Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALI_G
veterán
up -
ALI_G
veterán
válasz
Rommel6600
üzenetére
[link]
14700 a legolcsóbb.
Milyet érdemes hozzá venni? USB-s, vagy kártyás, esetleg antenna UTP kimettel?
USR-ek milyenek?
ui.: látom talált itt más olcsóbban a depon.
[Szerkesztve] -
GBRDVD
tag
[link]
A4 Team Kft.
13986 Ft a legolcsóbb.
-
Rommel6600
őstag
Mert a WRT54GL überállat is!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
WRT54GS S a Speedbooster neveztű parasztvakító opcióra céloz
WRT54GL Az L azt jelenti Linuxos
A GL ben egy custom fw-el ugyanúgy ki tudod használni azokat az opciókat mint amiket plédául a speedboosteres gyárilag tud, meg az összes többi finomságot is (afterburner, frame burst és a többi...) És nem mellékesen olcsóbb is (amikor én néztem olcsóbb volt, a GL volt 15Ft a GS meg 17-18Ft) a GL mint a többi - mert gyári fw-el tényleg kevesebbet tud, na de ki használja a gyárit?
-
ALI_G
veterán
válasz
Rommel6600
üzenetére
igazából én eddig csak linuxos routerrel találkoztam, de ez biztos azért van mert mindenki az olcsókat keresi (és nekem ezeket kellett belőjem helyi hálóra).
Persze úgy lenne jó, ha dinamikus, vagy legalább valamennyire.
SMC-t meg én jó márkának tartom, kár, h a wireless routerei gagyik lettek.
Linksys WRT54GL-t megnéztem, a Linksys nagyon űberállatnak állítja be a honlapján
de ez csak természetes. De tetszik, hogy van hozzá sok firmware.
Arra lennék kíváncsi, hogy a Linksys WRT54GL, GS, GR etc. között mi a különbség és miért a GL? (elég ha az utóbbira primitíven válaszolsz
) -
floppy131
csendes tag
-
shev7
veterán
válasz
Rommel6600
üzenetére
nem tudm milyen az smc 7004, de az olcso wirelesses valtozatbol kiindulva en inkabb a koniget vennem, vagy barmi mast, de smc-t nem

MOD: elolvastam a masikat is, szoval a vezetekes jo, mondjuk ez annyira nem is meglepo, a vezeteknelkuli oruteruk is csak akkor kezd el rakoncatlankodni (wifi-n es kabelen is) ha hasznalom a wireless-t. Amig nem, addig el van szepen.
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
Bandwidth limiting hmm??
Szerintem neked egy linuxos open source-os cucc kéne, Linksys WRT54GL és vmi custom firmware rá, például Tomato, DD-WRT és társai. NA EKKOR tudnád azt megcsinálni hogy egy script generátorral készítesz hozzá egy scriptet ami ezt lehetővé teszi neked ezt úgy-ahogy. Nem igazán van vele tapasztalat, meg az a gond vele, hogy statikus. Azaz ha elosztottad a sávszelet akkor az függetlenül attól hány gép használja/használná a netet lekorlátoz/prioritizál a beállított értékekre... Innentől kezdve megette a fene az egészet - szerintem. Ja, és ez kurvára nem hivatalos ill gyári megoldás szóval ilyenek mint garancia meg support ugrottak
Ha ilyen nagy tudású készülék kéne neked (majdnem mindegyik routert kereső egyén ezzel a funkcióval jön...
) de mindezt gyárilag tudja? Akkor talán a belkin termékei között nézz szét de hogy 20Ft alatt nem találsz az biztos (30-40Ft már esélyesebb).
Ha meg már ennyit írtam akkor elmondom azt is, hogy az SMC-nek csak a vezeték nélküli routerei a szarok. Az újabb (2 évnél nem régebbi) vezetékes routerei mondjuk a 7004es nagyon jó, stabil. Ha nem kell vájörlessz az a megfelelő választás, de ha kell és egy megbízható és jó routert akarsz akkor: Linksys WRT54GL. Gyári fw-el is nagyon faja, de ha akarsz tehetsz rá 3rd party fw-t is. -
ALI_G
veterán
Mennyiért van olyan wifi router amiben tudom korlátozni MAC címhez hogy mekkora sebességet engedjen neki a netből és hálón ne korlátozzon?
Ha több mint 20k akkor kérdésem tárgytalan
Másik question, látom sokan kérdezik, h 10k környékén milyen wifi routert és alig válaszolnak, szóval nem megkövezni, de én is felteszem a kérdést, hogy 10k körül vmi olyan ami nem szakadozik (látom sok alsó kategóriás SMC ilyen és firmware alig akad) meg ilyenek? 15k a plafon, de inkább 12-13 lenne ok, DoS meg ilyen szűrések nem kellenek nekem, úgy se akar senki meghackelni, csak tudjon rendesen routolni, sok falat se kell áttörnie, bár ha hazaviszem akkor egy-két vájogfallal kell megküzdenie amik azért fél méteresek
és milyen wifi kártyát érdemes vennem hozzá, vagy a legtöbb routerhez adnak egyet ajándékba esetleg (1 elég lenne).
lehet költőiek voltak a kérdéseim és süket fülekre találok, de aki válaszra méltat annak köszönöm!
ALI_G -
Rommel6600
őstag
válasz
beneszilo
üzenetére
Amire neked kell azt mindegyik routernek tudnia kéne. Ha nem kell wireless akkor szerintem egy SMC 7004 tökéletesen megfelel a célra, megbízható, jó és olcsó is.
König márkáról most hallok először, szóval kb ennyire lehet jó. Inkább vegyél valamelyik bejáratott és ismert cégtől mint hogy aztán vmi noname vacakkal szívj. -
beneszilo
tag
hello!
nekem egy router kéne arra hogy egy chello classic netet 2 felé osszak és tudjak torrentezni is meg minden p2p. mennyibe kerül kb. egy normális?
és a konig jó márka?
[Szerkesztve] -
dekoninck
aktív tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
22800, a FEFO-nál vettem, külön rendelésre. Az invitel modemje meg tartalék.

-
dekoninck
aktív tag
válasz
dekoninck
üzenetére
Ha valakit érdekel egy ilyen kütyü, vettem egy US Robotics gyártmányú 3-in-1 ADSL modem+wireless/ethernet router+USB printserver kombót.
Teljesen jól működik, a wlan (egy antennás) 3 falon is átlát, eddig megbízható. Nekem fő szempont volt, hogy ne legyen millió kütyü a kompóterem körül, és bár ritkák az ilyen cuccok, de sikerült találni és be is vált.
Itt a link: [link] -
Magnat
veterán
Szia, vannak gamer routerek, amikkel tudsz ilyen finomhangolásokat csinálni, de elég drágák, emlékeim szerint itt a PH-n is volt tesztjük. A normál <20k routerek nem tudnak ilyet sztem. Térerősséggel kapcsolatban: függ a vízszintes távolságoktól és a falak számától is, de sok jóra ne számíts több vastag falon keresztül ... mondjuk ha 3 szinten kell szórni és egy routerrel kell megoldani, azt célszerű a középső szinten elhelyezni ... ha így sem jó, akkor lehet, h csak több routerrel tudod lefedni az egész házat.
-
Magnat
veterán
válasz
Caesarion
üzenetére
Hi,
ha G-s szabványon tolod (tehát 54 vagy 108Mbites a router meg a gépek is) akkor igen.
Leírás sztem nem nagyon kell, wpa-psk-t állíts be minimum 15-20 hosszú kulccsal, sztem a routered topicjában vagy a wifis topicban érdeklődj, ha nem megy vmi, de nem egy nagy ördöngősség belőni. -
-D4nO-
tag
Sziasztok! Előre is elnézéseteket kérem hogy nem olvasom végig a topicot,habárbiztos vagyok benne hoyg megtalálnáma keresett választ.
Először: abszolut antitalentum vagyok a vezeték nélküli megoldásokban.
Egy földszint+2emeletes családiházban élek, és a legfelső szinten van a szobám.Innnen kéne wireless megoldással megosztanom a netet, először csak egelettel lejjebb, később kéne hogy az egész házban legyen jelerősség.
Milyen routert/kártyát vegyek? Megoldható hogy én ne vezeték nélkül kapjam a netet, míg a másik gép és laptop igen?Létezik olyan router amivel tudom szabályozni mennyi sávszélességet engedek a többi gépnek?FPS játékkal játszom,és elég zavaró mikor a 20kbyte/sec-es feltöltésem ből én már 15-öt lefoglalok és akkor a hugom elkezdi msn-en a mozgó betüit meg miegyéb csodálatos dolgait küldözgetni, nekem meg 1200 ms ping...^^
Előre is köszönöm
[Szerkesztve] -
Caesarion
aktív tag
hi all.
szeretnék lecserélni egy D-Link DI-604-et egy wifis asus WL 520 gc-re [link].
Kérdésem, hogy
1: chello által leadott Le / Fel = 5120 / 768 kbit/s szélességet ugyanúgy leadja majd a wifi is?
2: hol találhatnék magyar v. angol leírást a wifi titkosításának beállításához a neten? gugli hatmillió találatát még nem kezdem átfésülni, esélyes h merült már fel ez a gond... ne morcizz s link me pls
pls help -
BluEyes
őstag
OFF:
Nekem ugyan édesmindegy, hogy egybeépített vagy külön kütyüket veszel, de a javaslatom, hogy hagyd a csudába az ilyen ''mindent egybe'' cuccokat. Eddig még semmilyen területen nem váltak be igazán (lásd pl. egybe-minihifi, rossz hang, ráadásul cd-je beszarik, oszt mehet az egész a kukába, kamerás-mp3-mobiltelefon, szarul szól, viszont pocsék képeket csinál, ellenben tetű a szoftvere stb stb). Ez afféle élettapasztalat
-
D@ni88
addikt
hali, szeretnék venni egy modem-routert
mert minek a kettő klön ha lehet egybe is 
olvasgattam hasonló forumokat de nem találtam egyértelmű választ milyet érdemes venni...
segítenétek?
wifi meg ilyesmi nem fontos...
max 15K
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
Végül ma hazahoztam egy Linksys WRT54GL routert. Köszönöm a segítséget!
-
tozo86
tag
sziasztok!
Szeretnék venni egy WLAN routert, de annyi rosszat hallottam már, hogy gondoltam megkérdezlek titeket is, hozzáértő embereket
Én absz. láma vagyok a témában, még soha nem használtam routert (max 2 gépet kötöttem össze). De most szeretném megosztani a netet az asztali és a notebook között.
Olyan routert szeretnék ami:
-olcsó (max 15ezret szánnék rá)
-megbízható (nem szakad meg a kapcsolat 2óránként.. sőt egyáltalán ne szakadjon meg
)
-nagy hatótávolságú. (kertes házban lakom az emeleten. Szeretném, ha lehetőleg az egész házban a routertől kb. 15 méterre, a földszinten is gond nélkül tudnék netezni)
Nagyon hálás lennék, ha leírnátok tapasztalataitokat, vagy hogy mit ajánlanátok.
Köszönöm előre is!
[Szerkesztve] -
dany27
őstag
nah kinéztem asszem ilyen routert fogok venni Linksys WRT54GL
csak még azt nem tom h milyen usbt vegyek hozzá
Egyébként nektek mi a véleményetek erről a routerról szentem 15Ebe ez a legjobb vagy nem??
Eddig akinek ilyen van az mind azt mondta h nagyon jó jel erőssége van!
De gondolom ide azé számít a Wlan adapter is de nem tom milyen kéne ez is legyen vmi linksys vagy mi? -
-
dany27
őstag
hi
holnap mek megrendelni a wifi routert+usb-t hozzá csak még mindíg nem tom h milyen router lenne jó
lemértem 30méter kb amit át kell hidalni a router lehet max egy olyan 18E Ft néztem egy linksyst csak nem tom h mennyire lenne az erre a célra jó : WRT54GL
Vagy esetleg vmi más márka sajna a wifi routerekben nem naon vok otthol! -
canniball
nagyúr
''- Ezekre íg nem tudok válaszolni...minden routernél van pro- és kontra...''
Értem. Esetleg még ezekre:
''És a végére még egy láma kérdés: azt szeretném, ha a gépek a saját jelszavukkal automatikusan bejelentekznének a hálózatba - igényel ez bármi különösebb funkciót a router részéről vagy ez csak PC-beállítás kérdése?
Jól gondolom, hogy az ilyen kategóriájú eszközök tűzfala kb. ugyanannyit tud?'' -
Cleo
tag
válasz
canniball
üzenetére
''Hmm, a jelenlegi Dlink DI-604-esemnél be lehet állítani, hogy DHCP ossza a gépeknek az IP-t vagy manuálisan adok nekik fixet. Vagy nem egy funkcióról beszélünk?''
- NEM, amit beszéltél az nem más , mint bármelyik gépnek adhatsz egy fix IP-t, amelyik benne van a megengedett tartományban és akkor már jöhet a konnektálás (feltéve, hogy a gépnek MAC addresse is a megengedett tartományban van a routeren). Tehát igazán mindegy, hogy kinek a gépe, a lényeg egyszerre ne 2 ugyanaz IP legyen .
Amit mondtam arról szólt, hogy Józsi gépe egy fix IP címet kap, forever, amíg a router admin nem változtatja. Az elsőnél MAC klonozással törhető a védelem, a másiknál sokkal nehezebb, ott finomabb IP spoofing és szerencse is kell mellé. Ha nem erről kérdeztél, hanem csak a sima manuális vagy DHCP osztásról van szó, akkor elnézést...
''Akkor térjünk a lényegre:''
- Ezekre íg nem tudok válaszolni, ahogy szeretnéd, minden routernél van pro- és kontra, főleg egy árszínten több jó router is létezik, de mindegyiknél van előny és hátrány is. Lsd a #1865 hozzászólásom a Dany27-nek, jól választotta ki, azok a routerek jók, és mind 20k alatt van , azt hiszem, nem vagyok kereskedő
(Eddig más jellegű kérdeseidre próbáltam válaszokat adni , vagyis adott speci, érdekes igényeknél, melyik kategóriájú routert érdemes szemügyre venni beszerzés során , milyen feature-kel rendelkezik és valóban mit is jelentenek azok.)
Remélem ez segít
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
Szerver-router PC terve nincs végleg félretéve, de egyelőre jegelve.
(Most egy gyors és egyszerű megoldásra van szükségem.))
''Ha csak sima 25-30 cm téglafakról van szó és nem vizes blokk, födém akkor igen...''
3db 35-40 centis ''egyszerű'' téglafalról lenne szó. Vizesblokk nincs közben, egyelőre födém sem játszik. Szóval akkor igen.
''Nem IP, ha nem MAC address alapján... Viszont ha azt is akarod, hogy egy előre meghatározott IP-t kapjon mindegyik gép MAC-uk szerint...''
Hmm, a jelenlegi Dlink DI-604-esemnél be lehet állítani, hogy DHCP ossza a gépeknek az IP-t vagy manuálisan adok nekik fixet. Vagy nem egy funkcióról beszélünk?
Egyébként annyira nem ragaszkodom hozzá, csak a biztonság miatt gondoltam rá, mert nem tudtam, hogy ''létezik...iP spoofing nevű játékok, és művelőik''.
''...ha csak nevek felsorolása érdekel , elég lesz egy mai router menűjébe bepillantani.''
Ezek szerint ilyen szempontból is mindegy, hogy milyen készüléket választok.
Akkor térjünk a lényegre:
-a fenti távolságot és ''akadályokat'' kéne áthidalni
-nem tudom mennyire kényesek ezek az eszközök a vevő egységre, ha ilyen szempontból van különbség egy kevésbbé finnyás darabra lenne szükségem (a noti beépített vevője és egy USB-s Proxim vevő adott)
-egyszerű kezelhetőség (kb. ilyesmi: ''tovább->tovább->ok'' webes felületen és kész a működő hálózat, mint a jelenlegi routeremnél)
-legyen stabil és nem túl borsos árkategóriájú (max. 20k, de ha kevesebb nem haragszom meg érte, sőt
)
A fentebb írottak alapján ezek egyike sem lehet túl nagy kérés; mit tudsz/tudtok ajánlani?
És a végére még egy láma kérdés: azt szeretném, ha a gépek a saját jelszavukkal automatikusan bejelentekznének a hálózatba - igényel ez bármi különösebb funkciót a router részéről vagy ez csak PC-beállítás kérdése?
Mod.: jól gondolom, hogy az ilyen kategóriájú eszközök tűzfala kb. ugyanannyit tud?
[Szerkesztve] -
Cleo
tag
Nehéz kérdés.
- 3COM nagyon jó és összehangolt teljesítményre képest, főleg ha többi eszköz is 3COM (switch, VLAN stb.). 5éves gari?
- Netgear614 nagy teljesítményű beépített antenna van, és fémes burkolat
- Zyxel -335WT sok oldalú. 2 éves gari?
- D-Link, TP-link linuxos és rengeteg jó custom firmwire kapható hozzá
Vegyél mindegyikből egyet!
) -
Cleo
tag
válasz
canniball
üzenetére
Szívesen, ezért az elején egy Linux miniPC ajánlom routerként. (Azért 25k-40k nettó még mindig SOHOnak mondható, attól függ mekkora a családi birtokod

1 .Képes-e erre bármelyik eszköz?
Ha csak sima 25-30 cm téglafakról van szó és nem vizes blokk, födém akkor igen, business class routerekkel 5 téglafalat és 40m-es távolságot is áthidalhasz (garantálom , viszont az ár nem lesz annyira SOHO, 40-60k nettó között mindenestül)
2.Lehet-e ezekben a routerekben IP-cím alapján beállítani a hozzáférést (hogy csak bizonyos IP-jű gépek csatlakozhassanak)?
Nem IP, ha nem MAC address alapján, vagyis a WIFI kártya egyedi ezonosító szerint .
Ezt szintén minden router ismeri. Viszont ha azt is akarod, hogy egy előre meghatározott IP-t kapjon mindegyik gép MAC-uk szerint, akkor a 25-30 nettó fölötti árú routerek kellenek ( pl. egy Zyxel G2000 V3+ EU- 2006.06 firmwire, vagy későbbi, hogy legyek pontos
. Vagy esetleg egy Linux routerrel is megtehetsz ugyanezt olcsóbban, de attól is függ, hogy mennyi időd + ... +... van rá.
3.Ha igen miért van szükség a különböző titkosításokra?
Mert létezik MAC cloning és iP spoofing nevű játékok, és művelőik
4. Ezek közül milyenek vannak egyáltalán
Hoszú válasz kéne ide, de ha csak nevek felsorolása érdekel , elég lesz egy mai router menűjébe bepillantani. Majdnem minden népszerű és általános titkosítás és authentikálás található ott (WIFI-re vonatkozólag). Ezenkívül, létezik pár egyedi módszer (pl. a Symbol Technologyé , amelyik a Kerberoson alapul ) -
atesss
addikt
Kinéztem magamnak már egy jó ideje egy Asus WL-500G Premium routert,és ugytünik a héten végre megveszem.
Inkább ide írok,mivel a topicja elég kihaltnak tűnik.
Baromi jó dolgokat tud,főleg mivel Linuxot lehet rajta futtatni.
Egy dolog hiányzik csak belőle alapból,a VPN server.
Az Oleg FW-re felrakható cuccok közt találtam VPN programot is,csak az a kérdés,hogy ez mit tudhat a ''gyári'' megoldásokhoz képest.
Asszem OpenVPN volt a neve.Mi az amiben egy ilyen megoldás rosszabb egy gyárinál?
Ahhoz hogy valamilyen gép kliens legyen,milyen programot kell felrakni XP-re a WL-500-al,és a gyáriakkal?
Vagy elmenne mindenféle telepítés nélkül?
Másik kérdésem ,hogy a routert lehetne távolról menedzselni?
Az FTP server az megy távolról persze,viszont felhasználókat létre lehet hozni benne távolról ?
És mi az amiben a Premium rosszabb,mint a Deluxe?
Mert pl. alapból Torrentezés csak a Pr-ben van,meg a procija is gyorsabb.
De forditva,minden program elfut a Pr-on,ami a Dlx-ra készült eredetileg? -
dany27
őstag
hi
ezek közűl melyik routert ajánljátok:
3Com 3CRWER 100-75
Netgear WGR 614EE
Netgear KWGR 614100ISS
Zyxel P320W
Zyxel P-335WT
Belkin ez nem tom melyik típus az ára kb 13E
D-Link Di624
USB-s ''kütyük''
3Com 3CRUSB10075
Netgear WPN 111EE
Zyxel Zyair G-202
meg még mrákában ezek mondta Belkin
TP-Link(ebbe állítólag D-Link bél van)
Előre is köszi!
Legfőbb előny ható táv+megbízhatóság! -
canniball
nagyúr
Köszönöm az eddigi segítséget, de ez kezd számomra egyre bonyolultabbá (és megfizethetetlenné) válni, úgyhogy azt hiszem lemondok erről az igényemről.
Akkor nézzük máshogy kérdést:
Szükségem lenne egy wlan routerre, az áthidalandó távolság kb. 15-20 méter, közben 3 db 35-40 centis téglafal. Képes-e erre bármelyik eszköz? Lehet-e ezekben a routerekben IP-cím alapján beállítani a hozzáférést (hogy csak bizonyos IP-jű gépek csatlakozhassanak)? Ha igen miért van szükség a különböző titkosításokra? Ezek közül milyenek vannak egyáltalán? -
RickDeckard
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy nem wireless routert vásárolni, hogy ADSL internetemet két gépen is élvezhessem/élvezhessük (a csomagom engedi két gép használatát).
Már kinéztem egyet magamnak (D-Link DI-604), de azt olvastam, hogy az nagyobb számú bejövő kapcsolat esetén erőteljesen fagy.
Szóval van valakinek tippje, hogy milyen routert vehetnék, ami stabilan működik az említett feltételek mellett is?
Köszi,
Deckard -
tomio
tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
1.: THX for Your help!!!
2.: Mégegyszer kösz a korrekt tájékoztatást és segítséget!
3.: És most kérdeznék mégegyet, ha már felajánlottad: Hol veszel te 15kHUF-ért WRT54GL-t. No nem azért mert garasoskodni akarok de az egyik (ha nem a legolcsóbb) helyen [link] majd kétezret mérnek még rá (egészen prontosan 1800Ft-ot). Tudom nem vészes árdifi...
Ja amúgy, bár még nem post-oltam be SMC-s topikba, de IE-vel, és CSAK IE-vel, ráadásul pöccre, csak sikerült a fw-update. Szóval most teszt van, és lehet hogy ha beválik, aktualitását is vesztette egy új vásárlása. Nem Rockefeller vagyok, max ha az SMC továbbra sem úgy muzsikál akkor vágnék bele...[Most inkább bízok a helyrejöttében, nincs „kedvem” újra költeni] -
Fboy
aktív tag
Hi!
Milyen vezetéknélküli routert ajánlanátok otthoni hálózat megosztására? Lehetőleg az olcsóbb szegmensből
egy ilyenről mi a véleményetek: LINKSYS WRT54G ?
[Szerkesztve] -
Cleo
tag
Akkor is kissé sok a 40m-es, annak ellenére , hogy Zyxel és Belkin mind jó cucc, de nem a térerősségről híresek (2 - 3dbi antennák vannak benne)
Javasolnám, hogy olyat vegyél (akár 15k routereket is), amelyiknél rárakható a külső lapos szoba antenna ( az omni szoba antenna nem a legjobb, ugyanis a router nem a tér közepén van, ahogy írtad).
Esetleg lehet körülnézni a 2Wire (ez általában nem olcsó és elég különleges lehetősségek vannak benne) és NetGear után. A Netgearnél van olyan router, amelyiknek 5 dbi built-in antenna van és nem is olyan drága (11-14k). (Amúgy egy ismerősömnek van egy USB Belkin eladó 4kért, ha Belkin routernél döntenéd, akkor azt ajánlanám. Ha meg más a router, akkor nem érdemes)
SZVSZ -
Cleo
tag
20E-ig bezárólag: Nem szűk egykicsit a keret egy router + wlan kártyára, főleg ha 40m-es áthidalásről van szó ? Sőt szerintem egy szoba antenna is kéne.
Inkább először kellene tudni: falak, vastagságuk, hány munkaállomás, mekkora sebességet (min.) akarod stb. Ezután lehet tervezgetni. Még bele is férhet
-
dany27
őstag
hi
router-re lenne szükségem wifisre kb 35-40 métert kell vele áthidalnom
milyen vegyek ami elég erős jelet bír ki kldeni??
20E-ig bezárólag
nekem 20E-es kategóriában ajánlottak zyxelt olcsóbban meg belkint(ez lenne is raktáron)
nem tudom h mennyire eri meg a drágább vagy ha tudtok mást akkor írjátok meg!!
Jah meg kellene wlan USB is!! Ebből meg vmi tplink van nekik. (azt mondja h vmi D-Link béllel van szerelve)
előre is köszi!
[Szerkesztve] -
Cleo
tag
válasz
canniball
üzenetére
1. Működik a kábelnettel, ha bedugod az UTP kábel az Ethernet Port1-be. Az említett routeremen Ethernet port1 nem más, mint egy sima router uplink port.
2. ''Rákerestem, de mindenhol 45k körül mozog''.
Ennyi az áruk , de volt egy akció, és pár cég nél még maradt, azt hiszem
Pl. PCLand (webes) 25700 + Áfa (?), ezért írtam 30-40k között
3. Bocs, általában a router család neveket irtam, mert (csak) azok tartalmazzák a kivánt funkciókat. Más részt , úgy tudsz nézni utána, ha megkérdezed a forgalmazótól, hogy mik vannak egy-egy családból náluk raktáron, milyen konkrét verzió számmal, utána tölsd le a kézi manual és végig nyálazod. (Ne haragudj, de én se akarom felelőtlenül leírni, mert már 1x tanácsoltam valakinek egy Radius router, de később kiderült , hogy az csak ver 2.EUban létezik és itthon a forgalmazó még a 2éves 1.5 verziót futatja és nem tudja különböztetni a Radius és a a Local User Authentication között).
Zyxell Application Firewal routerek = Zywal 10, 50,70,100 család.
SZVSZ -
canniball
nagyúr
''de nem mindig mukodik kielegitoen''
Ezt hogy érted?
Cleo!
''Amúgy a 2602-esek között, a 2602HWL-(C63?) az a típus , amivel volt alkalmam tesztelni és az tudott. Ez kb 25k-27 netttó volt közel múltban.''
Hol? Rákerestem, de mindenhol 45k körül mozog...az meg már nekem sok. És még mindig nem tiszta számomra: erre a sorozatra azt írják, hogy ''Kompatibilis az ADSL, ADSL2 és az ADSL2+ szabvánnyal'', nekem viszont kábelnetem van, tudnám egyáltalán használni?
''A konkrét típusokat nem szoktam említeni... Neked kell utána nézned a forgalmazónál.''
Néznék én ha tudnám mit kell. A hálózatokhoz annyit értek, hogy tudom mi a lan és a wlan közti különbség oszt jónapot. ''Application Firewal router, subclassing'' - ezek a szavak pl. nekem semmit sem mondanak (mint ahogy sok más sem).
Ezért kértem, hogy ha lehet konkrét típust mondj. -
Cleo
tag
válasz
canniball
üzenetére
A konkrét típusokat nem szoktam említeni, mert a gyártók mindig trükössen jelzik egyes-egyes típust, melyikben egy-egy funkciót kivették vagy betették, nem beszélve az árról. Néha egy plusz számjegy sokat jelent. Neked kell utána nézned a forgalmazónál.
Amúgy a 2602-esek között, a 2602HWL-(C63?) az a típus , amivel volt alkalmam tesztelni és az tudott. Ez kb 25k-27 netttó volt közel múltban. A Zyxel Application Firewal routereknél viszont biztos van subclassing és automatikus bandwidth kölcsönözés (csak a jelenleg futó változatokra érvényes). -
canniball
nagyúr
''Zyxel VoIP SOHO routerek...''
Pl. a Prestige 2602HW oldalán [link] találtam olyat, hogy ''A kollégák hozzáférését a sávszélesség management segítségével szabályozhatjuk.'' Erre a Prestige sorozatra gondoltál? Ezek kompatibilisek a különféle ADSL szabványokkal, de nekem kábelnetem van - gondolom akkor ez nekem nem jó.
''20-40k bruttóban kaphatók.''
A 20k (+esetleg egy kevés még) belefér, de a 40k már nem az, amit meg tudnék fizetni. Ennek tükrében esetleg tudnál konkrét típust mondani? -
Cleo
tag
válasz
canniball
üzenetére
Zyxel VoIP SOHO routerek támogatják a dinamikus sáv kölcsönözést és ATM traffic shapping packet szinten (automatikusan és manuálisan, típusttól függően). 20-40k bruttóban kaphatók.
Ezen kívül a Zyxel Application Firewall routereknél még finomabb beállításokra van lehetőség (de ezek már nem annyira soho és bizonyos fokig programozni is lehet őket Zynosban) -
Rommel6600
őstag
Igen, a linkelt verziószámú routerekre fel lehet tenni nem gyári (de sokkal többet tudó) firmware-t, az újabbakra -jelenleg- nem.
De ha WRT54GL-t veszel, akkor mindegy milyen verzióból kapsz, mert az szabad forráskódú fw-t tartalmaz és azt teszel rá amit akarsz. De szerintem már abból is csak az v1.1 lehet a boltokban, de végülis a verziószáma tökmindegy, csak GL legyen.
Én nem túlságosan rég 15eFt-ért vettem a Linksys WRT54GL-emet, szerintem ennyiért lehet hozzá jutni.
Tomato-t használok, és nagyon jó.
Kérdezz nyugodtan ha nem tiszta valami. -
tomio
tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Egy a következő [link]-en talált lista alapján szerinted van esély ma venni bolti, garos WRT54*-t.
Mert a Wikipedia [link] oldalán jóval nagyobb verziószámok is szerpelnek; tehát ma újjonan inkább az a sanszos hogy újabb és nagyobb verziószámúhoz jusson az ember fia.
És ha ez a helyzet akkor feltolható rá a tomato?
Ugyanis mivel éppen router gondom van ([link]) muszály lesz találnom egy atomstabil és lehetőleg jól konfigolható eszközt. Ezek az újabb verziók kicsit aggasztanak. Lehet már lekéstem a jó szériá(ka)t...
Tudsz ajánlani nekem vmi stabil cumót?
Fő szempont a stabil működés, bár csak egy paraszthajszálnyival lemaradva, de másodlagos a moddolhatóság. Amúgy se csináltam még ilyet routerrel, sőt a belinkelt fórumon látszik még a gyári fw-el küzdök.
Jöhet tanács ezerrel, de ne a 50eHUF+++ kategóriában. Úgy 15-20e (22e) jó magyar forint a megcélzott árkategória. Persze ha ajánl vki 13-ért egy jót nem hurrogom le az illetőt. -
canniball
nagyúr
Akkor úgy látszik kicsit kevertem a dolgokat, mindkettőtöknek köszönöm a felvilágosítást!
(Pedig mintha valamelyik Asus router topikban láttam volna, hogy meg lehet adni a rákötött gépeknek jutó min/max sávszélt...)
''Full dinamic bandwidth management nem könnyű megoldani SOHO szinten, de a te problémádra létezik pár viszonylag alacsony árkategoriájú routerek (30-40k).''
1. Egy-két példát kaphatnék?
2. Statikus sávszél elosztásra alkalmas akad esetleg olcsóbban?
''Ha ez sok és van tapasztalatod+kedv+ idő, csináld magadnak egy linux routert valamelyik régi gépből.''
Olyan szempontból jó ötlet, hogy egyben meglenne a file server is, de egy (meglehetősen nagy) gond van: életemben egyszer láttam linuxot... -
Cleo
tag
válasz
canniball
üzenetére
QOSsel nem tudod ezt megoldani. QOS alkalmazás priotizálásra alkalmas és inkább upstreaming (outbound) forgalmat szabályozza.
Full dinamic bandwidth management nem könnyű megoldani SOHO szinten, de a te problémádra létezik pár viszonylag alacsony árkategoriájú routerek (30-40k).
Ha ez sok és van tapasztalatod+kedv+ idő, csináld magadnak egy linux routert valamelyik régi gépből. A Linux Advanced Routing (iproute2)-ben megtalálhatod az eszközöket a dinamic bandwith managementre (csak 3-as, packet színtű kontrollra alkalmas) -
Rommel6600
őstag
válasz
canniball
üzenetére
QoS nem egyenlő a sávszél elosztással.
A QoS ''csak'' prioritizálja a forgalmat.
Például mint ami nálam üzemel, egy Linksys WRT54GL Tomato firmware-rel, faszán belőtt QoS-al, és ezt még meg lehetne fejelni egy script-el ([link]), ami a gépekre eső sávszelet osztaná - csak sajna statikusan. -
canniball
nagyúr
válasz
Rommel6600
üzenetére
Szomorúan hallom.. Egyszerre a három gép csak ritkán lenne rajta, a sávszél pedig meglehetősen gyenge...

Ha valaki mégis tudna ilyet kérem ossza meg velem!
''Esetleg egy linuxos router...és rá egy buherált fw...és egy statikus sávszél elosztás elképzelhető...''
Miért kell ehhez ''buherált fw''? A statikus QoS is ilyen nagy kérés lenne?
-
Rommel6600
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Hááát.
Nem akarlak elbátortalanítani, de sztem a dinamikus sávszél managementet elfelejtheted.
Vagy azért mert nem találsz ilyet, vagy azért mert ez már abszolút nem otthoni felhasználási terület és nem tudnád megfizetni.
Esetleg egy linuxos router (mondjuk Linksys WRT54GL) és rá egy buherált fw (mondjuk Tomato, vagy DD-WRT vagy a többi) és egy statikus sávszél elosztás elképzelhető, erre ott van a Robson féle script generátor. -
canniball
nagyúr
Cserélném a routeremet wlanosra (de csúnya ez a szó) és lenne egy-két keresztkérdésem. Az első:
Olyan eszközt keresek, amelyik tudja a QoS-t, de ebből is olyat szeretnék, amelyik ha nincs rajt az összes gép, akkor a szabadon maradt sávszélt kiosztja az aktív gépeknek. (Tehát pl. 3Mbit net (de jó is lenne...), 3 gép, sávszél elosztva úgy, hogy minden gépnek 1M, de ha csak két gép lóg a routeren, akkor a harmadik által ''bitorolt'' 1M-et leosztja az aktív kettőnek.) Tudja-e ezt minden ilyen router vagy ez spec. feature (esetleg nincs is ilyen)? -
othyem
csendes tag
Nos én végül is egy d-link di524-t vettem és meg vagyok vele elégedve. Kevesebb volt mint 11e Forint. Kicsit bohóckodni kellett, hogy chellot be tudjam állítani, de amúgy egszerű kezlni. Én csak ajánlani tudom. (viszont az smc-ről nincs ilyen jó véleményem azt váltotta most ez)
-
Fulmi
senior tag
nekem ez a fajta router van 1 hónapos kb: asus wl 520g. teljesen meg vagyo kvele elégedve és akinek jó hatótávolságó router kell ezt vegye 3-4 falat átvisz a kertig onnan meg més sétálok 20mátert és simán jön 1mb per seccel a letoltes :d állat
-
Eske
csendes tag
Sziasztok!
Szintén routert szeretnék venni, ami csak arra kell, hogy ne kelljen mindíg a szobában ülnöm a laptoppal, hanem pl a kertben, vagy az ágyban is lehessen netezni. Abszolút kezdő vagyok annak eldöntésében, hogy mi kell nekem.
A laptopom wlanos, elméletileg majd veszi a rádiójelet. Azt sem tudom eldönteni, hogy megfelel egy 7-9 ezer FT-os, vagy jobb egy drágábbat venni, és hogy kell-e a tűzfalas, vagy anélüli is jó, egyáltalán milyen paramétereket kell figyelembe venni? Kb 20 méteren belül kelleneműködnie, de emelet is van egy kis vasbetonnal kombinálva.Ha valaki tudna segíteni,az nagyon jó lenne.
Üdv, és előreis köszönöm. -
othyem
csendes tag
Hali!
Új routert szeretnék venni csak nem tudom eldönteni milyet a következőket néztem ki:
Edimax br-6204wg
Zyxel 320w
D_link di-524
szeintetek melyik a legjobb választás, melyik a legmegbízhatóbb? -
dekoninck
aktív tag
Helló,
Melyik az a kombniált eszköz, amelyik egyben ADSL modem, vezetékes (esetleg vezetéknélküli) router és USB nyomtatószerver? Jól jönne egy ilyen, mert elegem van a kábelrengetegből... -
Phoenix22
csendes tag
ja, és az internet lan kábelen keresztül jön egy másik számítógépből ami átalakítóként működik az antennától....gondoltam fontos lehet
-
Phoenix22
csendes tag
Helló
Kérdésem lenne...milyen router kell nekem???
Szóval adott 4 számítógép + egy internetkapcsolat fix ip-vel...
szeretném ha a gépek között lenne hálózat, illetve minden gép hozzáférne az internethez...
Köszi Phoenix -
stiga2000
csendes tag
sziasztok erről a routerről van valakinek tapasztalata Asus WL600G WIFI esetleg ajánlat helyette
-
Kronk
őstag
Sziasztok!
Kéne nekem egy router ami tud:
- vpn beléptető
- tűzfal
- (4-8) gigabites portok
- isdn backup
- ADSL 2/2+ modem
- akár wifi-t is
szóval egy mindent bele router kéne céghez 100e forint környékén.
Jöhet több tipus is, hogy lehessen válogatni.
Köszi!
Ha pont ilyen nem létezik, akkor nem baj ha kimarad valami... -
tzs84
tag
wpa-t nem valószínű hogy feltörik, mac szűrés meg felesleges, ki lehet játszani
a számítógépeden lévő információkat könnyen megszerezhetik ha meg vannak osztva a windowsban az adott hálózaton
egyébként nehezen
de a wpa2ben nyugodtan meg lehet bízni, csak hosszú random passphrase kell, nem pár karakter, vagy valami rövid szó
-
Ray084
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan router kellne ami atombiztos (stabil, nem szakad meg, nem fagy le, nem kapcsol ki stb.) vezeteknelkuli halozatot tud. A sebessege a vezeteknelkuli halozatnak nem fontos, csak ne szakadjon meg az internet kapcsolat. Ez azert annyira fontos számomra (meg gondolom mindenki másnak is...
) mert sokat pokerezem a neten es ott nem annyira szerencses ha meg ''csak'' egy percre is szakad meg a net. (Vezetekes halozat kiepitese eleg nehezkes lenne ugyhogy azt csak vegso esetbe.)
Meg egy kerdes, mennyire biztonsagosak ezek a vezeteknelkuli halozatok (pl. ha wpa és mac szurest hasznalok az mire eleg) es ha feltorik a halozatot akkor csak az internetre tudnak fellepni, vagy a gepemen tarolt informaciokat is megszerezhetik stb. ?
Ja és a router melle milyen usb adaptert ajanlottok (azert usb-et mert néha a leptophoz is kellene meg a szamítogephez is)? -
Rent
senior tag
nekem volt wl520g-m jovolt mig be nem szart, most viszont br100as mercury van, es siman jol vegzi dolgat.
-
Davcy
tag
Sziasztok,
wifi-s routert kéne vásárolnom. Haveroknál már többször minden simán ment dlink524-esekkel, de a hatótávolság nem túl nagy. Most egy olyan helyen kéne telepíteni wireless hálózatot, ahol belül egy 10m-t kéne elmennie a jelnek, aztán egy fal után két emelettel (kb. még 20m) lejjebb egy ablakon keresztül is lehessen fogni a jelet. A kérdésem az, hogyha egy drágább (pl. itt a topicban sokszor éltetett linksys WRT54GL-t) veszek, összejön -e a dolog, vagy inkább valami más stratégiát válasszak és elég lesz az olcsóbb router is!
Előre is köszönöm a segítséget, -
Sir Robin
tag
Montyuk, mikro én ezt vettem, úgy mentem a züzletbe, hogy D-Link-et veszek, meraszonták nekem az yo. De az első bótban, ahova betértem egyáltalán nem volt rúter 10k forincc környékén (pláne nem alatta). A másodikban meg ugyi csak ez a NetGír volt. Asszem ebből is csak egy darab. Ofkóz mindkét cég árlistáján szerepelt minimum 3 féle router ilyen árban. Nekem meg már nem volt kedvem a maradék 5 üzletbe elcsalinkázni, úgyhogy lesz-ami-lesz alapon megvettem a netgírt. End rízult: A lottóban legyen ilyen szerencsém, mint ezzel a rutival.

[Szerkesztve] -
Sir Robin
tag
Szevasztok!
Egy Netgear RP614 v3 router-t bitorlok. 2 gépet csatol a net-re. 2006 szeptembere óta üzemel így és eddig semmi probléma nem volt vele. 7500 pénzt adtam ki érte, de szerintem megérte, mert eddig inkább ''Ócsó oszt jó'', mintsem ''Olcsó húsnak híg a leve''. A történethez tartozik, hogy ez volt az egyetlen rúter 10k alatt az bótban akkor éppen. Akinek volt már bal/szerencséje ehhez a típushoz, az írja le véleményét. A válaszadók sorsoláson vesznek részt melynek díjai: egy zsák madárfütty, 2 db kalaplengetés és 3x 1 hét nyálcsorgatás.
-
jodamester
tag
Üdv. Mkinek!
Egy routerre lenne szükségem, csak nem nagyon vágom a témát..
Egy asztali gép kiszolgálására kéne, ami 2 szoba távra van (nyitott ajtóval rálátás van a szobára, a gép viszont 2 fal mögött van). Böngészésre és letöltésre kéne (torrent), szal legyen megbízható. Meg azé legyen biztonságos és könnyen beállítható, mer elég láma vagyok hozzá!
Ja és egy usb wlan-adapterrel használnám.
Tudnátok-e ajánlani pár típust (router+usb adapter szettet)? 10-15rugónál nem tudnék rá többet szánni.
Előre is köcce a helpet!
-
BPFeri
senior tag
Sziasztok !!
Kérdés... használ Vki kábelneten ilyen típusú routert: Zyxel 334WT ?
Vélemény, ellenvélemény, tapasztalat ?!?!
Köszi,
F.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
eastsider
nagyúr
válasz
Rommel6600
üzenetére
Hy!
THX, megcsináltam
másik dolog: CFOS mirt nem priorizálja a torrentet?
Ha torrentezek, az haasználhatatlanná teszi (szinte) a netet, eddig régi routerrel nem így volt
Egyáltalán nem priorizálja a torrentet CFOS: ugrál vele a feltöltés, olyan mintha nme lenne CFOS 1általán, DE CSAK torrentél, másnál ok
Ez mitől van?
Más: Miért csinálja néha azt, hogy ha rámegyek egy URL-re, akkor nem jeleníti meg 1általán? MSN meg minden megy csak nme nyit meg semilyen webcímet
[Szerkesztve] -
bigdigit
addikt
válasz
Rommel6600
üzenetére
most látom csak elírtam
wrt54g-ém már volt egyszer..igaz akkor még horror árban.pci kártyával majd 70k volt.hatósugara a wifinek valami borzalmasan rossz volt.saját pci kártyáját 5m + 30cm tégafal se látta sokszor....
mikor eladtam az is szakadozott.....sőt egyszer el is szállt
asszem nagyobb mérető frimwaret akartam ráerőszakolni és nem a megfelelő sorrendeben..valahol találtam ilyen belső összeérintős resetelést miközben pingelni kellett gépről.így tudtam anno újraéleszteni...nem semmi művelet volt..főleg mivel közelre még szemüvegben is alig látok
kiszámoltam úgy sacc/kb ezt a kettőt kell rövidrezárni 
a lényeg az lenne ne szakadjon a net se ftp se game se torrent.asus 500w?
[Szerkesztve] -
bigdigit
addikt
asszem router cserére szorulok mert smc router barátom lesz a ludas abban hogy állandóan szakad a netem.
invitel 8mb adsl.
már modem 3x volt cserélve és több gépen is szakad.
wirelesben gondolkodom.
szóval mivel ez a topic címe is milyet vegyek???
smc-ét ne az biztos...linksys wrt14g-ém is volt még az első darabokból de régen eladtam.a wifije katasztrófa volt...
szal milyet?
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
válasz
eastsider
üzenetére
Belépsz a konfig felületre, Advanced setup, 802.11g
Ekkor látod a Wireless Lan 802.11g Configuration lapot, ahol tedd a következőt: A WEP-et tiltsd le (disable) és a WPA-t engedélyezd, majd Key-nek állíts be vmit jelszónak.
De ha nincs hacker a környéken, használhatsz WEP titkosítást is, csak tudd hogy marha könnyen feltörhető, azon kívül egy guglizással hozzá lehet jutni az útmutatáshoz hogy hogyan törhető fel (akár magyar nyelven is
) amihez még speckó eszközök sem igazán kellenek. -
eastsider
nagyúr
Hy vettem egy ilyen: [link] rotert
Hogy kell beállítani a titkosítást? nem bírok rájönni
-
Pilok
tag
Hi mindenkinek en most szeretnek otthonra routert venni es nem tom milyet erdemes. A lenyeg 1 mb-s adslt szeretnek megosztani ket gep kozott. Max 10e Ft-om van ra.A segítsegeket elore is koszonom Pilok
-
hruodnand
senior tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Szia!
Hétvégén szándékozom venni egy Linksys WRT54GL típusú Wifi Routert, mivel látom, hogy jó véleménnyel vannak rolla. Tudnál nekem képet küldeni, hogy hogyan is néz ki a menüje ezzel a Tomato FW-rel? Lehet, hogy hülyén hangzik, de érdekelni, hogy miként tud többet nyújtani a gyári FW-hez képest, vagy erről hol találok bővebb információt?
MOD: hülye vagyok, megtaláltom rolla a képeket (+ videókat is), márcsak pár jó vélemény érdekelne, hogy torrentezés, sávszélesség kezelés, wifi része hogyan működik egyeseknél.
[Szerkesztve] -
villamos
őstag
Találtam egy ilyet: Zyxel P-660RU T1
Van róla valamilyen tapasztalat? -
tronan
csendes tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Először is köszönöm a választ. Igaz, nem ma kezdtem routerekkel foglalkozni, a Tomatot nem ismerem. Azonban, hogy földobtad a GL-es verziót, egy újabb kérdés fogalmazódot meg bennem: Mi a különbség a G és a GL között. Erről hallottam már, hogy a G érzékenyebb a fw cserére, és a GL (egy bizonyos helyen) még olcsóbb is. Mi hát a titok sajtmester? Áruljátok el légyszíves!
Köszi -
Rommel6600
őstag
Igen, elvész a kisker gari, de vissza lehet rá tenni a gyári fw-t is (letölthető a gyártó honlapjáról), hacsak nincs vmi nagyon nagy gáz a routerrel

Mivel írtad a Tomato-t, feltételezem már kicsit jártas vagy a témában, nagyon jó választás mert az egyik ha nem a legjobb nem-gyári firmware ami létezik. Hihetelen funkciókkal ruházza fel a routeredet ha felteszed, az hogy, csalódni fogsz benne pedig majd hogy nem teljességgel kizárt.
Stabil mint a beton, és funkciókban gazdag az alábbi kombó:
Linksys WRT54GL + Tomato firmware. Ez a jó választás.
Ennél jobb router (ebben a kategóriában persze) nem létezik és nem is kell.
U.I.:
Magánvélemény: A d-link eszközöktől ments meg urunk minket!
szerk: A GL verzióra olyan fw-t teszel amilyet csak akarsz, de a többire már nem! Érdemes utánnanézned ennek, ha nem GL-t szeretnél venni
[Szerkesztve] -
tronan
csendes tag
Sziasztok!
Én is nagyon sok jót hallottam már a Linksys routerekről és az alapja is igen tetszetős (CISCO
) Azonban a napokban dolgoztam egy Linksys Acces Point-tal és nem nyerte el a tetszésem. Hajlamos volt kifagyni érthetetlen okok miatt.
Most az a helyzet állt elő, hogy nekem is szükségem van egy routerre, az eddigi D-Link DI-604 megfeküdt. Természetesen én is WiFi felé kanyarodnék. A D-Link DI-524-es is szép jellemzést szokott kapni és az ára is megfelelne, de nem akarok 3-4 hónap múlva újat vásárolni.
Ha tud, valaki erősítsen meg a Linksys mellett, mert lassan el kellene döntenem.
Ja, és egy kérdés a végére: ha firmware-t frissítek (Tomato-ra, mert sok jót hallok arról is) elvész-e a gari?
Köszi -
eastsider
nagyúr
Hy!
Ez milyen cucc?
[link]
Ez olyan, h van wlan ''portja'' és sima kábeles lan portja is ugye?
AZ a lényeg, h ne indulgasdson újra -
Pred
tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Thx az infót. A Linksys nekem is egyre inkább tetszik.
Soha nem lehet tudni
Pl egy tűzfal ilyenekre is jó:
De egyébként is mindeben van (amivel eddig találkoztam, volt), úgyhogy leírtam
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vicces képek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
up

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

de ez csak természetes. De tetszik, hogy van hozzá sok firmware.
LinksysWRT54GL
akár azt is mondhatnám szinte mindent tud amit el lehet várni tőle.
)

mert minek a kettő klön ha lehet egybe is 

Dr.NX