Hirdetés
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz fenergie84 #167498 üzenetére
Bizalom gerjesztőbb ha nem a kavicsos telepen fotózza azért szoktak rá. Rosszabb esetben olyan nepper árulja akinek még csak telephelye sincs.
#nincsbennetarcsi
-
Szajo
őstag
válasz fenergie84 #167496 üzenetére
Már alapból az furcsa, hogy mindet a házánál fotózgatja...
-
őstag
válasz Drughi #167494 üzenetére
amennyire én tudom, a hiace talán a legmegbízhatóbb az összes közül
viszont ez a példány akkor is 18 éves, alaposan át kell nézni
elolvastam a leírását, ha tényleg minden igaz, akkor nagyon jó lehetmuszáj viszont hozzátennem, hogyha vállalkozásba kell teherautó, akkor annyira kedvező az újakra a lízing, hogy nem vennék használtat, de 18 éves autót munkaeszköznek ezer százalék hogy nem
és nem csak a megbízhatóság miatt, hiszen azzal valószínűleg nem lesz gond, de pl mi van egy balesetnél?cryptot minden termékemért elfogadom
-
Drughi
addikt
Üdv!
Édesapám vásárolna magának munkásautót, de nem valami bontószökevényt.
3- embert fuvarozna vele + létra, csiszológép, szerszámok.Elsőnek a Toyota Hiace-termék néztük és lenne is egy konkrét példány: [link]
A konkrét példányról mik a vélemények, illetve magáról a típusról?
Ez a 1,5M lenne a plafon.Xiaomi 14T
-
diegho
nagyúr
Nálam is az az elsődleges cél, de a dízelek most nagyon jó áron vannak. Az 1.4 D4D-ben pedig még kettőstömegű sincs.
Alapvetően ezek a kiszemeltek:
Corolla E15 1.6
Auris 1.6
Ceed SW / Hyundai i30 CW
Ufo Civic 1.8
Fóka 2 Facelift 1.6Ezek közül szerintem egyikkel sem lehet mellélőni, ha esetleg beesne egy Avensis az árkategóriába, akkor persze azt is megnézem.
A keretem 2M+ a Meriva beszámítás az autóra és akkor még marad bőven.
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
[link] egy ilyen corolla mennyire lehet racionális döntés, ha 26km-es ingázásra kellene?
-
diegho
nagyúr
Valaki kért Opel Wallis-tól ajánlatot a készletkisöpréses akcióban? Én ma reggel kértem, gondolom majd hétfőn válaszolnak, de hátha valaki tud már pár árat mondani.
-
Snooker
senior tag
Vagy ha a Swift ennyire szar, akkor 300e körüli árkategóriában mit tudnátok ajánlani? Csak városon belüli szaladozáshoz kellene. A 300e csak a vételár lenne.
-
Snooker
senior tag
2000-es évjáratú Suzuki Swift GL-ben van légzsák? Kerestem róla infókat, de ezt nem találtam meg.
Elgondolkoztam egy ilyen autó vásárlásán.[ Szerkesztve ]
-
i-sti
senior tag
Hi all,
VW caddy maxi 7 személy
1.6 Benzines szörnyeteg mennyire élhető igás ló?
Diesel nem lenne jó mert sok rövid táv és hideg indítás lenne.
Vannak buktatói?
Vigyen el 2-3 személyt A-ból B-be sok szerszámmal. Nem kell verseny gép.[ Szerkesztve ]
Novum Forum Siculorum
-
proof88
addikt
Facebookon feljött Opel hirdetés, szívómotoros modellek kiárusításáról, ha valakit érdekel a téma
-
Integrale
veterán
válasz rf.kristof #167470 üzenetére
Az 1.3 Fiat, kicsi abba a kaszniba, az 1.7 Isuzu, az jo motor, az 1.9 szinten Fiat az is jo, foleg a 8 szelepesek.
"Bad reklám is reklám too"
-
nagyúr
válasz fenergie84 #167461 üzenetére
4 gyerekkel tök racionális ez a kocsi
-
fenergie84
addikt
Köszönöm és rendben, írok majd!
Amit már most látok a másikkal szemben:
- A legnagyobb gyerek (8,5 éves) nem a csomagtartó ajtón kereszül közlekedik az autóba (a régiben három gyerekülés miatt, nem lehet a háttámlát dönteni ki- beszálláshoz)
- Van hely a cuccoknak, a legkisebb babakocsija (ami testvérkocsi, tehát nem egy kis darab) mellett tudunk mást is vinni magunkkal, táskák, roller..stb.
- A legnagyobb előny, amire vágytam, az a tolóajtó, amit nagy meglepetésemre a 8,5 és az 5,5 éves is tud kezelni.
Ezek már most indulóban nagy előrelépések számunkra.
Majd,ha még nyaralni is eljutunk vele, akkor az még egy nagy plusz lesz, mert idén többek között azért sem mentünk el, mert nem volt mivel... -
_q
addikt
válasz DanielLong #167453 üzenetére
Koszi, hogy megosztottad
-
Emu
őstag
válasz fenergie84 #167444 üzenetére
Grat a járgányhoz, majd párezer km "együttlét" után szívesen olvasnék egy gyerekes apuka tollából származó használttesztet. Jövőre nekem is el kell gondolkodnom egy hasonló paripa beszerzésén, mert novembertől mi sem fogunk elférni egy átlagos autóban.
-
Rukongai
csendes tag
Sziasztok!
Autó vásárláson gondolkodok tavasszal 500e-800e forint között.
Leginkább városban használnám, olyan heti 100-150-200km-ert mennék vele, szóval csak benzinest szeretnék.
Nem kell nagy autó, mivel tényleg kis távokat megyek.Ennyi pénzért mit ajánlotok?
Köszi a válaszokat. -
törölt tag
válasz daddy9 #167441 üzenetére
A Toyota Verso kb. 20 cm-rel rövidebb, és könnyebb is, ezért kevesebbet is fogyaszthat, cserébe kisebb a csomagtere. Egy Avensis Versoban már elég hely lenne. A fenntartási költsége szerintem több lesz, főleg, ha vezérműláncot is kell nála cserélni, és eredeti alkatrészekről beszélünk. Az említett Touran egy vezérműszíjas motor. A megbízhatóságuk a mindenkori állapotuktól és karbantartottságtól függ elsősorban a 10 év feletti autóknál.
-
DanielLong
senior tag
Igen, én kb 10%-ban használom csak városban, úgyhogy nekem a mostani dízelbotrányos időszak nagyon is kapóra jött. Neked ugye nem lenne praktikus a dízel, benzinesből nem tudom mennyi van. Anno nézegettem a H Astrát is, de édesapám F Astrája után komolyan mondom a belső anyagokat tekintve inkább visszalépésnek éreztem. Persze a fenntartása és megbízhatósága ragyogó, azt nem tagadom.
A V50 egy ideig befutónak tűnt, de aztán jobban megnézve és sok véleményt olvasva arra jutottam, hogy a V50 (2008-9-es évjárat) egyáltalán nem nagy ugrás egy Focushoz vagy H Astrához képest. Ráadásul a minőségére is sokan panaszkodnak. Volvo motoros darabot találni meg nem könnyű, anno amikor néztem, egy darab 5 hengeres dízel volt eladó az országban...Tudom, ezzel nem segítettem most neked, de azért leírtam a véleményem.
-
nesa
veterán
válasz fenergie84 #167450 üzenetére
Hidegen nem szabad rúgni, kicsit se.
-
nesa
veterán
válasz fenergie84 #167448 üzenetére
Az a legjobb választás az 1.6 és a 2.2 is nyűgösebb
-
nesa
veterán
válasz fenergie84 #167446 üzenetére
Az jó, az L2 be van elég jó csomagtartó 8 személy mögött is.
Milyen motor van benne?[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz fenergie84 #167444 üzenetére
Grat szép mini van, nem szűkös a bódé, elfértek kényelmesen?
Ez L2H1?
Üdv a szuper mini kategóriában, ha neked is elgurul a következőkbe csak iveco meg hasonlókat nézel.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz daddy9 #167441 üzenetére
Tessék, 1.6 touran városi fogyasztás: link1, link2, tisztán városban ahogy nézem 9-15L között eszik
tojoda egynyóc városban szintén 9-10L-től felfelé... [link], [link]
Kvázi ugyan annyit fog enni szerintem a két vas. Fenntartásban sem hiszem hogy jelentős eltérés lenne. Típushibáknak kell utána nézni
[ Szerkesztve ]
-
daddy9
tag
Sziasztok!
Egy Volkswagen Touran 1.6 Trendline (nem FSI) és egy Toyota Corolla Verso 1.8 Linea Sol között mekkora lehet a különbség fogyasztásban és fenntartási költségben? Főleg városi használatról van szó, tehát tudom, hogy szomjas lesz mindkettő...
A 7 személyes (5+2) Touran-okat nézegetem és közben szembejött a Corolla Verso is.
1,5M körüli a keret, itt indulnak a használt Touranok és a Corolla Verso-k is.
Köszönöm a segítséget előre is! -
_q
addikt
válasz Johnny_vT #167436 üzenetére
2 millió lenne kb a keret. Elsősorban azért próbáltam "tömeg" autót nézni, mert azoknál az alkatrész árak is jobban alakulnak, szerelők is talán jobban értenek hozzá és választék is talán jobban van. Volvo téren benzinesből, ami megbízhatóbb motorral szerelt, talán 4 db van, illetve nagyon sokat futottak Azt gondoltam a 2 millió körül könnyű választani, de ahogy nézem pont ez az a határ, ahol az egyel újabb széria még nem fér bele a régebbi széria meg már viszonylag sokat futott vagy egyéb kényelmi/dinamikus motorból kellene lemondani.
Persze dízelnél nincs ilyen gond vásárláskor még, benzinesek ára meg fent amellett, hogy választék is kevesebb.
Jelenleg G astra van, jó lenne előrébb lépni mert nem is túl kényelmes, menni se megy annyira, zajos is. Cserébe olcsón fenntartható.
[ Szerkesztve ]
-
Integrale
veterán
válasz rf.kristof #167435 üzenetére
Bravo típushibákkal kapcsolatban látogass át az Olasz autós topikba, ott össze lett gyűjtve az összes eddig előforduló hiba.
1.6 JTD egy jó motor, tipikus dízel dolgokkal számolhatsz, típushibája asszem csak az EGR szelep hűtője."Bad reklám is reklám too"
-
Johnny_vT
senior tag
Akkor létezik V50 is
A Focus II-vel közös padlólemez és kábé azonos méretek, de Volvo kényelem és minőség. Kizárólag az öthengeres motorokkal szabad venni (itt is megvan pl. a 140 és 170 lóerős 2.4 benzin, mint a V70-nél), a többi a Fordtól származik és nyűgös tud lenni.
Szerk.: Elfelejtettem, hogy mennyi a kereted. A V50 újabb konstrukció, ezért még az ára is magasabb kicsit sajnos :/
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
rf.kristof
csendes tag
Sziasztok
Egyszer már kaptam itt tanácsokat.
Sajnos azóta kicsit változott a keretem, így újra hozzátok fordulok.Évi kb 20-25 ezer km-t tennénk meg az autóval. Főút és város kb 40-40 % és autópálya 20 %
A keret 1-1.3 millió Ft lenne
Méretre mindegy milyen.
Jó lenne azért egy olyan amivel lehetne dinamikusabban haladni és a fenntartása baráti.Néztem fiat bravot 1.6 mjet motorral illetve golfokat pdtdi - vél.
Ha ezek nem ajánlottak nyitott vagyok bármire
Köszönöm a segítséget
-
_q
addikt
válasz Johnny_vT #167432 üzenetére
Köszi, ez méretileg nagyobb mint ami kellene.
(#167433) DanielLong
80%-ban városban lenne használva, ezért a dízelt kizárnám. Benzinesből meg alig van választék pedig ez a mondeo jó választás lehetne. Te országúti/autópályás közlekedésre vetted kevés várossal?Az a gond, hogy benzinesből kicsi a választék és a legtöbb esetben kicsi játékmotorral szerelik még a nagyobb kocsikat is. Egy kombinál nem is értem, hogy miért. A kínálat 80%-át a dízel kocsik adják a maradék 15% meg játékmotoros autók. A fennmaradó 5% pedig amivel lehetne kezdeni valamit
Persze dízelből jóval 2 millió alatt is újabb kocsikat is kapni nagyon nagy választékban. Viszont ha jól sejtem ezeknek a későbbi szervizben jön vissza a különbözetük.
[ Szerkesztve ]
-
Johnny_vT
senior tag
Volvo V70 II (2000-2007)? Már a 170 lóerős 2.4-es majdnemalap motor is jól repíti. Hatalmas nagy, a fotelei olyanok, hogy soha nem akarsz belőle kiszállni. Az árszinted alatt hozzájuthatsz már és motorikusan állatira megbízhatóak ezek az öthengeresek. Több infó ezen a blogon. Facebook-csoportokban sokszor hirdetnek csoporton belül, némileg piaci ár alatt is.
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
_q
addikt
Sziasztok!
Ahogy nézem a kombi kínálatot 2 millióig H astra 1.6 (116Le), 1.8 (140Le) és ford fucus 1.6 Ti-VCT 116 Le amik talán szóba jöhetnek. Attól tartok mind a kettő eléggé fapados, jó lenne ha kényelmes lenne az autó és lehetne vele dinamikusabban is menni. Honda Accord nem annyira jön be, illetve ezek jóval többet is futottak, Toyota avensis áráról van csak véleményem, ami alapján szerintem túlárazott. Szívesen fogadnék ötletet, javaslatot.
-
HKorn
veterán
Ez az E46 megér ennyit?
Run&Ride
-
Laraxior
titán
Az autó hátulján levő kis krómszínű feliratokat mivel lehet leszedni, úgy, hogy azért ne sérüljön a dukkó?
CDTi, meg a hasonló feliratokra gondolok.
Az se lenne baj, ha a felirat sem sérülne, hogy vissza lehessen tenni idővel.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
davver
csendes tag
válasz fabri07 #167400 üzenetére
Helló!
Èn nem règen kerültem pontosan ilyen helyzetbe egy viszonylag fapados kisebb de 200.000km futott autóból ültem át egy ismerősöm R. Fluence be ami Privilege felszereltsèg ès 80.000 van benne! A különbsèg èg ès föld a Renault javára bár mèg csak 2 hónapja van nálam de nagyon megszerettem a sedan hátrányaival együtt! Mindennapi használatra teljesen jó! Mi sokat autópályázunk vele ès sok cuccot eltud nyelni. Egy picit lomha de amúgy sem vagyok egy versenyző tipus! A kènyelem meg ebben az árfekvèsben pèldás! Csak ajánlani tudom hogy vedd meg, bár egy pici alku bele kell hogy fèrjen! 2M alá kène vinned az árat! :-)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz bitpork #167414 üzenetére
hát én biztos nem mernék megvenni egy 6-7 éves dci-t az tuti
tuti hogy szétmegy benne valami és normális szerelőre heteket kell várni, plusz mocskos sokba fog kerülni, a szar szerelő meg ugyanez csak még meg sem tudja javítani
egy keveset futott szívó benzines ellentétben sok sok évig jó lesz
még akkor is renaultcryptot minden termékemért elfogadom
-
törölt tag
válasz bitpork #167414 üzenetére
Én is így gondolom, és a keresőt végignézve se az jön le, amit mond. Egyébként, nem is tudom ki mondta, hogy nagyon jó autó, alkalmi vétel, és a taxis imádja, ez inkább lenne rábeszélés, holott szerintem ez egy népszerütlen karosszériaváltozat, de amúgy is az érdeklődő fogja mérlegelni a szitut.
Azt senki nem vitatja, hogy jó dolog, ha közeli rokonságból jön egy keveset futott megbízható autó, de ez csak akkor számítana nálam, ha pont akkora méretű, motorizáltságú, stb. autót keresnék. Amúgy meg nem vennék Fluence-et(itt a pozitív-negatív elég sokat mond, meg nem is tetszik), de éppen Thaliat se, ha Renaultról van szó, amikor éppen elég nagy a választék a piacon De ízlésről nincs értelme vitázni.
-
törölt tag
válasz fabri07 #167407 üzenetére
Ezt egy olcsósított Megane-nak mondanám, és a motorizáltság szempontjából inkább a dízelt mondják jobbnak[link] Túl hosszú szedán forma, amiről a nagy csomagteret emelik ki, és a hátrányos fedél kialakítást. Szerintem az 5 ajtós Megane praktikusabb, szebb és vezetni is jobb, például ez pont olyan 1,6-os motorral, vagy itt egy dci, vagy akár kombi változatban, már ha Renault-ról van szó.
-
őstag
válasz fabri07 #167409 üzenetére
akkor ez egy reális ár, ha még tudsz mondjuk alkudni egy százast, akkor alkalmi vételnek is nevezhetjük!
(ennyiért csak sokkal többet futottakat látni a hasznaltauton)
dci motorral nem vennék renault, de egy keveset futott benzines sok-sok évig jó lesz, főleg ha időben meg voltak csinálva az olajcseréktaxi fluenceben ültem csak, de aztmondta a taxis imádja mert olcsó volt és jó tágas
ha sokat mész majd vele, akkor a nagy csomagtartóba egy gáztartály is elfércryptot minden termékemért elfogadom
-
kisza25
félisten
-
bitpork
nagyúr
válasz Csabroncka #167401 üzenetére
A TIRt olvastad?
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
BigBlackDog
veterán
válasz Csabroncka #167401 üzenetére
Triviális, de azért leírom. Le kell egyeztetni a szerződésben szereplő (autóval és személlyel kapcsolatos) azonosítókat az igazolványok tartalmával és a kocsi papírjaival, illetve az autón szereplő számokkal.
-
Csabroncka
addikt
Tudtok nekem pár érdekes (fontos) dolgot mondani, ami kifejezetten figyeljek adásvételi kötésénél. nyilván itt most nem az alap dolgokra gondolok, hanem valaki már rég kötött annyit, hogy kívülről fújja a nem egyértelmű de bosszantó dolgokat.
"in medias res"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest