Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
válasz TheHessian #81798 üzenetére
Mennyit fizet a CM egy ilyenért, hogy bárki vegye?
-
blackmacs
aktív tag
válasz TheHessian #81803 üzenetére
Ha már világitósat akarsz akkor FSP windale 6 esetleg.
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
Qwertrt
tag
Sziasztok!
i5 3570K processzorhoz milyen hűtőt ajánlotok? Szeretném túlhajtani 4-4,2 Ghz környékére. Meg lehet úszni 10 ezer körül értelmes, nem túl hangos hűtőt (akár használtan is)?
Előre is köszi a válaszokat!
Csak egyszer valami ebéden összejönnék vele, tudom, hogy megpaprikáznám a levesét úgy gebulával, hogy hanyatt fordulna tőle, mint a döglött hal.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz TheHessian #81808 üzenetére
Elleszel vele..Mugen 5 Rev.B vagy Brocken 3 nem volt képben? Kicsit könnyebb velük az élet szerelhetőség/helyigény szempontból.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Bogyó bá' #81788 üzenetére
Ma megjött, így beüzemeltem az olcsó Alpenföhn Panorama-t, hozza az elvárásaimat. AIDA64 stresszteszttel gyilkolásztam egy kicsit. Az i5-8400 a gyári hűtővel 65 fokig melegszik negyedóra alatt (ez szerintem megfelelő lenne), de sajnos már terheletlenül is van hangja. Az Alpenföhn Panorama idle üzemben teljesen néma, negyedóra gyilkolászás után 60 fokig melegszik a CPU, és ami a legfontosabb: "nyélgázon" halkabb, mint a stock hűtő alapjáraton. Jó lesz ez!
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Wapetya
tag
Sziasztok!
A kérdésem kettős,ezért ne haragudjatok,ha kicsit átnyúlik a milyen gépet vegyek témába is,de a központi dolog a halk gép kérdése.
Asztali számítógépet szeretnék építeni, a mostani felett szerintem kicsit eljárt az idő,bár teszi a dolgát,de újítanék.
Halk gépet szeretnék,az alaplap,ház,táp már megvan.
A gép játékra annyira nem,ezért videokártyát sem tervezek bele, általános mai célokra annál inkább lenne használva. Pcx-ről rendelnék a továbbiakban is.Ház: https://www.pcx.hu/fsp-midi-cmt120-szamtogep-haz-270578
Alaplap: https://www.pcx.hu/asus-rog-strix-b360-g-gaming-alaplap-782788
Táp: https://www.pcx.hu/fsp-400w-hexa-tapegyseg-062934Ehhez néztem ki procit,ramot:
Proci: https://www.pcx.hu/intel-core-i5-8400-bx80684i58400-processzor-153040
Ram: https://www.pcx.hu/kingston-8gb-ddr4-2400mhz-hyperx-fury-black-hx424c15fb2-8-memoria-362405, ami mellé pár hónapon belül jönne egy ugyanilyen másikAzt írják a proci hozzászólásaiban,hogy ár/érték arányban nagyon jó,csak a gyári ventije hangos. Tudtok ajánlani prociventit hozzá,ami minél halkabb,és árban sem olyan vészes?
Jó konfig lenne ennyi pénzért szerintetek? És halk is megfelelő procihűtővel? Ami adott,azon sajnos már nem tudok változtatni.
Várom reakcióitokat!Köszi,Peti
-
Remus389
veterán
Sziasztok, valaki meg tudja mondani ez pontosan milyen hűtő? Üdv!
https://imgur.com/RQ9XsTj
https://imgur.com/JdSlJNX
https://imgur.com/OPCAJ5Q
https://imgur.com/kBxTu9l
https://imgur.com/NUfZuGj
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
Criminal017
őstag
Sziasztok!
Adott egy AMD X4 965 3.4 GHz processzor és a gyári bazihangos hűtő, amit lecserélnék.
Terheléstől függően 45-55 fok között változik proci a hőmérséklete, de a felsőbb hőm. tartományokban már 6000 rpm körül üvölt a hűtő.A Cooler Master Hyper TX3 EVO 90x79x136mm (RR-TX3E-22PK-R1) nevezetű hűtőt néztem ki helyette, ez cserének jó lenne?
Jó lenne, ha normál használat mellett, mondjuk netezés közben 35-40 fok köré hűtené és nem "szállna fel", minimális játék közben meg 50 fok körül maradna.
Nem akarom húzni a processzort.
Köszi előre is a választ!
-
blackmacs
aktív tag
válasz Wapetya #81812 üzenetére
Nem hiszem hogy érdemes lenne barkácsolni a procihűtő ventijével,inkább vegyél rá egy értelmes hűtőt pl:ezt ez elég halk lesz és a teljesítménye is elég a procihoz.
Amúgy nem értem ezt a konfigodat,ha nem akarsz játszani minek a "gaming" alaplap?Sokkal többet értél volna pl: ezzel meg ezzel és még maradt volna pénzed is ram-ra vagy hűtésre.De ez csak az én véleményem.BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
Qwertrt
tag
válasz Speed® #81807 üzenetére
Elolvastam a fentieket, akkor pontosítanám a kérdésemet
1.: 15 ezer forint lenne a legfelső határ, de mégjobban örülnék egy 10 ezerrel alig drágább darabnak
2.: Házat is most veszek, szóval ez opcionális (akár igazodhat is a CPU hűtőhőz...), de pl. most hirtelen a Thermaltake Versa H22 eléggé megtetszett.
3.: Asus P8B75 alaplap
4.: i5 3570K, szeretném tuningolni
5.: RAM-otis most veszek, alapvetően HyperX Fury DDR3 1600mhz típusokkal szemezek, ezek hűtőbordázottak, de azt hiszem nem túl magas rajtuk a borda (?)
Előre is köszönöm a segítséget!
Csak egyszer valami ebéden összejönnék vele, tudom, hogy megpaprikáznám a levesét úgy gebulával, hogy hanyatt fordulna tőle, mint a döglött hal.
-
CSB29
aktív tag
válasz galaktikus #81792 üzenetére
Nekem az előző gépemben volt r5 1600 + Brocken 3, alapjáraton minimum fordulaton ment, terhelésen meg kb a felén elég volt. ~1,385V @3,9 ghz. Játék alatt ~45C. Stresszteszten 60-65-70 C sebességtől függően. Röhögve kihajt egy Ryzen 5-t.
-
mgabi
senior tag
válasz Qwertrt #81816 üzenetére
b75 lapban nincs tuning csak szólunk, ahhoz Z77 lap kell nekem b75+3570 párosom volt korábban. freezer 7 pro 360rpm mellett tökéletesen elég volt, játék alatt is, csak nyáron pörgött ennél gyorsabban.
Alpenföhn® BEN NEVIS 8e újonnan
Alpenföhn Brocken ECO 8e a merlinben + postailletve ha pesti vagy akkor használtan van garis pure rock az aprón 7-ért, ez 155mm magas és a leendő házad is max ilyen magas cpu hűtővel kompatibilis szóval ez necces picit.
az ár és max magasság komoly tényező esetedben.
-
Silverchain
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy i7-8700 (nem-K-s) alá elég egy be quiet pure rock 120mm -es hűtő, vagy inkább legyen combosabb (mondjuk egy noctua nh-u12-s)?
Köszi.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Silverchain #81820 üzenetére
65W a TDP-je.....
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
sixpak
nagyúr
válasz Silverchain #81822 üzenetére
Nekem is 8700-am van, a 65W tdp csak tájékoztató jellegű, simán benyeli akár több mint a dupláját is.
Nekem Arctic Freezer 33 esport edition hűti, annál gyengébbet én nem raknék rá.
Max hőfokok 4K render közben 80 fok körül, játékokban 60-65-ön megáll, kivéve BF sorozat, BF5 beta konkrétan 75 fok.
Amúgy egy bizonyos szint fölé nem érdemes menni, mert takony van a kupak alatt, kevés múlik a hűtőn.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok!
Haveromnak állítok össze egy gépet és a választásom hűtő ügyileg egy BE QUIET! Dark Rock Pro 4-re került. 8700K-t fog hűteni. (Más: Van amúgy ilyen árban normális vizes hűtés?)
A kérdésem az lenne, hogy mik azok a házak, amikbe gond nélkül elférne?
Üdv
Bankkártyával? Hát persze!
-
TheHessian
tag
válasz sirszevenap #81826 üzenetére
Hát én pont ilyet vettem egy be quiet dark base pro 900ba abba belefér. De mocskosul nagy ez a hűtő én eloszor komolyan rácsodálkoztam hogy valóban ilyen nagy.. ha elolvasol egyébként adott házról teszteket akkor azon belül szoktak írni, hogy milyen magas hűtő fér be
-
mgabi
senior tag
válasz sirszevenap #81826 üzenetére
háztopik
-
Gaaabeeesz
senior tag
Sziasztok!
Threadripper 1920x-hez keresnék hűtőt!
A ház egy Corsair Obsidian 550d.A kérdésem elsosorban, alzanal azt latom, hogy kraken m22-t bedobja a TR4 hűtők koze.
En sehol nem latom ezt kompatibilisnek!?Tuningot nem nagyon tervezek, es ha lehet, nem mennék 20-25k fölé , ha nem muszaj.
Arctic freezer 33 elég ide?
Koszi[ Szerkesztve ]
Üdv, Gabesz
-
sirszevenap
addikt
válasz TheHessian #81827 üzenetére
Köszi!
(#81828) mgabi
Bocsi. Gondolkodtam is, hogy oda kéne![ Szerkesztve ]
Bankkártyával? Hát persze!
-
adalbert1
veterán
Sziasztok, i5-3550-re vásárolnék hűtőt, Asrock Z77 Pro4-M-hez, Fractal Design Mini C házba építve. A házba elméletileg 170 mm magas hűtő fér be. Mivel a CPU nem tuningolható, így az lenne a célom, hogy alapon, egy nagyon halk (vagy csak néha beinduló) ventivel elmenjen a gép, max. terhelést ritkán kapna. A RAM-ok sima normál magas Kingmax DDR3 modulok.
Később lehet, hogy váltanék H370 Pro4-M-hez, talán i5-8400 CPU-val.Elsőre a BE QUIET! Pure Rock hűtőt néztem ki, esetleg ennél jobb választás lenne hasonló kategóriában (egyáltalán kompatibilis a fent felsorolt konfiggal)?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz adalbert1 #81831 üzenetére
Azt a procit még a nonK OCt (Z77ben +4+1 szorzó az alapórajelre rátolható, ill. további 100MHzet enged a BCLK is) kihasználva is elbírja passzívan egy Macho..ha csendet akarsz, nincs miért mást venni Persze a Pure Rock is megfelel, de minimális az árdifi.
[ Szerkesztve ]
-
Dawe98
újonc
Sziasztok szeretnék normális hűtést a processzoromra mit ajánlanátok?
procim: AMD phenom ii x4 960t black edition
Lap: MSI 790XT-G45És lenne még egy kérdésem szeretnék még bővíteni egy GTX 1050 TI-ra az lenne a kérdés hogy Codegen 450w-os táp elég lenne?
-
modflow
veterán
Megjött minden alkatrész a gépemhez, csak a cpu hűtőpaszta nem. NOCTUA NT-H1
4 órát kibír azzal a szürke pasztával, ami gyárilag a hűtőre van kenve?
Csak hogy ki tudjam próbálni? Ugye?[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz adalbert1 #81833 üzenetére
Amelyik szimpatikus, nyilván mérettel nő a hőkapacitás, tehát a 120as verziót kihagynám, a többi már ízlés kérdése leginkább. 120W félpasszív üzemben (jó házszellőzés, mögötte/felette venti) simán mehet velük, aktív ventivel 150 körül is csendes. Feljebb a ritkás bordázat miatt nem skáláz jól, csendes üzemre van optimalizálva.
Később is bőven elég lesz..nem jellemző az elszállt TDP, kivéve HEDT megoldások ugye..de az említett i5 nem az. -
dhcodoki
senior tag
Sziasztok!
Honnan tudnám kideríteni, hogy a [Be Quiet Dark Rock 4] hűtő elfér-e a [G.Skill Ripjaws], vagy [Kingston HyperX Predator] ramok felett/mellett. [Asus Rog Strix B450-F Gaming] atx lapra szeretném szerelni őket.[ Szerkesztve ]
-
blackmacs
aktív tag
válasz dhcodoki #81842 üzenetére
Először is nézd meg az alaplap manualjában hogy melyik dimm slotba ajánlja a ramokat dualban,általában B1-B2 szokott lenni de nem minden gyártónál,pl.Gigabyte-nál A1-A2 ha jól emlékszem.A legtöbb hűtő általában az első,A1 slot fölé lóg.
De a Dark Rock 4-ről találsz videót a youtube-on elég sokat AM4-re való felszerelésről,ha szerencséd van talán erre a lapra is,ott látni hogy belóg e a ram fölé vagy nem!BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
blackmacs
aktív tag
[ Szerkesztve ]
BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb
-
modflow
veterán
Az Intel Core i5-8400 2.8GHz BOX-hoz járó gyári hűtő mennyire megfelelő szerintetek?
-
mgabi
senior tag
válasz modflow #81845 üzenetére
Elégséges minimum, de egy 7-8 ezres hűtő kiszolgál 10 évig is akár, ami 800 forint/év, ezen nem érdemes spórolni. Ha nagyon budget a dolog és helyhiány van, akkor egy ARCTIC Alpine 11 Pro Rev. 2 3 ezerért jó választás lehet, vagy aprón nézel valamit. Én elvből fel nem rakom azt a gyári hangos xart.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest