Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beretvás
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Mikor azt mondja a videoban az idióta hogy a benzin megköti a vizet akkor nincs tovább miről beszélni...
-
Beretvás
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
-
Beretvás
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ilyen erővel mehetne autoval is.
-
Beretvás
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
mióta láttam nem 1 videón milyen szép illesztési hézaggal dolgoznak a "Royal Enfield" nél azóta még bottal sem piszkálom meg.. Ha tolni kellene akkor is a yamahát vinném..
-
Beretvás
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem engedik? Van miértje? Nálunk meg pont az ellenkezője nagyon nehéz lerendszámozni kistáblásra.
-
Beretvás
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Tele volt a tank reggel még..
most már nincs tele..
De itt a kutak ma is dolgoznak..
-
Beretvás
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Csak benzinkúúúút legyen...

Tegnap már felszereltem az új irányjelzőket..
-
Beretvás
veterán
Nem tudom ,honnan az infók de csak a 2. pont stimmel.
3. pont a legkirívóbb, miért fogyasztana többet egy 2t belőle? Bármi teszt vagy megerősítés? Semmi extra súrlódás nem lesz miatta főleg a megfelelő olajjal.
4. pont hogy jobban megy tőle, ha nem akkor az vagy nem igazi 100 as benzin vagy szar a karb
urálás. -
Beretvás
veterán
Az normális ha nem kap benzint akkor felpörög mert elszegényedik a keverék.

Viazont tényleg első lépés egy gyertyakép nézése, az sokmindent elárul és tudod merre kell tovább lépni. Valamint egy csere kipufogo sem lenne rossz amiben nincs katalizátor vagy ha van akkor nincs eltömődve.
Csere/ próba alkatrészek nélkül ez szinte lehetetlen megjavítani, én is így voltam a robogóval mikor megvettem 4 éve. Most meg a derbivel is hasonlo a szitu, de itt még csak alkatrész se nagyon van szerbiában hozzá.
-
Beretvás
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Az hogy körbe körbe tekergeti a főtengelyt és úgy nyomja bele minden csak nem minőség+tartós működés..
-
Beretvás
veterán
Hát kipufogo nem fog leolvadni kilyukadni, max nem olyan a hangja mint várod vagy nem ugy megy. Még megvolt a robogóm fekvő minarelli volt, variálgattam a kipufogoval sokat. Ha veszel a gyárival kb megegyezőt nem nagyon nyulsz mellé. A katalizátor lehet eltömődöt már némileg de akkor nem nagyon akarna menni a gép.
-
Beretvás
veterán
Ismerős a szitu..
Sendárol sem egyszerü leszedni a karbit, de tényleg sokat számít a tű helyzete alakja +ugye a fúvóka de sajna 2 egyforma motor nincs..Amugy ha jol értem az első 1 centi gázon még gyorsul utána semmi?
Tégy egy próbát hogy mész egy kört full gázon és utána egyből megállítod, gyertya ki és színe megnéz.. ha kormos fekete akkor a benzin a sok.. ha fehér akkor a levegő a sok..
esetleg középső stenderre teszed kipörgeted és ott ahol már nem gyorsul befogod a légszűrő nyílást picit hogy akkor fullad vagy jobban pörög.
ha fullad a levegő kevés ha jobban pörög akkor meg sokAz én sendám sem gyorsul az utolsó 3-4 miliméteren "gyors gázkar" de nem tudom sem a henger méretét sem a karbit nincs kedvem leszedni megnézni hol a tű... kisebb fúvókát néztem azzal sem volt jobb cserébe már majdnem szegény volt a keverék..
-
Beretvás
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ez a motor összerakás egy hulladék... Hogy bele lötyögteti már a főtengelyt... Rendes minőségű motornál ezt melegítve/hűtve a csapágyat szerelik össze, ezek az indiai mezítlábasok meg így beletuszkolják szárazon.
Na ezért nem kell semmi tőlük motor meg főképp nem..
-
Beretvás
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Ezek a mai rétipockok vaságyastul nincsenek 70 kilósak nem hogy annyit emeljenek fejenként..
-
Beretvás
veterán
válasz
zombei
üzenetére
Hát nálatok elég lazák a kisköbös motorra vonatkozó jogszabájok sajnos.. itt minálunk szerbiában az 50 köbös pöcsköszörüre is kell jogsi, müszakizni regisztrálni kell évente, nézik az alvázszámot motorszámot stb.. ettöl függetlenül nem kerítené elö a rendörség itt sem a lopott járművet az tuti.
-
Beretvás
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
azt a kartergáz hozza fel. a szelepnél max megenni tudja mert a vákum leszivja a szelepszár mellett ha rossz a tömítés.
-
Beretvás
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ez lett volna a másik tippem. Mindent is ott gyártanak manapság.
-
Beretvás
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Attol hogy egy szelep nem zár ott olaj nem jut vissza sehová sem.
-
Beretvás
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Kérdés hol meg ki gyártja most ezeket?? Tippre a mezítlábasok valhol pakisztánban.
-
Beretvás
veterán
válasz
csongi
üzenetére
Anno a Tomos APN be sima autoba valo 10w40 olajat tettünk a váltóba. 5 sebességes és olajban forog a kuplungja. Soha nem volt gond vele.
Szerintem ezeknél az am6/d50b0/ ebs blokkoknál sem lenne gond amág gyári a motor. Mikor agyon kókányolják tuning gyanánt ott már lehetnek gondok.
Ennek ellenére én is belevalot ajánlanék inkább ezekbe.
-
Beretvás
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Épp azt néztem én is ,hogy a 4T motul 10w 40 is jo kell legyen mert a 4T nél is olajban forgó kuplung van.
-
Beretvás
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Derbi senda drd eről volt szó, ez nagyon nem 2 fogaskerék..
-
Beretvás
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Mivel árban kb ugyanott van inkább a direkt váltóba valót tenném.
-
Beretvás
veterán
Jó kérdés, kopottnak lehet kopott. Azért kérdem ,hogy okosabb legyek merre induljak.
-
Beretvás
veterán
Sziasztok...
Adott egy Derbi senda amin van egy feltételezhetően 80 as malossi henger. Azért csak feltételezhető mert nem szedtem szét de a kipufogó nyíláson belesve 1 gyürüs a dugó, a 70 es malossi elméletileg 2 gyürűs..
Kipufogo karbi gyári, 82 es főfúvókával.. a motor 8k fölé pörög szépen, jól megy 70 a vége kb, ezzel nincs bajom csak a fogyasztással, ami kb 7 liter körül volt utoljára.. Igaz ezt nehéz szépen hajtani mert kéri a gázt..
A gyárihoz képes ami 4-5 liter közötti érték ennyit dobna a nagyobb henger rajta?
-
Beretvás
veterán
Én is haladgatok a Derbivel közben.
Kiderült ,hogy egy malossi henger van rajta, feltehetőleg 80 as mert 1 gyűrűs, mérni nem tudom csak láttam a kipufogó nyíláson át, bár ettől még lehet 70 es is..
Kellene rá egy gianelli rezó..
De így is jól húz megy 75 öt...pont elég városba még sok is.. Gumi kell még rá hátra, Mi lenne ajánlott? melyik gyártó?? -
Beretvás
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem tudtam , hogy ez is Náci topik.

Köszönöm többet nem írok ide.

-
Beretvás
veterán
Na tegnap lemérettem az aksit, az 99% osnak mondja a műszer. Napközben forgatott is.
Reggel megnéztem a relét, az is kizárva mert csavarhúzóval direktbe öszezárva is alig forgatott reggel.
Marad az , hogy valami lehúzza vagy tényleg szar az aksi. Önindítót tavaj szétszedtük autóvillanyszerelő ismerőssel, és átkentük nem szinte új volt okkor is. Nem gondolnám hogy az a baja de nem zárom még ki.
-
Beretvás
veterán
-
Beretvás
veterán
Szakmai kérdés.
Szezon elején vettem új aksit, meg új gyujtást mert nem volt jó a töltés..
Egész nyáron szuper volt, most hogy jöttek egy picit hidegek 14-5 fokok, reggel már nem akar forgatni..
Ennyire hulladékok az akkumulátorok?
Tavaj is ezt játszotta amugy. Exide akkut veszek bele amúgy. -
Beretvás
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Tényleg nem kell nálatok legyen a forgami? Irigyellek ha tényleg így van....
-
Beretvás
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Az 50es hengerrel megvolt melyik görgővel volt jobb a rezonátor. De itt még stender-en sem akar összeállni a rezonátorossal, valószínű mert 50-es hez készítette annó a mester aki gyártotta ezeket maszekban.
Jó a gyári egyenlőre, nem célom belemászni nagyon a dologba, most már elégedett lennék vele ha érteném miért nem tudom beállítani a karburációt úgy mint előtte.. Jól megy jó a hangja, de nem tetszik a gyertya színe.. Nem szeretném idő előtt szétkoptatni, vagy leolvasztani a dugattyút a nem megfelelő keverékkel.
-
Beretvás
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Egyenlőre a fúvókákkal játszottam már 2 napja.. 85 nél feljebb nem kell, az megvan már... Esetleg az alapjáratit kellene még cserélni? Igazából a tűn is a gyűrű a legfelsőben van így húz szépen. Ha emelek rajta már nem az igazi...
-
Beretvás
veterán
válasz
#TOTTI
üzenetére
Most mentem vele egy városi vegyes 10km kb, utolsó hosszú szakaszon nyélgáz kb 1km, ott szoktam nézni..
Hasonló a színe mint a fentebbi képeknek. Ellenben szerintem egész jól megy most full melegen, nem fullad sehol egyenletesen húz. 60 a vége mert kiplatniztam a variót.. ne menjen mert minek a városba itt..
Ami a fura, hogy az 50 es hengerrel meg a rezonátoros kipufogóval is kipörgött szépen 8000 ig, most a gyárival meg a 70 es hengerre 4000 a vége és 5 el többet megy.. az hogy?
-
Beretvás
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én keverem, 10/2 arányban
Légszűrőt nem bántottam még
Műanyag az úszó nem állítható.
-
-
Beretvás
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Ettől tartok én is... De nagyobb dűznivel sem jobb... Mekkora kellhet egy 70 es hengerhez, 17,5 ös karbihoz.. 70-75 közöttit próbáltam, " sajna nem írja rajta" de ott van valahol. Azzal sem volt barnább..
-
Beretvás
veterán
Nem hagyott nyugodni, így próbálgattam, ahogyan a legjobban megy most ilyen a gyertyakép pörög szépen egyszer odahuztam már neki picit.

De volt már sokkal jobb is a gyertyakép az 50 es hengerrel.Ez csári karbi, 17.5 ös, 68 as fúvókával.
Jól gondolom ,hogy nem az igazi ugye? -
Beretvás
veterán
Megjött a 70 es henger.. Fel is pöccintettem, ezet meddig kell járatni? illetve elhasználhatom erre a jó kis ásványi motul olajamat?
Érdekes lett a hangja is..
ha bejáródott majd beállítom a fúvóka méretet rendesen, most nem tudom mit kérne. -
Beretvás
veterán
Igaz az ,hogy 70 es hengerrel már az önindító nem fogja beindítani?
-
Beretvás
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Rendeltem egy settet fejjel.. meglátom milyen lesz. veszett oda több is már hülyeségre..
-
Beretvás
veterán
Vannak ezek a kínai 70ccm es vas hengerszettek minarelli blokkhoz, olcsóbban mint egy normális dugattyú... Miből lehetnek ezek? Olcsó húsnak híg a leve de vajon egy 3-4000-et városban elmenne ha az ember nem pörgeti szét? annyira olcsó hogy minden évben ki lehetne cserélni komplett...
-
Beretvás
veterán
csak sima 10W olaj jó ezekbe vagy 10w40 es motor olaj is mehetne?
Valamint le tudom valahogy mérni tesztelni feltöltés után , hogy jó e vagy sok?
-
Beretvás
veterán
-
Beretvás
veterán
Fogós kérdés következik... Honnan tudom mennyi olaj kell az első teleszkópba? Eggyik eresztett nagyon, és szétszedtem de mennyi olaj kell bele? 10w olaj kell ha jól olvastam.. De mennyi?
Kinai 2T szerintem ugyanaz az összes szár ezekben.. -
Beretvás
veterán
válasz
#TOTTI
üzenetére
A lényeg a gyorsulás lenne nálam, a végsebesség elég az 55..
kipufogó gyári, meg van egy rezonátorosra hajazó de szerintem nem az...
karbi is gyári, ment ez mikor megvettem 70 felett... csak nagy fogyasztással.
tettem be hézagolót a varióba mert nem kell a nagy végsebesség, inkább a gyorsulás a cél, de nem akar összeállni... mint korábban írtam sokat variáltam a görgőkkel 3,5 től egészen a 7grammig.. kuplungot is kisrugókat is cseréltem, kontraszt rugót nem, az gyári..
9000+ kilóméter van most a hengerben, 10 bár kompressió, 1 századot kopott a henger. megmérettem..Igazából lehet én várok sokat tőle, nem tudom. Nem hajtottam még másik robogót bevallom..
De azt furcsállom, hogy egyik görgőtől sem éreztem fürgébbnek.. miközben elpörög 8k ig. mint kiderült, és a karburáció is jónak tűnik a gyertyakép alapján..
-
Beretvás
veterán
Megjött a fordulatszám mérő. 8000 ig pörög max. Ott tiltana az elektronika? Hogyan lehetne ezt kiküszöbölni?
-
Beretvás
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Rendeltem fordulatmérőt ha meglessz okosabb leszek, de cseréltem már a kis rugókat erősebbre, akkor nagyobb fordulatról indul de erősebbnek nem érzem. Kész rejtély ez a motor..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Beretvás
veterán
Fekvő minarelli, gyári karbi, gyári vario+ kuplung is. 6 grammos görgők benne. Pár napja próbálgattam 5 grammos ugrásokkal egész 4.5 ig lefele, meg 7.5 ig felfele. És ugyanolyan lomhának éreztem az indulást minden esetben. Könnyü görgőkkel a végsebesség csökkent, az észrevehető volt.
Henger 41 es, 10 bár kompressziot tud még, de már venne van 9000+.
Létezne ,hogy attól erőtlen? Kipufogó is gyári, azt elfelejtettem.
-
Beretvás
veterán
válasz
nyogo83
üzenetére
Ez mind mese a holdon/ placebó...
Ha jól emkékszem a 80 as években, de lehet a 90 es évek elején volt egy teszt, miszerint beleöntöttek egy ilyenhez hasonló terméket " univerzalni modifikator" néven szaladt a kocsiba majd hajtották kicsit, és leengedték az egész olajat a motorból, ezután pedig újabb 100 kilómétert tettek meg vele... Állítólag nem sült be.. Nem hát, csalás volt az egész...
-
Beretvás
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Valószínű marad így, nem sok erőm van 20x szétszedni.. .Most már Motul expert olajjal nem is füstöl.. Kapott szombaton új gyűrűket is..
-
Beretvás
veterán
Ilyen a gyertya, jol gyullad, kivéve mikor nem..
55 a vége a mostani beállítással, gyári a motor. De ha teljes gáznál ráhúzom még a hidegindítást, mert kézi akkor még 5km et gyorsul. Na most nincs nyélgázon hajtva sosem, nem tudom számítana e ha tennék bele kicsivel nagyobbat.
[kép] -
Beretvás
veterán
50ccm es minarelli blokkos robira milyen kipufogót ajánlanátok, a gyári helyett?
Tuning nincs, és tervben sincs, csak a gyári gedva helyett kellene valami...
-
Beretvás
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
-
Beretvás
veterán
Sikerült tegnap úgy lesz...tnom magam ahogy azt illik. Nem is tudom ,hogyan csináltam.... Elmentem olajért, motul volt csak 2T 800 as, nézegettem erre az eladó mondja van olcsobb motul is ha kézzel keverem jó az is. Olcsóbb volt nem figyeltem, eladta a márka, mondván motul rossz csak nem lehet.... Hazaérve bekeverve néztem rá csak ,hogy mit vettem. Ásványit ,hogy rakjam bele..
Nem tudom ,hogyan hoztam ezt össze de 1000huf spórból lett benzinnel együtt 7k kidobás.... Ugye ezt vettem -
Beretvás
veterán
Köszönöm a tippeket. Veszek délután motult vagy castrolt próbára..

-
Beretvás
veterán
válasz
astrojoe12
üzenetére
Kenésre nagyon jó sz olaj csak ugye füstöl meg fröcsköli ki. De akkor megnézem vane valami költséghatékony olaj a környéken. Motult pl nem szívesen vennék.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Beretvás
veterán
Üdv urak.
Ki milyen keverék olajat használ?
Eddig a Stihl 2T hp keverékolaját használtam de eléggé folyik az olaj a kipufogóbol meg ugye füstöl is. Pedig 5 literre 1 decit öntök.Fekvő minarelli blokkos kínai robogó, jól megy, szép a gyertyakép is de ez az olajosos meg füstölés kiidegel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gitáros topic
- Milyen videókártyát?
- Call of Duty: Black Ops 7
- Hobby rádiós topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Lexus, Toyota topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
nincs az a sok légy..
urálás.

ez a mai. Megpörgetve meleg motornál.