- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acheron
őstag
válasz
rbalint88 #156097 üzenetére
Ez szubjektív. Nyilván hasznos extra a bőrhőz, főleg, ha valaki szeret / szokott combközépig érő rövidnaciban vezetni, de én pl 80% -ban hosszú nadrágban járva nem éreztem ilyen élesnek a szellőzés hiányát. Ha jó a klíma, nyáron is nagyon hamar olyan hőfok van az utastérben, hogy nem izzad rá az ember az ülésre. Nemigen emlékszem, hogy valaha ragadtam volna rá. Ellenben ülésfűtés nélkül megvenni balgaság, amíg télen (főleg egy dízel) bemelegszik, befagy a Yucatan...
-
outsiders
aktív tag
válasz
grizlisandor #156098 üzenetére
Attól függ, az adásvételi szerződésbe mit írtok be, így elég hangzatos, de részletek ismerete nélkül nehezen megítélhető.
-
grizlisandor
veterán
Kilométer garancia, hogy működik a valóságban?
Holnap megyek megnézni egy autót, és a kereskedő mondta, hogy jár rá kilométer garancia. Ha kiderül, hogy nem annyi a km, akkor visszavásárolják. Tényleg így van, vagy csak szöveg? Örök élet vagy csak x idő?
Például:
Szervizbe dugnak rá egy diagot és ott kiírja, hogy egyáltalán nem annyi. Erről adnak nekem egy papírt, én meg megyek a kereskedőhöz, hogy vissza az autó árát? -
rbalint88
addikt
válasz
BigBlackDog #156095 üzenetére
Pl borkarpitost csak szelloztetessel vennek, kulonben belerohadsz. Vezetoulesbol jo lenne motoros-memorias ebben a kategoriaban. Dynaudio hifi se arthat
ja es volt belole V8
-
footy
addikt
válasz
BigBlackDog #156095 üzenetére
A summum a legmagasabb felszereltseg, bar meg ahhoz is be lehet ikszelni 1-2 dolgot
A momentum a kozepes, szerintem teljesen elfogadhato. Viszont az S80 fenntartasa draga, attol fuggetlenul hogy a konstrukcio megbizhato. Eleg ha megnezed a futomu alkatreszeinek arat.
Nalam most a V70 azert esett ki, mert a raszant osszegert csak euro 4-es dizelt tudnek venni, az pedig mar necces lehet 3-4 even belul. -
-
-
rbalint88
addikt
válasz
BigBlackDog #156091 üzenetére
jó az S80, de csak fullosat vennék belőle ÉS vezetett, számlákkal igazolt szervizmúlttal rendelkezőt.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Mágus2 #156090 üzenetére
Ez a 2.0 CR? Korábban is szereltek ilyen hosszú áttételes váltóval négyhengeres VAGot?
Egy ilyenről kinek mi a véleménye? Sok a méter benne, de legalább bevallottan sok.
-
-
w333
félisten
válasz
Luck Dragon #156086 üzenetére
130km/h -nál 3800, míg 150kmh -nál 4100
-
enginev3.0
félisten
válasz
Luck Dragon #156086 üzenetére
1.6 meriva, 100km/h 3ezret pörög
Rettentő sokatDe ez most csak érdekesség
-
-
w333
félisten
válasz
Richard! #156082 üzenetére
+1 anyámnak is a kis 306 -ért bejártuk a fél országot, őszinte legyek ? Bp-n nem lehet találni normális autót csak lepusztult, meggyötört állapotút és sok a nepper
Szerk.
Leon -t én nagyon ajánlom ... ez az 1.4 16V motor tényleg nagyon jó, nem egy versenyautó de cserébe nem is fogyaszt, városban elég virgonc és minden fokozatban azonnal megindul (nem kell visszaváltani) autópályán 130-150Km/h között megyek vele, nagyon jó a belső szigetelés így nem is hangos !
-
enginev3.0
félisten
Sorrend van
Tetszik az autó->évjárat->megtett km->normális leírás->milyen messze vanHa nincs a saját szűrésem szerint jó találat, akkor valamiből engedek, pl több megtett km, vagy kicsit öregebb, vagy messzebb van
És így tovább
De van egy másik, amit most telefonról lusta vagyok linkelni ami tetszik, jó leírása van, közel van, nem túl öreg, terveim szerint hétvégén vagy fizetéskor megnézem
-
Richard!
addikt
válasz
enginev3.0 #156080 üzenetére
Magyországon nincsenek nagy távolságok. Keress országosan. Előbb találsz. A jó vételért ne sajnálj menni
Sok sikert
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
enginev3.0 #156080 üzenetére
Többet is mentem már jó vételért. Meg volt olyan is, hogy autó nélkül mentünk haza.
-
csubuka
addikt
válasz
Luck Dragon #156070 üzenetére
A Duster sokat fogyasztana nekünk és semmi szükség rá szerintem, de azért a listánkra feljön a Dacia is szerintem
(#156069) dantre: Hmm, ezt nem gondoltam volna, a Kalos filléres alkatrészei miatt, akkor jobb ennek bővebben utánanéznem azért.
-
w333
félisten
válasz
enginev3.0 #156076 üzenetére
Ahelyett inkább ezt lenne érdemes megnézni
-
enginev3.0
félisten
Akkor nem csábító
-
-v-
addikt
válasz
enginev3.0 #156072 üzenetére
Ha mar egy kereskedes is igy feltunteti, akkor szerintem motorgeneralt
-
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
enginev3.0 #156072 üzenetére
Eszi az olajat, mert valaki meghajtotta.
Ezt a picike motort alap motornak szánták ebbe modellbe, ezért nem szabad gyilkolni, akkor sokmindent kibír. Aki ezt a kevés lovat elkezdi ütni, az nagyon hamar meg fog lepődni.
-
enginev3.0
félisten
-
válasz
molnarpeter #156066 üzenetére
Értem, köszi az infót.
-
-
csubuka
addikt
válasz
sasa134 #156064 üzenetére
Ránéztem a fent linkelt amortizációs cikkre, elég gondolatébresztő
Öszintén kétlem, hogy a Sandero-nál jobb adatokat lehetne kihozni egy 4 évesen megvásárolt Cee'd-el akár. Sőt, ha 15-éves korában totál leírjuk, akkor nem túl rózsás a 4 éves Cee'd amortizációja (3 misi körül mennek amiket nézegettem így elsőre).
Nagyon megveszekedett dolog venni egy új Sandero-t, azt csucsu? Akkor nem kell visszatekerő leleplezősdit játszani meg szervízest vinni magunkkal kocsinézőbe.
Mondjuk az az 1.0-ás motor elég vérszegény, de őszintén apámnak meg van a saját "játék-gépe" ilyen-olyan motorok formájában, nehéz lenne azokat lenyomó/megközelítő kocsit felhajtani, anyámat meg pont nem érdekli az, hogy mit lép egy kocsi. Én meg nem élek velük, szóval nekem is mindegy. Csak menjen A-ból B-be és gazdaságos legyen ez lett kiadva ukázba.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Tothgera30 #156063 üzenetére
Szívósor koksz a legnagyobb baja, bajnokpityu korábban írt róla
-
csubuka
addikt
válasz
sasa134 #156064 üzenetére
Köszönöm szépen! Az 1.8-as Civic azért szomjas egy Jazz-hez képest nem? Az alacsony fogyasztás sem árt itt és lehet egész gyenge is a gép
De ránézek akkor a tippeidre persze.
Ámde a Dél-Koreai márkáknak lehet a legolcsóbb az alkatrészáruk nemde? Illetve a Kia-nak hosszú a garancia periódusa, így akár lehetne még gyári garis kocsit is venni 3 millióból nem (legalább még egy év nem ártana, hogyha van valami gubanc, bár lehet túl sok a kívánalom így már
)?
-
Ismerősi körben felmerült egy Octavia vétele, 2011, 1.8T FSI, 160Le verzió. Mennyire megbízható verzió, és milyen jó vételnek számít?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
A-ból B-be gazdaságosan eljutáshoz keresnék Édesanyáméknak autót.
-Éve 10 ezer km, városi és vidéki kiruccanás vegyesen, hosszú kölföldi út ritkábban
-Jól pakolható csomagtartó (Kalos Sedan-nál jobban legalábbis)
-4 embert azért be lehessen relatív kényelmesen szuszakolni
-Egyszerű technika kell, nem vezetési élmény
-Max 3 millió, de inkább kevesebb mehet erre
-Használt autó is jöhet, ennyiért inkább az gondolom.Ilyen i30, Cee’d és Jazz vonalat néztem, azokat ajánlanátok Ti is kis benzines szívó motorokkal?
-
penge111
addikt
Naiv kérdés: Honnan tudom, hogy a szélvédőn a kavicsfelverődés javítva volt? Látszik a kitöltő anyag benne, vagy ha kívülről tapogatom, akkor simának kell lennie a sérült felületnek?
-
-
válasz
bitpork #156055 üzenetére
te most azt állítod hogyha nekem dashcamem van és valaki kárt tesz az autómban és pedig felveszem, akkor bármi esélye van tőlem pénzt perelni személyiségi jogokra hivatkozva?
kérdezz már meg valakit aki jogban jártas, mert ez egyszerűen hülyeség! (ha nem hiszed el nekem) -
-
válasz
bitpork #156041 üzenetére
Lehet , hogy a szélvédőre ugrás miatt ki kell fizetnie az okozott kárt, de ha van kicsi esze akkor olyan pert akaszt a felvételt készítő nyakába hogy élete hátralevő részében el lesz látva.
ne haragudj, de muszáj szóvá tennem hogy ez nettó butaság, egyszerűen nem igaz
szerk: a felvétel igen is lehet bizonyító erejű bizonyos esetekben, sőt, igencsak erős bizonyíték!
-
8th
addikt
-
Jelenleg a szabályozás (idehaza) nem támogatja az ilyen jellegű felvételek elkészítését ha:
-ember felismerhető rajta
-ember, tulajdonán (vagy annak egyedi azonosítóin) keresztül beazonosítható
-ha magántulajdon belekerül a felvétel látókörébe
, és nincs engedély a felvételhez. A hamarosan életbelépő EUs szabályozás meg még szigorúbb lesz, tessék készülniVannak természetesen kivételek, de hogy elvegyem a szaGhatóságok kurvaszarulmegfogalmazotthivatalosleveleinek a szerepét, életszerűtlen hogy mindenki kivételt képez a kocsijában.
De én csak egy malac vagyok aki mindenbe beleröfög, javaslom az autós topikok jogtuóját, Saint_-et megkérdezni
-
válasz
Gyuszi83 #156049 üzenetére
Írassa át mindenképpen, mert akinek a nevén van annak kell később bizonyítani hivatalos papírral h az autót szakszerűen semmisítették meg. (pl hivatalos bontóba leadva) Öcséd ha eladta papíron, azonnal jelentse be a lakhelye szerinti illetékes önkormányzatnál/okmányirodánál.
-
Gyuszi83
tag
válasz
bitpork #156046 üzenetére
Értem! Ha így veszi meg, hogy ki van vonva és Októberben a műszaki is lejárt, mindenképp a nevére kell íratnia ? pl.. ha alkatrésznek kell neki, akkor is ? Onnantól kezdve, hogy elviszik nem jöhet öcsémnek semmi büntetés stb... hiába van még a nevén ?
Köszi a segítséget ! -
válasz
Gyuszi83 #156045 üzenetére
Ha a vevő tisztában van a ténnyel (írjátok bele az adásvételibe!) és ez neki így megfelel, akkor nincs más dolga. Ha a vevő érvényes papírokkal és műszaki vizsgával akarja, akkor öcsédnek kell ezt elintéznie még az adásvételi folyamat előtt.
MOD
(#156044) BigBlackDog: én szeretek TV-t nézni. Még manapság is vannak politikamentes műsorok
-
Gyuszi83
tag
Sziasztok!
Lehet nem jó helyre teszem fel a kérdést, akkor elnézést!
Kérdésem az lenne, hogy az öcsémnek vagy egy ideiglenesen kivont autója és ha el szeretné adni, akkor az adásvételi szerződés kitöltése után van még bármi dolga a kocsival kapcsolatban vagy már onnantól kezdve semmi intézni valója nincs ?
Nem nagyon vagyok jártas a dologban!
Köszi! -
válasz
footy #156037 üzenetére
Jók a skandináv gépek.
Állandó lakcíme van ott, a német szakkifejezést nem tudom. Heti 5 napot Grácban dolgozik, hétvégén Mo-n tartózkodik. Közel 20 éve ezt műveli.
Sosem volt osztrák rendszáma; a nyáron cserélt autót, most először az édesanyja nevére vette, de ő az üzembentartó, tehát az ő neve van a forgalmiban. -
aero.
veterán
válasz
bitpork #156041 üzenetére
Jaja, az osztrák helyzetet vágom, meg ugye Szlovákiában sem lehet szélvédőt takaró dolog, ebből kiindulva dashcam sem. A magyaroknál gondoltam, hogy ez jön szóba, de annyival le is zárnám, hogy hűen mutatja, hol tart az ország. Ez az én véleményem és nem akarok senkivel vitatkozni róla.
-
válasz
aero. #156040 üzenetére
Idehaza a törvényi szabályozás nem kedvez ennek. Lehet , hogy a szélvédőre ugrás miatt ki kell fizetnie az okozott kárt, de ha van kicsi esze akkor olyan pert akaszt a felvételt készítő nyakába hogy élete hátralevő részében el lesz látva.
A biztosító ügyét is lehet bíróságra vinni, ahol viszont kizárható a kamera felvétele megfelelő alappal és nem hülye ügyvéddel.
Anglia nagyon nem érdekel, de ha pl az Osztrákok megállítanak és megy a dashcam, nem szeretnék a helyedben lenni -
aero.
veterán
válasz
bitpork #156038 üzenetére
Mármint mire gonolsz? Arra, mint a BMW-s zebrás esetre, szal hogy mindenki jelentgethet mindenkit? Jobb esetben csak arra, hogy ha kiflibe hajtják az autódat és mondjuk lelépnek, akkor egyszerűbb átlátni a dolgokat, hogy mi hogyan volt, ki volt a vétkes, stb.
YT-n is elég sok videó van már ilyen biztosítási csalásokból, már Angliában is előfordult sokszor, ráugranak a motorháztetőre, motorral elesnek az autó előtt, stb. Az ilyenekre tök jó.
-
A tvben most egy dashcam áruló bótos azt találta mondani, hogy a kamerák bizonyíték erejű felvételt csinálnak
Komolyan kell ez?!
-
footy
addikt
válasz
focvis #156030 üzenetére
Saab gyakorlatilag nincs. Volvobol se tul nagy a valasztek, de a V70 meg rajta van a listan.
A fő lakcíme az osztrák cím? (Hauptwohnsitz?)
Ha 6 hónapnál többet van kint az autó akkor át kell jelenteni, mert nagyon megzsanettozzák az embert.
Volt egy ismerős aki itt szervízbe vitte az (magyar rendszámos)autót a szervíz meg felnyomta és valami 4e euróba fájt a történet. A másik az elvi része is, hogyha már itt keresek, akkor itt fizetem az adót is.
Viszont mindig motoszkál a fejemben, hogyha pl. anyám nevére van bejelentve az autó én pedig csak használom, akkor elvileg nem vagyok büntethető. -
-
-
batai15
félisten
Látom beszélgetés megy a környezet védelmi normálól.
A kinézett audi a4 1.8 benya euro 2 elvileg.
Például sokat járok nyiregyre iskolába szmog riadó esetén gond ez? Pesten elvileg nem lehet menni ha jól hallottam de nyáron megyünk horvát országba is ott is lehet ilyen? Nagyon nem vagyok képbe ezekkel a dolgokkal fel világosítast kérek ha lehet köszönöm. -
-
-
alázógyík
addikt
válasz
bitpork #156010 üzenetére
"Egyelőre nem látszik, hogy milyen szintre csökkenhet a dízelmotorok iránti kereslet, mindenesetre a piac 10%-os bővülése mellett 4%-kal kevesebb dízelmotoros autó kelt el, ami 12% feletti csökkenést jelent a tavalyi év adatához képest. Ez pedig elég nagy szám ahhoz, hogy a jelentősebb mennyiségű dízelmotoros autót gyártó vállalatok számára nehézséget okozzon, mind a dízelmotor-gyártási túltermelés, mind a benzinmotorok iránt hasonló mértékben megnövekedett igények miatt.
A dízelmotoros modellek iránti igény csökkenése elsősorban annak köszönhető, hogy szinte minden európai országban születtek olyan jogszabályok, vagy legalább tervezetek, amelyek a dízelmotoros autók használatát valami módon büntetik. Magyarországon például az új budapesti szmogriadó-rendelkezés ilyen, de több európai nagyváros jelezte, hogy valamikor a jövőben teljesen kitiltja területéről a dízelmotoros személyautókat."Egyébként ahol nem tíltják majd ki, brutál biztosítási díjjal "kínálják" meg a tulajt.
-
footy
addikt
Mi a baj amúgy a DSG-vel? Az olajos nem szarik be állítólag Jobban szeretem a hagyomanyos automata kuszasat es hasznaltan kevesebb rizikot latok a wandleres konstrukcioban.
Én biztos egy mk2 FL octaviát vennék.
Akkor miert nem vettel mar egyet?
Mast en sem beszelek le rola, de nekem se kivul se belul nem tetszik az Octavia. A VW csoporttol amugy is szeretnek mar elszakadni igy az 5. auto utan.(#156015) sasa134
Ennyiért sztem csak francia lesz, esetleg 159A franciaval nincs bajom, kinottem mar a 3F-es szabalybol
. Az Alfanak kicsi es szarul pakolhato a csomagtartoja es gyenge a zajszigetelese.
Az accordot nem probaltam, de a 2.0 szivobenzinnel nem hinnem hogy tul acelos a kombinacio.
(Nem versenyezni akarok vele, eleg a mostani 1.6tdi golf teljesitmenye is, de csiga nelkul itt a hegyek kozott halott az auto.) -
-v-
addikt
válasz
molnarpeter #156019 üzenetére
Hát rossz hír, de ha nem cserélik benne az olajat, a hagyományos automata is megdöglik ...
-
sasa134
addikt
válasz
footy #155997 üzenetére
Ennyiért sztem csak francia lesz, esetleg 159. Én Alfát vennék (ha bátor lennék).
De amúgy jah, nézz benzinest, sztem Ny-Euban (én Németországban élek) pár év múlva kb eladhatatlanok lesznek a dízelek.
2l benzin Gen8 Accord Tourer kijöhet kb ennyiből, manuális váltóval. Pl [link] -
footy
addikt
válasz
Lacy6 #156011 üzenetére
A Laguna 3 nem volt 4 controlos. 17-es teli gumik voltak rajta. Meglepoen ugyesen mozog a meretehez kepest. Ez a kombo meg igy eppen hataron belul van ami a kemenyseget illeti, viszont amiket nezegetek(jobb felszereltseggel GT-Initiale) azok 4Controlosak es mindegyiknel irjak hogy sportfutomu van es 18-as kerek. Az mar tuti tul kemeny nekem.
Az 508 lenne a befuto, mert az jobban is tetszik (allitolag a futomucve is jobb es a zajcsillapitasa is), de felek a panorama tetotol. -
Lacy6
senior tag
válasz
alázógyík #156012 üzenetére
Nagyon szép az tuti, nekem is nagyon tetszik.
Nem is tudnék dönteni a laguna és az 508-as között.
A laguna 2.0 dízelt jobban ismerik az itthoni szerelők is és csak jókat hallottam róla.
508-as szebb szerintem, de kevésbé ismert és műszakilag annyira nem bízom meg benne. -
-
footy
addikt
válasz
alázógyík #156006 üzenetére
Eddig az a befuto, csak a kemeny futomu ne lenne. Bar legfeljebb rarakok valami 15-os ballonos gumit aztan kesz
A masik hogy annal amit kiprobaltam eleg szar votl a zajcsillapitas, de mivel mindenhol azt irjak hogy csendes ezert valoszinu megnezek megegyet.
Most talaltam egy Mazda6-ot a kozelben lehet lecsekkolom azt is. Bar xenon es navi nem lenne rossz es ez mindketto ritka a 6osban.(#156007) bitpork
Mar gondolkoztam, de ebben az arkategoriaban nincs ertelmes, foleg nem automataval.
A mazda6 2.5 bejonne, de ahhoz duplazni kellene a raszant osszeget.
Mar kinomban neztem Astra J 1.4 turbot is. Viszont a beleseje nagyon nem gyere be. A gombtengera kozepkonzolon egy hanyas, konyoklo csak a legjobban felszerelt valtozatokban van amihez van elektromos kezifek is. A fogyasztasrol mar ne is beszeljunk.
Ausztriaban egyebkent meg annyira nem tiltjak a dieseleket (a nemreg megvalasztott kormany elvileg nem is fogja), viszont ha uj autoban gondolkoznek akkor valoszinuleg benzinest neznek. -
-
footy
addikt
válasz
bitpork #156001 üzenetére
(#156002) [vilike]
Az , villannnyal(#156003) alázógyík
Egy par honapja neztem egyet, de kicsit csalodas volt. A motor nem volt az a fickos, persze 1.7-tol nem lehet csodat varni (fentebb irtam hogy 2.0-t keresek), belter is eleg viseltesnek(zongoralakk karcos, ules kiulve) tunt.
Aztan talaltam angol hasznalttesztet es ott is ezeket irtak altalanosan, ugyhogy az is kiesett. (Nem egyedi eset) -
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Projektor topic
- Honda topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari