam elfogyo kozepelektrodat ditechen, illetve detonalast, ha valami komoly baj Volt vele. egy kipufogotol sosem ragadt meg, sosem detonalt. nem ugy, mint karbisnal.
illetve ha megnezed egy Motor teljesitmenyehez hasznalt kepletben az effektiv kozepnyomas az, ami a legjobban befolyasolja az eredmenyt. az pedig a henger toltottseg... -
mumtaz
senior tag
válasz
Topiccsendőr #62967 üzenetére
Persze. Csak nem mindegy, mivel. Ha levegőt nyom vissza, ha nem, de az üzemanyag mennyiségén nem változtat. Karbisnál ugye a kipufogóhoz hozzá kell fúvókázni a karbit. Holott elméletben a levegővel együtt változik az üzemanyag mennyisége is. Ott meg is teheted, hogy fúvókát cserélsz. De injektorosnál mit csinálsz? Ha a kipuff vissza nyomja a levegőt, akkor "töltöttebb" lesz a henger, de csak levegővel. A befecskendezett üzemanyag mennyisége nem változik. Sőt. Tovább gondolva a dolgot a gyártó elvileg számításba vette, hogy az injektornak mekkora ellennyomással szemben kell befecskendeznie az égéstérbe. Ha ott több a levegő mennyisége, akkor az ellennyomás is nagyobb és még annyi üzemanyag sem jut az égéstérbe, mint egyébként normál körülmények között jutna, így még szegényebb lesz a keverék. Tehát a vissza préselt levegő miatt elveve levegőben dúsabb lesz a keverék, plusz ez még vissza nyomja a benzin mennyiséget is.
Javítsatok ki, ha tévednék. -
mumtaz
senior tag
válasz
sityupityu #62962 üzenetére
Jaja. Sokszor olvasgattam utána a rezonnak és én sem értettem - ismerve a rezon működési elvét -, hogy egyeseknél javított, másnál rontott a teljesítményen. Mert ugye injektorosnál nincs értelme a friss "keveréket" visszatolni a hengerbe, mert konkrétan az itt csak levegő. Ha meg eleve úgy van kialakítva, akkor mwg nem levegőt, hanem kipufogógázt nyom vissza.
Szóval itt a rezonról erősen megoszlanak a vélemények. Mondjuk tuti, hogy a más fórumokon olvasott emberkék nem egyformákat raktak fel.Namost az ECU az itt nem tisztázott, hogy miért is nem pörög jobban. Sztenderen kipörög 9000-ig is. De ugye kérdéses, hogy a szoftver esetleg úgy van megírva, hogy ott már kevesebb benyát ad és így gyengít a motoron. Akkor üresben kipöröghet, csak terhelve nem.
Na itt az a kérdőjel, hogy ez egy tiltás gyanánt van, vagy eleve nincs benne az a map, amitől pöröghetne feljebb.
Meg Peugeot-nál csak háromféle korlátozásról tudok: 25km/ó, 45km/ó és korlátlan.
Lehet, hogy van egy negyedik is, ami tényleg korlátlan -
-
larpi
tag
válasz
Tothgera30 #62959 üzenetére
Két lámpásnál gondolom már a foncsolozás különbözik, ezért kell bele egyforma égő.
-
-
válasz
mumtaz #62961 üzenetére
Egy normális variátorral érezhetően jobb lesz sőt, sokkal jobb.
Viszont:
"Ha belevesszük, hogy - feltételezhetően az ECU korlátozása miatt - 8500-nál többet nem pörög, így a rezonnal gyakorlatilag szarabb a teljesítmény, mint a gyárival volt"Na igen, ezt nagyon jól mondod. Szinte biztos, hogy rosszabbul megy így mint a gyárival. És akkor itt jön az, hogy sajnos az új variátor-tól sem kell majd csodát várni.
Azzal a korlátozással kéne valamit csinálni.
-
mumtaz
senior tag
válasz
sityupityu #62951 üzenetére
A variátorom hibrid. Egy utángyártott olcsóbb kategóriás van most benne. Nem lenne vele akkora baj, viszont nem lehet görgőzni rendesen. A legkönnyebb is túl nehéz neki, pedig még a kontraszt is jóval erősebb, mint a gyári.
A nyomólapját átalakítottam és meredekebbre lőttem, így mondhatjuk, hogy jó. A rezon egy Extra V2, de nem azért került rá, hogy nagyobb legyen a teljesítmény, hanem, mert ez volt a legolcsóbb alternatíva a gyári ütött-kopott kipufogó kiváltására. Lehet, hogy magasabb fordulaton jó lenne, de a leg jobb teljesítmény most olyan 8000 körül van, vagy picit afelett. Ha belevesszük, hogy - feltételezhetően az ECU korlátozása miatt - 8500-nál többet nem pörög, így a rezonnal gyakorlatilag szarabb a teljesítmény, mint a gyárival volt. -
-
üszök
őstag
válasz
dugynok #62952 üzenetére
A szívó csonkra gondolsz? Ha nem túl ritka modell fillérekbe kerül egy új.
-
perge666
veterán
válasz
sityupityu #62943 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm,ez az első ajánlat elég jónak tűnik.
-
larpi
tag
válasz
Tothgera30 #62954 üzenetére
A régebbi (2010 előtti) sok robogóba igen.(12V 35/35W BA20D9) Az ujjabbakat nem ismerem.
-
A hivatalos motorkerékpár izzó (35/35W) BA20D foglalatszámmal rendelkezik?
-
gabe_
őstag
Hali
Kecskeméten foglalkoznak valahol robogó/motor lengéscsillapító felújítással? Az elsők elég gatya állapotban vannak a malagutimon... -
dugynok
senior tag
Help kéne
Van ugye a beömlő torok, ami a karbi és a henger között van. Abból kiáll egy kis réz cső, amire megy egy levegő cső.
Na azt a kis rézcsövet kéne nekem valamivel visszaragasztani a torok lyukába, mert kilazult, kihúzható.
Mivel érdemes visszaragasztani, ami bírja a hőt? -
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Titan Quest II - Később indul a korai hozzáférés
- Kuponkunyeráló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Netfone
- További aktív témák...
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- ÚJ, BONTATLAN Bespoke AI Jet Ultra álló porszívó 400 W - GYÁRTÓI garanciával
- MultiPro Go FDP22.130GY
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest