- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Routert keresek elsősorban e miatt a Vodas otthoni net probléma miatt.
Lehet aztán hogy semmit nem segítene, de remélhetőleg bridge módban normálisabban működne a net, ehhez viszont kell egy router mindenképp.■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Panel (vasbeton...), két szoba, sok szomszéd, 9 emelet, abból a 4en lakunk.
Lakáson belül egy helyiségben lenne a vodas routermodemmel együtt. Másik szobáig két válaszfalat kéne átlőnie, amivel eddig a nyomorult CB is megbirkózott.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
Talán két telefon, S10+ meg iPhone 12 mini, de igazából lényegtelen szerintem.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Voda 500Mbit/s
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
20e fölé ha nem muszáj nem mennék.
■ Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Azon kívül hogy megbízhatóan hozza amit tud, semmi. A szolgáltatói router kiváltására kell csak. Fő gép kábellel fog ezután is csatlakozni, wifi panelben meg amúgyis nehéz kérdés, de magával a wifi csatlakozással eddig sem volt különösebb probléma.
Egyelőre az összefoglalóban is említett ASUS RT-AC65P-vel szemeztem. Egyébként miért van felkiáltójel mellette a leírásban?Segítséget előre is köszi.
-
gabber01
addikt
válasz
Gubek-Einste #53075 üzenetére
Rendben, köszi.
-
gabber01
addikt
válasz
gabber01 #52957 üzenetére
Nos, megvettem a TP-Link 8200ND-t, és az első napon teljesen jó is volt minden, megvolt a maximális 30Mbit stabilan. De az utóbbi napokban, akármit csinálok, akárhova teszem, baromi lassú, időnként abszolút nincs is semmi, holott ugyanekkor ha letesztelem a laptoppal ugyanabban a helyiségben, annak nincs semmi baja, és azon megvan a 30Mbit simán, folyamatosan.
Mi lehet a gond? Jelenleg semmi sincs az útjában és kb. 3m-re van a routertől. Windows szerint a legfrissebb driver van fent, igaz, nem is találtam hozzá gyak. semmit. Elgileg a hivatalos oldalon van V1 meg V2 verzió. Hogy honnan lehet őket megkülönböztetni, de a régebbihez vannak vmi régi driverek, V2-höz nincs semmi.Most konkrétan az elején felugrott majdnem 20 M-ra, majd egyből leesett 5-re és végig 4-5M között kínlódott.
-
gabber01
addikt
válasz
Gubek-Einste #52956 üzenetére
Huh, köszönöm a kimerítő választ.
Jelenleg egy kis lakásban kellene csak kb. 10m-t átlőni, nagyjából akadálymentes útvonalon, vagy max egy belső válaszfalat (panelról van szó).
Ez a TP-Link 8200ND nagyon szimpatikus, két egész nagy antennával, plusz, hogy kábeles megoldása van, nem a gép hátuljából ágaskodik, amitől faltól is jobban el kellene húzni. -
gabber01
addikt
Üdv!
Nem tudom mennyire tartozik ide, de jobb topikot nem nagyon találtam. Desktop géphez szeretnék vmi wifi adaptert, ami megbírkózik 100Mbites nettel. USB, belsó kártya mindegy, de kábelt nem tudok és nem is akarok a géphez vinni. Van vmi jó opció max 5k környékén?
-
gabber01
addikt
válasz
jerry311 #37775 üzenetére
Hát, azért kár érte.
Egyébként érdekes, hogy ilyen esetben az eladó egyszerűen elállhat az üzlettől, míg ha vásárlóként mondjuk véletlenül nyomsz a vásárlásra már köt is mindenféle jogi szerződés a fizetés teljesítésére, és az elállásod csak az eladó jóindulatától függ. Vicces.
-
gabber01
addikt
válasz
jerry311 #37762 üzenetére
Nem is gondoltam, hogy direkt titkolózna bárki is.
Értettem, hogy ez nem egy mindenes router.
Mondjuk nem értettem mindent, amit mondtál, úgyhogy a magam részéről szerintem egyedül úgysem tudnék ezekkel mit kezdeni, ha tudna is ilyeneket, anélkül hogy pár 100 munkaóra kutatást bele ne ölnék. -
gabber01
addikt
válasz
Intruder2k5 #37760 üzenetére
Ezek még nekem is alapok, már túl vagyok ezeken.
Akkor használom és kész!
-
gabber01
addikt
válasz
Intruder2k5 #37758 üzenetére
Fogalmam sincs mit akarok, mivel fogalmam sincs mit lehet vagy mit célszerű.
Azért kérdeztem.
-
gabber01
addikt
válasz
Intruder2k5 #37756 üzenetére
Hát jah, kicsit jobban megnéztem és komolyabb szabályokat nem lehet beállítani. Csak egyszerű URL meg portszűrés van. Ezzel meg nem sokra megy az ember.
-
gabber01
addikt
válasz
Intruder2k5 #37753 üzenetére
Ok.
Lehet valahol olvasni valami összefoglaló írást a router hardware-es tűzfalának konfigurációjáról, ami noobok számára is érthető?
Én nem nagyon találtam ilyesmit. Menüben láttam mindenféle szűrőket be lehet állítani, meg persze van egy "master" kapcsoló, hogy on/off, de gondolom megfelelő beállítások nélkül nem sok szart ér.
-
gabber01
addikt
válasz
Intruder2k5 #37736 üzenetére
Ez az Asus nálam elég rendesen tud melegedni úgy a középtájékán. Ez normális? Illetve ezt mennyire bírja hosszú távon?
-
gabber01
addikt
válasz
Intruder2k5 #37711 üzenetére
A Windows tűzfalat kikapcsoltam, hogy ne akadjanak össze.
-
gabber01
addikt
válasz
Intruder2k5 #37707 üzenetére
ZoneAlarm-ot használok, de ebben nem találom, hogyan tudok külön IP címet a kivételek közé tenni. Csak programokat (indítófájlokat) lehet megetetni vele. :/Storno, megvan ha minden igaz.
Viszont már benne van, bekonfigurálta magának -> 192.168 ... Trusted
-
gabber01
addikt
válasz
Intruder2k5 #37667 üzenetére
Tök jó ez az Asus router, csak folyton befagy a menüje.
Kis idő elteltével talál csak magára, ha frissítem az oldalt. Ez ilyen?
-
gabber01
addikt
válasz
Intruder2k5 #37667 üzenetére
Sejtettem hogy az a néhány madárpiszoknyi megabit nem sok vizet fog zavarni.
-
gabber01
addikt
válasz
Intruder2k5 #37664 üzenetére
Nyilván, csak gondoltam az az üzletpolitikájuk, hogy ha szar akkor kicserélik ők a szokásos cuccukra, egyébként meg ha csak bemegy a user hogy cserét akar, akkor is azt adják, amit mindig, csak nem ingyen.
Ja, amúgy hülye vagyok, nem is 5M-s a net, hanem 10.
Így is oké az ajánlott ASUS router?
-
gabber01
addikt
válasz
Intruder2k5 #37662 üzenetére
T pontban? És megmondhatom, hogy feketét akarok? T1-eset?
-
gabber01
addikt
válasz
Intruder2k5 #37660 üzenetére
Nincsen rajta semmi más. Köszönöm a válaszokat.
Első körben akkor most routert cserélek csak, bízom benne, hogy a modem még bírja egy darabig, illetve ha az szar, úgyis a szolgáltatónak kéne cserélnie, nem? Direktbe kötve viszont atomstabil, semmi gondja úgy.Illetve közben keresek majd azért fekete 360as D-Linket, a másik még apróban is drágának tűnik.
-
gabber01
addikt
válasz
Intruder2k5 #37655 üzenetére
Köszönöm. És amennyiben modemet is kell cserélni? Mi az ami ajánlott?
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Milyen routert tudnátok ajánlani 8-10ezres kategóriában? 5M-s trénethez kellene.
Van egy TP-Link 743ND, talán két éves, de most már szinte soha nem képes felépíteni a kapcsolatot, vagy ha mégis, akkor rövid időn belül el is dobja, így meg használhatatlan.Egyébként csak elméleti kérdés. Mi az anyámtól tud megdögleni egy router?
-
gabber01
addikt
válasz
Intruder2k5 #34762 üzenetére
Értem. Akkor megpróbálom lecseréltetni, bár korábbiak alapján a T szerintem szarik bele...
-
gabber01
addikt
válasz
Intruder2k5 #34759 üzenetére
Router nélkül direktben viszont nem tapasztalom a hibát.
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Milyen új routert ajánlanátok a jelenlegi TP-Link 743ND v1.1 helyett? Elég lenne amit ez tud, de mostanában gyakran eldobja a kapcsolatot, sokszor alig csatlakozik vissza a netre. FW-t frissítettem, mindhiába. Direkt kábellel modemről nincs gond, de a router újabban igen bizonytalanná vált. Multis játékoknál pedig brutál lag van ha router be van kötve, pedig korábban semmi gond nem volt. Szóval van valami ötlet?
-
gabber01
addikt
válasz
Gubek-Einste #18969 üzenetére
Oh, értem, köszönöm.
-
gabber01
addikt
válasz
Gubek-Einste #18967 üzenetére
Köszi, de lehet béna vagyok, de nem találtam ezt a típust.
-
gabber01
addikt
Hali!
Wifi routert keresek 5M-s ADSL-hez. A cél mindössze annyi, hogy a laptopot szobán (házon) belül tudjam használni kábelcibálás nélkül. Max 8k a keret, ami nem sok, de mi lenne ezért ami árához képest azért minőségi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Automata kávégépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest