Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
veterán
Ezek közül az S90C messze a legjobb. Azzal évekig megleszel.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Djuree
félisten
válasz Mr.Iksz #86951 üzenetére
én nem nézem, utálom az f1-et, csak valamelyik tv-t hirdették így, az elmosódást reklámozva, vagy lehet nascar volt nemtom. olvasható reklámok a közeliknél meg az autókon stb. ezzel a szöveggel, akkor asszem 100 vagy 120hz volt.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
harvi
csendes tag
nagyon szépen köszönöm mindenkinek. Akkor azt hiszem az S90C lesz.
-persze visszaküldöm.
-nekem első tv szóval a 32 es monitorhoz képest...
-azért Samsung mert smart things (hogy rá lehessen tolni a telefon képét LG-vel 1x próbáltam ott szaggatott)
-nem néztem F1-et eddig TV-m se volt -
elektroman2
csendes tag
válasz Stealth #86943 üzenetére
Köszi a javaslatot, egyre jobban hajlok az 50c805-höz, pedig nem akartam ennyit költeni egy TVre...
A TCL-promotion-ös 5év garanciával van valami tapasztalat? eMAGról venném, 235-ért a TV-t, ott csak két évet ír garira, pedig elvileg benne van a promóban. ALZA-nél írják a kiterjesztett garid, de 280 a TV, 50c803 néven. -
Djuree
félisten
válasz elektroman2 #86956 üzenetére
emagnál is van, nem írja de a tcl promós oldalon írja, az a lényeg.
én se akartam ennyit költeni de nekem is c805 lett.Mr.Iksz: nekem is az a szar t-comos droidos doboz van, ha már nem kell és meg lehet venni, megveszem és szétverem, utána felgyújtom.
gondolom netes stream tudja, nem tudom, én nem nézek tv-t csak nagyon ritkán, viszont ha már veszek nem 60hz-eset akarok, mert lesz ps5.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Balázs6
lelkes újonc
Sziasztok
Kb 3.35 m-rol. 75 vagy 85 inch lenne az ideális?
Sony xr85 x90l vagy xr75 x95l?
Ps5 menne rajta főleg, meg filmek.
Mindenképp Sony-t akarok és elég nagy gamer vagyok egy 60 as LG- ről váltanek.
A 75 elvileg jó lenne csak, nem tudom... nem szeretném ha 1 hét után olyan érzésem lenne hogy a nagyobb jobb lett volna
-
Vhiktor
veterán
válasz Balázs6 #86963 üzenetére
Akkor ide is leírom.
Ha felmerult a nagyobb méret akkor azt kell venni, mert a tapasztalat az hogy később megbánod ha a kisebbet választod.
De ez egyéni ízlés kérdése.
A fenti megállapításomat 99% biztonsággal mondom.Egyébként én az x95l-t venném, az már miniled, sokkal jobb képpel.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
blt.62
őstag
Sziasztok!
Vettem egy LG 65UR81003LJ 4K UHD tévét. Tudna valaki segíteni,hogy mit és hogyan állítsam be hogy szép legyen a kép de kíméljem a ledeket? Teljesen új nekem a menüje mert eddig Samsung tévéim voltak. Köszi előre is.MegtorloXp
-
Quadgame94
őstag
válasz Balázs6 #86963 üzenetére
Sony nagyon túl van árazva, de ha fanboy vagy akkor hajrá. Féláron kapsz jobbat más gyártótól. X90L ami innen ami zónákra van osztva és van egy viszonylag jó kontrasztja, persze 770 ezerért nevetséges hiszen a miniLED 75C805 500 ezer, a szintén miniLED 75QN85C pedig 720 ezer és mind a kettő magasan jobb mint az X90L.
Ja és igen, 3.3 méterre ideális a 75 inch és a 85 inch is. Ez egyén függő, mi nem tudjuk eldönteni. Én szeretem ha ki van töltve a látóterem, más meg nem. MM-ben vagy Euronicsben tesztelheted
-
Quadgame94
őstag
válasz blt.62 #86966 üzenetére
Nem mintha nagyon kímélni kéne, hiszen a fényereje max 400 nit lehet és nem kell rajta alapból kímélni semmit. A másik, hogy mi nem tudjuk a te preferenciád. Élénket szeretsz e stb. Igazából állítsd be a te izlésednek a fényerőt stb. Sajnos egy alap LED TV. Sokat ne várj tőle, főleg kontrasztban.
-
elektroman2
csendes tag
válasz Djuree #86957 üzenetére
Szerintetek várható a közeljövőben hogy csökken az ára vagy ettől lejjebb ez nem fog menni? Nem olyan sürgős most a vásárlás, de ha úgyse lesz olcsóbb akkor megveszem most.
Ahogy látom 1 db USB3 portja meg egy 100Mbites ethernet csatlakozója van a TVnek. Próbálta már valaki ilyennel? [link] esetleg ilyennel: [link] Vagy ezzel menjek a TCL csoportba?
Ethernetről néznék filmet DLNA-val ehhez már szerintem kevés lenne a 100Mbit, viszont az USB-be meg menne egy mini billentyűzet. -
rainman72
Topikgazda
-
rainman72
Topikgazda
válasz elektroman2 #86969 üzenetére
"Ahogy látom 1 db USB3 portja meg egy 100Mbites ethernet"
Minden tv-nek szinte szóval nem annyira szempont vásárlásnál.
Az usb elosztó meg valszeg müködik.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Redlight2
tag
Nekem c845 van. Én egy mezei 5ezer forintos noname usb 3.0 - ethernet àtalakítòval adok neki hàlòzatot. Kb. 300mbit-es sebességet mérek vele, ami bőven elég még a magas bitrate-es 4k DoVi tartalmak zökkenőmentes lejàtszàsàhoz plexen keresztül.
-
Stealth
senior tag
2024.április 22, 14.28-kor fog esni az ára a tv-nek.
Nekem ez van, kábellel kötve a routerre. Akadásmentesen streamelek 4K anyagot NAS-ról.
HBOmax 4K DV is akadásmentes.-= Stealth =-
-
Stealth
senior tag
válasz elektroman2 #86976 üzenetére
Hát ha ezt tudnánk, jó lenne. Lesz EB, nem tudom akcióznak-e majd. Kiszámíthatatlan.
Nincs mit!-= Stealth =-
-
Alex91
félisten
válasz elektroman2 #86976 üzenetére
Ha nem surgos, akkor esetleg a futball EB elott/kozben lehet akcio a tevekre…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
RoBos
senior tag
sziasztok! Adott egy 43C645-ös TV amivel HDMI-vel össze van kötve a PC, de azt írja ki, h 4K@30Hz-en teszi ki a képet a TV-re és szagattnak a videók a TV-n. Mit és hol kéne állítanom, h 60Hz-en menjen a kép, vagy legalább ne szagasson a videó. Köszi!
-
őstag
válasz loslobos #86979 üzenetére
Nem biztos még, jó lett volna valami infó ,azért is írtam
itt. Próbálok utána járni. Azért nem kis pénz, és nem is szeretném cserélni egy darabig. 5 év gari is vonz benne, de magáról
a tv ről semmit se tudok,se a TCL márkáról. Annyi lenne a lényeg a képminőség ne legyen rosszabb mint a jelenlegi Sony KE-85XH9096B. -én Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz blt.62 #86966 üzenetére
Ez mindenkinek másképp tetszik.
Én azt szeretem, ha fényes/világos/ragyogó/színes, akár túlszaturált. Páromnak is bejön így, de pl a haveromnak ez bántja a szemét, ő kissé mattít/sötétít - mert nem vagyunk egyformák.Mindegy milyen márka.
A kontrasztot told fel 85-90%-ra, képélesség 65-70, színek erősre, az elmosódás előtti utolsó pontra, a fényerő meg ízlés szerint, jó magasra. Valahogy úgy, hogy a fekete még azért valamennyire azon a TV-n is fekete legyen, ne világosszürkéigCsináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Djuree
félisten
hát most volt nemrég az év végi szezon amikor sok volt a leárazás, szerintem max nyáron, de lehet csak megint év végén. fene tudja, egyedi akció bármikor lehet.
nekem nem volt sürgős a vétel, de most az 5 év gari miatt megvettem. ez nekem többet ér mint 20-25k ft...[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
RoBos
senior tag
válasz Quadgame94 #86985 üzenetére
Jah, sorry...
Nem lehet, csak 30-at enged a windows 4K-ba, a kártya integrált, nincs dedikált kártya gépbe, 4. gen. Intel i5, a HDMI kábelt nem tudom, h milyen. -
N4ri87
senior tag
válasz Quadgame94 #86988 üzenetére
Nem olyan biztos, hogy megvan. Az én eszközöm is hasonlóan régi, hasonló paraméterekkel, mégis megy a 4k HDR10 szépen. Én a madzagra tippelek.
C805
-
Kobe
veterán
hi
költözés végett kellene majd lőnöm egy nagyobb méretű tvt. A mostani 55-ös LG Oled menne a hálóba, a nappaliba kellene valami 65+ méretű fényvető.
A syoba 360cm széles, ennek két oldalán lenne a tv és a kanapé, igy ehhez keresek elsődlegesen ideális méretetNem feltétel az OLED, ill márkára és oprendszerre sincs semmi extra elvárás, esélyesen appleTV-boxal lenne úgyis meghajtva. Dolby Visiont nem ártana ha tudná mondjuk
A nappali világosabb, így még jól is jönne ha az olednél erősebb fénye lenneNem feltétlen kell 2024-es modell 2x annyiért, akár kifutó 2023-as is bőven megteszi
amik tetszettek anno, samu neo qledek pl. Árat nem mondok mert kb 3-500 között bármi beeshet ami tényleg jó, de feljebb nem igazán
mi msot a bestbuy ?
-
Djuree
félisten
megjött ma a c805 és próbálgatom.
ti hogy játszotok le pc-ről 4k filmet?
próbáltam hogy átváltottam a tv-n hdmi1-re mintha monitor lenne de így nagyon gyenge a minőség.
hogy csináljam, pendrive-ra rárakjam? milyen pendrive ajánlott amúgy? lehet vennem kéne egyet.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Djuree #86992 üzenetére
Nem kell pc módba tenni, mozi módba legyen filmekhez.
Kodi jó pc-re vagy mpchc, mpcbe és madvr.
Vagy PowerDVDISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Djuree #86994 üzenetére
Nem vált automatan hdr módba ha hdr filmet játszol le? Vlc nem tud hdrt, ha jól emlékszem.
De miért szeretnél pcn filmezni? Pcn legyen csak az anyag, aztán tvn kodi vagy plex app, ekkor a pc olyan mint egy nas.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Djuree #86996 üzenetére
Jól tetted fel, mert először a pcre mondtam. De sokkal.jobb és egyszerűbb, ha a pcn csak a filmek vannak, tarhelynek használod, az appot meg a tvre telepíted. Pcn megsoztod a filmeket tartalmazó könyvtárakat és akkor az app látni fogja a tvn. Hálózat kell hozzá.
-
Djuree
félisten
válasz Vhiktor #86997 üzenetére
ez wifin nem megy? a pc meg a tv is ugyanazon a wifin van de nem látja a tv-s kodi, pedig benne van a pc-n.
emlékszem régen a plex-el baszkódtam, ott se sikerült múködésre birni hagytam is a fenébe, pendrive-on egyszerübbnek tűnt.[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
na megtaláltam a tv-n a kodiban a gépem, de azt irja mikor kiválasztom operation not permitted. ilyenkor?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Weblap készítés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Spórolós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest