-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
-
DigitXT
nagyúr
válasz runner 125 #20298 üzenetére
Majesty-nél is ugyanígy működne? A végsebességet pont leszarom (városba így
is bőven elég), de ha rugalmasabb/erősebb lenne, az nem hangzana rosszul...
A "209-es henger", ha jól látom Runner specifikus, csak azért kérdeztem...[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Egy 180-as blokkon többet, mint egy 50-esen, pláne a te 4 üteműdön.
Gyorsulás érezhetően jobb lesz, felsőbb tartományban is rugalmasabb lesz a robogó. Végsebesség növekedést ritkán lehet elérni velük, de ha a gyári már nagyon szar volt, akkor valamit az is nő (pár km/h).
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
g@bo
nagyúr
válasz runner 125 #20290 üzenetére
" vegyél egy variátort "
ez alatt mit értesz? mennyit tol egy sport....variátor a végsebesség/gyorsulás kombón?
-
zsolt19900
őstag
elég az csak olyan furcsa volt, azt gondoltam, hogy tud többet
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
SzlobiG
félisten
válasz zsolt19900 #20291 üzenetére
110-et nekem is megy a leo, de ahogy írod is 60-ig nagyon megy akkor a variátornál kell nézelődni lehet az előző tulaj buherálta már.
Amúgy meg vegyél bele egy ilyet ezzel javulnia kell bár nem tudom 110 hova nem elég én a leoval nem is szoktam 90-nél jobban menni egyszer megnéztem 110-et viszi-e azt annyi bár még nagyon minimálisat használom csak itt a faluba.
(#20293) dave93 Az van még neki.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Most Neked még a 4T 180cc Runnered van, vagy mi is?
-
runner 125
nagyúr
Ennyit tud. Mit vársz tőle? A 200-as tud 120-at.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
zsolt19900
őstag
válasz runner 125 #20290 üzenetére
az a jelenségem van, hogy dombon lefelé teligázon 110 fölé nem akar egyszerűen gyorsulni a masina, de pl. azt mondta egyik ismerősöm, hogy alul van görgőzve, mivel 0-60 ig meg úgy meglódul mint a frász
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
runner 125
nagyúr
válasz zsolt19900 #20287 üzenetére
Szerintem felesleges cserélni, mivel a gyári cdi is bőven engedi forogni a motort.
Ha teljesítményváltozást akarsz elérni vegyél egy variátprt, vagy egy 209-es hengert.
-
Debilon
addikt
válasz zsolt19900 #20287 üzenetére
nem tudom, gondolom az is oda volt írva hogyha váltogatható, ha nem, akkor gondolom "csak" sport CDI (LOL) ez kb ugyanaz mint amit itt is írtak, meg egy csomó típusnál működik, hogy egy adott helyen elvágod a CDI burkolatát elég mélyen, akkor feloldja a tiltást
igazából nem sok értelmét látom egy széria utcai robogónál
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
zsolt19900
őstag
válasz Debilon #20284 üzenetére
e-bayen találtam egy két olyan cdi-t amihez azt írták, hogy van benne "sport" mód
akkor ez lenne az? szóval "annyi" az egész, hogy van egy kapcsoló ami sport, meg normál mód között kapcsol, mint pl. egyes autókban, és akkor harapósabb a járgány?
-
Debilon
addikt
válasz zsolt19900 #20279 üzenetére
CDI-t szerintem csak cserével tuningolsz
vagy ha van akkor van valami developer mode, vagy mi, amit valami trükkel elő lehet hívni, és akkor (ha jól tudom) nincsenek korlátozások, igaz nem biztos hogy használ a technikának az állandó limiten járatás
de maj dúgyis kijavítanak ha rosstzul tudom, vagy hülyeséget írok
[ Szerkesztve ]
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
SirKero
őstag
válasz runner 125 #20282 üzenetére
Kalocsai mintás a robesz
A ma esti rötölö híradóban volt[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
runner 125
nagyúr
válasz SirKero #20280 üzenetére
Tiszta cool.
..nem vágom a művészettörténet ezen részét, így csak feltételezem, h ez Matyó hízmés, ami nagy divat lett mostanság.
-
titán
válasz runner 125 #20264 üzenetére
Mozog azert, de kicsit kemeny tenyleg. Egyben van nagyon az a motor es tenyleg nincs ganyolva a blokkja es az elemek sem, nincs semmi eltuntetve matricakkal meg festessel. Szerintem holnap el is hozom. Gyorsitaskor meg motorfeknel hallani hatulrol egy kis gartyogast, a gyerek azt mondta a gorgoket kell majd cserelni azert van, de amugy a motorjanak igen szep a hangja es jol is megy.
-
SirKero
őstag
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
zsolt19900
őstag
nem szeretnék nagyon belemélyedni, csak kérdésképp merült fel bennem, a runnereket, hogy és miképp lehet "tuningolni"? a cdi-t asszem gyújtáselektronikát kell "megberhelni" rátölteni másik softot, vagy hogyan? csak kíváncsiság, nem ezen golyózom minden nap, csak érdekelne a dolog
-
Tothgera30
Ármester
Egy gyönyörű Vespa S50 2T . Hú, de elfogadnám .
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Tothgera30
Ármester
válasz runner 125 #20275 üzenetére
Én ezt tenném rá: [link]
ui.: Motor akksit most töltöm, de közben beszéltem egy autó villamássági szerelővel, szerinte az indítómotorban a szénkeféket kell cserélni. Hát, alánéztem a gép alá, itt bizony le kell kapni a sztendert is, szóval nekem nagy meló lesz, ha mégsem röffen be akksiról!
-
SirKero
őstag
válasz runner 125 #20272 üzenetére
Igen időközben nem elérhető az oldal
[ Szerkesztve ]
-
SirKero
őstag
Mostanában nézegetem a hirdetéseket és ezt a gyöngyszemet meg kell hogy osszam veletek:
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz GrandeP #20269 üzenetére
Mivel nem idéztél egy hsz.-t sem, az volt az utolsó téma, amit e téren meg lehet kérdőjelezni. Gondolatolvasás most nem ment, sry.
Ezt a Zip fojtás módit én sem ismerem, de ha tényleg így fojták le az elektronikával, akkor ez a megoldás. Minden bizonnyal én is örülnék, + 15km/h-nak, ha képes rá a motor, s csak az elektronika miatt nem teszi.
Kuplungot kiveséztük.
..alapvetően egyetértünk, én sem voltam soha a komolyabb mértékű tuning híve, inkább nagyobbat vettem, s igyekszem másoknak is ezt javasolni.
[ Szerkesztve ]
-
GrandeP
addikt
válasz runner 125 #20268 üzenetére
Az hogy jött most ide?
Én a sport kuplungról, a görgőkről, meg csipppptunyingról meg egyéb dolgokról beszéltem... egy 3-4 lóerős robogón, ami egyébként sem mehet és tud gyorsan menni, ellenben a ráköltött összegből lehetne venni egy már alapból használható motort.
Egyébként a minőségi alkatrész / olaj (odafigyelés) nem egyenlő a gagyi és felesleges "tuninggal"...
[ Szerkesztve ]
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
runner 125
nagyúr
Nyugodtan.
Gergello
Ez honnan van?
Ez kb. olyan, h a gyereknek csak Milka csoki való. - Épp oly butaság, mert van azon kívül még ezer egy másik, ami finom.
Minden olajnál a jóváhagyást kell nézni - noh és nem mellesleg az ár/érték arányt.
GrandeP
Ezt a konklúziót miből vontad le? Abból, h 400FT-tal (literár) többért ajánlok egy normális olajat a teszkós ásányi helyett, amit még Simson-ba sem raknék?
-
GrandeP
addikt
Kemények vagytok ám!
Sz@r kis szüttyögőkre ráköltötök annyi pénzt, amiért már normális motorokat is kapni...
Nem megsértődni, csak az ilyet soha nem értettem... olyan mint a suzuki swiftet csippeltetni meg sportdobozni, vagy p4-re vílágítós venti, meg mx4-es paszta hetente...
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
gifu
újonc
válasz runner 125 #20259 üzenetére
50es yamaha jogba is,mehet?
-
-
titán
válasz runner 125 #20262 üzenetére
Jo hogy irtal, most megyek megnezni, megvan meg neki. Gyari a blokkja is, semmi tuning nincs rajta.
-
runner 125
nagyúr
Fotók alapján - az ülésen kívül - nem tűnik rossznak. Műanyagok egyben vannak, vizes Pigi blokk frankó, 100k-t biztosan megér. - Bár, ahogy nézem már nem is aktív az apró, így gyanítom el is kelt.
-
runner 125
nagyúr
válasz pinker77 #20254 üzenetére
Az a piros Stihl olaj - szintúgy a legrosszabb ásványi olaj, akármennyire Stihl-re van matricázva.
Ha, 70-es robogóról van szó, mehet bele a Repsol Moto Competicion, ha gyáriról; Repsol Moto Scooter.
-
Tothgera30
Ármester
...szóval be akarta bikázni és rákötötte a 220v-ra... - Ilyenkor sikítva verem a fejem a falba ! Komplett elektronika csere, ha mindent tönkre vágott, és persze új aksi, jobb esetben biztosítékcsere, közepesen jó esetben az elektronika nem mondta fel teljesen a szolgálatot, néhány dolog megmenthető. Autó villamossági szakihoz vidd el, át fogja nézni! Máskor pedig 1 napra se add kölcsön, az enyémen még munkatárs/haver/rokon nem ült és nem is fog, egyik ismerősnek így (kölcsönadta a szomszédnak) ment szét a motorja (nem rakott bele olajat)!
-
FFyFFy
csendes tag
2t olajal kapcsolatban.
Mennyire szereti a robogó a STIL HP olajat? -
pinker77
tag
válasz runner 125 #20253 üzenetére
uhhh akkor jol belenyultam
akkor ezért került 700 ft-ba 0,5 Liter -
pinker77
tag
válasz runner 125 #20250 üzenetére
köszi a gyors válaszokat.
És a linket is -
runner 125
nagyúr
válasz pinker77 #20248 üzenetére
Azt max Simo-ba, de inkább abba se. Ásványi olaj.
Repsol Moto Scooter 2T olaj mehet bele.
autoteka2000.hu-nál a legolcsóbb, 1790n literje.
-
pinker77
tag
sziasztok,
ma megvettem ezt: MalagutiF12Az lenne a kérdésem milyen olajat töltsek bele, 2T vízhűtéses.
Az eladó Valvoline 2T-t töltött bele.Nagy hirtelenségemben vettem a metroban egy Hunoil 2T-t, ezt beleönthetem vagy inkább ne?
Köszi
-
FFyFFy
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült újabb információhoz jutni a 3kj jogból.Eddig alig akart menni, majd kilőtt.Most szétszedtem a vákumos benzincsapot és találtam benne némi rozsdát.Takarítás után egész nap jól üzemelt.Folyamatosan fogadta a gázt és leállítás után is indult.
Viszont estére ismét csak 1-2-t puffant indításnál,majd gázadásra leállt.ismét szét kaptam a csapot,de most nem hozott eredményt.Esetleg a szennyeződés a karburátorban tud dugulást okozni vagy inkább a vákumom kevés?Esetleg ki lehet hagyni a csapot?(mint a kínai 4 ütemüknél?)
Most a karbicseket tervezem kitakarítani,remélve,hogy az segít.Mi a vélemény mi lehet a valós probléma? -
Emb3rke
tag
válasz runner 125 #20242 üzenetére
Köszönöm szépen, tényleg kép és leírás alapján szép állapotú gépek. Azt hiszem azzal járok a legjobban, ha ezen típusok mindegyikét megnézem élőben is, s akkor talán előrébb vagyok a döntésben, hogy melyik típust vegyem.
-
titán
válasz runner 125 #20242 üzenetére
Jo jo , de a motorrol tudsz valamit?
-
runner 125
nagyúr
válasz SzlobiG #20238 üzenetére
.csak most látom.
Nem csak giccses, de még esőben faxa szivacsként is funkcionál.
Végülis van aki úgy szereti, ha mindig nedves.Emb3rke
Mindenhol keresgélj.
hasznaltauto.hu
kepesmotor.hu
motor.hu
hasznaltmotorok.hu
expressz, aprod, jofgoas, esetleg vateraNah és a Google.
Attól, h import, még ígéretes lehet.
PhantomMax 250 - Km biztos kamu, de fotóról ítélve egyben van.
Ez gyakorlatilag ilyen közepes testű. Hosszra talán picit hosszabb, mint egy Runner. Ülése mélyebb, lépcsős, talán még kényelmesebb 2 személyre is. Szerintem az egyik legjobb választás lehet ez a típus.
Motorja Piaggio, elnyűhetetlen. (Van rá 300-as henger is, ha hosszú távra tervezel. )
Ráadásul pont a teljesítmény / tömeg - méret arány miatt ez piszkosan mozgékony, dinamikus jószág.[ Szerkesztve ]
-
Emb3rke
tag
válasz runner 125 #20232 üzenetére
Köszönöm szépen a választ, nagyon hasznos volt.
Néztem Runner 4t, Leonardo és Phantommax hirdetéseket, sajnos alig van belőlük. Használható állapotú és papíros gép meg még kevesebb. Egyébként első blikkre szimpatikus gépek. -
titán
Indexen talaltam:
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne hogy:
most vettem kb. 2-3 hete egy piaggio nrg mc3 purejet-et! 3 napig minden fasza volt, aztán unoka öcsém be akarta bikázni mert oda adtam neki 1 napra, szóval be akarta bikázni és rákötötte a 220v-ra. Persze egyböl meghalt a motorSzlobiG Nem tudom, de vigyazott ra a srac az biztos, tegnap is azert nem hozta el melohelyre megmutatni, nehogy megazzon. De fogalmam sincs milyen motorok es milyen blokkal szerelik.
[ Szerkesztve ]
-
blst
tag
válasz Tothgera30 #20233 üzenetére
Nekem a vezetékek voltak meglazulva az akkura menő saruban, akkor csinált ilyet.Egyszerűen fogóval összébb sajtoltam a sarut és azóta jó.
-
runner 125
nagyúr
Ok, én 10 éve motorozom, hála Isten semmi gáz.
mod.
Nyáron bevallom én sem szoktam túlzásba vinni a térdvédős beöltözést.
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz runner 125 #20232 üzenetére
" izületeket nagyon megviseli a hideg "
a meleg huzat is. nyáron is térdvédő és kesztyű.
egy évet se motoroztam, és sajog a térdem, égnek az ujjaim. most óvom öket, és toltam proenzit. már javul a helyzet, de ennyi elég volt..........
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz runner 125 #20230 üzenetére
Csak mikor tényleg gyenge akku volt benne, akkor forgatta az önindítót, most meg csak kattan és megakad, azt pedig ne felejtsük el hogy tavasszal kapott új akksit (bár igaz hogy még töltőt nem látott). Szerintem a bendix résznél lehet a gond, bár kicsit b@ssza az agyam, mert most kihez vigyem? Ha szervizbe, ott 5 ezer forintos óradíjtól kezdődik, és lehet hogy csak egy kis állítgatás kell neki, viszont falusi szakira meg nem merem bízni!
-
runner 125
nagyúr
válasz Emb3rke #20228 üzenetére
Annyi pénzért már van korrekt, én egy kicsit 400k-ig felnyomnám a keretet, nah annyiért tuti a szép példány.
A _kényelmes_ utazó 100-110-hez minimum 250-est kell venni, de inkább nagyobbat.
110-nél már a teljes ordulat 85-90%-át leforogja, ami abszolút távol van a nyomatékcsúcstól, így a fogyasztás ilyen utazóval több lesz.Ezért is van az, h gyakorlatilag 500ccm-ig ugyanannyit fogyasztanak a 4t maxi robogók.
Ahogy Te is írtad, 3,5-ből, nagyon max 4-ből ezek elmennek.Mivel elsődleges szempont a városi használat, így szerintem nem feltétlen kell venni fotelrobogót.
Hasonló a paraméterünk. Én 187 vagyok és 100kg. Nekem abszolút kényelmes a Runner. Igaz ez 180-as 2t, - ebből a szép, megbízható, megbecsült példány nagyon ritka, s a fogyasztása is kicsit több, így ezt nem is ajánlom.
Viszont, van belőle 200-as 4t. Ezért a pénzért már kapsz olyat. Végsebességük 120 körül van azoknak is, valós 100-as utazóval a világból kivisz.Illetve, úgy rémlik Aprilia Leonardo-ból van 300-as is. Hasonló méret, minr a Runner.
Plusz; Malaguti PhatntomMax 250Az átírás egy ilyennél kb 30-35k. Műszaki 2 évente kb 15k. Biztosításuk alsóbb (180-200ccm) picivel több, mint egy 50-esnek (3-4-5k) de egy 250-es 300-asé sem több évi 10-esnél. Pontosan már nem emlékszem h a Nexus-ra mennyit fizettem, de valahogy úgy.
Ha, korrekten bemelegíted a motort és nem húzod neki hidegen, nyugodtan lehet használni őket, felesleges csak azért venni egy 50-est. Fontos, h ilyen időben már normálisan be kell öltözni, mert az izületeket nagyon megviseli a hideg.
-
runner 125
nagyúr
válasz Tothgera30 #20229 üzenetére
Áh, szerintem azzal semmi gáz nincs. Az én 9 évesemben hibátlan, akkor a tiédben is annak kell lenni.
Egyébként ilyen már nálam is előfordult. Nálam gyengébb volt az akku.
Ha, mész vele (s, töltődik az akku) biztosan nem fogja csinálni."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Emb3rke
tag
Sziasztok!
Mivel a kis robogómat (Yamaha Aerox) fizikailag úgymond kinőttem (190 cm / 110 kilo), illetve mivel tavaly megcsináltam az A korlátlan jogsit, ezért le szeretném cserélni egy nagyrobogóra.
Ebben szeretném a szíves segítségeteket kérni, mivel nagyrobogók terén nem vagyok járatos.
Többféle opció megfordult már a fejemben, de ahhoz szeretném tudni tőletek, hogy 250 köbcentiig létezik-e olyan robogó, ami vinné utazótempóban alattam a 100-110-et, utassal is?
Vagy ilyen túragépek kizárólag 400-600 köbcentis rogobók lehetnek?
Első körben 300-350 ezer forintot tudnék rászánni a nagyrobogóra, ebből kéne gazdálkodnom, így a nagyobb köbcentis gépek nem férnek bele.
A nagyrobogót 90%-ban használnám Budapesten, sokat a belvárosban. A maradék 10% pedig túrázásra lenne (~100-200 km), ekkor általában utast is vinnék.
Ennek fényében szerintetek van értelme nagyobb testű és köbcentisebb gépet venni, vagy inkább kisebb testű gépet érdemes (nagyrészt rövidtávú városi, utas nélküli, használat miatt)?
A mai benzinárak mellett nagyon fontos kérdés, hogy mennyit esznek ténylegesen átlagosan a nagyrobogók (125-ös, 250-es, 400-as)? Még a 400-as sem eszik 4 liternél többet? Vagy simán benyakal közel 5-öt? Legfőképpen a 250-es robogóban gondolkodom és abban bízom, h 3.0-3,5, max 4 litert eszik. Ez reális?Ha úgy döntök, hogy kistestű nagyrobogót veszek, ami nem sokkal nagyobb az Aerox-omnál, akkor milyen típusokat ajánlotok? (Elsődleges szempont az ár/érték arány, a megbízhatóság, alacsony szervízigény, jó fogyasztás (olcsó fenntarthatóság))
Ha úgy döntök, h kényelmesebb (akár utasnak is) nagyrobogót veszek, tehát nagyobb (de nem "gigant") méretű robogót veszek, akkor mit ajánlotok?
(Döntésem attól is fogg függni, hogy milyen lakásba fogok költözni, hogy tudok-e tárolni nagyobb testű robogót is akár, vagy sem.)
További kérdés, hogy tapasztalatotok szerint a nagyrobogókat kevésbé lopják a papírok miatt? Illetve egy kis 50 cm3-s robogóval szemben mennyi az átlagos többletköltsége egy nagyrobogónak? Pl. mennyivel több az éves biztosítása, a műszaki vizsga, szervízköltség, stb.
És mennyire nem ajánlatos hidegebb időkben (akár 0 fok közeli) használni a nagyrobogót? Terveim szerint ha vennék nagyrobogót, akkor a hidegebb (10-15 fok alatti) időkre vennék egy kis olcsó 50 köbcentis robogót és letenném a nagyrobogót a kímélése érdekében.Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszotokat.
-
Telda
addikt
válasz Tothgera30 #20225 üzenetére
Csak autó tapasztalatom van, de nekem akkor volt ilyen, mikor lemerült az aksi.
-
titán
válasz horvathkrisz #20211 üzenetére
Ja igy mar ertem.
-
Tothgera30
Ármester
Az mikor van ha nyomom az önindítót és csak kattan egyet. Az önindító hibásodhatott meg, vagy csak lecsúszott a tengelyről?
-
SzlobiG
félisten
válasz runner 125 #20222 üzenetére
Igen tudom direkt nem írtam, hogy variátor mivel megértettem a fenti írásod, de a lényeg hogy ezzel lehet elérni gyorsulást+végsebességet az már más kérdés hogy ennyit nem ér.
-
runner 125
nagyúr
válasz SzlobiG #20221 üzenetére
Igen, de ez variátor, ami nem a kuplung.
Egy ilyen varió a gyorsuláson biztos javít, mivel más a kúpszög és általában a görgőpályák íve is.
-
SzlobiG
félisten
válasz runner 125 #20217 üzenetére
Értem.
(#20219) vaksi8 Hát ezzel nem mondtál újat nyilván a motor teljesítménye nem fog nőni, de gyorsulni és végre mehet jobban pl egy ilyen szettel.
-
latyak17
tag
'06 os dt-m láncát érdemes cserélni ha már a hátsó lánctányéron kb 0,5 és 1 cmre tudom elhúzni viszont alapból a két lánctányér között meg eléggé lóg..
megértett a cserére?
METABOND olaj, olajadalék, üzemanyagadalék forgalmazása !
-
runner 125
nagyúr
válasz SzlobiG #20216 üzenetére
Egy robogón gyakorlatilag a kuplung a legutolsó tétel, amit tuning gyanánt ki kell cserélni, mivel a gyári is bőven bírja a strapát még egy mid race hengerrel is - a nyitási fordulatot meg a kis rugókkal frankón lehet szabályozni.
Gyári robogóba belerakni bármilyen high end kuplungot értelmetlen, mivel a sport kuplungok gyakorlatilag kialakításukban térnek el a gyáriaktól. - Erősebbek, így a nagyobb henger által keltett folyamatos erőhatást jobban bírják, illetve magas fordulaton pontosabban nyitnak.
Általában ezekhez hűtött, szélesebb harang dukál, illetve a pofák kialakítása is nagyobb és rugókból erősebb, nagyobb méretűeket is elbírnak."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
SzlobiG
félisten
válasz runner 125 #20212 üzenetére
Akkor a sport kuplungok minek vannak? Pl malossi, polini. Elvileg ezektől kéne, nem?
(#20215) g@bo Akkor már lehet is száguldozni.
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
gratula a szervizesnek, kicsit megigazitottam a lukat tűreszelővel, keresve az átvágandó vasat... megaláltam, jóval lejjebb a kezei által ejtett bemetszésnek. ime:
ott fénylik a vazs. most elintézem....... vagy gyorsabb lesz a zip 4t, nekem is, vagy rendelhetek egy új cdi-t..
-
g@bo
nagyúr
-
g@bo
nagyúr
alapból a 100 kilód alatt sik terepen ment 50, cdi buhera után azonnal táltos és 65?
rögtön kiszedem enyim..... bár legutóbb feladtam mert sok csavar volt, állitólag a szervizes átvágta, de kamu, mert massziv 50 a végsebességem.
van uj és régi cdi? lefényképezem enyim. felcsigáztál......
hol 30 euró a tiltás nélküli?
fülre, kb mennyivel pörög jobban a motor?
-
runner 125
nagyúr
Egy dekat nem fog változni a másik kuplungtol a teljesítmény.
-
horvathkrisz
addikt
Aha, 4T.
Ez alapján csináltam.Ma raktam bele 5.3g-os görgőket, végsebességre így is megy 60-at és húz mint az állat!
Így már kicsit alkalmasabb városi közlekedésre. Gyakorlatilag az volt a célom hogy ne tartsam fel a forgalmat, sikerült elérnem.
Úgy néz ki haveromnak van otthon elfekvőben egy sport kuplungja (nővére rendelte ebay-ről, csak nem lett jó az akkori ZIP-jébe), majd beletesszük azt is valamikor.Lauda: szerintem jobb a 4T, halkabb, nem büdös, kevesebbet fogyaszt, csak épp egy kicsit lomha volt a gyári fojtásokkal. Ezt mellesleg nem nevezném gányolásnak, mert pl. Svájcba ezen két fojtás nélkül szállítják ezeket a robogókat.
A másik lehetőség az lett volna hogy 30€-ért rendelek bele fojtás nélküli CDI-t, ami egy hét mire megérkezik. Ez így gyorsabb és olcsóbb volt. -
g@bo
nagyúr
válasz horvathkrisz #20201 üzenetére
hogy szetted ki? 4t? képet lécci a pl. a cdi ről.
meg a motorról..
-
titán
válasz horvathkrisz #20206 üzenetére
Nem lett volna ertelmesebb venni egy 2T-t, mint agyon-vissza ganyolni a 4T-t?
-
AndrewTdi
addikt
2re- megyek a mociért!
-
Topiccsendőr
addikt
-
SzlobiG
félisten
Ez gondolom annyit tesz hogy tovább engedi forogni a motort amivel többet is eszik bár elhanyagolandó...
-
runner 125
nagyúr
Ez az a 'piros vezetéked vágd el Bruce Willis' fojtás volt?
-
horvathkrisz
addikt
-
barack1997
senior tag
60-70 között ? az pontosan 65
-
horvathkrisz
addikt
Na, kiszedtem a ZIP-böl a gyari folyast, 60-70 között megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Házimozi belépő szinten
- Google Pixel topik
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...