- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
footy
addikt
Lehet hogy ausztriaban veszek anyamnak autot. Van erre valami kisokos, hogy mire kell ilyenkor figyelni?
2 nyelvu adasveteli az gondolom alap? Vehetek egyaltalan az o nevere autot? Vagy kell valami extra meghatalmazas hozza? -
válasz
szőröscica #98097 üzenetére
Rettentő sok ilyen "elb***ott" konfigos autó van, a piros és egyéb barna színű bőrök a másik véglet, nem fogja fel, hogy soha nem fogja eladni a kocsit. Annak meg, hogy egy pont olyan elcseszett ember keressen pont ilyet, kicsi az esélye
-
szőröscica
addikt
válasz
Tothgera30 #98096 üzenetére
Egyébként megnézném, hogy ki volt aki ezt eredetileg így rendelte. Xenon fényszórón és tetőablakon kívül teljes fapad az autó. Se tempomat, se multikormány, se ülésfűtés, se tolatóradar, semmi. Érdekes kombináció.
-
válasz
jozefgucci1 #98095 üzenetére
Pici gyanús... főleg a futott km.
-
jozefgucci1
addikt
válasz
Tothgera30 #98093 üzenetére
Szépnek szép ,de semmi leírás ez így elég gyanús ! Amúgy azt a tetőablakot jó ötletnek tartom , minden BMW -ba rakatnék hátha akkor észreveszik , hogy hol az indexkar .
-
válasz
Tothgera30 #98093 üzenetére
Ha már lúd, legyen 328i
-
-
sasa134
addikt
Valoban, de amiket felsoroltam, azok közül csak a Porsche eseteben van wet, a többi szaraz menet volt.
Arra probaltam celozni, hogy elmenyautos kategoriaban eleg jo szintet kepvisel, rendes belter, 4 felnött elfer benne, tisztes csomagtarto egy kirandulashoz is, 4 motion, DSG, tisztes V6-os motor, 'hetköznapi auto' forma, ami hetköznapokban is hasznalhato, de ha kell akkor elmenyauto.
-
sasa134
addikt
válasz
vendingo #98087 üzenetére
Az R32 mk V eleg szep helyen van a Top gear laptime listan is, mar, ha ez szamit barmit is...: [link]
odacsap az S4 quattronak, 996 Turbonak, M3 e46-nak stb. Annyit ment mint egy Aston Martin DB7 es 0.3mp-el volt lassabb egy WRX STI-nel
Tudom, ez "akkor es ott" eredmeny, de mindenkepp latszik, hogy mire kepes. -
vendingo
veterán
-
Declare
őstag
válasz
bitpork #98083 üzenetére
Persze, hogy eleg
szeretem en is neha nyomni egy kicsit a kocsinak, vagy egy picit erösebben belemenni egy egy kanyarba, jo utviszonok mellett, üres uton...stb. Nekem pl nem fer bele a biztonsagos vezetesbe, hogy szerpentinen (ha lenne olyan autom) a segget kicsit kiteve kanyarogjak. A kerdezö kifejezetten elmenyautos szerpentinezös kocsit keresett, meg sorolta a kg, sulypont aranyaokat stb
azert gondoltam, hogy ö lehet maskepp gondolkodik....nekem is van haverom aki egy regi mx5 el olyan boldog es olyan kezesen tudja hasznalni (ersd picit odalep neki a pirosnal es kanyarban egy hangyanyit megy a kocsi segge stb...), mint egy nehezebb geppel lehet nem. Nagyon feelinges, de nekem ez amugy se fer bele a biztonsagos vezetesbe, nem hianyzik.
Szoval nekem nyilvan akarmi erösebb gep eleg lenne
de siman el tudom kepzelni, hogy van olyan aki az rs6 audit is becserelne egy sokkal olcsobb mx5 re vagy 350Z re, mert tojik a bose hifire, meg az automata klimara, meg a 8 gangos multitronicra, meg a.......... es inkabb a szerpentinen csapatja a kocsi segget, mert egy könnyebb kocsi mindig kezesebb lesz, mint egy nehezebb.
Nehez ezt igy leirni mit is akarok kihozni az egeszböl, de remelem ertitek mire gondolok
(#98084) deicide: Jol neznenk ki, ha azt irnak egy astra opc re, hogy milyen sz@r a kanyarokban
en is biztos, hogy egy opc, vagy valami combos audi/bmw be ülnek bele, bose hifivel, kenyelmi extrakkal elhalmozva
, de van akinek a puritan egyszerü, kezes, elektronika mentes auto pl mx5 kell....mert neki az az elmenyautozas. En ezt is meg tudom erteni. Pl ez a haverom akivel mx5 el cruiseoltam, ö is azt mondta, hogy soha nem kellene neki egy bmw kabrio.....vagyis kellene, de az mx5öt nem adna el
-
deicide
veterán
válasz
Declare #98082 üzenetére
Szinte az összes fellelhető OPC tesztet elolvastam, a legtöbb cikk a súlyt írta negatívumnak és pozitívumnak ennek ellenére a kanyarvadász képességeit. Nyilván picit tolja kifelé az orrát, de a nagy tömeg ellenére élménynek mondják. Persze, ha autóversenyző az ember, akkor más tészta, átlagos képességű vezetőnek, mint én is, ugyanolyan élmény lesz, mint egy 1000kg-s koporsóban veretni.
-
válasz
Declare #98082 üzenetére
Valamit azért árdemes külön választani. Nem versenyautóról volt szó. Amit írsz igaz, de utcára az rs6 is messze elég. De még pályára is.
ToAll: És az ilyen miért becsületes?
Miért nem egyszerűbb leírni hogy ennyiért a megadott feltételeknek eleget tevő autót ajánlani nem tudok?!
-
Declare
őstag
válasz
bitpork #98075 üzenetére
Szerintem a nagy tömeggel a nagy tehetetlenseg a baj. Nem veletlen, hogy a sportautokban mindig a sullyal küzdenek. Minnel nagyobb a tömeg annal tehetetlenebbül fog elkezdeni sodrodni a kocsi. Tehetsz bele mindenfele elektronikat a tömeg akkor is tömeg es lesodorja az ivröl....
Pont ezert szerintem hiaba teszel akarmekkora motort egy nehez autoba, lehet hogy egyenes rajtnal ugyanugy elrugja magat es huz es gyorsul minz az allat egy szlalom palyan vagy szerpentinen nem fogja tudni felvenni a versenyt egy hasonlo loerö/tömeg aranyos, könnyebb kocsival. Szerintem
-
-
-
-
-v-
addikt
Legacy outback 3.0R? mk4 ... 50-50 sulyelosztas, allando osszkerek, 245 lo, a vilagot nem valtja meg de szepen megy, jo futomu jo kormany, es kombi meg emelt hasmagassag.
Talan ez egy jo kompromisszum hogy elvezetes kanyargas meg vezetesi elmeny is legyen, meg emelt hasmagassag meg hely is ... szvsz ha jatszosabb iranyba jobban elmennel akkor le kell mondanod a tobbi feltetelrol.
Esetleg egy 4 ajtos M3?Egyebkent nem lesz ilyen, szarok a felteteleid ... eleve 50-50 sulyelosztas 4 uleseel kemenytetovel ... kb. subi meg bomos marad. Ha megy rendesen az nem 12 fog enni vegyesben. Ne legyen nehez ok, akkor vagy kicsi lesz es nem fersz el, vagy 2 uleses kabrio stb
-
sasa134
addikt
Az R32 egy széria VW Golf, szó sincs gyűjtői verzióról. Nezd meg a mobile.de-n mennyi van, egy qrvajo sportkocsi, megbízható, nagyon jó motorral, ráadásul értékàlló. Ha van kocsi ilyen áron amiből mosolyogva szállsz ki akkor ez az. Egy kolléga most adta el az övét ( itt élek) ,bitang volt benne utazni. Tuti nem magyarhonban vennék ilyen kocsit, nulla választék, regadó meg nem vészes. Ezeket (pl R32) itt valóban 2. vagy 3. kocsinak tartják, túrázni, kirándulni. Próba nélkül az 1-es BMW-ről is sztem elég elhamarkodott így nyilatlozni, pusztán azért mert csapott a hátulja. Igazából nem tudom mit keresel de félő, hogy nem létezik olyan kocsi.( lehet nem pusztán súly adatok vs lóerő alapján kéne keresgetni, hanem belülni és menni vele). Sok sikert.
-
Land
veterán
Nőnek 400k-ig kellene autót néznem.
Benzines, ferdehátú érdekel (állatokat a hátsó csomagtartóba tenné), ne legyen túl nagy, olcsón fenntartható legyen.Suzuki Swift 1.3 ugrott be elsőre. Néha autópályázna is, az 1.3-as talán bírná. Van esetleg másik tipp? Ebből is az 5 ajtósat néztük. Átírás még erre jönne rá. Köszi!
-
-
-
tomiii.
aktív tag
-
.mf
veterán
válasz
Tothgera30 #98007 üzenetére
Ez az irány már jobban tetszik
A 2 ülés kicsit kevés (dettó MX5, S2000 és még sok más), a 3.5 l meg jó sok, kicsit a tömeg is. Az alulkormányzottság is, főleg hátsókerekesként. Az ára viszont barátibb, mint gondoltam (3-4 m 8-10 évesekért, nem kevés, de a teljesítményéhez és ritkaságához képest baráti. Vagy van valami "catch"?)98015:
Blues Brothers vagy Mad Max újraforgatáshoz talán, de nem kanyarogni
Declare: végülis van, Lan-Evo és WRX
Viszont Mo-n csak a VIII és újabb Evok vannak, az olcsóbb régebbiek jobbkormányosak; a WRX-ek meg elég drágán forognak. Pedig III-tól kezdve bármelyik Evot elfogadnám
Terep alatt természetesen nem hegymászásra és kidőlt fákra kell gondolni (kidőlt fa ellen terepjáró se jó, tank vagy triálmotor, esetleg Tatra 8x8?). Kicsit mélyebb nyomvályúk, pocsolyák, nagyobb kövek pl. -- már ezekhez is kell valamennyi hasmagasság és rugóút, valamint ennek megfelelő előkészítés. Néhány nagyon alacsony hasmagasságúnál már attól félek, hogy akár fekvőrendőrön vagy járdára parkoláskor is fennakadhat, nemhogy levinni aszfaltról.
Mint mondtam, terepre akkor marad a gyaloglás vagy a bicikli, esetleg egy enduro.
Krúzolás, túrázás....ja, sportmotorral is csak azt szoktamSasa: Golf R32, most hallok róla először, de úgy látom, nem véletlenül: tc is ritkaságként ír róla, hahun sincs. Egy gyűjtői darabot sajnálnék pályán vagy szerpentinen odaverni. Meg őszintén, a VW-ek külseje sosem vonzott.
A BMW specifikációilag érdekes, de ugyancsak ritka, 1 db-ot látok belőle, azt se olcsón. Formára valahogy az elejéhez nekem nem passzol egy ennyire hirtelen levágott hatchback hátsó, coupé jobban illik hozzá, csakhogy egyetlen benzines 1-szériás coupé sincs a hahun a kereten belül. Meg ha lenne is, már megint min. 4-5 millánál és másfél tonnánál vagyunk.Köszi a tippeket, akkor ezek szerint nincs modern hachiroku
-
raczger
őstag
válasz
TayRol #98044 üzenetére
Szokott járni Magyar Timeattackre is (fotóztam is, mikor 458 speciale-vel ment), nem egy fakezű, kíváncsi vagyok mi történhetett. Bár én a helyébe városban biztos nem mernék ilyen autóval járkálni akármennyi pénzem is lenne.
Mostanában biztos ő is irigykedik egy szép ezüst Mazda6 iránt, ami feltűnt a mélygarázsban
-
TayRol
nagyúr
Egy elég korrekt kis vas áll a garázsunkban (a többin kívül), erre most mit olvasok...
Itt van pár infó a tulajról, a kocsik stimmelnek. A neten rákeresve a nevére még látható pár verdája. A múltkor alig bírt kiállni a garázsból az F12-vel, leér a padkánál az alja.
-
-v-
addikt
válasz
Goblin12 #98034 üzenetére
Szerintem nem egy kategória a 3 autó
Egy öreguras szürke semmilyen A-ból B-be elviszlek soseromlok el dögunalom semmiextra vezetni Avensis meg egy új octavia rs?
Még jó hogy kilőve ...
Én az rs-t venném mert csak a gázt nyomni van eszem(#98042) kornelka: jó akkor 'szomtudja mondtam valamit, nem ismerem a Toyotákat csak japán akkor az biztoos nem romlik el ez a sztereotípia nem?
-
lsc
nagyúr
Egy dögös Auris. Bejövős, mondjuk a lexus 2 l-es turbójával.
-
Goblin12
őstag
Akkor mondhatni, hogy mind2 rendben van? Nem is tudom miket boncolgattatok visszaolvasva egyes kocsiknál, hogy beázás, szétrozsdásodás etc, ilyen jellegű problémákról tudtok a fent említett két cég modelljéről?
Ahogy nézegettem egy árban van a kettő nincs sok különbség, igen a kinézet de azt úgy is meg kell nézni. -
-
Goblin12
őstag
Hali,
volt munkatársammal beszélgettünk a kombi autók világáról és igazából egyikünk se tudja, hogy akkor a közép mezőnyben mit lenne érdemes venni.
Szereplőkből 3 van, Audi Merci meg a BMW az kilőve.
O3 combi rs
Mazda 6 sport kombi
Toyota Avensis de a toyota egyikünknek sem jön be szóval marad a Mazda meg a Skoda.Szerintetek?
-
zsoltee10
addikt
válasz
runner 125 #98029 üzenetére
Elolvastam pár népítéletet, hát elég veszélyes.
-
hdman
őstag
giigz: szardizel, tudom
Zola007: abban a pillanatban kidobtam amikor kiömlött, mint macskát szarni.
runner 125: tényleg nem rossz dolog egy tálca, de nekem felesleges. Nagyon ritkán viszek olyan cuccokat, amikor érdekes lehetne. babakocsi, 1-2 bőrönd max. A bevásárláshoz meg van egy kinyitható dobozom.
MunezXBK: szerintem csak ezért nem ugrom le
Viszont körülnézek ezügyben itt is.
Vagy még valószínűbb: veszek egy bontottat
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
runner 125 #98025 üzenetére
-
zsoltee10
addikt
válasz
zsoltee10 #98027 üzenetére
Freelanderről vélemény?
-
zsoltee10
addikt
Már kezdtem megbarátkozni a fekete színnel, ezt nézegetem, de a tulajt egyszerűen nem érem el. Nagyon kedves, csak nincs ideje velem beszélni.
-
Zola007
veterán
válasz
runner 125 #98003 üzenetére
Azt is érdemes megnézni, hogy legújabban milyen egy lelakott f.st árul [link]
nem biztos, hogy beleülnék magamtól -
runner 125
nagyúr
Létezik ózonos tisztítás, keress rá. Állítólag mindent kiszed, Munez-nek talán embere is van rá, ha jól emlékszem.
De, nem értelek. Miért nincs csomagtértálcád? Az volt az első a lábtálcákkal együtt, amit mindkettőbe megvettem. Műanyag, kb. 6-7 cm-es peremmel ellátott tálca remekül véd az ilyen balesetek ellen.
..illetve, legalább nem kopik a gyári kárpit.Szerezz be mindenképpen egyet.
-
hdman
őstag
Elég nagy gáz van: a kombiba hátul kiborult kb 3 deci gumiápoló szer
Brutál csipős torokkaparó szag van. Próbáltam körömkefével és tisztitószerrel kiszedni, felemás eredménnyel. Aztán elvittem profikhoz. Ott kiszedtük a tálcát, átmentek rajta géppel, sterimobbal,gőzzel, minden szarral. Most jobb lett, de nem az igazi. Van valakinek ötlete? Én még csak-csak mászkálok vele, de a gyereket nem szívesen ültetném be
Rostlemez filc anyaggal bevonva.
-
-
Declare
őstag
válasz
bitpork #98012 üzenetére
Erre gondoltam en is, de nem akarok en is celtablava valni
Amugy amiket irt, hogy alacsony suly, alacsony sulypont, szerpentines elmenyautozas, az mondjuk nem az allroad.
De ha a nagy szerpentines hatsokerekes "picit kidobom a segget hagyszoljon a jaszkari" vezetest normalis hetköznapi vezetesre csereli akkor az allroad jo a mindennapokban es gyengebb terepre is
Mondjuk varosban jönni menni nagy....
-
válasz
Tothgera30 #98010 üzenetére
Nemrég még túrázást mondott
-
-
-
Declare
őstag
Szerintem ket olyan kategoriat akarsz összemosni, amit nem lehet
de lehet rosszul latom....
Most vagy olyan kocsi kell, amivel ki tudsz menni uttalan utakra es ott nem akad fenn a hasa egy tuskoban, vagy olyan amivel szerpentinen alacsony hasmagassaggal, hatsokerek hajtassal akarsz cruiseolni.
Vegyel egy hasznalt elmenyautot meg egy lada nivat
-
válasz
Tothgera30 #98007 üzenetére
350z terepre?
-
-
.mf
veterán
Az Evo volt az elején kiszemelt, utánajártam azoknak is, de ahogy a hsz-ben is említettem, ott sem egyszerű a helyzet:
- balkormányos csak a VIII. generációtól van, de annak magasabb az ára
- a VII-ig sztem jobban nézett ki, a X már megint pofásabb, de mivel az a kurrens (és valószínűleg utolsó?) modell, sokkal drágább, arról nem is beszélve, hogy felszedett újabb 200 kilóthol vagyunk már az I-III gen 1200 kilójától... meg a hasmagassága is csökkent, szóval ez is már csak egy díszből ralliautó...
A linkelt darabot is néztem már többször, de a szénné tuningoltság és "soha nem használt" valahogy piros lámpákat villogtat a fejemben. Mellé kora ellenére elég drága is.Tothgera: hát, az elején már írtam, hogy autóban unatkozó motorosként keresnék szerpentinezős-játszós sportos autót, de mindegy, most legalább már tisztázva van. Mondjuk azt is írtam, hogy könnyű, jó tömegeloszlású, jó felfüggesztéssel és fékekkel, és ebbe egy 1.7 tonnás Passat nem igazán fér bele.
A Legacynak tetszik a relatív alacsony tömege, alacsony súlypontja, jó tömegeloszlása és kanyarstabilitása, de a teljesítménye és fékei hagynak maguk után kívánnivalót.Rendben, akkor úgy látom, hogy az a kettő van, amiket én is eleve kinéztem (Lan-Evo és WRX), de ezek öregen is drágák, más hasonló meg nincs.
Akkor vegyük ki a négykereket az egyenletből. Azaz:
- szerpentinezős-játszós élményautó
- hátsókerekes preferált
- jó felfüggesztés és fékek, amik terhelve se mondanak teljes csődöt
- semleges, 50-50 tömegeloszlás
- alacsony tömeg
- kompakt, de nem mini (192 cm vagyok, meg nem árt egy kis csomagtér is)
- elegendő teljesítmény (>0.13-0.15 le/kg *sírok*)
- 4 üléses, keménytetős (MX5 kiesik)
- ne legyen horror a karbantartás és szervizköltség
- megbízható, tartós, nem szétrohadós (nevezzetek előítéletesnek, de nálam itt az olasz kiesik, francia is inog)
- ne legyen túl alacsony a hasmagasság és túl kicsi a kerék (magyar útviszonyok)
- vegyes fogyasztás max 12-ig
- 10 év alatt -
-v-
addikt
válasz
szőröscica #97979 üzenetére
Az lehet, de hogy az a szervizkonyv kamu, az 100 ... kozel ennyi km van enyemben is, elso 6-7 evben ugyanoda jart szervizbe szoval nekem is hasonlo ott sok bejegyzes, na de nem ennyire
Itt a legregebbi pecset meg iras se halvanyabb a tobbinel, na persze, 7 ev utan ...
-
runner 125
nagyúr
válasz
szőröscica #97979 üzenetére
Nem is a futással van a probléma, hanem a szervizkönyv eredetiségével.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló