Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-05 18:35:36

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#72247) e-newsee


e-newsee
addikt

A mobilnetes router témában lenne egy kérdésem. Először a körülményeket vázolnám.
Adott egy nyaraló a Balaton déli partnál, ami olyan helyen van jelenleg, ahol a vezetékes net nem elérhető. Sehol az utcában. Bár nagyon hosszú az utca, de nincs behúzva, és egyik szolgáltató sem akar vesződni vele, mert ugye csak idényjelleggel laknak ott, így az előfizetők sem akarnak fizetni télen a netért, specifikus csomagok meg ugye nincsenek. Így marad a feltöltőkártyás megoldás.
A mobilnet is elég gyenge. 3G nincs, a 4G elég hektikus. Az épületben néha még a hálózati lefedettség is akadozik úgy anblokk. Egy-egy helyen lehet találni jelet, de az is olyan, mint a nyári harmat. Az udvaron és az emeleten viszont jól használható, még YT stream-re is alkalmas. (Én arra tippelnék, hogy annyira a lefedettség szélén vagyunk közel a parthoz, hogy gyenge a jel, de ha rálát, akkor elég jó a minősége. Vagy valami ilyesmi, nem értek hozzá).

Arra gondoltam, hogy egy mobilnetet az emeletről leküldeném egy routerrel a földszintre. A gond az, hogy a minél jobb vétel érdekében fel kellene tenni az antennát a tetőgerinchez, akár kívülre is. De ha oda felteszem a routert, akkor a wifi lefedettség nem lesz túl acélos a földszinten.
Na most találtam a Huaweinél olyan routert, amin van külső antenna csatlakozás, tehát az antennát feltenném a gerinchez, a Router pedig maga lent lenne a földszinten, hogy a födém már ne árnyékolja a wifit. Tudom, hogy volt szó itt a B525-ről (igazából onnan jutott eszembe a megoldás), de az nekem elég drága. (Mivel előfizetés nem kellene mellé az idényjelleg miatt, és mert a szolgáltató sem biztos, hogy a Telenor lenne). Szóval találtam ezt a B310s-22s típust (B20 LTE-vel), amit kb 20k-ért be lehet szerezni, és vennék mellé egy külön antennát. A kérdésem, hogy ez jó kombó lehet? Van egyáltalán bármilyen tapasztalat ezekről a 4G routerekről? Vagy van olyan típus hasonló áron, amin van külső mobilnet antenna csatlakozás?
Előre is köszi a válaszokat! :R

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.