Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz Albigator #81646 üzenetére
jaa a BQ Pro3 és a BQ Pro4
250W TDP-re van hitelesítveSpeed(R)
a leírásában az van,hogy az alaplapon levő felfogató műanyagot el kell távolítani,ez világos is volt mivel az az a része ami kampós rögzítésű, bár az is igaz a blacplate-ról a keretre nem egyértelműen írnak de mivel adtak a BQ Pro 3 hoz értelemszerűen lecseréltem arra,lehet két egyforma vastag csak nem tudom a lyukak azokon egyforma-e?
[ Szerkesztve ]
-
blackmacs
aktív tag
Speciel a sima Dark Rock4-re gondoltam nem a Pro-ra,az is elég 200w TDP-ig asszem
A Pro már nagyon termetes,sok helyet foglal meg nehezebb is.[ Szerkesztve ]
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
Albigator
őstag
(#81647) jeni és (#81649) Speed(R)
Ha a Scythe Mugen 5 felfogatása egyszerűbb mint a be quiet-eké akkor egyértelmű a választás.
Alaplapot semmiképp nem fogom kiszedni, akkor már inkább pattintós hűtőt veszek. De ha tuti meg lehet oldani a felfogatást a ház kivágásán akkor oké.
(#81648) Speed(R)
Persze de én úgy értettem hogy magánember nem veszi vissza terméket ha valami gebasz van, viszont új terméket 14 napon belül visszaküldhetek ha nem fér be vagy ha nagyon zúg, stb akármi is legyen vele....
Elektronikai dolgokban én szinte mindig is az újat preferáltam a használt helyett.(#81650) blackmacs
Akkor még egy +1 a Mugennek
(#81651) jeni és (#81652) Speed(R)
250 wattos hűtő azért nem kéne nekem
Mondjuk a FSP Hydro 600W Bronze tápom bírná, de az alaplapom nem tudom.
De ha 150W az még nem olyan vészes.[ Szerkesztve ]
-
blackmacs
aktív tag
válasz Albigator #81654 üzenetére
Mit is kéne bírni a tápodnak?
A 250 W TDP arra utal ha annyit fogyasztana a procid teljes terhelésen,az az által termelt hőt a hűtő még képes elvezetni,magyarul 250 W TDP keretig ajánlott a hűtő!
A hűtő ventilátora max olyan 5W-ot fog fogyasztani vagy még annyit sem kb.[ Szerkesztve ]
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
Albigator
őstag
Ezt lefotóztam még a legelején VGA berakás előtt, h is nézett ki akkor a házam a vezetékes oldalon:
Akkor itt nem lesz szerelési gondom, ugye?
(#81656) blackmacs
Jó nagy hülyeséget írtam, mi?
A TDP-t olvastam már gyakran, a Ryzenes topicban is. Nem érdekelt a fogyasztás, nem akartam tuningolni úgy se.
A hűtőkkel nem foglalkoztam abszolút, a gyárit akartam csak használni.
Csodálkoztam is, hogy fogyaszthat ennnyit egy hűtő.
Mikor a kalkulátorba írtam be a dolgaimat h tervezzem a fogyasztást (+ még bőven hagytam is rá, későbbi VGA vagy esetleg CPU csere miatt), ott csak a liquid coolert lehetett kiválasztani azért is tartottam ezt érdekesnek.[ Szerkesztve ]
-
blackmacs
aktív tag
válasz Albigator #81657 üzenetére
Nincs ezzel semmi gond,azért jön ide az ember hogy kérdezzen ha nem tud valamit,és akik tudják a választ azok pedig segítenek.Erről szól a fórum.
Elvégre nem tudhat mindenki mindent.BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
Albigator
őstag
Zsír köszi.
(#81659) blackmacs
Igen ez így van.
A házzal jártam úgy érzem a legrosszabbul mert az igényeimet szem előtt tartva ez tűnt a legjobbnak. Csak máshogy is meglehetett volna oldani a dolgokat (optikai meghajtó pl)Nem csak itt kérdezősködök, több helyről gyüjtöm az infókat és ezeket javasolták eddig:
- Alpenföhn Brocken 3 140mm
- Be quiet! Shadow Rock 2 (gondolom itt is bonyolultabb a felszerelés, ezért ez kilőve)Vélemény?
De amúgy eddig a Mugen 5 a befutó nálam.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz phoenix1989 #81661 üzenetére
A Noctua hűtők mindig is a topon vannak és lesznek több év múlva is.
-
Savanya
addikt
válasz phoenix1989 #81664 üzenetére
I5 8400-ashoz túl erős is ,de ventit egyből nem ártana valami jobb pwm-esre cserélni .
Mobilszámom: 70-516-8068
-
jeni
félisten
válasz phoenix1989 #81666 üzenetére
vannak jó minőségi cooler PWM hűtők,ami kb 2-3000Ft között kaphatóak.
igazából ami van hozzá gyárilag azzal is simán elmegy a hűtés
11000Ft környékén vadiújak nem nagyon vannak ajánlottabbak a tiednél. azért olcsó mert használtan kapod.Cooler Master Hyper 212 EVO 120x80x159mm
Alpenföhn Brocken ECO 120x120x25mm
be quiet! Pure Rock 120mm
Alpenföhn Ben Nevis Advanced Black RGB univerzális CPU hűtő10-11000Ft környéki zsír új cuccok.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
phoenix1989
itt vannak még jó hűtők
Thermaltake Frio Silent 12
Thermaltake Frio Silent 14
az utóbbinál nagyobb a ventiminél több a hőcsöve a hűtőtestnek annál több meleget tudd elszállítani a prociról.
Cooler Master MasterLiquid Lite 120
ez vizes blokk-ez más kategória-amúgy hátránya,hogy csak 1 db ventije van és nem duplás.
amúgy használtan előfordulhat az aprón,hogy jobbat is kifogyhat.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Pedig az alapján választok.
Ha lenne olyan valaki aki értene hozzá és megbízok benne akkor más lenne a helyzet de sajnos nem így van.
Nekem kell majd megcsináljam.Egyszerűbb dolgokat már megoldottam egyedül, hogy senki sem mutatta meg, pontosabban leírásból vagy videóból néztem meg. (pl: VGA beszerelés, tápegység kiszerelése és szétszedése: venti megolajozása miatt, mikor nagyon kattogott)
Szóval Alpenföhn Brocken 3 140mm-ről vélemény?
Szerelhetősége?(Még mindig a Mugen 5 az első számú célpont eddig)
[ Szerkesztve ]
-
Savanya
addikt
válasz phoenix1989 #81670 üzenetére
Helyedben I5 8400-ra ID-Cooling vagy Deepcool hűtőt vennék és ezek árai is barátságosak . Hűtési teljesítményük meg tökéletes lenne / nekem a nagy melegben 54 fokon tartotta max az I5 8400-at a CM Hyper 212 EVO / .
Mobilszámom: 70-516-8068
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Albigator #81671 üzenetére
A Brocken 3 a másik AM4 favorit, szimplán azért nem ajánlott, mert nem férne be, 160mm a házad befogadóképessége, a B3 meg 165mm magas. A Mugen 5 Rev.B 155, azért kaptad az ajánlást.
A hátlapi kivágás megfelelő, a szerelése egyszerű, a teljesítménye bőven jó, ha ennyi a keret és új kell, nincs mire várnodHasznált cuccra megegyezés kérdése a gari is nyilván..részemről 3 napon belül mindent visszaveszek és ez az általános is szerintem, de eladója válogatja..le kell tisztázni előtte, akkor írásban lesz foglalva a dolog, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Speed® #81673 üzenetére
Köszi, azt nem is néztem hogy 165 mm. Aki javasolta és én se voltam túl figyelmes.
Ennyi csak a felszerelése Mugen 5-nek kb?
Illetve ugyebár a gépem már össze van szerelve és áll, le kell fektetni gondolom ugyanígy és érdemes kivenni addig a VGA-t és a RAM-okat, hogy normálisan hozzá lehessen férni?A pénzre kell várni csak
Ha te lennél az eladó tőled lehet vennék használtan + ha közel laknál hozzám és segítenél is felszerelni.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Albigator #81674 üzenetére
Azért vannak itt az összefoglaló kérdései, ész nélkül nem kap ajánlást senki
Igen, valami olyasmi..már linkeltem videót én is, nem bonyolult. VGAt kell max kiszedni, ha kényelmesen akarod csinálni. Miután a hátlapot odafogtad és fentről rögzült a gumialátétes távtartókkal, már lehet fekve folytatni, keresztvasak rögzítése után paszta X és felváltva húzogatod a bordarögzítő csavarokat, míg stabilan megáll. Aztán a ventit ráakasztod (előtte bedugod, ha takarná a csatit) és ennyi. Nem ördöngösség.
Régen erre is volt példa, ma már többet ér a szabadidőm, inkább szerelésre lelkesítek
[ Szerkesztve ]
-
PanVene
csendes tag
válasz Speed® #81602 üzenetére
Végül találtam egy pár hónapos használt Noctua NH-U12S-t és azt vettem meg, az új ár feléért lett az enyém. Az NH-U9S-röl cserélve még a felfogató keretet is rajta hagyhattam, így nem volt nagy munka a szerelés
Nagyon jól szuperál a hütés:
Idle menet (nagyjából egy óra után):
41-42 fok, kb. 530 rpm
Max terhelés (10 perc után):
67 fok, kb. 1000 rpmComputerbase-es tesztek alapján egyébként ez az egyik legcsendesebb hütö, még a Mugennél is halkabb. Annyi biztos, hogy most már semmi nem hallatszik ki még teljes terhelésen sem a házból.
Ami meglepett és nem tudtam, hogy így lesz, talán másnak is hasznos info: A CPU-t kivettem a régi hütöpaszta eltávolítása miatt, az alaplap ezt észrevette es reset-elt minden BIOS beállítást. És kereshettem meg a pendrive-ot az elmentett screenshot-okkal a szépen kialakított ventilátorszabályzásos görbéimröl.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Speed® #81675 üzenetére
Oké, köszi.
A videót nem néztem még meg, mert hosszú de pótolni fogom.Olyan dolog vetődött fel, hogy mivel elég szűkös és kicsi a házam az ilyen nagy toronyhűtők nagyon lezárnák a levegő útját és nem lenne jó az áramlás. Ez szerinted igaz? Lehet egy kicsi toronyhűtőben kéne gondolkodjak, vagy inkább vízben? Utóbbitól nagyon ódzkodok.
De mielőtt te is mondanád, nem veszek új házat.
Ha egy laptopban megoldják a hűtést, csak nálam is meg lehet valahogyan.[ Szerkesztve ]
-
Üdv először is mindenkitől elnézést kérek hogy itt keresem a nyűgömre a megoldást de úgy érzem itt oldhatom meg a problémámat.Lassan 2 hete nem jutok előrébb a gondommal ezért próbálkozok itt is.
Van egy :
Cooler Master Hyper 212 LED Turbo (RR-212T) hűtőm.A hátsó panel ami támaszt adna hűtőnék eltörött.(Ami az alaplap hátsó oldalán van kis lemez )
Nemrégiben vettem egy COOLER - NOCTUA NM-I115X RÖGZÍTŐ KIT -et de utólag vettem észre annak a rögzítése nem jó a hűtőre.Ha valakinek lenne valami lefogatója/panelja amivel le tudnám fogatni vagy ismer valakit akinek van kérem szóljon nagyon nagy szükségem lenne rá!
~ Nincs annál lustább ember a világon ki egy csomagot nem képes feladni a mai világban.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
Albigator
őstag
Akkor megjelölöm a B választ (De majd csak szeptemberben). Remélem jó lesz.
Köszi a segítségeteket.
-
hyb
csendes tag
Sziasztok,
Szerintetek Dark Rock Pro 4 (162.8mm magas) ebbe a hazba Fractal Design Core 1300 ('Supports tall CPU cooler towers, up to about 162mm in height') eselytelen vagy erdemes egy probat tenni?
Koszi!
-
hyb
csendes tag
válasz Speed® #81686 üzenetére
Koszi mindkettotoknek.
"kupaktól az oldallap síkjáig" megprobalom, bar igy hirtelen nem tudom, hogy ezt hol kellene pontosan
Az nagyon gaz lenne, ha eppen hozzaerne a teteje az oldalhoz, ugye? (bar kb azt gondolnam meg jobb is, hogy fogja a hatalmas sulyat es nem csak a lapot tepi ezerrel, de nyilvan nem igy van)
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Albigator #81688 üzenetére
Tévedés, az egyértelműen tájékozatlanságból/ismert inkompatibilitásból fakadó visszamondott rendelés bár törvényileg nem, emberileg unfair, ill. kereskedői és vevői oldalon is felesleges kiadásokkal jár, a közben elcseszett időről nem beszélve. Miért ne lenne alap minimális utánajárással kizárni ezt? Jelen esetben bár a mérés adja a biztos választ, valójában már a specifikáció alapján is látszik, hogy gond lehet. Egyúttal ha erről tájékoztatja a boltot és nem egy 2 bites ember reagál, valószínűleg le is beszélik róla, ill. ajánlanak specifikáció alapján is passzos terméket.
Persze ezt mi is meg tudjuk tenni itt, ha nem az a kérdés hangzik el, befér-e 163mm 162mm helyre, hanem az összefoglaló kérdéseire adott válaszok alapján ajánlást kér.. -
-
Redplee
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy 2012 ben vett i5 760 ketyeg nagyon megbízhatóan a gépben.
Valami ördögi ötlettől vezérelve arra gondoltam, hogy OC olnám egy picit. Mielőtt nekiláttam volna, telepítettem az MSI afterburnert, hogy megnézzem az adatokat, mit hoz a stock változat.
Nos kicsit elszörnyedtem a hőmérsékleti értékek láttán. Egy kis játék után mint a 4 mag 99C° ra tolja fel magát, én gondolom, hogy ez kicsit gáz? Nem vagyok egy nagy PC guru, de gondolom ez egy kicsit necces.
Mit lehetne tenni, ha hűtőpasztáznám, az érne valamit? Ha igen, milyet érdemes venni, és van valami speckó fogás, hogyan csináljam? Ezen természetesen gyári van, amikor 2012 ben betettem, azóta ketyeg benne...
Mit érdemes tenni, lehet-e még ehhez a foglalathoz venni valami olyan procit ami jóval többet tud, egy Arctic MX4 használ-e rá valamit, vagy proci hűtő...?
Köszi!
Tech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Nem a kérdéssel volt elsősorban bajom Hanem hogy a 14 napos elállás felmerült, mint megoldási lehetőség, miközben egy mérés megmondja a tutit, anélkül, hogy egy kereskedő és te is adott esetben felesleges csomagküldésért fizet, ill. hogy eztán te pipa leszel amiatt, hogy a törvényileg megszabott határidőig ül a pénzeden. Ez senkinek nem jó
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Redplee #81692 üzenetére
Ahogy az Ivy topikban is írtam, proci éppen akad (i7-860/70/80 vagy olcsó Xeon 3440/50), amivel érdemi ugrást tapasztalnál, de a jelenleginek is oda lehet pirítani, ha teszel rá értelmes hűtőt. A paszta nem művel csodát, de nyilván arra jó lenne, hogy ne throttlingoljon a proci..mert a jelenlegi értékek alapján ott jár, hogy visszavesz a tempóból a megsülést elkerülendő. Stabilan ül rajta a gyári, ill. pörög rendesen terhelés alatt? Nyilván egy 6 éves gyári kence már porrá száradt, ill. ha takarítás is akkor volt utoljára, akkor megvan a magyarázat
Az összefoglaló kérdéseire válaszolj, utána kapsz ajánlást is.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Speed® #81690 üzenetére
Értem, szóval emberileg nem szép dolog.
Amúgy én nem csak emiatt az esett miatt kérdeztem rá. De lemérni a távolságot pontosan, nem olyan egyszerű dolog, mikor itt nem "csak" milliméterekről van szó, hanem akár tized milliméterekről.
Nekem VGA vásárlásnál volt mákom, amit előre még nem tudtam. A rufusznál több vidikártya is hirtelen 30 ezerrel olcsóbb lett, még a legolcsóbb bolthoz képest is kb 25 ezerrrel kevesebb. Milyen videokártyát vegyek topicba tartózkodtam éppen és a 1060 6GB vs RX 580 8 GB között vaciláltam, mert nem nagyon tudtam amúgy melyiket válasszam áruk is teljesítmények is hasonló volt, de ekkor volt szerencsém a - 30 ezerrel az Nvidia oldalon.
ASUS DUAL GTX1060-6G volt az első amit megrendeltem, csak írták is a fórumon, hogy ezt ennyiért nem fogják kihozni ne is reménykedjek és még raktáron se volt...
Ekkor berendeltem egy másik hasonlót, csak jobb hűtésűt (Rog Strix, a mostani konfigom alapja) ami akkor raktáron is volt, és reménykedtem, hogy legalább az egyik deal összejön.
Már terveztem, ha netalán mind2-öt kézhez kapom mit csináljak, azt javasolták vissza is tudom küldeni.
Habár mind2 megérkezett, amivel spóroltam 60 ezret, nem éltem a 14 napos elállási jogommal, eladtam ismerős ismerősének 5 ezerrel drágábban az olcsóbbik kártyát, a Dualt.De riogattak azzal, hogy a VGA-nál előfordul a cicergés jelenség, így minél hamarabb érdemes kipróbálni (csak akkor még nem volt meg a konfig többi része, a régi gépembe pedig nem lehetett belepakolni) mert ha véletlen fenn áll ez a jelenség, akkor 14 napon beül szintén visszaküldhetem.
Végülis nem éltem az ilyesféle lehetőséggel soha de jó tudni, hogy akármikor akármilyen okból még megtehetem, persze az emberi fair play keretein belül.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Albigator #81695 üzenetére
Nyilván ha a mérés nem ad teljes bizonyosságot (szóval ne tizedre férjen be, hanem legyen +1-2mm), akkor nem kell rizikózni. Van bőven 162mm méretben is jóféle hűtő..
VGA, ill. bármi, amivel mondjuk rászalad az ember valamire, ami nem feltétlenül garanciális probléma ugyan, de kellemetlenné teszi a használatot (pl. a coil whine), más megítélés alá tartozik nálam is..ott konkrétan a gyártói hozzáállást simán én is elállással jutalmaznám..más kérdés, hogy általában ezek a cuccok nem jutnak vissza a gyártóhoz, csak kirívóan durva esetben..de ez már egy másik sztori.
-
Redplee
senior tag
válasz Speed® #81694 üzenetére
Ezt a Xeont beírtam, de az intel összehasonlító oldalán azt láttam, hogy szerverekbe való, sőt a CPU boss konkrétan gyengébbre hozta ki.
i7 860 -t megnézem, de megy ugyan ebbe az alaplapba?
Pasztázni soha életemben nem pasztáztam újra semmit, de a tisztítás gyakori, sűrített levegővel mindig tisztítom 1-2 havonta.1.: Mennyit szánsz a hűtőre? - Minél kevesebbet, volna olyan értelmes, amibe megérné belerakni, vagy inkább tényleg legyen új proci?
2.: Milyen házba kerül? Coolermaster Elite van ráírva (van elöl és hátul és 1-1 12cm venti)
3.: Milyen alaplapra lesz? Asus P7P55D
4.: Processzor típusa? i5 760
5.: Ramok típusa? Corsair Vengeance 2x4 GB
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.) Nincs, és gondolom csendesebbek mint a gyári intel amúgy isAlapvetően 150et rászántam volna a proci és VGA cserére, de sajnos mivel régi az alaplap, már nem kapni bele értelmes procit, újat venni meg minden cseréjével járna és 150ben nem állna meg... Ez a fő baj.
ui: hát ennek alapján nem éri meg ilyen i7-et keresni...:
[link][ Szerkesztve ]
-
Redplee
senior tag
bocsánat a dupla postért.
Árban kb ilyenre gondoltam max: [link]
Kérdés, hogy ezzel el lehet-e valamit érni a gyárin túl?
Illetve, ha mondjuk 1-2 év múlva lecserélem az aktuális intel lapkára, azokra is felrakható, vagy csak 1156 és utána kuka, ha kuka a gép?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Redplee #81698 üzenetére
Nem CPUB/Ubenchen kell nézelődni és akkor nem vonsz le fals következtetést..semmirevaló oldalak. Manapság már igencsak jól jön a HT, főleg amikor a régi architektúra miatt a /core tempó (IPC) nem az igazi. Sokáig használtam 1156 rendszereket, erősebb OCval is, hidd el, jó dolog az i7. És nem kell érte vagyonokat kiadni, 5k egy X3440 pl. 4 mag, 8 szál, 2.66GHz, pici BCLK piszkálással (133->166, ezt mind bírja ~alapfeszen) 3.33GHz, ez minden magon értendő..ég és föld a mostanidhoz képest, ha van mellette egy értelmes VGA, pláne kibukik a difi. Nyilván nem lesz belőle nextgen i7 verő vadállat, de egy i7-2600 szintje hozható, az mellé meg egy GTX1060/RX580 kaliber VGA sem túlzás 1080Pre. Idővel nyilván egy platformváltás esedékes, de használható lesz addigis a vas szépen.
A CM Elitenek van pár verziója, pontosítani kellene. A linkelt HyperTXet felejtsd el, túlárazott motyó és főleg nem ilyen procira való. Ezen az áron aprón olyan hűtőket lőni, hogy ihaj..(nemrég vettem postával 7ért pl. Scythe Ashurat..sasold a difit ;p).
Amit 1156ra fel lehet rakni, azt az összes 115Xre is, szóval nem kidobott pénz.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest