Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk) 
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<< 
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Színte az összes webshopban oda van írva, hogy bulk de vesszővel elválasztva. Ami csak amd az AM4 oda van írva a bulk meg terjedelem,ömlesztett ilyesmit jelent gyanítom,hogy az a több kompatibilitást jelenti. De felhívom később a boltot megkérdezem.
-
Cifu
félisten
A kép ebből a KitGuru videóból való.
Egy DeepCool Assassin IV-el hasonlítják össze, azért látványos az, ahol az AIV-nél a venticsere hogy néz ki, és itt hogy néz illetve nem néz ki.
Ezzel együtt a KitGuru is az MA824 Stealth-et nevezi meg a legjobb léghűtőnek (akkori állapot szerint), bár ők csak 100%-os venti fordulaton és 40dBa zajszintnél vetették össze őket (nekem nagyon hiányzik egy csendesebb profil...). -
Cifu
félisten
A "csereszabatos venti" fogalom egy kvázi fixen beépített középső ventin számomra ellentmondásosnak hangzik.
Ez az, ami miatt én nem biztos, hogy ezt ajánlanám hosszú távra (bár tudom, hogy amúgy egy igényes, hosszú élettartamú venti, csak számomra kérdéses, hogy 5 év után is olyan csendes lesz-e, mint új korában, és itt nem opció, hogy akkor legfeljebb lecserélem)...

Amúgy Intelnél a legtöbb tesztben tényleg jól szerepel, de AM5-ön inkább a Noctua NH-D15 és a DeepCool Assassin IV szintjén van (offset kittel inkább a Noctua vezet egy hajszállal). Ezzel el is érkeztünk a fő problémához, nevezetesen, hogy ez a három hűtő kb. egy árszinten van.
Intelre lehet, hogy ajánlottabb, de AM5-re már véleményes, hiszen nem nyújt semmi extrát (a jobb RAM szabad magasságon kívül).
Szvsz a fix venti miatt én biztos nem választanám, akkor már inkább bármelyik cserélhető ventis Deepcool, Thermalright vagy Noctua hűtő inkább. -
jeni
félisten
bolond mobil
a szótározója folyton átírja az írásomat.
kiegészítés
Sőt a Pionneer szaktársnál gari vesztés nélkül tudsz nála delideltetni,és a kutya se venné észre. Azon a munka után közel 15-20 fokot lehet nyerni.
-
-
blp85
senior tag
Én rendeltem MX6-ot, mert "állítólagosan" jobb az MX4-nél, de nekem nem vált be. Tapasztalatom szerint az MX4 jobban kenhető, jobb vele dolgozni, illetve Ryzen 5700X-nél a hőmérséklet különbség is max. 1-2 fok lehetett.
Persze ez a [Hővezető paszta] topik témája is.
-
Most ha van egy low budget gép, (mert abban szerintem mindannyian egyetértünk, hogy a low budget cpu coolert nem a premium konfigba fogjuk használni) akkor ahhoz, low budget házikót passzol. Egy 30e Ft-os horizontális ház, az véleményem szerint, olyan messze van a low budget házikó kategóriától, mint Onana az év kapusa címtől.
Továbbra sem tartom reális elvárásnak azt, hogy ilyet csak horizintális házban lehessen használni. Sarkítva a dolgot, jó hogy nem az az elvárás, hogy vertikális állapotban csak a nemzetközi űrállomáson használható, hogy ne érje azt gravitációs erő.
Az pedig hogy véleményed szerint, nem jellemző az anyagfáradás a filléres felfogatásra, nem viszi előrébb a dolgot, mert attól még létezhet a dolog, és létezik is, hiszen volt belőle nekem a héten egy stresszhelyzet.
Senki nem piszkálta, nem mozgatta, erőltette a hűtőt. Újonnan lett vásárolva pár hónapja, én raktam össze és azóta állt egy helyben a gép.
A házikó kb. 17e Ft volt, de hasonló kategória (csak színben más) van 10-12e Ft környékén is, ami fele vagy harmada a 30e Ft-os háznak.
Én abban érzem magam hibásnak, hogy elhittem, hogy ez a hűtő megfelelő lesz a konfigba, pedig első látásra is látszott, hogy az egy "játék hűtés". Szerettem volna költséghatékonyan megépíteni a gépet mert ajándékba adtam az egészet, a nehéz anyagi körölmények között élő bnőmnek és én sem vagyok Rotschield bárónő. Ez az új ID cooling SE 214-XT sem egy aranyozott Noctua csúcs hűtés, de látványosan jobb a felfogatása, miközben árban nem sokkal drágább. De felőlem mindenki azt vesz és azt használ amit szeretne, csak szerettem volna reflektálni a véleményedre. Szép estét!
-
azt gondolom,egy ilyen hűtőtalpazatra vagy keretre nem jellemző az anyagfáradás.
A keret egy darab műanyag, de írhatnám azt is, hogy valami filléres fos. Nem is szeretek ilyen hűtőket ajánlgatni senkinek, ami nem hátlap nélkül jön gyárilag, mert itt az eredmény. Másik kedvencem az Intel saját hűtőire jellemző felerősítő lábak. Azok is törnek egymás után. -
Ezt nem tudom hova tenni ezt a hozzászólást
Tehát akkor vegyük át ismét, hogy jól értem-e.A fapados, pöckös, beakasztós CPU hűtést azt normális, hagyományos mATX házba nem szabad beszerelni, mert a felfogató kerete eltörik, letörik. Ha pedig mégis ezt teszem, akkor én vagyok a hibás.
Jól értettem?
Hát,..
-
Szia,
Igen, ebben igazad van, hogy a DRP5 középső ventije kicsit cinkes csere szempontjából. [link] Nem tudom, hogy hogyan van beépítve abba a keretbe, pár videót láttam a hűtőről, de abból nem derült ki semmi. 3 év jótállás van rá, egyébként tényleg egy nagyon jó hűtő és halk is. Hátha kibírnak egy 10 évet legalább, ezek elég jó csapágyazású ventilátorok.A Frost Commander 140 egy darabig benne is volt az ajánlóban, de kivettem belőle. Való igaz, hogy hangos, alternatívának ott a Frost Spirit 140 V3. [link] Állítólag halkabb is és ugyanúgy 8-as csövekkel jön.
-
LGA 1700-ból is tudni kellene, hogy melyik lesz a cél, mert ott is van olyan, amelyikre még lehetséges léghűtést tenni, valamelyikre meg már inkább az AiO-t éri meg venni, vagy vizet kell rá építeni. A léghűtésnél is lehet arra számítani, hogy szükség lesz finomhangolásra.
A Dark Rock Pro 5 egyébként jónak tűnik, bár megmondom őszintén, hogy újonnan én nem tartom egy jó beruházásnak, persze hardvert (meg általánosságban sok terméket) nem az észszerűség mentén vásárol meg sok ember, hanem fizet a dizájnért, az esztétikáért, a sok éves garanciáért, stb. Ezzel sincs szerintem semmi gond.
Ha csak a funkcionalitás fontos, akkor pl. Thermalright Phantom Spirit 120 / 120 SE, annál olcsóbban Thermalright Peerless Assassin 120 / 120 SE. Teszt alapján egy 13700K-ra ezek is jók lehetnek: [link] . Egyetlen pikantériája a dolognak, hogy jelenleg vagy Amazonról, vagy később (1-2 hó múlva) érkező magyarországi készletből lehet érdemes venni, mert az REÁLIS áron megy / fog menni.
Ha a Dark Rock Pro 5 tetszik, akkor szerintem azzal sem fogsz mellényúlni. -
blp85
senior tag
Hát nekem nagy bánatom, hogy ezek a Coolink SWIF2 120P 120mm hűtők nem kaphatóak, nekem is van még egy, igaz jelenleg használaton kívül, de árához képest hangtalan volt és nagy légszállítású.
A Thermalright nagy előnye, legalábbis nálam, hogy az eredeti hűtőjével is jól hűt és csendes is, így jelenleg nem szükséges a csere-bere.
-
Zamma
őstag
A cpu bordákra a statikus nyomásban erős venti az ajánlott, légyszi ne zavard már össze szerencsétlent a lapátok számával, elég nagy baja van enélkül is...
120-as ventik olcsóbban:
Arctic P12 Max, (Akasa Apache), Adata XPG Vento Pro
120-asok drágábban
BQ Silent Wins Pro 4, Phanteks T30
-
Dzsolo
senior tag
Akkor ha jól értem a 3 front ventit cseréljem be quiet! Silent Wings 4 PWM High-speed 120mm [link] mert ezeknél a legnagyobb a légszállítás, nem is értem a 140-es miért kevesebb levegőt szállít, na mindegy. Hátúl és felül maradhat az 5 lapátos venti? mert a be quiet csak feketében van.
Nálam maga a processor melegszik a gépben nem pörögnek iszonyatos hangosan a ventik.
Ma újra pasztázom a biztonság kedvéért, az az érdekes, hogy nem változtatott paraméterekkel az előző hűtőmmel ugyanezt az értéket simán hozta 1 ventivel. -
Dzsolo
senior tag
Köszönöm, felraktam, de nem vagyok boldog, ezt a teljesítményt az előző hűtőm is tudta.
Cinebench alatt felment 92 fokra, gondolom az nem egézséges. A Thermalright-tól többet vártam. 3db 140mm venti van elől a H7 Flow házon, hátúl is egy 140-es a felső részén 3db 120mm-es mind PWM-es.
Tény, hogy halk de mi a franctól melegszik, lehet eladom az 5800X3D-t veszek egy 5700x-et.
Lakásban 22 fok fixen, klíma állandóan megy, szerintem ezek elég rossz értékek.
-
vezeralmos2
senior tag
A tetején gyárilag van egy műanyag burkolat, ami letakarja a hőcsövek tetejét.
Én azt leszedtem, és a hőcsövek felső része akkor is csont hideg maradt amikor a proci már súrolta a 90 fokot, 190 wattos fogyasztással.
Eddig egyetlen egy hőcsöves hűtőnél sem tapasztaltam ilyet, az egész hőcsőnek át kell melegednie ha normálisan működik. -
Wasquez
senior tag
-
Zamma
őstag
A Thermalright-ok valók oda és a DeepCool ár/érték arányban...
Német Amazonról futárral együtt 22 ezer körül:
Thermalright Phantom Spirit 120 - 40 eur
Thermalright Peerless Assassin 120 SE- 40 eur
Thermalright PS120SE ARGB - 50 eurItthonról Deepcool AG620 20+futár.
-
Speed®
titán
Én sem rajongok a megoldásaikért, sok szempontból átgondolatlan, de ismert tények/adatok, szóval védve vannak a user erroroktól, nem is szoktam ajánlani alá magas RAMot emiatt, ahogy csicsasetuphoz sem, ha esetleg elférne a RAM, de nem látszik.
1-3 slotban is indul, max. ott nem tud annyira magas órajelet (Ryzen legalábbis ilyen).
-
-
Speed®
titán
A már kialakított rúgóacél keménységűből ordas meló lenne..egyszerűbb rozsdamentes milis huzalt venni fillérekért méterben és lehet kísérletezni is párszor.
-
-
Ahogy korábban is írtam,
".. és egy mATX konfigot szeretnék fejleszteni ezzel a processzorral .."Szóval ennek nincs köze az adatlapomon található konfighoz.
Ahogy írtam Pure Rock hűtőm van, még első generációs, nem Slim.Normál használatra lenne, de szeretném ha az all-core 4,7Ghz-et elbírná.
Az adatlapomon szereplő konfig AIDA Stress Test alatt 70 fokig szépen felmegy, és alul feszelve! BQ! Dark Rock Pro 4 van a 10700K-n, ezért is merült fel bennem a kérdés, a Pure Rock lényegesen szerényebb hűtő.Cooler Master N200-as házba lenne, valószínűleg egy STRIX Z490-G alaplapban, még én se tudom pontosan hogy bevállaljam-e, nem hinném hogy 85 fok alatt tudná tartani a processzort a Pure Rock, főleg nem nyáron. A házhűtés az 3x120mm Pure Wings 2.
-
Peat;)
veterán
Köszi, hát ha egyszer nem ryzen 3600 kell majd...akkor elmentettem ezt az írást
egyébként a merlintől vettem a házat asszem anno 
A 3600hoz olvastam véleményeket, nekem elég lesz amit Speed(R) tanácsolt Alpenföhn Ben Nevis, most a 138mm magas hűtő elfér úgy hogy a legmagasabb pontja a hűtőcső záróforrasztása. Ennek az Alpenföhnnek meg a ventikerete a legmagasabb pont, megoldom ha gond lenne az a 2 mm
köszi mindkettőtöknek! -
Speed®
titán
Akkor teheti meg, ha a kérdezőt segíti vele..ellenben eddig ajánlottál egy passzívan pocsék sűrűn lamellázott megoldást, mellé egy később nyűgösen új platformra mozgatható, ráadásul nagy eséllyel inkompatibilis (mATX/1. X16 slot szívás 140es towerekkel) megoldást, ill. két továbbit, amiből az első szimplán túlárazott, a 2. pedig megaoverkill. Most pedig egy olyat, amit szintén érdekes lenne felvarázsolni a lapjára..merthogy böngiztél. Az egy picit kevés egy megalapozott ajánláshoz, amiben a nem up to date összefoglaló sem segít feltétlenül, a hasonló téves besorolásokkal..de ez már más téma.
-
Speed®
titán
Khm. A Mega soha nem volt passzív hűtő, attól, hogy venti nélkül árulta a gyártó, még nem alkalmas erre, sűrűn lamellázott, max. addig tart ki, amíg át nem melegszik a relative nagy tömege..2db is van nálam oldtimer körben, marha jó borda, de restriktív, kell rá a statikus nyomásban jó venti mindenképp.
A HR-02 meg az AM4 téma mellett a PCIe slot miatt is sux lenne, szóval ajánlást csak úgy, ha tudod is miről beszélsz pls. -
belidzs
csendes tag
-
Speed®
titán
Ez egy Alpenföhn Brocken, az 115x foglalatok pedig stimmelnek furattávban, csak a leszorítóerőt kell módjával belőni a véknyabb procik esetén. Mivel csavaros a rögzítőszettje, nincs semmi akadálya a használatbavételnek, ésszel kell lehúzni, ennyi. A mai napig jó borda, kell rá egy jó venti és ennyi.
-
Speed®
titán
Azzal nincs baj, hogy az összefoglalóból ajánlasz, nyilván okkal kerültek oda az elérhető értelmesebb megoldások és az ott közölt méretek helytállóak.
Ugyanakkor azzal, hogy specifikált max méret ellenére olyat ajánlasz, ami meghaladja adott esetben a befogadóképességet, azzal már van.
Bosszankodást és anyagi kárt eredményezhet (igen, a 14 napos elállás is annak számít mindkét fél részére, ez esetben Te okoznád, mert aki kérdez, az épp utánanéz, tehát Te téveszted meg), mindeközben te érzed magad megsértve, mert szóltam..nos, ezzel nem tudok mit kezdeni :S -
Speed®
titán
Ritka esetektől eltekintve a gyártói adat pontosabb, mint a 3. személy által feltételezett..de ha tudod vállalni, hogy minden hűtőt átveszel teljes költségen, ami a hibás ajánlásodból származik, ezáltal nem okozva kárt eladói/vevői oldalon sem, szólj, akkor nem szólunk bele innen

-
jim bcs
nagyúr

The included universal mounting kit supports all actual Intel- and AMD sockets (Intel LGA775/1156/1366/1155/1150/1151* und AMD AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2/FM2+). In addition, the cooler is equipped with mounting material for the new AMD AM4 Ryzen processors.

A 2017.01.01. után gyártott hűtők frissített AM4 szerelő készletekkel vannak ellátva. Ezek az AM4 készletek AM4 szerelvénnyel ellátott szerelőlemezekkel vannak felszerelve!!! -> Powered by Thermalright, problem solved.
-
Black Dragon
addikt
Isten igazából a kérdésem inkább afelé irányulna, hogy érdemes-e 1300ft-ért pasztát venni a gyári hűtőre vagy jobban megéri rászánni még mondjuk 3-4 ezret és venni egy jobb hűtőt(ha ennyi pénzért van jobb) amihez van mondjuk paszta is.
Az pénztárcabarát kivitelezésben természetesen megvenném csak a pasztát, de ha lenne valami ajánlásotok 3-5k körül ami teljesítményre jobb(akár használt áron), mint a gyári hűtő akkor megvenném azt. De ha azt mondjátok ebben az árkategóriában és teljesítmény tekintetében nem oszt nem szoroz egy másik hűtő akkor veszek pasztát és kész.

Köszönöm a segítségeteket!
-
Speed®
titán
Az rendben van, hogy Te biztosra veszed, én viszont jó ideig ezzel foglalkoztam (rögzítésmodok, backplate gyártás). Csavaros rögzítésről beszélünk, ahol is a leszorítóerő variálható szabadon, nem kell tökig tekerni minden csavart, csak amíg stabilan ül a borda. Jelen esetben ha kiadja az anyag, 8db furatról van szó, nem többről és megoldva a kompatibilitás, ha már ilyen gyökér a gyártó, hogy nem elérhető a kit egy viszonylag friss modellhez )persze ha 2017.01. után van véve, számla ellenében küldenek..ha nincs, akkor vegyél új hűtőt, szerintük..).
-
modflow
veterán
Na ma megjött a Be Quiet! Pure Rock hűtőm.
Az alja gyárilag pasztázott. Sőt extraként vég valami kosz bele is van peregve.

Ez mennyire jó paszta? Érdemes azzal szenvedni, hogy kiszedem azt a 2-3 valamit, ami belepergett?
Vagy vettem múltkor Noctua NT-H1 pasztát. Letakarítsam a gyárit és tegyem ezt rá?
-
modflow
veterán
Az a fura, hogy mégis leszedtem a gyári hűtőt és rápróbáltam a Ninja-t és kb. 2 mm kellene, hogy a rögzítés ne szoruljon....

Mivel négy ponton fogja és ugye még gázabb a szorulás.Pedig majdnem jó lett volna. Csak fura, hogy szinte pont jó, ezért lettem volna kiváncsi a gyári pontos méretre, mert a Ninja Intel rögzítője ilyen: 73 x 73 mm -re van a 4 db sarkon a rögzítő.
Az s1151 mennyi? 71x71? -
modflow
veterán
Oké, de én elsősorban újat szeretnék, csak nem tudom milyet.
Pontos típus és sorozat feltétlen szükséges az ajánláshoz!1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
Max. 10.000 Ft
2.: Milyen házba kerül?
Chieftek ATX szerver ház
3.: Milyen alaplapra lesz?
GIGABYTE Z370 HD3 (rev. 1.0) s1151
4.: Processzor típusa?
Intel Core i5 8400
5.: Ramok típusa?
Crucial 8GB /2133 Value DDR4 RAM
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Legyen halk -
modflow
veterán
Na rosszul emlékeztem, a régi hűtőm csak 1-es, azaz:
Scythe Ninja-PLUS Rev B Heatpipe CoolerEhhez ezt írja:
Socket 478, LGA775, AM2, 754, 939, 940 and AM2 compatibleAz enyém pedig: s1151
Gondolom akkor ez nem jó bele, ugye?
Amúgy most néztem, alapon 23-24 fokos a CPU, Far Cry 5 tesztje alatt a max. 40 fok volt.
Nem tudom, ez mennyire jó, de nem tűnik magasnak.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

a szótározója folyton átírja az írásomat.
Sajna hibásan elterjedt, hogy a 2K az 2560x1440, de

140mm limittel van bőven kínálat emberi áron, ill. henkelés nélkül is (ld. #88905).

Rowon