Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubis_9
őstag
-
Gerisz
addikt
Őszintén szólva én nem estem tőle hanyat. Először a D14-et vettem magamnak mert tetszett, az mióta megjelent megvan jól is dolgozik egy ventivel ami soha nem megy 1000rpm fölé.
A Silver Arrowt nemrégen vettem a 2500K-ra. Még igazán nem volt időm kitesztelni és foglalkozni vele. Holnap szétszedem, rendesen átpasztázom (mert most csak fel van hányva)
és csinálok tesztet neked ha jó. (és tényleg úgy alakul az időm, de eddig úgy néz ki lesz rá pár órám reggel)[ Szerkesztve ]
-
Gerisz
addikt
Mert a D14 a 955-ön van, az Arrow pedig a 2500K-n, csak kíváncsiság mint az SB is. A D14 a 14-es középső ventivel megy és míg nem forog csutkán addig nincs gond. Ez meg ha én nem állítom akkor nem fordul elő soha.
Az Arrow-t az Extreme 4 állandóan maximum közelében tekergeti, holnap azt is beállítom csendesre.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
115x/1200 azonos furattávú, ésszel kell lehúzni.
Teljesítmény téren kifejezetten ajánlott az i7Kra,
figyelembe véve, hogy 200+W PL limitek nélkül..Olyan ventit vegyél, ami 12es furattávval rögzül,
ha valaki normál 14est ajánlott, nem figyelt oda.
Az NF-P14R házon belüli, bár nem éppen olcsó.
Ha szétnézel, azért lehet lelni olcsóbban is jót..
HAn főleg, hirtelen rákeresve is akadtak bőven,
sokan cserélik szín miatt pl. a gyári Noctuakat.
Végső esetben amúgy lehet új drótot hajligatni,
nekem is úgy került anno fel a 2x14cm+12cm..
Összességében megéri pimpelni, a borda erős. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
Egon
nagyúr
Üdv!
Adott az alaplapomon levő konfig (annyi különbséggel, hogy RTX 3080 vga megy benne). A D14-en egy A15-ös venti pörög. Prime95-tel bármely durvább tesz, ami mind a 8 magot használja (FFT), kábé 2 másodperc alatt 100 fokra viszi fel a hőmérsékletet Realtemp szerint.
Mi lehet a gond? Lehet hogy nem fekszik fel a borda rendesen? Vagy ennyire fűt ez a proci?
MX-4 paszta van rajta.[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
xtremist
senior tag
Üdv!
Adott egy i7-10700KF egy Define R7 házban. A régi gépemben egy Noctua D14-es hűtötte az I5-6600K-t. Jó lehet ez a hűtő az új procira is? Mivel már meglehetősen régi (van vagy 8 éves), gondoltam cserélném a középső ventit (egy ventivel használom), ha jó az új procira. Ez esetben milyen ventit ajánlotok, ami tutira kompatibilis (csak a középső, 14 centis ventit használom)? Már korábban is nekifutottam a venticserének, akkor egy Thermaltake-et ajánlottak, amit aztán nem tudtam felszerelni, mert nem volt kompatibilis a rögzítő fülekkel...Ez az általad linkelt hozzászólás amire válaszoltam.
-
xtremist
senior tag
Ha pedig ez lett volna a kérdés, akkor erre azt tudom mondani, hogy nekem is csinált ilyet ryzen 7 5800x, d-15 ös hűtővel, mx4 pasztával, újrapasztáztam kryonauttal, és sokkal jobb lett. Lehet hogy a hígabb pasztát a d-15 felületi nyomása vékonyabb egyenletesebb réteggé nyomja szét.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Kell a frontra egy +12 is, tesztelted?
Elengedett PL mellett 200+W, elkél.
Ha magas a RAM, feljebb tolhatod,
25mm játékot enged a ház ebben.Amennyiben marad A15el, lappold,
valószínűleg a talp/IHSed sem sík,
ebben az esetben tré a hőelvonás.
Vagy..PL2 csökkentés, ill. alulfesz,
ill. AVX offset és ne benchelgesd..
Normál terhelés mellett hidegebb. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
Ha nem vagy expert, a lényeg annyi, hogy a legtöbb Z lap kitolja a boostot specifikált időtartamon felülre, mellé meg allcore OCt (Multicore Enhancement vagymi, de a proci topikjában segítenek hamar, ha bekérdezel) is tol, ezért száll el az alapból kezelhető TDP az egekbe.
Ezeknek a ráncbaszedése mellé van még pár trükk (AVX offset, alulfesz, stb.), ami a pillanatnyi maxot jóval visszább fogja, összességében viszont alig vesztesz tempót..érdemes utánajárni.Maga a D14 képes 200+Wot is eldisszipálni, de 1db ventivel sokat veszít az erejéből, ezért javasoltam, hogy dobj rá tesztre egy 12est.
Ha mellé meg maga a CPU kupak kicsit hajlott, a CPUhűtő talpa meg szintén, akkor ugye a felfekvés nem optimális, a paszta meg alapvetően nem hőközlés téren segít, hanem a felületi egyenetlenségeket hivatott kitölteni levegő helyett..érdemes ránézni (borotvapenge éle mögött fényforrás, ha átlátsz alatta, bingó. Ezt a problémát lehet lappinggal (síkba csiszolás) kiküszöbölni, némi kézimunka vizes csiszvásznakkal, semmi ördöngősség, csomó YT tutorial van a témában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Ukrajnai háború
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Milyen TV-t vegyek?
- Politika
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Futás, futópályák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest