- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli_cdr82r
csendes tag
-
Waterman
aktív tag
válasz
Zoli_cdr82r #1198 üzenetére
Itt már jártál?
[link] -
Zoli_cdr82r
csendes tag
Szevasztok!
Nagyon eléggé tapasztalatlan vagyok még a wireless témában, és éppen most egy wireless routerrel szeretnék megosztani egy ADSL internetkapcsolatot a házban.
A probléma az lenne, hogy a netet 3 gép között szeretném megosztani, amiből az egyik egy szomszédos épületben van.
Ehez úgy tudom olyan szett kellene amit el lehetne látni egy kültéri antennával, valamint kellene egy szintén kültéri antenna vevőnek is.
A kérdésem az lenne, hogy hol kellene érdeklődnöm a megfelelő eszközök iránt, hol árulnak például kültéri antennát? Ha valaki tudna segíteni, vagypedig valakinek lenne eladószettje, az is esetleg érdekelne!
(a két épület között a távolság 80m, rálátás van)
Ha valaki tudna segíteni, annak nagyon hálás lennék!
Előre is köszönöm -
XanD3R
senior tag
Sziasztok!
kellene egy kis segítség router vásárlás ügyben.
2 gép között szeretném megosztani a netet,
wireless router nem kell !!! bőven jó a vezetékes is,
ja és feltétel: jó tűzfal (ha már van legyen is jó)
és ne kelljen vele sokat szenvedni.
Eléggé aktívan töltögetek, és játszok online játékokkal és nem lenne rossz ha ez így is maradhatna
előre is kösz a segítséget
Üdv.: Xan -
CsatiZsol
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm a két választ, egy kicsi bibi van, az ASUS túl jónem kell wireless, mert azzal csak gond lenne egy társas házban.
Az SMC-ben nem találtam a MAC klónozást, lehet, hogy én vagyok láma, ha ott van akkor én kérek elnézést.
Köszönöm mégegyszer a válaszokat.
Üdv Zsolt -
vert!g0
csendes tag
válasz
CsatiZsol #1183 üzenetére
Üdv!
MAC cím klónpzást manapság már elég sok router tud, de ha az üzletben kéred akkor biztosan tudnak adni olyat. Jó tűzfalas router ugyan úgy mint amelyiken linux fut már 20k felett van pl az ASUS-nak van egy ilyen modelje: [link]. Pontos működésükről nem tudok infót, de itt: [link] talán többet megtudsz rólla.
Remélem segítettem valamennyit. -
CsatiZsol
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna valami tanácsot írni? Azt hittem azért lesz egy pár válasz rá.
Üdv Zsolt -
Potykaörmest
csendes tag
válasz
Potykaörmest #1169 üzenetére
Ezexerint a RangeBoosterre nem tud senki semmit...?
Olvastam, h a SpeedBooster úgy növeli a sebességet, h leveszi a hiba-javítást, ami ha a router kötelében ülsz szerencsés (ám WLAN esetében nem tipikus), viszont ha távolabb, rosszabb jelszint mellett valszeg ua v. csak lassít lévén, h a hibás csomagokat többször letölteni kevésbé 6ékony...
Ilyesmi infót kutatok a RangeBooster háza tályáról. -
shev7
veterán
válasz
kapcs-ford #1184 üzenetére
en asus routert ajanlanek konkreten mivel a delux mar nem kaphato a wl500g premiumot, de szerintem annal kapsz olcsobban is, raadasul lehet, hogy ennek a szolgaltatasaira nincs is szukseged.
-
kapcs-ford
őstag
válasz
kapcs-ford #1182 üzenetére
Valaki légyszi?
-
CsatiZsol
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni valamilyen routert, csak nem igazán tudom, hogy milyet ezért szeretném a segítségeteket kérni: Szeretném ha tudná a MAC addres klónozást, mert szeretném, ha a routerem felvenné az egyik otthoni gép MAC-jét és arról kérné a továbbiakban a szolgáltatótól az adatokat... Jó lenne bele valami fincsi kis tűzfal amit jól lehet konfigolni.
Hallottam/olvastam már olyat, hogy vannak olyan routerek is amik Linuxot futtatnak, az ilyenek különösen érdeklnének, hogy hogyan is működnek, mert ha ezek azt csinálják amire én gondolok (IP tables alalpján csinálják a tűzfalat) akkor egy ilyen lesz a választott szinte biztosan.
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv Zsolt -
kapcs-ford
őstag
Nekem is kellene segítség,
ADSL net van 4portos router amiből 2-re csatlakozik lan-on két gép. Most lenne egy harmadik gép is csak a fúrás nem megoldható szóval marad a Wlan.
2gép lan-on és a másikba meg vennék valami usb-s wifivevőt.
Milyen router-t ajánlanátok ami megbízható na és nem méregdrága? -
vert!g0
csendes tag
Sziasztok!
Én ma vásároltam egy Belkin F5D7231-4 es router. 17.5k volt szóval mondhatni jó vétel volt, de ezt majd az idő eldönti. Eddig nagyon jól szuperál még nem mutatott semmi gondot. Egyből ment vele a net setup alatt megoldott mindent. Pozitívum, hogy a torrentet semmilyen álligatás nélkül egyből engedte, de az MSN-t külön kellet engedélyezni rajta, viszont az engedélyező menüben előre fel van sorolva számos alkalmazás és játék, vagyis autómatán tujda a portjaikat. Ennél a résznél egy hátránya van, csak 20 mező van erre a célra. Kinézetre semmi flanc, de jól láthatóak a ledek, fényerejük is megfelelő.. Sajnos a wireless funkcióját még nem tudtam kipróbálni.
A menüje nem túl bonyolult könnyen rá lehet jönni mindenre, gyors és egyszerű. -
Geli
senior tag
Na,szóval a helyzet....:
1. van egy netem
2. van két szomszédom
3. adnék netet a szomszédoknak
4. nem egyenlő a két szomszéd sebessége (egyik 512k,masik 1024k)
5. nekik ez legyen a maximum,de ha nem használják,akkor nekem legyen minden
6. nem bizom a szomszédokban
tehát, kell nekem egy wireless router
7. asus wl-500g premium-ra mondták hogy ezzel meg lehet ezt csinálni
remélem most sikerült mindent leirnom -
Geli
senior tag
Hellosztok!
WLAN szempontjából a tégla vagy a beton a rosszabb?5emelet beton (kb15m) milyen problémákat okozhat?lassulás,lag,packet loss....?
A hálókártyának mit kell tudnia ahoz,hogy ez működjön?és vmi security se ártana
Bármilyen mezei routerrel be tudom állítani azt, hogy egy-egy csatorna mekkora maximum sávszélt kapjon?
Előre is köszi -
Oly
őstag
válasz
Atlantis #1157 üzenetére
Hol mennyiért?
Nekem is ilyesmi kellene!
Sziasztok!
Adott
- egy asztali gép (LAN)
- 2 db Noti (WLAN)
- egy PDA (WLAN)
- egy laser printer (USB)
Ezeket kellen összehangolni!
Egyenlőre az asztali bekapcsolt állapotában bluetoot-on osztom a netet, így nyomtani is tudok...
De nem fog 7/24-ben menni az asztali...
Erre kellene egy olyan Router ami minimum 3 WLAN-t tud kezelni... Esetleg létezik olyan amin 2 db USB is van? -
girnyau
tag
-
Potykaörmest
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne, h van-e vkinek vmilyen tapasztalata a RangeBooster technikáról (konkrétan pl.: Linksys-nél) és ha igen, akkor milyen?
Köszi: PÖ -
chop
őstag
Kabelnetet szeretnenk osztani es mindenkepp wifis cucc kene. Kineztem egy SMC routert 11 rongyert (SMCWBR14-G2). Van valakinek infoja errol a tipusrol? Gondolom a router pakkjaban benne van az ado-vevo adapter, vagy minek hivjak. Jol gondolom? Megbizhatoak ezek a radios kutyuk?
Koszontem. -
scann
csendes tag
A QoS-t támogató hálózatokon a magas prioritású üzenetek előnyben részesíthetők alacsonyabb besorolású társaikkal szemben, és konkurrencia-helyzetben előbbiek továbbítása utóbbiak feltartóztatásával garantált sebességen biztosítható.
-
scann
csendes tag
válasz
girnyau #1148 üzenetére
Az életben (legalábbis a közeljövőben) nem fogsz olyan routert venni amin egyszerre két netes játék Packet Loss (vagy ahogy te hívod szaggatás nélkül) nélkül menni fog. Hidd el..
Főleg nem 15 000 ért, de még amugy sem nagyon..
Meg a mai háztartásokban tervezett internetkapcsolat sem tudja ezt kiszolgálni, legyen az 3 vagy akár 4 MBit -es, ez nem cska a sebességtől függ..
Üdv
[Szerkesztve] -
Krinya
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
WLAN Routert keresek, ADSL-hez a mostani SMC VBR7004 helyett.
Amit tudnia kellene: WLAN, 4 LAN, WAN, Dyndns vagy hasonló szolgáltatás, tűzfal, esetleg USB port.
Ami nem ártana: WLAN-ról a routert ne lehessen beállítani, és valami nagyobb biztonság.
Van valakinek ötlete,hogy melyiket érdemes?
Köszönöm előre is! -
Waterman
aktív tag
TVnetes tapasztalatom nincs, DrayTek Vigor-os van.SMC-vel szívtam sokat, fagyogatott lassu lett a hálózat, fékezte az 1Mb-es netet is.(SMC 7004vbr router topikban nyoma is van ennek.)
Tavaly tavasszal vettem a DrayTek-et, azóta megy egyfolytában.Még semmi gondom nem volt vele, néha leporolom,ennyi törődést igényel, észre sem veszem, hogy van, nagyon stabilan teszi a dolgát.Kicsit drágább mint a többi router, de a nyugalom bőven megéri ezt a kicsit több pénzt.Nekem a 2104P van, ez nyomtatószerver is, párhuzamos portos.Gépbolt.hu-n kapható.Nyugodt szívvel ajánlom a Draytek-et. -
Szendwich
tag
Helló!
A napokban fizettünk itthon elő kábelnetre. Mivel az itthon lévő két gép a ház két ellentétes pontján leledzik, és van egy laptop is (amely ugye bárhol lehet), ezért úgy gondoltuk, hogy nem lesz kábelezés, wireless hálózat lesz itthon. Ehhez szeretnénk segítséget kérni. A helyzet a következő: a ház egyik végében lenne majd a kábel modem, ebben a szobában lenne az egyik gép is, valamint a Wi-Fi router. A router-hez sima UTP kábellel csatlakozna az ott található gép. A ház másik végében található gépbe kerülne egy PCI-os Wi-Fi hálózati kártya. A router és a gép között, olyan 10 m (max. 15 m) a távolság és három fal (tégla) található.
Szerintetek kivitelezhető? Ha igen, akkor kerestetik egy darab Wi-Fi router és egy darab Wi-Fi hálókártya, márka és típus megnevezéssel. Mit javasoltok?
Előre is kösz!
Üdv! -
jamez
senior tag
Egy másik fórumon olvastam, hogy sokaknak nem mennek az SMC routerek, ahogy nekem sem a TVnet hálózatban.
A Draytek Vigort ajánlotta egy egyik Tvnetes srác.
Kinek milyen TVnetes tapasztalata van? -
Tigi
őstag
Nekem 1 Minitar AP-s Wireless Routerem van, nem 1 nagy név viszont rohadt kicsi és eddig megbízható.
Már 1 éve megy kikapcs nélkül a gépemmel együtt (Torrent).
Csak kár, hogy már nem kapok belőle többet mert ahol vásárolok nagykerben ott már nincs csak Edimax meg Asus.
Edimax se tűnik rossznak, kicsit bonyolultabb mint a Minitar. -
girnyau
tag
Sziasztok!
Légyszíves ajánljatok nekem valami megbízható és nem lefagyós wifi-s router. A lényeg az volna, hogy a fentiek mellett két gépen egyszerre történő netes játék (mohaa) ne szaggasson. Ja és amit nem írtam még max 15.000Ft-om van rá!
A segítséget előre is köszönöm!
Csáó! -
Atlantis
veterán
Tudtok olyan wireless router ajánlani, ami megbízható, tud printszerver szolgáltatást(USB nyomtató ráköthető) és támogatja a Canon nyomatókat is?
-
ZoooL
csendes tag
Ha megtehetitek USRobotics routert vegyetek, igaz csak egy hete van meg, de hibátlanul működik, egyszerű, magyar nyelvű kezelőfelület, profi szolgáltatások.
Én már kettő más (SMC) routert vittem vissza, mert sok gondot okoztak (lefagyás, fix antenna...), de ez eddig semmit, megy mint a golyó
Tök jó, nyugalom lesz az életem, de ha megváltozna a véleményem még visszajövök -
jamez
senior tag
Sziasztok!
Van egy SMC2804 WBR routerem kb. 4-5 éve. 1 hónapja átálltam Tvnet-re és kaptam 3G ADSL-t. Azóta nem tárcsáz a router, csak elvétve. A kapcsolat amúgy megy minden ok. a vonallal.
Mi lehet a hiba?
Vagy ezzel az új ADSL technikával nem bír el a router?
A szolgáltató pedig széttárja kezeit, ő csak a modemig adja a netet. Utána nem az ő dolga.
[Szerkesztve] -
LordX
veterán
Akkor nem végpont kell neked a routerben, hanem csak passthrough. Mint már említettem, ez annyira nem fícsör, hogy csak elmebetegek nem rakják bele az általuk gyártott routerbe, így szinte bármilyen router jó neked. Csak a gépeden futni fog a VPN kliens. (BTW, SCH vagy HSZK féle vagy egyéb VPN?)
-
iko
tag
Hello, az lenne a kérdésem, hogy létezik 16 portos router?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
fasyrt
őstag
válasz
Lortech #1132 üzenetére
Na akkor leírom, hogy mi lenne a használati funkciója.
Az alapfelállás az, hogy van az egyetemi intranet, és vagyok én, mint átlagos nettel rendelkező júzer. Az én netem egy routerrel (SMC 7004 VBR) meg van osztva 2 gép felé, amiből csak az egyiken látogatnám az intranetet.
A feladat az, hogy én, mint normál nettel rendelkező júzer láthassam az egyetemi (BME) intranetet és a kolis cuccokat. Ne adj' isten, még fel is pakolhassak rá ezt-azt. De ez már nem feltétlenül kell, csak lássam, másolhassam, olvashassam.
Köszönöm, hogy próbáltok segíteni! -
Lortech
addikt
Na ne mondd. Igen, pont ezért kérdeztem rá, hogy mit jelent _neki_, hogy nem támogatja. Egy 6 ezres router valóban nem tud ilyet, viszont szvsz az adott esetben talán nincs is szükség arra, hogy csak ezért egy drága routert vegyen, ha szoftverből megoldható minden. Ennyi elég, hogy átengedi, megoldható vele. Ha neki routerrel megtámogatott VPN kell, akkor természetesen más a helyzet.
[Szerkesztve] -
-
fasyrt
őstag
Most bekonfigoltam mindent - vagy én baxtam el valamit yool, vagy tényleg nem megy.
(Meg vagy 6 féle jelszó variációval próbálkoztam, mert nem tudom rendesen elolvasni az admin írását, ergo jelszóból vagy 6félét próbáltam...)
Holnap futok egy kört a jelszómért, aztán megint nekiugrok.
Meg UP az #1124-nek is...
[Szerkesztve] -
Yushchenko
őstag
válasz
Yushchenko #1112 üzenetére
UPolok egyet, hátha valaki még tud valami okosat mondani. Mert eddig nem vagyok meggyőződve egyikről sem hogy jobb lenne a másiknál
-
fasyrt
őstag
Segítségre lenne szükségem, mert most 1 SMC 7004VBR routerem van, ami nem támogatja a VPN-t, ami nekem kéne. Netmegosztásra kell, meg VPN-re (mint végpont), meg belső (2 gép közötti) hálózatra, vezetékes megoldás. Én erre a feladatra ezt a szépséget néztem ki:
Linksys BEFSX41: [link]
Jól járok én ezzel? -
Amper
tag
-
Yushchenko
őstag
válasz
Rommel6600 #1116 üzenetére
Bocs, ebbe a kérdésbe terjesen laikus vagyok. köszönöm a választ
-
Amper
tag
válasz
Van 1db. 7004 routerünk, gyárilag rossz, garban cserélve, az új néha lefagy (4 gépre).
Van 2db. 604. Az egyik két éve egyszer fagyott le (80 gépes hálón), másik naponta többször lefagy (kb.40 gép).
Én inkább a dlinket választanám. -
Rommel6600
őstag
válasz
az SMC.
de lévén a másik dlink, ez miért kérdés? -
Amper
tag
Hi all!
Két router közül melyiket ajánljátok?
Netgear WGT624 V3
Linksys WRT54GL
Thx:
Ampi -
Badb0y
addikt
válasz
Nekem van egy eladó edimax garral mindennel.
[Szerkesztve] -
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, szerintetek melyik a jobb?
SMC 7004VBR
vs
D-Link DI-604
Az árkülönbség nem számít, ha valakinek tapasztalata is van azt külön megköszönném.
De ha valaki tud 10k alatt adsl routert, ami nagyon dobre e fogja vissza magát
[Szerkesztve] -
erdeszimi
csendes tag
Köszi a gyors segítséget!
-
erdeszimi
csendes tag
nem dühöngök csak tetszett az a mozgó arc ami veri a fejét a falba. mennyibe kerül kb?
-
erdeszimi
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy Wlan-os notebook-ot. ithhon kábelnet van. lehet olyan routert venni ami ami nem kábelen hanem a ''levegőben'' küldi tovább az adatot a notebookra? Köszi
-
LordX
veterán
Akkor szinte bármi WiFi router jó, annyit nézz, hogy cserélhető legyen az antenna, hogy tudjatok rá irányantennát tenni. A srácnak meg egy olyan kártya, amin ismét cserélhető az antenna, azt egymásra irányítjátok.
7 MBps-el nem fogtok rajta másolni soha. 2 MBps lesz reális. (Vezetékesen persze lesz 7-8 MBps...)
A biztonságról annyit, hogy tudjon minkettő eszköz WPA-t, vagy ami még jobb WPA2-t, és csá. -
Boboka
tag
Sziasztok!! A következő router wlan teljesítménye érdekelne... SMCWBR14-G2
Az lenne a kérdésem hogy elég-e e ez kb 10 méterre ha van közte 3 téglafal???
Köszi
Tom olcsó cucc...
[Szerkesztve] -
Badb0y
addikt
Akkor leírom kerek perec hogy lenne.
Eddig úgy volt, hogy 2-en lakunk egy házban, és a 3. srác a szembe házban lakik. Akivel egy házon belül lakunk, kivül a falon levittük a kábelt (nálam van a router, mert én lakok a 3.-on(tető), ő az elsőn). A másik ház: kifeszítettünk acélsodrony minden szerelvénnyel ami kellett hozzá és azon szépen átvittük a kábelt a 3. sráchoz.
DE:
Most azt a srácot, aki külön házba volt, kitettük a közösködésből, és átakarjuk rakni egy másik sráchoz, aki ugyanabba a házba lakik, mint ahol akit kitettünk. Csak az a gáz, hogy oda a kábel is kevés és az acélsodrony is. Kiszámoltuk, kb szerelvénnyel utp kábellel együtt 20-25000 ft-ba jönne ki. És ezért gondoltunk vmi másik olcsóbb megoldásra. De olyanra, amivel a netsebességet ő is teljesen tudja ''élvezni'', és néha természetesen másolni is kell. Eddig 7*** kb/s-el másoltunk és azért vmi ilyen kéne+biztonságos legyen, ne átjáróház
Gondoltunk még ilyenekre is: [link]
Végül is mi jól vagyunk egy házon belül összekötve, de a másik házban a srácot vhogy meg kéne oldani
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- Canton Karat 40 hangfalpár
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB DDR5 RAM / 256GB M.2+1TB M.2 SSD
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3295
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- AKCIÓ! DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest