Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Sziaszok,
létezik-e bármilyen márkájú olcsó 50-55" LED TV mélynyomóval, vagy anélkül is korrekt (akár) zenehallgatós hanggal?
Mint pl LG C3 Oled hangja, de 150 ezres TV-benCsináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz rainman72 #86650 üzenetére
Nem vájtfülű hifire kell gondolni.
Nálunk sokat megy a háttérben zenetévé (nem rádiózunk).
Nem árt ha van vmi cicergés, és hallható némi mély is.
Ennyi.(LG C3 nagyon jól nyomja)
Akkor úgy kérdezem: melyik a legolcsóbb TV, amelyiknek átlagtól jobb hangja van?
[ Szerkesztve ]
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz Quadgame94 #86656 üzenetére
Nem olyan rossz az...
A kép konkrétan egy hányás50-55" kerestetik
[ Szerkesztve ]
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz shaggy #86683 üzenetére
Nálunk napi 20 órát megy a TV, jellemzően 5-6 év alatt mind összefossa magát. Samsung márkaszervizben dolgozó TV-szerelő barátom figyelmeztetett, hogy ha továbbra is ennyi üzemórám lesz, ez az új TV 4-5 év múlva kuka. (LG 55C31LA)
Ennek tudatában is megvettem, mert tetszik.
Ennek tudatában keresgélj használt oledet...Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
Épp 5 éves az előző, Hitachi 49HK6000,
2019 januárban 107.000. Ft volt.
Most sötét foltokkal, led háttérvilágítás kiégésekkel nyomja.
No problémo, kapható bele led-szalag, meg lesz csinálva.
Az oled majd nem lesz megcsinálva, mert itt nincs háttérvilágítás,
az oled panel = maga a TV...
De ha egyszer gyönyörű, akkor gyönyörű, na!
-
veterán
Jó persze, napi 1 óra használattal nyilván az életben nem megy majd tönkre. Nem csak az, hanem semmi egyéb sem.
xhege 86689
Nem tudom.
Mindössze annyit tudok (jól tudom?) hogy
Samsung Qled technikailag = LG Nanocell.
Ha háttérvilágítás hiba lenne benne, akár javítható is lehetne, mert van benne háttérvilágítás.
1, azaz egy db LG Nanocell TV van a közvetlen közelemben, ami szintén foltos már, és "összefolyt" a kép alja, és nincs hozzá alkatrész.
Ez így elég szar arány, de nyilván nem reprezentatív felmérés.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz dm1970 #86695 üzenetére
Szia,
nem csak a TV tudásánál kell mérlegelned, azt is vedd figyelembe hogy mi az amit nézni fogsz rajta.
Ha letöltött, minőségi tartalmakat, meg minőségi játékot, akkor mehetsz felfelé, persze. Ha viszont hagyományos TV adást is, amiből a nagyobb rész minőségtelen fos, ami a méret növekedésével egyre inkább szétesik, akkor azt mondom, ne menj feljebb.
Én műholdas TV adást nézek, minden van, ami odafent van. Ennek egy kicsi töredéke minőségi szép FullHD, 1920x1080. Egy másik kicsi része szar, széttömörített FullHD, a legnagyobb része pedig (kb80%) borzalmas minőségű 720x576, és elvétve van még 704x576 is, ami gyakorlatilag nézhetetlen (az alkalmazott tömörítés miatt is).A tv-zésünk nagy része Netflix és valami a fullHD-k közül, és próbáljuk kerülni az ettől rosszabbak nézését. Nálunk sokat megy háttérben zene-tv, azok a legborzasztóbb képűek, de ott mellékes.
-
veterán
válasz dm1970 #86699 üzenetére
A lényeg nálad is az: ha a műholdas lehetőségekből csak a jobbakat nézed, lehet jó nagy a TV-d,
de ha a rettenetesebbeket, pl a Mozi+ a kedvenced , na ahhoz teljesen felesleges.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz Thor'Steinar #86701 üzenetére
2023 december közepén, azaz 2 hónappal ezelőtt vásároltam emagról pár szerszámot. Az emag itt csak közvetített, egy szerszámbolt volt a tényleges eladó. Hibás szállítás volt, nem az volt a csomagban amit én akartam.
Írtam emagnak a megfelelő webes felületen, és biztos ami biztos, felkerestem a szerszámboltot is. Utóbbiak azonnal reagáltak, pikkpakk lesakkoztuk, de épp jöttek az ünnepek, rossz cucc vissza, helyette jött is a jó (január első napjaiban).
Aztán eltelt némi idő, és én már tényleg el is felejtettem ezt, és épp a héten, azaz 2024 február második hetében reagált az emag...
Szóval
ha rám hallgatsz, emagon kikeresed hogy az adott terméknek ki a szervize, és írsz nekik emailt, csatolod a fényképet, és azonnali CSERÉT kérsz.
emagot meg hagyd a picsába...Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
Nem lesújtó az OLED.
Nem javítható (gazdaságosan), ennyi.
A 10 milliós új autó elhasználódhat, a félmilliós tv meg nem?
Ez az ára a ragyogásnak, kész.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz Thor'Steinar #86716 üzenetére
De ha a TV-t nem cserélik ki, csak benne a kijelzőt, a felhasználónak az is jó. A lényeg új lenne benne.
Arról nem is beszélve, hogy ha alkatrészre kell várni (és nem érkezik meg) 90 napnál visszakapod a vételárat.
Lenovo laptoppal voltam ígyCsináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz nutella1 #86729 üzenetére
Nem kisbetűs.
Szoktál szűrni bármilyen paraméterre/tulajdonságra? (TCL TV-t írtam be a keresőbe)
A szűrők között ki lehet választani hogy kitől akarsz vásárolni.
"kiszállítja az..."[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Tommy80 #86764 üzenetére
Szia,
nekem oled laptopom van (UM5401QA) és oled TV-m (LG 55C31LA) így duplán nyilatkozhatok az élményről.Az oled kijelző FÉNYES.
Szerencsére mindkettőnek bőven elegendő a fényereje a nappali használathoz is, tükröződés csak akkor van, ha sötét kép van a képernyőn. Excelezés közben a laptopon nem gond, de filmnézés közben a TV-n azért vannak olyan sötétebb dolgok...
A szobánk délnyugati fekvésű, és ilyenkor télen alacsonyan vándorol az égen a Nap. Délutánonként kb 2/3-ig leengedjük a redőnyt. Nem besötétítésre van szükség, hanem hogy ne verje telibe...
Ennyi.
Mindkettő kitűnő darab.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz Djuree #86811 üzenetére
Szerintem a "legjobb"-hoz később az is hozzátartozik majd, hogy 6 éves korában van-e hozzá alkatrész, vagy az egész mehet a kukába.
Ez ügyben a legtöbb gyártóval elég csehül állunk...
Természetesen fogalmunk sincs hogy mi lesz 5-6-8-10 év múlva, kinek lesz cucca, és kinek nem.
-
veterán
eMag + Cetelem akció,
sokakat érinthet, nézzenek szét
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nézegetem itt az ajánlásokat egy ideje,
(engem már nem érint karácsonyra megvettem az LG 55C3-at),
és nekem tök fura hogy állandóan TCL.
Félreértés ne essék, elhiszem hogy jót alkottak, de az hogy CSAK ÉS KIZÁRÓLAG ŐK, az érdekes.
Nincs jó tv-je a Panasonicnak, JVC-nek, Hitachinak, stb stb stb? Samsung QLed, LG Nanocell, semmi ??
Ez hogy a manóba lehet?Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
Mint írtam, én elhiszem hogy jó, egy percig sem kételkedek a jelenlegi minőségében. Simán hajlok rá, hogy ha a közeljövőben Anyámnak kell egy TV, akkor egy ilyet kapjon.
Azért felemásak az érzéseim, mert TV-szerelő barátom/kollégám sorra cseréli a háttérvilágításokat a 8-10 éves tv-kben. Mindenben, egymás után. Sok TV, pl az alább említett Hitachi is (nem)meglepő módon "Vestel", és azokhoz van minden, 2 hét alatt megjön hozzá aliról a cucc, ahogy pl a Samsungokhoz is.
A korábbi TCL példányokhoz viszont SEMMI SINCS.
(LG Nanocellhez sem)
Jelen pillanatban természetesen nem tudhatjuk, hogy a mostaniakhoz mi lesz majd kapható, és mi nem, inkább csak kérdés, hogy ez a fajta alkatrész-utánpótlás-hozzáállás vajon megváltozik-e.
Persze ha valaki oledet vesz, mint én, akkor nincs jelentősége, mert abban nincs mit cserélni, megy a kukába és csókolom.
-
veterán
válasz Öcsielvtárs #86933 üzenetére
Én is így gondolom, és sokan mások is,
de az hogy alkatrészhiány miatt egy mozdulattal kib.sszuk a kukába,
egyszerűen csak nem helyes.
Ha igazán átgondoljuk, mennyi elektronikai hulladékkal szennyezzük Földecskét, megfájdul a szívem.
...és egy újabb db lesz a kupac tetején a tiéd is, meg az enyém is...Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
Az, hogy mi lesz majd helyette (pl kp), teljesen tökmindegy, nem változtat azon, hogy ha hibás akkor küldd vissza azonnal.
Utána majd elmélkedsz a többin.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz blt.62 #86966 üzenetére
Ez mindenkinek másképp tetszik.
Én azt szeretem, ha fényes/világos/ragyogó/színes, akár túlszaturált. Páromnak is bejön így, de pl a haveromnak ez bántja a szemét, ő kissé mattít/sötétít - mert nem vagyunk egyformák.Mindegy milyen márka.
A kontrasztot told fel 85-90%-ra, képélesség 65-70, színek erősre, az elmosódás előtti utolsó pontra, a fényerő meg ízlés szerint, jó magasra. Valahogy úgy, hogy a fekete még azért valamennyire azon a TV-n is fekete legyen, ne világosszürkéigCsináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz yvsmad #87007 üzenetére
Végülis tökre egy árban vannak, 420-429 átlagosan mindkettő, most épp 400 a Médiában G2.
Év végén a Telekomtól hoztam ki az 55C3-at, meglévő internet előfizura írtam alá további 2 évet, (úgyis kell), 21x 18953-at kell kifizetnem. (398.013.- Ft)Tehát megint ugyanott vagyunk, ha épp akciós, akkor is egy árban vannak, lényeges árkülönbség nincs.
Vakarhatjuk a fejünket, hogy melyikkel járunk jobban
-
veterán
válasz Djuree #87037 üzenetére
Mert attól is függ hogy mennyi és mekkora előfizetésed van. Lehetsz Magenta1-es havi 10.000 Ft elköltésével is, meg havi 30ezerrel is.
Azon belül aláírhatsz 1 dologra is, vagy együtt mindre. Nincs 2 egyforma szerződő, nincs 2 egyforma ajánlat.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
Mivel a Magentához tartozó 4 db mobil előfizetésem vállalati flottás (de az én nevemen) , így weben már semmit nem tudok ügyintézni, max visszahívást kérhetek. Az otthoni netes hűséghosszabbítás miatt is be kellett mennem, ott megbeszéltem a részleteket, aludtam rá egyet, aztán telefonáltam, és telefonon fixáltam le. (ez már a sokadik ilyen szerződéskötésem).
-
veterán
válasz Djuree #87114 üzenetére
Azt nem mondhatom hogy érdemes vagy nem, de amikor mi elmegyünk itthonról, a TV alatt egy kattintással kilőjük TV-t és a parabolát, az ajtó mellett meg kihúzzuk a wifi routert.
(Nagyritkán előfordul hogy a tv nem megy, de a router akkor is kell, ezért van külön)
[kép]Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest