Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sidorovich

senior tag

Sziasztok!

A "Milyen program, ami...?" kérdésre nekem már megvan a válasz, inkább ezzel a programmal kapcsolatban kérném a segítségeteket, mert külön topicot nem találtam. A merevlemez titkosításáról van szó, és erre a Windowsba épített BitLockert terveztem használni. (Ha már úgy is Pro verziójú Windowst kaptam az egyetemtől, nem akartam third party szoftvert használni erre)

A gépemen 2 nem rendszer partíciót már titkosítottam. Ennek ellenére a OneDriveomon, amikor a recovery keyt megnézném, csak egy kulcsot látok. Ez normális? Egy ilyen recovery key egy gépre való, nem partíciónként? A gép újratelepítése esetén, amennyiben ezen háttérpartíciókat békén hagyom, az újratelepített Windowson is gond nélkül tovább használhatóak, unlockolhatóak lesznek ezek?

Ez inkább mérgelődés, mint kérdés: kedves MS miért csak a Pro és Enterprise verziójú Windowsokhoz adja ezt a lehetőséget?! :F :W

Milyen egyéb kockázatai vannak a HDD titkosítás használatának azon a magától értetődőn kívül, hogy ne felejtsem el a jelszavam? Nagyobb eséllyel okozhat így gondot bármiféle HDD szektor hiba, adatsérülés, akármi? Backupolni mondjuk terveztem, de azért viszonylag ritkábban. :U

Előre is köszönöm a segítséget! :R

Új hozzászólás Aktív témák