- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
HDR123
tag
Sziasztok!
Pár napja köttettem upc/voda 500-as netet. Próbálom életre bírni a hálózatot a ház különböző részein. Cat6 kábellel ahova tudok elmegyek.
Van egy Asus RT-AC1200G+ Router-em, amit alapállapotba állítottam. Beállítottam rajta a wifit és mindezek után kikapcsoltam a dhcp-t. A upc-s connect box osztja az ip címeket.Sajnos az egyik androids telefon valamiért nem működik jól ezen a wifin, nem oldja fel az összes címet (pl.: prohardver.hu nem megy rajta, nem tudom pingelni sem, de a google.com-ot igen...). Ugyancsak bénázik a vodafonos tv box-is, pedig az az asus router-re kábelen van kötve. Érdekes, hogy 2 laptop és egy androidos mobil tök jól megy az asus wifin, kábelen egy raspberry pi is jól működik.
Nagyon gyanus, hogy a upc connect box eszköze nagyon rosszul működik routerként. Az indok amiért routerként megy, hogy rákötöttem egy saját készítésű nas-t, így egy hálózaton vagyok vele a többi ezsközzel együtt.
Az egyik ötletem, hogy kiiktatom a connectboxot, átkapcsolom modem üzemmódba, de akkor oda kéne raknom egy routert. A kérdés, milyet? A terv az, hogy a connect box mellől egy switch-csel osztanám a hálózatot, amire lehet elég lenne 8 port.
Illetve ez a 2 Nat mennyire szerencsés? Az asus router 4 portja közül az egyikbe csatlakozok a Connectbox-ból, így megy a dhcp.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3351
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest