- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Criton
veterán
válasz
SirKero #22998 üzenetére
"A babó egy tetű cég
személyes tapasztalat de te tudod
" az ilyen hozzászólástól kapok agyf**t komolyan, ezt magyarázom, egyik ezt mondja a másik azt.
Nem érdekel, már ide elvitték a motort, megcsinálják, nem lesz fojtás benne azt kész.
Babóéknak van egyébként a legtöbb közük a Motowellhez, valamint több embertől jót hallottam róluk.Azt a személyes tapasztalatot oszd már meg velem privátban létszíves, vagy akár itt.
Minden szerviz olyan, hogy az ügyfelek egyik felének tetszik, a másiknak nem.Meg néha az is sok szerepet játszik, hogy valaki hogyan áll egy szerelőhöz, ha bunkó stílussal, akkor persze a szerelő hozzáállása is ugyan olyan lesz.
-
válasz
DigitXT #22996 üzenetére
Persze, én se megyek gyorsan, faluban átlagosan olyan 50-60km/h között, de van mikor a 70-et is megcsípem, ha nem nézek oda. Bezzeg azt bírom mikor versenyezni akarnak és beáll a seggembe, aztán padlózza végig mögöttem, akkor persze odahúzom neki, és csak hallgatom hogy leforgatja az autót minden sebességben. De van hogy inkább hagyom a barmot, had menjen, szépen kiteszem az indexet, és lehúzódok, mert ha fékeznék előtte, akkor tuti elütne.
#22997 Criton: Rosszul tudod, itthon nem úgy van. Itt 45km/h és kész.
-
SirKero
őstag
válasz
Criton #22983 üzenetére
Szerintem teljesen felesleges a garancián rugózni ugyan is az csak akkor él ha rendszeresen a szervízkönyvben meghatározott idő vagy kilométer után beviszed a márkaszervizbe akik ilyenkor egy csinos kis összeggel húznak le a nagy semmiért. Különben nincs garancia.
A babó egy tetű cégszemélyes tapasztalat de te tudod
-
Criton
veterán
Úgy tudom 14éves max 25km/h sebességgel mehet, vagy is a németeknél így van.
Sok barom van az tény, de nekem nem szándékom ,hogy donor legyek.A belvárosban meg a belső kerületekben nekem sem volt sok bajom a sebességgel, mert többnyire mindig dugó volt, és ahol nem volt veszélyes 40el eldöcögtem mellettük.
Bajom főleg a város külső részén volt/van, ahol majdnem minden második autó böszme mercis na és diplomata rendszám... Lefele jövet volt, hogy 60al tudtam jönni, és akkor nem akartak megelőzni, teljesen kulturáltan jöttek mögöttem. Nekem a 60as sebesség már teljesen tökéletes.
Tothgera30: most pontosan nem tudom megmondani. 400nál már több, az fix
-
DigitXT
félisten
válasz
Tothgera30 #22986 üzenetére
Ma "siettem" kajálni, de (valós) 95 körül már éreztem, hogy sok lesz.
Jött egy komolyabb széllökés, és arrébb is tett a sávban vagy 1 métert:
nem buli azért egy ekkora szélfogóval (van doboz is ugye) száguldozni,
meg aztán a 12-es kerekek+a hírös pösti útminőség sem életbiztosítás.
Az a vicces, hogy a Motowell Magnet Sportnak nagyobbak a kerekei.Igazából átlag autósok mellett valós 50-nel is el lehet csorogni, mert ők
csak óra 50-nel mennek (attól függ, persze hol), ami egy átlag autóban
jó ha valós 45 megvan.De 60-70-nél nem szoktam jobban hajtani.
Max. 80-90, de az sok, és inkább csak rövidebb szakaszokon - ha kell.
Meg persze ahol 70-es tábla van, ott lehet neki pakolni rendesen.De
azért tudni kell, hogy bele lehet futni traffiba motorral is: kellemetlen.Csak arra mondom ezt, hogy nem csak az veszélyes, HA megelőznek:
az is necces lehet, ha te előzöl, meg ha a gép képességein felül mész.
Nagyobb tempónál komolyabb futómű és fékrendszer sem ártana.Ja még amúgy annak is van egy veszélye, hogy ha "megszokod", hogy
te vagy mindig a "leggyorsabb" mondjuk lámpáktól indulásnál. Egyszer
jártam úgy, hogy "kilőttem"*, majd váltottam volna sávot, de előtte azért
csak benéztem oldalra, és baromira meglepett (!), hogy valami böszme
merci is lepadlózta, és akkor ért mellém + húzott is el mellettem. Ilyen
is van. (A meglepetés meg nem barátja a motorosnak, mint azt tudjuk.)*: szigorúan "átlagautósokhoz" mérve, akik akkor még az 1-es keresik.
-
fesii
aktív tag
válasz
Criton #22992 üzenetére
Városban 50-el többel nem nagyon megyek pedig 55 max 60-ra képes a tragacs...
Kinti kerületekbe ahol kevesebb az autó ott 40-45 között elvagyok ezzel se gyilkolom annyira,tehát kérdésedre a válasz íme egy emberke én elvagyok 45-el.
Abban igazat adok, hogy pesten kicsit más a közlekedési morál mint szombathelyen, de csúcsidőben azér itt is vannak érdekes dolgok.
Másik dolog, hogy én személy szerint én örülök a 45km/h-nak!! 17-18éves csávókám b jogsit megkapva felpattan egy robogóra holott az index nem tudja hol van egy robogón. Képzeld el hány balesettel több lenne ha 50helyett 70-80-al szabdalna az istenbarma. A 14 éves m kategóriát megszerzőnek előbb adnék alá egy 70-el menő robogót mert az legalább megtanult kanyarodni bedőlni vele.
Heti 250km-el az 4hét az semmi!! Amugy én is tervezem kicsit gyorsítani a robogót mert ha megyünk fürödni stb... 25-30km-nél már idegőrlő az 50-el való döcögés... De 50e ft-ért vettem nem nagyon akarok rákölteni +15e ft-ot 15km/h-ér -
-
Criton
veterán
kb heti 250km megyek a motorral, szombat-vasárnap többet is beletudok rakni egy kicsit.
A sebességkorlátozást nem tudom miért hozzátok fel mindig, nagyon jól tudom, hogy a megengedett sebesség 45km/h. Ez a szabályozás még abban az időben volt jó mikor még Trabantok mászkáltak...
Kíváncsi vagyok, hogy hányan használjátok a robogót 45km/h vagy az alattszerintem kevesen. Robogó alatt most a 50ccm-re gondolok.
-
fesii
aktív tag
válasz
Criton #22975 üzenetére
"akkor neked nem kell robogó se..." Ezt arra értettem, hogy egy szezon alatt ha nincs meg az 1000km akkor olyan vagy mint papámék a kocsival január óta most mentek vele először annak nincs értelme...
Elvileg 45-el mehetsz!!! Az más kérdés, hogy a rendőrök erre nem figyelnek mert nehezen bizonyítható illetve drága is a bebizonyítása.. magyarul nem térül meg az ember alkalmazása a szükséges eszközök megvétele egy 50-60e ft-os bírsággal. Kocsival se mész 100-al az 50-es táblánál,mert félsz a büntetéstől.
Egy izzó meg egy relé cserével is elbíbelődtem, szóval én is az a -ból b-be való elviteles emberke vagyok..
"meghalni sem akarok olyan helyen ahol 70es tábla van" Ha te 80-al tudsz menni a 70-es táblánál akkor is ugyan úgy előzgetni fognak mert egyszerűen idegesíti az autó vezetőt, hogy egy robogós van előtte ne már gyorsabb legyen mint az én verdám... ugyanúgy elhúz melletted 2cm-el erre készülj fel mert ezzel nem fog megoldódni az életveszély!!
Ebben nem vagyok biztos de a henger nincs fojtva úgyhogy ha maxon húzod a gázt az azt jelenti, hogy a henger ugyan úgy pörög mintha 70-el mennél. Kocsira lefordítva a szalonból kitolt autóval te folyamatosan 8ezres fordulaton mész...
Nem azt mondom, hogy ne hozd fel a témát semmi beleszólásom nincs ebbe meg az ember azért jön, hogy kérdezzen és ebből más is okul, de mielőtt felteszek egy kérdést körbenézek illetve megpróbálom egy hozzászólásba úgy feltenné a kérdést, hogy annak minden ágára megkapjam a választ és nem 150 hozzászóláson át ezt szajkozni... -
Criton
veterán
válasz
Criton #22987 üzenetére
Na, Babóék ma eljönnek a robogóért és el is szállítják (elérni nem volt könnyű őket, elvannak havazva
). Mindent megnéznek rajta amit kell, hogy miért füstöl annyira, miért indul be nehezen stb...
A fojtást is kiveszik és a garancia sem ugrik
Mivel a héten elutazom,így most nem lesz nehéz, és jövőhét hétfőn már hozzák is nekem vissza. -
-
DigitXT
félisten
válasz
Tothgera30 #22984 üzenetére
De legalább keréken gyorsul 50-ig.
-
válasz
Criton #22983 üzenetére
Végül is ebből élnek, nekik nem buli az hogy egy garis motort garanciális szervizelésre visznek be
. Én ezért viszem éves átvizsgálásra az enyémet, független autószervízbe, ahol nagyon jó ismerősöm a tulaj
. Tudom hogy meg kell fizetni, nem olcsók, de jó munkát végeznek, teljesen átnézik a gépet, persze az autót is ide hordom/hordjuk, mióta nem garis
. Jövőre úgy is kell a motorra egy szíj és egy görgőszett, bár lehet kap majd egy Multivart-t, akkor fater tolhatja neki 50-el
.
-
Criton
veterán
válasz
Tothgera30 #22980 üzenetére
Szóval minden olyan tétel, ami többe kerül mint pár ezer forint, a szervizek megpróbálják a userra a hibát terelni ha valami gond van, még ha nem is ő volt a hibás?
Na igen, ismerősnél kocsival játszották ezt el
-
válasz
Criton #22981 üzenetére
Ha megragad akkor szét kell húzni a blokkot, és minimum gyűrűt, ha attól komolyabban akkor lehet hogy gyűrűt, dugót, vagy a hengert kell fúrni, esetleg csapágyakat, főtengelyt, hajtókart, tűgörgőket. Ha még fémreszelék kerül bele akkor lehet hogy fúrni se lehet és új hengert kell rá venni, és ezek bűvös kombinációja, tehát minimum kb. 5 ezer forint, maximum meg a motor fél értékének összegét rá lehet küldeni, amit ugye visz magával az elszabadult alkatrész, és ezután jöhet az ördögi kör, mert az egyik alakrész rongálhatja a másikat, ha már hibát okozott benne az előző. Tehát én azt mondom, mint korábban, hogy 500km után fojtás mehet ki, és akkor nyugodtan használhatod, mert akkor valós 60-70km/h-val tuti el fog szaladgálni sok-sok évig.
-
Criton
veterán
válasz
Tothgera30 #22972 üzenetére
Ha megragad, de inkább ne, akkor mit kell cserélni? Gondolom javítható.
A héten megpróbálom Babóékhoz elvinni a motort, mert a füstölés máskor is van (ma pld 4.re indult be, berúgókarra meg semmi reakció), nem csak amikor nyelezem, szóval alapból nem stimmel valami a motorral, jó persze máskor nem annyira. -
válasz
Criton #22975 üzenetére
Persze egy részről megértem, de más részről meg nem, mert én már régen kiszedettem volna a fojtást, a garancia sz@rt se ér, szóval 500km után nyugodtan repülhet kifelé. Van egy garanciális szervizelés, amit az Aprilia vállat, 5 év teljes körű garanciát. Érdekes módon az ismerősömnek az SR-én úgy, vagyis annyira húzták meg a csavart a kipufogóban hogy haza felé jövet szépen leesett. Szóval én csak akkor bíznék meg bennük ha ott állok mikor szerelik a motoromat, bár ez meg nekik nem tetszene, szóval én az ilyen dolgokban már nem bízom. Ha komolyabb baja lenne, pl. leállna az olajszivattyú és megragadna a dugó, akkor tuti azt mondanék hogy user error, és saját zsebből kell állni a költségeket, a többi hülyeségre, mint kiégett izzó, vagy mittudomén (ami kínai motoroknál gyakori), meg azt a pár száz forintos tételt már kibírja az ember.
-
runner 125
nagyúr
válasz
dave93 #22974 üzenetére
Bizony, jól írjátok.
Criton
Visszakanyarodva az 500ccm ++ haverjaidra: minden bizonnyal még nem láttak belülről robogót, csak okítanak a hülyeséggel.
Egy ilyen - pláne kínai - 2t robogónál az illesztések, megmunkálások sokkal pontatlanabbak, mint egy modern 4t sor 4-es blokknál.
Azokat is kell járatni, de jelen esetben sokkal jobban oda kell figyelni rá, vas a vason mozog, ráadásul a 2t motor kialakításából fakadóan elviekben nem olyan tartós, mint egy 4t, így szépen össze kell koptatni az alkatrészeket.
Pl. újra fúrt vashengernél ezért szoktam a rések, felömlők éleit dremmellel megcsiszolni, így a gyűrűk nem leborotválják az olajat, hanem már az elején szépen kennek. Ezzel a bejáratást könnyíteni, optimalizálni, s a motor tartósságát növelni lehet.Smani
Ez nem vita, hanem megy az értetlenkedés.
-
Smani
senior tag
Amugy kb 500 hsz ota ez a fojtas vita megy.
-
DigitXT
félisten
válasz
Criton #22970 üzenetére
Szerinted este és hétvégén nagyobb a forgalom, mint a reggeli/délutáni csúcs?
De nem is ez a lényeg: az nem ment át, továbbra is a magadét hajtogatod...kétlem, hogy 50el mész 70++ tábláknál, csak hogy óvd
Már meg ne haragudj, de ha elmész "hobbimotorozni", amikor nem időre mész,
és NEM adott útvonalon kell menned, akkor szerintem külön vadásznod kellene
nem hogy a 70-es, de "70++" táblát aztán garantáltan Budapest belterületén.
Ha nyersen akarnék fogalmazni, azt mondanám, hogy mi a faxért mennél arra?hétvégén is mehetsz olyan helyekre ahol brutál emelkedő van
Lásd előző mondat. (Olyan érzésem van, hogy direkt az idegeimet borzolod.)
ha nem húzod neki egy kicsit
Te nem kicsit húzod neki, hanem folyton nyelezed a leírásod alapján, az a vicc.Én egy szóval nem említettem a bejáratást: annyit írtam, hogy van egy lefojtott
motorod, amit folyton a "határain" fölül akarsz járatni és szétpörgeted. Írod itt a
furcsábbnál furcsább tüneteket: állandóan ledadogsz, meg fehéren füstölsz, és
közben csak magadat nyugtatod, hogy ez nem para, hiszen benne van a fojtás,
és az majd jól megvédi a motort. Na erre írtam, hogy fordítva ülsz a lovon: NEM
a motort védi a fojtás! És ha gyilkolod, akkor fojtással együtt is gyilkolod. Ennyi.A bolt egy szóval nem mondta, hogyan használjam
Érdekes: korábban meg ezt írtad... Most akkor hol az igazság? (Vicc az egész,
amit előadsz: sopánkodsz, hogy neked 70 fölött kell repeszteni a gép meg nem
bírja. Amikor meg megmondják, hogy NE nyelezd, akkor meg azt írod, muszáj.)Hadd kérdezzem már meg, hogy ha korábban is tisztában voltál (?) azzal, hogy
neked ez a 70 a minimum (és a Himalájában is jársz a robiddal naponta), akkor
miért esett a választásod egy segédmotoros kerékpárra, ami ezt nem tudja?
Ha meg tudja, akkor ugye szabálytalan. Jogosítvány, kétkerekű motorkerékpár
a barátod. Azzal lehet legálban tolni a 70-et, meg "felmászik" veled a hegyre is.
Legyen az 125-ös (vagy nagyobb) robogó, vagy váltós motor az tök mindegy: a
rendszám, meg a jogsi az, ami megkülönbözteti a segédmotoroktól... Akkor is,
ha van amúgy olyan tuningolt 50-es, ami otthagy egy gyengébb 4T 125-öst...Többiek: +1 - és én kérek elnézést a hosszú HSZ-ért, csak nem bírtam már.
-
Criton
veterán
"akkor neked nem kell robogó se..." és még mi nem
Akkor biztos én csinálom rosszul a "bejáratást" ez van (meghalni sem akarok olyan helyen ahol 70es tábla van) , nem veszek legközelebb robogót ha a Mount Everesten lakom, ennyi
Használt robogó esetében sem tudni, hogy milyen volt a bejáratási ciklus. De aki műszakilag ott van, annak nem probléma az otthon szervizelés, én nem értek hozzá csak az alapok, meg hogy ráülök és A-ból vigyen el a B-be.
De ezt a témát többet nem hozom fel többet, sry ha "felborítottam a fórum" életét.Tothgera30: igen, ott nyeleztem, de mivel a "Alpokban" lakom, nem tudok mit csinálni, ja de, nem jövök le a hegyről így visszamenni sem kell
Nyelezve is 30al jövök fel óra szerint, ha nem adom neki a gázt, akkor 10-15 lenne szerintem."ne lehessen olyan könnyen megölni" ezt írtam is tegnap, hogy ettől félek, amire a válasz az volt, hogy miért is döglene meg a motor....
-
fesii
aktív tag
válasz
Criton #22970 üzenetére
A fojtást azért teszik bele hivatalosan, hogy belehessen hozni őket Magyarországra!!
Elvileg egy segédmotor maximum 45km/h-val mehet!!! Ezért kell a fojtás!
Ha veszel egy autót egy motort azt is ugyan úgy bejáratod.. Ha szalonból kijössz egy autóval mondják, hogy pl 3e felett ne pörgesd... Máskérdés, hogy ott nem korlátoztak le..
Motoros szervizeknek ez a 45km/h szabály kapóra jött, így a bejáratás biztosan megtörténik.
Ha a nagy emelkedő nincs 500méternél hosszabb akkor az tökéletes rész a bejáratásra, ha rövidtávon egy kicsit megvan "kinozva" az nem baj...
Már nem tudom hány hozzászólás óta erről van szó. Bele kell tenni azt a nyamvadt 1000km-ert, ha egy szezon alatt nem teszed bele akkor neked nem kell robogó se... -
válasz
Criton #22970 üzenetére
Nagy motoros ismerőseim , értem itt 500ccm++ felettiek is kiröhögtek, hogy robogónál mi a reteknek az 1000km
Kocsinál és nagy motornál még igen, de egy ilyen kis motor esetében nem értik.
Mert miben különbözik? Talán nem belső égésű motor hajtja? Itt még fontosabb, mert egy ilyen kis gép 8000-et simán leforog, a legtöbb gyári állapotban is 9500-10000-ig elpörög. Amit autóval/nagy motorral nem csinálsz meg, főleg nem egy bejáratóssal. Példa. Annyit még hozzátennék ehhez hogy az enyém mondjuk 8000-nél 70-80km/h között megy, van rendes hűtése is, itt meg max. 40-50km/h körül, tehát kevesebb levegő is éri. A tiédre visszatérve, írtad hogy dombra felmenetel után fehér füst száll ki a kipufogóból, gondolom ott szépen lenyelezted, több olajat adott neki nehogy megsüljön, és azt égette el, na ez szépen meg kell szüntetni, mert ott szépen meg is ragadhat, és arra bizony nincs garancia ha megakasztod benne a dugót! Bejáratás alatt, gondolom már tettél bele annyi km-t hogy ne lehessen olyan könnyen megölni, viszont ne is nyelezd állandóan.
-
Criton
veterán
válasz
DigitXT #22962 üzenetére
Csak megnyugtatlak, hogy hétvégén sem jobb a helyzet(sőt néha rosszabb), a bejáratást sajnos itt a fővárosban nem lehet megcsinálni, vidéken tuti működik. Mutass valakit aki 1000km-et elmegy 30/45km/h sebességgel, és ha van rá mód nem veteti ki a fojtást idő előtt
Szerinted kocsik esetében is, hányan veszik figyelembe, hogy neked a vasat be kell járatniMindenki lesz*rja, és kétlem, hogy 50el mész 70++ tábláknál, csak hogy óvd.
Olyan jó, hogy mai napig a "BEJÁRATÁS" címszó alatt annyira de annyira megoszlik az emberek véleménye.
Nagy motoros ismerőseim , értem itt 500ccm++ felettiek is kiröhögtek, hogy robogónál mi a reteknek az 1000km
Kocsinál és nagy motornál még igen, de egy ilyen kis motor esetében nem értik.
Többen mondták, hogy a jó bejáratás az, hogy 30km/h val menj max., ne húzd annyira stb.. Nos ilyen sebességgel fixivel mentem. Sokak szerint a motor a későbbiekben ilyen lassú használat mellett nem lesz erős, sőőőt, és ez igaz kocsinál is.
Valamint hétvégén is mehetsz olyan helyekre ahol brutál emelkedő van, és ha nem húzod neki egy kicsit, akkor hogy is mész fel rajta, feltolod hogy ne erőltesd meg a motort
A bolt egy szóval nem mondta, hogyan használjam, 1000szervízt mondták, meg hogy akkor kiveszik a fojtást.
Ha kell akkor tartom a 30as tempót, de akkor megyek a járdán bicikli sávban, bár akkor a bicajosokat fogom feltartani.
Mint ahogy jozsi252-nek meg többeknek már bőven 1000es szerviz előtt kivették a fojtást egy szóval nem mondták, hogy ne pörgessék és a garancia is megmaradt, és ez nem csak a Motowellnél.
Egy szóval sem mondtam, hogy a motor csirke, bőven érezni benne az erőt, de az elektronika nem engedi tovább.
A kételyek azért vannak bennem, mert ugye elég keményen 50-50%ban megoszlik a bejáratás fogalma...egyszer ezt mondják, egyszer azt....
Valamint többet leszóltatok, hogy ez nem tiltás, hanem fojtás, a tiltásig el sem jut a fojtás miatt
-
golyani
őstag
létezik ilyen 35/35-os BA20D-s halogén pilács. egütől rendeltem is a múltkor de nem jött a csomagba gondolom kifogytak. helyi boltba meg nincs mer nagykerből se tudnak beszerezni mer ott sincs. kínait ne vegyél görbén áll benne minden ami görbén állhat. bárdinál van hella az egész használható valami 600Ft magassága. osramot kerestem, de azt se kaptam itt a balkán keleti csücskébe...
-
Smani
senior tag
Jólvan na unatkozom
Aerox-ba kéne valami izó mert elég sárga.
-
AndrewTdi
addikt
Ez hogy érkezett meg oda?
Hova lett a moci?
-
dave93
őstag
Igen, az lenne durva, ha már ezzel is piszkálnának
No de azért volt mostanság is például ez az elsősegély csomag ellenőrzés hiszti, nem tudom mi volt igaz belőle, de az se volt semmi.
"az is a baj, hogy akinek a 30 ezer a havi fizetesenek a fele, az is lexarja es nyomja neki."
Csak szerintem indokolatlan 30k-s csekket adni azért mert pl a tök üres mogyoródin hajnali 4kor hazafele menet 50 helyett 61el megy haza, mert szeretne végre pihenni...
És egyébként ez is probléma: Nem, én nem szeretnék elmenni én egy normális országban szeretnék élni, ahol megéri dolgozni, ahol megbecsülnek ha dolgozom, nem csalok, lopok, hazudok, és nem akarják rólam lenyúzni a bőrt. A magyar ember mentalitása se tetszik jelenleg...Teljesen egyetértek, sajnos szinte minden a rossz politikából fakad...
No, de ez már abszolút nem a robogós téma, maradjunk a topicnál, nem akarom szétoffolni a topicot, de jó eszmét cserélni -
DigitXT
félisten
válasz
Criton #22956 üzenetére
Meddig fogtok még ezen pörögni?
Nem mondták a szervizben,
hogy NE hajtsd tiltáson, mert csak tönkreteszed? Valaki itt azt írta,
hogy "na és, ott a gari": szerintem meg ha nem rendeltetésszerű a
használat, akkor ugrik a gari. Szóval nem kéne széthajtani a gépet.
(Továbbra sem a motort védi a fojtás, hanem a szabályt tartatná be:
pl. ha hézagoló van a varinál, és nem tud teljesen felfutni a szíj, az
egy olyan hatás, mintha nem tudnál nagyobb fokozatba váltani elöl
a bringán: pörgethetsz, mint fene, úgysem fogsz gyorsan menni...)~1000x leírtad, hogy munkába menet NEM használható, mert minden
autós, buszos, teherautós, villamos- és metróvezető + helikopterpilóta
és hajóskapitány csak RÁD utazik (pontosabban a lökhárítódon), és a
halálba kíván, te meg menekülsz nyélgázon "dadogva". Ha tényleg EZ
a helyzet, akkor a tanácsom: NE használd a gépet munkába járásra*,
amíg ilyen állapotban van. Ha fojtás nélkül is csirke lesz, akkor simán
add el, mert mellényúltál: NEM ez a gép való neked. (Amúgy én anno,
amikor az "A" jogsit csináltam béreltem egy robogót: arra jó volt, hogy
az oktatásra elmenjek - meg "ismerkedjek" a budapesti robogózással.
Persze jártam vele melóba is, üvöltött róla, hogy IDE ez nagyon kevés
lesz - így amikor odajutottam eleve már 125-öst kerestem megvételre.)*: hobbimotorozz este, vagy hétvégén. Több belemegy, mint 10-20 km.
Egyébként az Infó parktól kb. 5 percre dolgozok a mai napig - amikor
ma beírtad, hogy jó, hogy hazaértél, mert nem áztál meg, kezdtem is
aggódni: kijöttem a mélygarázsból, akkor láttam, hogy szakad.Az
N103 jól vizsgázott, a Prexport kabátom továbbra is bírja + a GoreTex
cipőm szintén vízálló, nade a sima farmer... Az durván szarrá-ázott.
Főleg, hogy az Alagútnál olyan mértékben rákezdett, hogy ihaj.De
amúgy nem volt vészes, mert legalább most meleg volt - így kibírható.Csak azt a kis köcsög BMW-st verném hátba egy szeneslapáttal, aki
direkt rámhúzta a szarját.Semmi oka nem volt rá: csak beijeszteni
akart (sikerült, de azért megálltam volna) - meg aztán gyorsan lelépni.
Utolértem: mondtam neki a magamét, de mivel semmit sem hallhatott
belőle, az egyezményes jellel érzékeny búcsút vettem, és otthagytam. -
SzlobiG
félisten
válasz
runner 125 #22957 üzenetére
Nem vagy egyedül.
-
válasz
dave93 #22958 üzenetére
De minket nem is piszkalnak ezzel egyelore. Latod az is a baj, hogy akinek a 30 ezer a havi fizetesenek a fele, az is lexarja es nyomja neki. Ennek sincs visszatarto ereje, meg mindig.
De ettol fuggetlenul, ha hulladek az orszag, akkor keresni kell masikat. Nekem is hanyingerem van sok mindentol, de ilyet ki nem ejtenek a szamon, hogy hulladek ez az orszag. Itt egyedul a rossz politikaval van baj, nem az orszaggal. -
jozsi252
veterán
válasz
Criton #22956 üzenetére
A hét nekem már nemjó sajnos mert du-onként munka után van még dolgom, illetve hétvége lett jó csak horgászat lesz. Viszont a jövőhét minden további nélkül jólesz. Munka után nekem 5 környékén már jó délutánonként, és akkor ha gondolod eljöhetsz és próbálgathatod hogy milyen fojtás nélkül, aztán majd döntesz utána hogy valójában kiakarod-e vetetni a fojtást a tiédből.
-
dave93
őstag
Okés, de a németnek van annyi fizetése, hogy ki tudja fizetni a költségeket és meg se fordul a fejében, hogy pl egy 125ös gépre, ne rakjon rendszámot... Örülnék ha "csak" olyan problémáink lennének mint a németeknek és a rendőrségnek lenne ilyenekre ideje, persze betartható, korrekt törvények mellett....
Van, akinek a gyorshajtási 30k-s csekk befizetéséhez a havi fizetésének a 30%-át kell feláldozni. Meg egyébként is, bármilyen területét hozhatnám az életnek, nem nehéz rájönni, hogy miért mondja SymbianOS azt hogy hulladékország. (Sajnos jogosan mondja)Smani, ez egy elit fórum/topic, többet vártunk tőled
-
Criton
veterán
válasz
jozsi252 #22939 üzenetére
Ha megoldhato akkor benne vagyok.
Csutortoktol szabin vagyok,akkor a delelott lenne jo,vagy jovoheten valamikor.
Lehet erre mar valaszoltatok,de az mitol van,hogy ma mondhatni nagyon sok kilometert 45el mentem(dadogas),felfele is maxon ami kifert es mikor hazaertem megalltam csak ugy jott a fust a mocibo(feher fust)l,menet kozben nem lattam semmit sem.
Ha dadogassal megyek hosszan,avval csak a benya fogy jobban igaz,semmi sem serulhet?
Mert tobb emberrel beszelve a fojtas pont a tulporgest akadalyozza meg,na meg a megengedett sebesseget az 50ccmel.Lehet erre mar valaszoltatok,sry akkor.
Tobbet igerem nem kerdezem -
Bati0501
őstag
válasz
Tothgera30 #22949 üzenetére
Hehe nem jött meg,csak az a
miatt komolynak hittem.Szóval lehet velem viccelni,csak most ezt nem értettem.
Egy "kis" részlet is megtudtunk a ...életetekből.
Persze,tudom,h emiatt simán bevihet,ami nem éppen jó,de csak fel lehet ezt szépen is vezetni,hiztos úr(a biztos asszony hülyének hangzik
) nem lehetne vhogy megbeszélni?
Ha meg nem jön be,akkor felvetheted azt az opciót,amit Te említettél.
-
Smani
senior tag
Ha már videó akkor ezt nézzétek meg nagyon brutálisan nyomja a kiscsaj
-
válasz
Bati0501 #22946 üzenetére
Nem ilyen szavakat használok, és nem úgy írom hogy "megbeszélés"
. Amúgy csak humorként szántam, de látom hogy változékony idő mindenkinek szépen beállítja a menstruációját egy azonos időpontra
. Nem várom el, csak jól esik, inkább ő kezdeményez, már ha szeretné/akarja
. Amúgy pedig komolyra fordítva a szót, ha a lefizetésen gondolkodtál, az illegális, ha az épp ott szolgálatban lévő rendőrnek olyan kedve van akkor vesztegetéssel visz be
.
#22948 SymbianOS: Nagy hiba, az eddig közös programot megszüntetted, lehet ez nem esik jól neki. Hévégén ülj bringára és menj vele kirándulni, boltba, stb. Elég ha melóba motorral jársz. A másik pedig hogy az ember egy lusta féreg, nagyon könnyen elkényelmesedik, és szerintem nem tesz jót ha csökkented a testmozgásodat.
-
Egy kis komolyság: Asszony nálatok miként viseli a motoros dolgokat? Mert mióta van, a bájk kevésbé funkciónál és ezt tudja, inkább elugrok motorral a boltba mint bájkkal vele együtt. Nem ő a gond, hanem h bio hajtású a bájk.
Egyszerűen nem érti meg, hogy ez engem kikapcsol. Csak menni kilómétereket. -
Bati0501
őstag
válasz
Tothgera30 #22936 üzenetére
Dupla...de akkor már:[link]
-
Bati0501
őstag
válasz
Tothgera30 #22936 üzenetére
Ha te ezt mondod barátnődnek/feleségednek,akkor ezt várod el?!
Mintha nem lenne egyértelmű,h a megbeszélés alatt mit szoktak érteni az emberek.Igen,az emberekbe beletartoznak a rendőrök is....
-
Ez egy hulladék ország.
Brogyi! Igen, 60 nap, megkötés után még nem rendezed a cekhet. Én most tartok a rendezés alatt, utána nyomtatom a rendes papírokat addig hurcolászom a 60 napos pépört.
Lauda! Valahol mindig bizonyítja. Bárhova nyúlok. Ez is egy példa rá, itt fosok, h papírok meg minden erre megbukhatok úgy is ha 10-el csorgok.
Időjárás: Peste felé fekete függöny tart.
-
válasz
Kolondrum #22905 üzenetére
Nem en talaltam ki, a jogszabalyok szerint ezek a fojtatlan 50-esek nem segedmotorkerekparok. Ha tolod es ugy allitanak meg, akkor is baj, ha megmerik, ahogy a linkelt videokon is lathato volt. Ezert adjak ki oket fojtassal. Ha Te kiszedeted, az a sajat felelosseged, de szabalysertes.
Smani akkor otthagyod amig elmesz erte, vagy szolsz valakinek, hogy hozza oda.
-
-
jozsi252
veterán
Az a baj hogy kezdő fiatal rendőrcsajok bizonyítani akarnak még, szóval velük nemnagyon lehet ilyen "egyszerűen" megbeszélni.
-
-
Most mentem egy karikát az NRG-vel, nagy átlagban ráálltam a 60km/h-ra és azzal suhantam, de volt egy főútvonal, ahol megvolt a 80-85km/h-is, és szépen az autók tempójában tudtam jönni, nem is húzódtam sehol.
-
Smani
senior tag
Jött egy kis bevétel. Mondom ha már úgyis kezd kiürülni ez a jóféle etanol adok neki egy kis sell vépówer raccsing 100-t. Ment is bele 3100ért meg jól pofán is spriccelt. Kiváncsi leszek érezhető-e valami ezen a +50ft-s naftán.
Hazafelé nem megállított a rendőr? Tippeljetek mikor járt le a kötelező
-
Hűű ez erős volt.
-
Speedhs
őstag
válasz
runner 125 #22923 üzenetére
Ez egy ROBOGÓ gyújtás, aminek az ég világon semmi köze sincs a simsonhoz. Tudniillik az egy megszakítós, vagy tirisztoros gyújtással rendelkezik, amiben van mozgó alkatrész, a cdi, vagyis robogó gyújtás meg elektronikus.
Most attól sok köze lesz a simsonhoz, hogy a főtengelyére rárakom. Istenem.Mondd már meg kérlek, hogy a simson fórumokon hol találok információt ezekről a kérdésekről? Azt se tudja 3/4-e, hogy mi az a cdi.
-
Speedhs
őstag
válasz
runner 125 #22910 üzenetére
Google nem a barátom , nincs rajta semmi használható, de kerestem spormotoron, igaz ott meg sok a bunkó, De hol nem ?
-
Smani
senior tag
válasz
Tothgera30 #22912 üzenetére
Persze hogy volt már szétszedve. Legutóbb 1hete mivel beszart a féklámpa kapcsoló és ahoz teljesen le kell bontani a műszerfalat. Képen az alsó idom sincs rajta mert hűtővíz csere volt és lett volna egy hengercsere is 70-s re csak karbi kimaradt a kosárból.
3500km kürü. volt amikor 2002 körül megvettük.
-
Hát látom hogy nem fiatal, de bizony az a piros műszerfalban lévő csavar sántít nekem, ráadásul is a menete is le van már reszelve, szóval tuti volt már szétkapva az eleje. Bár nekem képről is úgy néz ki mint amibe már legalább van 25-30 ezer km. De hát te/ti tudod/tudjátok, bár ha 10 éve megvan akkor pár évesen vettétek, ergo 99'-es motor, 3 évesen vettétek, egy ennyi idős motorba 6-7-8 ezer km-t bele lehet kezelni. Az enyémről pl. szervizpapír és matrica van hogy mikor hány km-rel volt átnézve a Piaggio Service-nél.
#22913 Smani: Láttam, nem is az alsó idommal van bajom, hanem azokból a jelekből, mint a kifestett gumi, azután az én 16 ezret futott hátsó gumim jobban néz ki mint te elsőd, ami elvileg 8 ezret se futott. Szóval van pár dolog, mondjuk ott az áthúzott ülés, a leszedet matrica, nekem nagy a gyanúm hogy valaki tekerte.
-
-
Akkor lényegében én aki maximálisan odafigyelt, hogy véletlenül se menjek papírok meg minden nélkül, elbukhatok egy ilyenen akkor is ha tegyük fel 30-al állítanak félre? Vicces lenne. Elgurulna a gyógyszerem.
Ha én betartom a 40-et letolnak az útról, ha meg 50 köbcenti fölé ülök elveszti a motor azt amiért van, se papírok, se rendszám semmi.. HA rendszám kéne rá meg ezer papír akkor nekem sem lenne, azonnal átkerülne a gazdagok hobbyja kategóriába. -
Speedhs
őstag
válasz
runner 125 #22900 üzenetére
Köszi a választ Runner, de konkrétan a gyújtásnak a Simóhoz semmi köze sincsen. Most azon van a hangsúly, hogy a ducati energia gyújtásom, amihez van fesszab, cdi, miért nem tud megfelelő áramot adni az izzóknak? .
Szereztem egy am6-ra való gyújtást, de úgy látszik, hogy azzal nem tudom majd összekötni.Azért köszönöm a választ
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Lightyear - befektetési app
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- További aktív témák...
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!