Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
A véleményetekre, segítségetekre lennék kíváncsi, kérlek írjatok, ha lehet indoklással is.
Jelenleg egy LG55NANO753.-as TV-m van amit le szeretnék cserélni egy minél frissebb ( ha lehet 2023.-as) LG 65"-os OLED TV.-re.
Jelenleg ezeket néztem:
LG OLED65C31LA
LG OLED65B33LA
LG OLED65G23LA
LG OLED65C22LBA kérdés természetesen az, melyik ezek közül a legjobb választás? 600k fölé nem szeretnék menni, és minimum 65".
Filmnézés a fő profil, minimális TV műsor, játék nincs.Köszönöm a segítségeteket!
Üdv.:
Julot...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
QG
tag
válasz rainman72 #87137 üzenetére
Ott kerestem, de nem találtam meg. Tudnál részletesebb útmutatót írni?
(ja, és a dokumentációban sem találtam)“Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'” ― Isaac Asimov
-
dannie_Hun
csendes tag
Sziasztok!
Hisense 70A69K 70" 4K UHD Smart LED TV-ről esetleg vélemények? Holnap Euronicsban 280ezer helyett 198.729 jó magyar forintba fog kerülni. Nem ragaszkodnék az ekkora mérethez, alapvetően a TCL 55C805 szemezek, főleg az itteni vélemények miatt, most viszont ez akár még jó ár is lehet, hiába félek picit a hisense-től.
Alapvetően filmezés tv-zés, jövőben tervben van ps/xbox.
Köszönön előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz yvsmad #87156 üzenetére
Az meg most is egy jó tv.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
zack
nagyúr
Megszületett a kompromisszum a feleségemmel. 65" LG C3 lett. 77" akartam, de ebben kompromisszumot kellett kötnöm, és így utólag azt mondom, nem lett kicsi, bőven elegendő. Így a falon levő képek is maradhattak a helyükön. Meg aztán holnap 8-12 között érkezik egy LG S80QR soundbar és nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz. Elméletileg mellé nem nyúlhatok vele, sokat olvasgattam a témában, és tuti vételnek tűnik. Esetleg nem tudtok valami f@sza beállítási segédletet C3-hoz?
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
loslobos
tag
válasz dannie_Hun #87155 üzenetére
Szia
Nekem 55C805 tévém van. Sok szempont miatt vettem. Az a kérdés milyen célra kell .Két külön kategória.
Azt tudom javasolni nézd meg egy áruházban ,az a biztos -
yvsmad
őstag
válasz Vhiktor #87157 üzenetére
Tudom, nekem is van egy H6400, de 10 év alatt azért fejlődött némit a technika, gyorsabb procik, fejlettebb képfeldolfozó rendszerek, jobb minőségű panelek, stb. jelentek meg azóta. A 6. sorozat meg 10 éve sem volt a csúcs, nemhogy egy mai magasabb kateróiájú készülékkel összevetve.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz yvsmad #87160 üzenetére
Egy mai sima led tv szintjét hozza (a sima alatt pl olyanra gondolok, aminek a max fényereje 300 nit), csak annyi a különbség, hogy nem tud HDR-t illetve 4K-t, de a kép többi paraméterét figyelembe véve semmivel sem rosszabb.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
dm1970
aktív tag
Szia!
Erre figyelj az Euronics-nál. Persze mindenhol beleszaladhat egy ilyenbe az ember:
[link]
Ha esetleg TCL lesz, a 3 év +gari csak akkor jár, ha az eladó az EMAG, ALZA. Telekom trió.Végül úgy döntöttem nem húzom tovább, a puding próbája az evés. Mivel az 50-esből minimális a készlet, megrendeltem egy 55C805-t, s meglátjuk mit főztem. Van 14 napom dönteni mi legyen.
[ Szerkesztve ]
-
-
simixox
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a TCL P639 modellek gyárilag az Apple AirPlay 2 és AirPlay Audio funkciókat?
(mint a videóban is: https://www.youtube.com/watch?v=ahL678cc4jA )Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Geza74
tag
Megkérdezhetem, hogy a TCL promóciós 5 éves garanciájának az ÁSZF-jét elolvasta valaki? Van valami apróbetűs trükk, vagy valóban egy teljes körű garanciáról van szó?
-
HF77
őstag
nem rosszak a hisensék..nekem volt belőle 3 is...de az említett tv-k nem egy kategóriát képviselnek
ha a méret nem fontos akkor egyértelmű a c805xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
-
5150
aktív tag
Üdv mindenki!
Elnézést ha nem a megfelelő fórumba írnék, vagy ilyesmi, de lenne pár faék egyszerűségű kérdésem TV vásárlással kapcsolatban.
Nekem nincs TV-m, lövésem nincs az egészről, nem is követtem/követem. Viszont közvetlen rokonságban egyik napról a másikra tönkrement a TV. Ez azt jelenti, hogy ilyenkor felkerekednek és megcélozzák az első útjukba kerülő tuscót vagy mediamarktot stb és így "rápickelnek" valamelyikre, ami "jónak tűnik". Utána évekig anyázás ha a dolog nem jött be. Namost ők ilyenek, de én úgy gondoltam sokkal JOBB, ha megkérdezem hozzáértőktől/tapasztaltabbaktól, hogy tudnak e ajánlani "valamit" (amivel nem, vagy kevésbé járnak rosszul, mintha rájuk sóznának valami sz'rt)
Általában nem vagyok ennyire tahó, hogy beugrok és kívánságműsor, de most sajnos nagyon sürget az idő (ismerve őket..) és a legutóbbi TV vásárlásuk utáni sikítófrászhoz hasonló idegállapot elkerülése végett arra gondoltam, hátha van itt valaki hozzáértő, akinek van ideje és kedve segíteni ebben. Tudom hogy az egész szitu rém hülyén hangzik (valójában az is) de sajnos nincs jobb ötletem és a rendelkezésre álló idő is meglehetősen szűkös (őket ismerve)
Nagy és speciális igények nincsenek (legalábbis asszem ezek manapság már nem azok)
- 4k, HDR (gondolom ma már alap és valszeg mind 10-es, de amúgy lövésem nincsen)
- Lehetőleg ne fogyasszon irreálisan (vagy a hasonló termékekhez képest) sokat,
- Értékelhető de legalábbis "emberi(bb)" +használható távirányító (mármint ami nem faék, de nem is kell egy zsebNeumann, hogy megfejtse)
- Legfőképpen Playstationhoz használják (nemt'm most mennyi a TV-knél az "elfogadható" display refresh, sem az árkategóriákat nem ismerem Hz-specifikusan, hogy van e árkülönbség és ha igen mennyire szól bele a végfelhasználói árba, de gondolom játékoknál ugyanúgy fontos lehet mint PC esetében)
- Mivel az illetőnek aki használja nincs PC-je, tabletje, csak telefonja, a youtube-ot és hasonlókat viszont TV-n "intézi", valami értelmezhető(bb) vagy "kezelhetőbb" TV-OS (Azt tudom, hogy az előzővel szenvedés volt beírni akár egy címet és nézni is rossz volt azt a vergődést, amivel járt a TV ilyen jellegű használata)
- Sony ne legyen (erre külön esküt tettek, hogy "Sony-t többé a büdös életben nem, de ha illatot áraszt, akkor se' kell ingyen sem"
- Méretbeli elvárások (104~108cm képátló rémlik, mint maximum; a helyiség korlátaiból következően, különben az ablakot se' nyithatják/csukhatják rendesen..)
- És persze az ár. Amikor rákérdeztem mennyi a felső keret, olyan (elavult/alacsony) összegek röpködtek, hogy nemlézető hajamat téptem. Előbb felhívtak valami 130 körüli LG-vel (árukeresőbe beütve kb. SENKI nem veszi és az ára is cirka 20nap alatt ~60e-et esett a legnagyobb karácsonyi szezonban úgy, hogy a TV 20 nappal előtte lett egyáltalán forgalmazásba helyezve; De ők legalább/természetesen elsőre ráböktek..)
Példának okádék találtam (referenciának) egy ilyet: Samsung UE43AU7022KXXH 4K UHD Smart LED (nem tudom ez "segít" e; Nekem semmiképpen, de annak aki esetleg segíteni szeretne) Amire ŐK első blikkre rápickeltek az pedig EZ: LG 43NANO753QC NanoCell 4K UHD (bevallom nekem nem sok bizalmam volt az eszközhöz, de ugyanúgy nem tudok semmit ezekről az eszközökről)
A válaszokat/segítséget előreis köszönöm és remélem nagyon mélyen tisztelt rokonaim nem előznek be és nem paliznak rájuk az első "boltban" valami x'rt, úgyhogy aki vallásos, imádkozhat is értük, hogy ne tegyék meg, köszönöm szépen!
"Az információ korában az evolúciós szelekció azokat tizedeli, akik képtelenek a hamis információt megkülönböztetni a helyestől"
-
Quadgame94
őstag
A regényhez képest a végére kiderült, hogy egy aszbolút alsókategóriás tévére van csak keret. Semmi gond vele, de ezektől nagy dolgokat ne várjanak. HDR felejtős. Csak marketing. Ahhoz magasabb fényerő és jobb kontraszt kell. TCL C745 ha normális HDR-t akarnak vagy TCL C805. Samsungnál Q80C de nem ajánlom másik kettő TV sokkal jobb. LG meh, csak neve van. OLED-ben jók és ennyi.
-
Alex91
félisten
válasz Quadgame94 #87169 üzenetére
Aha, azt mindketto van 43”-ben is…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
zseko
veterán
Üdv, nappaliba lenne jó cserélni a tévét. Lényegében, kis túlzással, éjjel-nappal megy, anyumék nézik, vagyis világosban is, sötétben is használva van, viszonylag sokat. A tévé a sarokban van, általában szemből van nézve a sarokülőről, de előfordul oldalról - ~15-45° - is a családi összeüléssekkor az asztal körül. Bár a sarokülőről nézve akár a 65" is beleférhetne a távolság miatt, de szerintem a (43)50" körüli méretet jobban elfogadják.
Szolgáltatásokat tekintve, nekem majd mindegyik nagyobb streaming szolgáltatás megvan, de szerintem úgyse néznék - bár ha már ott lenne a tévén, ki tudja. Műholdas Digi megy nekik általában, de a mostani tévé amúgy sem tud semmit. De emlékeim szerint leginkább csak az HBO ami problémás, Netflix meg gyakorlatilag szinte mindegyiken van. Plex legyen még.
Az árat nézve, hát, ez a fő problémaforrás , ők a legyen olcsón elven vannak, így inkább úgy kérdezném, hogy mi az az alsó három amit már(még) érdemes megvenni?
HR24.hu
-
zerozer0
csendes tag
Sziasztok!
Mivel eddig minden TV-met a Ti javaslatotokra hallgatva vettem, most is hozzátok fordulok! Röviden egy 4K-s HDR-es TV-t szeretnék főleg játékra fogom használni.
1) 350-450k-ig vagyok jó, ennél többet csak nagyon indokolt esetben költenék
2) Főleg játékra kell, nem vagyok pro gamer, de azért fontos a jó válaszidő vagy gameing mode. Emellett filmezek is néha, de nincs semmi extrém elvárásom. Legyen elfogadható képe, és jó válaszideje. HDR jó lenne, egyéb gaming szolgáltatásokat is szívesen látnék.
3) jelenleg 48"-os van egy forgatható karos állványon, és az újat is ide szeretném tenni. Ennél sokkal nagyobb nem fér el, de talán 55" még belefér, de csak ha tudtok jó, forgatható fali állványt is (nem kell hogy 90 fokban kifordítható legyen). Általában 1-2 méterről nézem.
4) A helység dolgozószoba/háló. Nem túl világos. A nap délelőtt süt be, amikor általában kevésbé használom. A bevezetőben olvasottak alapján OLED lenne a legjobb választás, mivel az szép, jó a válaszideje, és még könnyű és rugalmas is. Sajnos eddig az összes TV-m (Samsung volt mind) feltételezhetően a falikaros forgatás miatt befoltosodott 5-6 év alatt, és ez a rugalmas panel elég jól hangzik. Meg most egyébként is LG-re gondoltam, elég volt a Samuból.
5) Nagyon rosszul vagyok attól ha egy megjelenítőnek változnak a színei ha én is mozgok (itt kimondottan a VA panelre gondolok). A TV-t oldalról is, illetve többen is nézhetik, így fontos a jó betekintési szög. De semmi extrém elvárásom nincs.
6) Smart TV-t szeretnék mindenképp, elsősorban YouTube-ot használom, de jó lenne ha lehetne böngészni is vele kényelmesen.Valami média szerver pl Plex szuper lenne, de nem dealbreaker ha nincs. Telefon share-elés, castolás fontos lenne. Esetleg PiP.
7) Minél több csatlakozó, annál jobb! 3db HDMI (legalább egy 2.0-ás), 1 optikai kábel, 3db USB, és mivel néha a PS2-t is beizzítom jó lenne SCART vagy komponens bemenet (ha már nem tesznek a TV-kre hát így jártam)
8) A TV talpa mindegy hogy hol van, én falra fogom tenni, így inkább ez a fontos. Ha már a falra szerelésnél járunk, akkor fontos lenne hogy lehetőleg ne legyen több 10 kg-nál.
9) Az eddig Samsung-jaimmal elégedett voltam, leszámítva hogy mindegyik kivétel nélkül befoltosodott. Az első kettőn sötét foltok jelentek meg, a jelenlegin rózsaszín ÉS sötét foltok . Most eldöntöttem hogy kipróbálom az LG OLED-et de mindenféle más ötletre is nyitott vagyok.
10) légegér nagyon fontos lenne! Gyűlölöm, hogy a Samu távirányítón a kurzor billentyűkel gépelek, mint az állatok.
11) újat szeretnék elsősorban.Samsung UE48JU6400W-m van, és a foltok miatt itt az ideje váltani. Minden kedves tanácsot előre is köszönök!
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
Ha HDR-t is akarsz akkor 55C805. Annál lejjebb én nem mennék. Ennél olcsóbban csak belépő tévéket kapsz. Ez pedig miniLED remek kontraszttal és elfogadható fényerővel.
zerozer0
LG 42-48-55C3 a te tévéd. Nekem volt 48C1 most 42C2. Méret miatt a 42 azért jobb játékra, de ez szubjektív. 55 inch-nekem már bőven nagy, kis feliratokat alig látom 2 méterről. Közelebb meg zavarja a szemem egy idő után. A 42-hez közelebb tudok ülni (ezt is kb. 80 centiről gépelem).
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz zerozer0 #87172 üzenetére
C3, nem kapsz jobb oledet a kategóriájában. Arról nem is beszélve hogy a légegér a többi márkánál katasztrófa.
-
5150
aktív tag
válasz Quadgame94 #87169 üzenetére
"HDR (gondolom ma már alap és valszeg mind 10-es, de amúgy lövésem nincsen)"
"HDR felejtős. Csak marketing. Ahhoz magasabb fényerő és jobb kontraszt kell"
Legyen. De amúgy azért írtam bele, mert kb. az összesre ráírták, amiket eddig néztem. Ja és nem Davinci studiohoz kell, hanem PS4-hez...
"A regényhez képest a végére kiderült, hogy egy aszbolút alsókategóriás tévére van csak keret"
Ha már így felismerted a csóringer szagot, akkor azt áruld el nekem, hogy jött a képbe a TCL C745, a TCL C805 és a Q80C? Segítettél ezzel úgy érzed? "Regény" vagy sem, de szerintem kiderül belőle mi a cél és mihez kell. Ennek értelmében a válaszodat 1-esre értékelem, mivel totálisan haszontalan bármilyen szempontból és szerintem ezzel te is egyetértesz. Mellesleg javaslni tudom, hogy olvass több könyvet. Nem árt meg egyáltalán, sőt javítja a szövegértési képességeidet (és nem kizárt, hogy nem fáraszt le/zavar össze egy közepes méretű fórumbejegyzés, még akár az is megeshet)
[ Szerkesztve ]
"Az információ korában az evolúciós szelekció azokat tizedeli, akik képtelenek a hamis információt megkülönböztetni a helyestől"
-
Vigyorka
aktív tag
Üdv!
Jelenleg egy túlkoros Panasonic Plazma TV-m van. Az én hibámból most javítják a HDMI csatlakozóit..
Felmerült, hogy vennék egy új TV-t...
A felhasználási körülményei kb. napi 20 óra üzemelés változó megvilágításban. A nappali verőfény szűrve van.
Egy 50"-55" TV -re gondoltam a kép és hang nagyon jó legyen és bírja a strapát.. (5x5 m a szoba)
Milyen technologiájút ajánlottok? (LED, OLED, QLED...)
Mivel ritkán veszek TV-t a közép ár és a drága alja is játszik...
((..gondolkodom és tájékozódni szeretnék.))Vigyorka
-
zerozer0
csendes tag
-
zerozer0
csendes tag
válasz Quadgame94 #87173 üzenetére
Neked is nagyon köszi! Akkor ez eléggé egy irányba mutat!
-
Vhiktor
veterán
Mekkora a keret? Úgy egyszerűbb ajánlani.
-
Giovanny
őstag
TLC ÁSZF. olvastam, de a lényeget nem tudtam leszűrni...
Zero Defect.No Compromise !
-
subzerohun
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkozom hogy lecserélem a 2 éves 50es Hisense U7QF TV-met. Két féle árkategóriában találtam TVket melyeket számomra kedvező feltételekkel tudnám megvásárolni(értsd részletfizetéssel ennyit szánnék rá).
55colos az összes. Nem mindenáron célom venni másikat de ha van olyan amelyikre mégéri akkor szívesen váltok.1. Olcsóbb árkategóriában ezek közül valamelyikre megérné-e váltani?
Hisense A7KQ
Tcl 55c645
Philips pus 7008/12
Lg ur73003la2. Drágább árkategóriában?
Sony bravia kd55x75wlpaep
Samsung cu8002kxxh
Lg qned753ra
Philips pus 8118/12 -
B.Ricsike
őstag
Hello.
Érdemes már OLED irányába elmenni, ha új TV-t vásárol az ember?
Ér annyival többet, mint mondjuk hasonló méretű és tudású QLed?
Észrevehető a különbség?Egyébként ez a két OLED jön szóba!
S95 drágább jóval, mint az S90, de nem tudom, érdemben miben lehet a különbség?
Samsung QE77S95CATXXH OLED 4K UHD Smart TV
vs
Samsung QE77S90CATXXH OLED 4K UHD Smart TVVagy inkább 100ezerrel olcsóbban egy jó QLed?
Samsung mindenképp!
-
Vhiktor
veterán
válasz B.Ricsike #87182 üzenetére
Abszolút megeri. Qd oled most a legjobb technológia.
Mennyi a különbség a 2 tv között?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Giovanny
őstag
Nálam is Tv vásárlás van tervben, de csak ez a "beégés™ tart vissza az oledtől, mert nálunk néha csak a háttérben megy, és nem akarok azon parázni mindig hogy nehogy....
-
Quadgame94
őstag
Igen, tudom, hogy ráírják mindenre. Sajnos ez fals marketing. A HDR-hez sok minden kell, hogy élvezhető legyen. Ezért írtam a C745-et mert az már kellő fényerővel rendelkezik és kellő kontrasztal. Amiket írtál nagyon messze állnak attól. 300-350 nit fényerőn nem fogsz látni semmit, plusz a kontraszt is nagyon alacsony.
Elnézést, ha bántónak érezted a kommentem, nem volt benne ilyen. Annyit akartam azzal írni, hogy igazából irreleváns mire kell nekik, mert a keret szűk. Ebben az árkategóriában TCL C645, Samu Q60C ami elfogadható. Ha ennyi a keret akkor ennyi, nincs mit tenni. Ezzel nincs semmi gond. Csak ezt tudatosítsd bennük is és akkor nem lesznek nagy elvárásaik.
-
Quadgame94
őstag
válasz B.Ricsike #87182 üzenetére
QLED egy fantázia/marketing név. Az is egy sima LCD és abból is van gyatrább meg kifejezetten jó is. Például egy TCL C845 miniLED nagyon jó, a Samsung Q60C meg egy alap TV. Pedig az is Quantum pontos.
Egyértelműen OLED adja a legszebb képet. Az S95C valamelyes világosabb és jár hozzá egy One Connect box. Olvass utána. Ha nem hiányolod a Dolby Visiont akkor 77S90C szerintem nagyon jó árban is van viszonylag. LG 77G3 az is nagyon jó és ott Dolby Vision is van.
-
Quadgame94
őstag
válasz Giovanny #87185 üzenetére
Mi megy a háttérben? TV adás? Akkor annyira én sem ajánlanám. De... ez nem valami jó szokás. Az OLED megtanítana, hogy ha nem nézed akkor kapcsold ki. Amúgy ahol nincs logó folyton, ott simán mehet a háttérben. Ha pedig megállítod, akkor bekapcsol a képernyő kímélő. A logót pedig halványítja amúgy.
Vegyes használatra való az OLED.
[ Szerkesztve ]
-
B.Ricsike
őstag
válasz Quadgame94 #87188 üzenetére
One Connect Box nekem nem kell!
Dolby Vision-t nem ismerem, de nem tudom, ér-e 200eFtal többet hogy azt megkapjam. Pontosan mit is takar ez? -
Giovanny
őstag
válasz Quadgame94 #87189 üzenetére
Sokszor inkáb Discovery és hasonló műsorok, de van hogy csak szimplán valamilyen film is, de ez nem mindennapi jelenség, csak ennyi pénzért (77G3 az volt a kiszemelt) ne én legyek a TV-ért , tény és való legszebb képe van amit eddig láttam, de a fent említett sajátossága miatt valahogy bizonytalan vagyok.
-
Quadgame94
őstag
válasz B.Ricsike #87190 üzenetére
Több tónusleképzés létezik ami a HDR technológiát illetni. A HDR10 az egyik. Dolby Vision és a HDR10+ pedig ennek a továbbfejlesztett változata. Dinamikus metaadatokat használ. A lényeg, hogy a sima HDR10-nél jobb. Namost a helyzet, hogy a filmek nagy része az vagy sima HDR10-ben van vagy Dolby Vision-ben van kiadva. A Samsung ezt nem támogatja. Ha tervezel 4K HDR anyagoat nézni akkor igenis fontos, márpedig ezeken a tévéken ezeket érdemes. Netflix, Disney+ és sok más streaming platform is nagyrészt DV-t használ. A HDR10+ eléggé ritka. Mivel a 77S95C-t is bedobtad, gondoltam a G3 is belefér. Én azt venném, de az S90C is nagyon jó TV. A Samsung a DV-t sima HDR10-ben fogja lejátszani. DTS hangot sem támogat a Samu.
-
Quadgame94
őstag
válasz Giovanny #87191 üzenetére
Mindennap csak CNN-t kéne nézned napi 8-10 órában hónapokon keresztül és akkor talán beégne. A néha, meg nem mindig az nem gáz. Én monitornak használom a C2-t lassan 10 hónapja. Semmi beégés. Persze megy rajta játék, office, stream, skype, teams, ps5 és tv adás is. Vegyesen.
-
Vhiktor
veterán
válasz B.Ricsike #87190 üzenetére
Akkor egyértelműen S90C Nincs sok különbség a 2 tv között, maximális fehér fényerőben tud 25%-al többet az S95C.
-
Bogyi007
veterán
Esetleg nincs bármilyen Telekomos előfizetésük?
Azzal némileg talán lehetne faragni az árakon.Én így elsőre TLC 43C645-öt javasolnák és gamer szempontból talán azt az Lg 43"-os NanoCellt sem vetném el - ha nem gond nekik ha a fekete inkább szürkés árnyalatú.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
zseko
veterán
válasz Quadgame94 #87173 üzenetére
Én annyira nem ragaszkodom a hdr-hez, lévén 90%-ban úgyis a műholdas digi fog menni rajta, annál meg minőségről beszélni nem is érdemes. Személy szerint egyébként nekem amúgy sem jön be a HDR, a legtöbb amit nézek egyébként sem HDR, de ez meg ugye ízlés kérdése. Árban is inkább elfogadnák a 150e-et, mint a 250e-et, vagy mondanák hogy legyen kisebb tévé - aminek meg én nem látom értelmét - de végülis ez csak meggyőzés kérdése.
HR24.hu
-
PandaMonium
őstag
Hetek óta teszteket nézegetek, igazából 3 TV-re szűkítettem a választást, a kérdés, hogy melyik érné meg a leginkább. Kb 60% filmnézés, 40% játék lenne a felhasználás. Illetve 55" és 65" között vacillálok, bármelyik jó lehet, de ha nem nagy a különbség árban akkor inkább 65" felé tendálnék. Szerintetek ezek közül?
LG C3 55" - 420k
LG C3 65" - 560k
LG G3 55" - 550k
LG G3 65" - 740k
Samsung S90C 55" - 400k
Samsung S90C 65" - 540kLG-ből a C3-nál aggódok, hogy nem lenne MLA nélkül az igazi, G3-ból az 55"-os árát okének tartom, de a 65"-ost drágának, a Samsung-nál meg örülök a QD OLED-nek, csak előre tudom, hogy gyűlölni fogom a tizenOS-t. :/
What I cannot create, I do not understand
-
Quadgame94
őstag
Azért nem jön be mert még nem láttál olyan kijelzőt ami szépen meg is jelenítené. A jobb kontraszt az nem csak HDR esetében jön jól. Egy 150 ezres TV:
- 300-400 nit fényerő
- 4000:1 kontraszt ha VA, ha IPS akkor 800-1000:1C805
- 850 nit fényerő
- miniLED miatt 60,000-100 000:1 a kontrasztSDR esetében is sokkal jobb. De ez a döntésed.
-
rainman72
Topikgazda
Samsung-nál van újra 5% vissza Erste kártyával ha valakit érint.
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest