Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jackal2

senior tag

Sziasztok, meg kellene a munkahelyemen semmisítenem pár tucat merevlemezt, de már unom a fizikai szétszerelgetésüket, mert az értelmes munka elől veszik el az időmet és folyamatosan ott kell ülni és molyolni vele. Ezért arra gondoltam, hogy építek a régebbi alkatrészekből egy gépet és rárakok valamilyen szoftveres shredder programot, amivel lezúzom a merevlemezek tartalmát, illetve pluszban még leveszem a merevlemezek vezérlő elektronikáját, szerintem ez már elég védelmet biztosít ahhoz, hogy ne érje meg az adatok visszaállításával való vacakolás.

A fentiekhez keresnék valami szoftvert (az lenne a jó, ha ingyenes lenne, de nem feltétel, jók a fizetős verziók, ha megérik az árukat). Jó néhányat megnéztem, de igazából mindegyikkel van valami baj.

Amilyen funkciókat elvárok a programtól:
    - egyszerre tudjon több merevlemezt törölni (beledobok a házba 4-5 db SATA vinyót, akkor egyszerre zúzza le őket)
    - tudja a többszörös felülírást, valami normális törlési eljárás alapján pl. US DOD 5220-22.M (7 passes)
    - legyen bootdisk funkciója, a fenti funkciók megtartása mellett, hogy minél több merevlemez csatolóra tudjak tenni driveot a tömeges lezúzás végett :DDD
    + 1: nem feltétel, de jó lenne, ha tudna SSD-ket is törölni, illetve RAID tömböt is, gondolva a jövőre

Igazából egy programot találtam, ami tetszett, ez az Active Kill Disk, de ennek a free verziója csak egyszeres újraírást tud, illetve a bootos verzióban úgy láttam, nem tudja a merevlemezek párhuzamos törlését.

Új hozzászólás Aktív témák