Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz kerekeSs #44250 üzenetére
Tudom hogy a pénz nagy úr , de csak a VGA és a CPU-d majd 100K és ezeket egy 12K-s lapon túráztatod.
Remélem a tápodon nem spóroltál hasonlóképpen ....
Mint írtam a 9-es sorozatból válassz AMD 990FX, 990X, 970 ezek közül a 970 a legolcsóbb.
Pl. a lent említett M5A97 R2.0 vagy az ASRock 970 Extreme3 ezek a lapok már normális hűtéssel is el vannak látva és 20K környékén kaphatók bolttól függően.
"csak megint szedjem szet es rakjam össze" Ez legyen a legnagyobb gond ... Legalább gyakorolsz![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
albinolynx
őstag
válasz bluyoo #44251 üzenetére
Mennyire lehet értékálló választás egy ilyen 9-es sorozatút választani?
Nagyon ketyeg bennem, hogy most inkább még rááldoznék egy picivel többet, így később, ha a mostani már kevés lenne csak egy erősebb processzorra cserélek.Ugyan most a 760G integrált vga-t használom, viszont tudnék bele tenni ideiglenesen valamit.
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
albinolynx
őstag
válasz albinolynx #44252 üzenetére
Erre gondoltam: ASROCK 970 Pro3
Nagyon gáz a hűtése?
Ugye az extreme 3 sem sokkal drágább, csak nekem pont egy kőkemény postaköltség, vagy egy belső kártyaolvasó amire régóta pályázok.Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
kerekeSs
csendes tag
tapom collmaster 600 w black az elég jó
-
bluyoo
nagyúr
válasz albinolynx #44252 üzenetére
A hardvereknél nincs értékálló darab ... megveszed és máris vesztett az értékéből vagy 3K-t. Mindenesetre több mint valószínű érdemesebb a legfrissebb chipset-el ellátott lapok közül választani.
Hardveraprón van Extreme-3 18.5K-ért.
"Erre gondoltam: ASROCK 970 Pro3 Nagyon gáz a hűtése?" Mivel a FET-eken egyáltalán nincs hűtőborda rossz sem lehet.
(#44254) kerekeSs
A Cooler Master csak címkéz és nem tudom milyen belsővel szerelték. De a legtöbbel nincs baj ....Bazinga!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz albinolynx #44244 üzenetére
Nekem az FX-4100 ment benne 3.9-et, persze, egyáltalán nem tuningra való, de a célnak megfelel. Csak azért adtam el, mert szerettem volna valamivel normálisabb és főleg ATX lapot.
Szóval a dolgát teszi.
(#44254) kerekeSs
A Cooler Master csak címkéz és nem tudom milyen belsővel szerelték. De a legtöbbel nincs baj ....Csak címkéz, de azért egyrészt az, hogy 600W-os, önmagában még nem sokat jelent, a névleges teljesítmény mellett tudni kéne a pontos adatokat, leginkább, hogy hányszor 12V ágas és áganként mennyi A.
A legtöbb táppal általánosságban nincs baj, de azért komolyabb felhasználásra, tuningra már érdemes megnézni, mit teszünk a gép alá.
[ Szerkesztve ]
-
MarQs
senior tag
Sziasztok!
Alapfunkciókhoz kellene összeraknom egy gépet - net, multimédia, Office szoftverekhez - és az az egy kérdésem lenne, hogy mennyire ajánlott lap ez az MSI FM2-A55M-E33?
Egy AMD A6-5400K APU és egy 4GB-os DDR3 kit (1866MHz) menne mellé. Elvárás csak annyi lenne a konfigurációval szemben, hogy 5 év múlva is használható minőségben szolgálja ki a fentiekben említett feladatokat, funkciókat...
Előre is köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
bluyoo
nagyúr
válasz BomiBoogie #44256 üzenetére
Na igen ebben igazad van!Bár veszélyes tápot nem gyártanak kivéve talán a GX széria első darabjait.
Gondolom a Cooler Master 600W Elite Power Black táp a kérdéses .... arról meg szinte semmit nem tudni kivéve hogy gyanúsan olcsó 600W-os táphoz képest ...... de azért nem egy Codegen.
(#44259) albinolynx
Szívesen!
(#44260) Atkányicsa
Szívesen!
Ha gondolod komplett gépben a Milyen asztali gépet vegyek? topic-ban segítenek.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
MarQs
senior tag
válasz BomiBoogie #44258 üzenetére
Köszi szépen a megerősítést!
Így nyugodtabban kezdek a vásárlásba..."Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
kerekeSs
csendes tag
válasz BomiBoogie #44256 üzenetére
http://www.gamepc.hu/cooler-master-600w-elite-power-black-tapegyseg-rs600-acabm-wb-t154124 ez a táp az
-
emlekmas
tag
válasz BomiBoogie #44033 üzenetére
Az extreme 4 hogyan kezeli a raidbe kötött vinyókat? (SOha nem volt még RAID tömböm, de lassan kellene)
Lekapcsolja őket, ha nincs rajtuk írási-olvasási kérés, vagy pörögnek folyamatosan? Csak az adatot kapcsolja le, vagy a tápot is elveszi tőlük?Ha valami feszültség gebasz van (a tápcsatin valami tüske elszabadul), akkor minden vinyót kinyír, vagy a raid tömböt le lehet választani oprendszer alól amikor nincs rá szükség, úgy, mintha egy pendrive lenne, és akkor védettebbek a vinyók?
i5-3570K, ninja, asrock z77 pro3, 2*4 gb corsair vengeance, sapphire 7950, samu 120 ssd, 2*500Gb WD green, gigabyte IF333, corsair GS 600, valamilyen Labtech bill, Logitech G500, Creative S750
-
k78chriss
tag
Szeretnék új alaplapot i5 vagy i7 (LGA-1155) procival az lenne a kérdésem, hogy H77, Q77, Z77 et keressek? mi a különbség? Ami lényeg sata3, és 16gb ram bele menjen.
-
bluyoo
nagyúr
válasz k78chriss #44265 üzenetére
Ha tuningolni is szeretnél (esetleg CF/SLI) Z75 vagy Z77 (kb.23K-tól) a nem "K" jelölésű I5 és I7-es CPU-k csak korlátozottan tuningolhatók.
Ha nem szeretnél tuningolni akkor B75 (kb.14K-tól) ha magasabb a kereted/elvárásod H77 (kb.18K-tól).
Mind a négy chipset natív USB3 és SATA3 támogatással rendelkezik .... a 16gb RAM pedig már alap.
Mennyi a kereted?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz emlekmas #44264 üzenetére
"Lekapcsolja őket, ha nincs rajtuk írási-olvasási kérés, vagy pörögnek folyamatosan? " Több mint valószínű működne az energiatakarékosság.
"Csak az adatot kapcsolja le, vagy a tápot is elveszi tőlük?" Teljesen biztos nem veszi el a feszültséget ....
De sajnos nem vagyok otthon a RAID kötetek terén "próbálkozz a RAID topic-ban.
De szerintem most is felesleges lesz a RAID Ha ennyire biztonságos adattárolót akarsz akkor egy külső HDD ha gyors rendszerlemez akkor SSD és szia .... mert a második felvetésed a teljes leválasztástól szerintem nem igazán járható út .... a RAID-et nem éppen erre találták ki.
(#44269) BomiBoogie
Félig passz![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz BomiBoogie #44271 üzenetére
Szerintem ma már felesleges vele szenvedni ..... legalábbis hétköznapi használatban.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz BomiBoogie #44273 üzenetére
Na igen!
Viszont tényleg nincs értelme a rendszerlemeznek SSD azt nem tudja sebességben behozni a RAID.
Ha meg biztonságosabb adattárolásra szeretné egy külső HDD-nél nem nagyon van biztonságosabb megoldás.
Ráadásul mindkét megoldás energiatakarékosabb/csendesebb mint a RAID.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
emlekmas
tag
válasz bluyoo #44270 üzenetére
Egyenlőre tapogatózok, de a mostani vinyón meglepve tapasztaltam, hogy a családi képek és videók mennyisége meghaladja a 100 gigát lassan. És nem akarom elveszteni őket, ha már évek óta szorgosan gyűjtögetem a két 500-as green pont jó lenne erre a célra a filmeknek és értéktelenebb adatoknak meg vennék valami atomnagy vinyót.
Jó lenne, ha egy évtized múlva még a gyerekekkel gond nélkül végig lehetne pörgetni a képeket és a videókat. Szóval ilyen (számomra fontos) adatoknak gondoltam volna a raid tömböt, hogy ne manuálisan kelljen biztonsági másolatokat csinálni, mert akkor is dupla helyet foglal. Az optikai adathordozókkal meg mindig csak szívok, sokszor nem akarják beolvasni a lemezt, néha még a gyáriakat sem, ezért gondoltam raidre.i5-3570K, ninja, asrock z77 pro3, 2*4 gb corsair vengeance, sapphire 7950, samu 120 ssd, 2*500Gb WD green, gigabyte IF333, corsair GS 600, valamilyen Labtech bill, Logitech G500, Creative S750
-
Mahrenburg
őstag
Ha már szóba jöttek a családi képek...[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Mahrenburg #44276 üzenetére
Medvedisznórozsomák! De hol a ember?
-
Mahrenburg
őstag
válasz BomiBoogie #44277 üzenetére
Azt megette. Nem volt elég Neki a legutóbbi hűtőborda-lakoma...
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
=HG=
addikt
Egy mATX-es gépet szeretnék összerakni, de azért szeretném, ha lehetőségek szerint erős is lenne..
FM2-es, és intel fronton azért lehet mazsolázni deszka-proci választékban, de mi a helyzet AM3+ deszkákkal ? Na ez lenne a házi feladat ! -
Mahrenburg
őstag
AM3+ -ban szerintem nincs igazán jó szívvel ajánlható mATX-es lap, de azért kiváncsi vagyok, hátha talál valaki...
Ezt is egy Dell OptiPlex GX620 házba szeretnéd beletenni?"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bluyoo
nagyúr
válasz emlekmas #44275 üzenetére
Ok!
Mint írtam valahogy a RAID kimaradt az életemből.Szerintem akkor is egyszerűbb egy külső HDD-re menteni ..... Ami ugye csak akkor van használva amikor képet nézel nem minden egyes gépindításnál stb. így a HDD örök élet +1évig bírhatja.
De persze esetedben adott a 2db belső HDD ....... dokkoló vagy külső mobil rack.
(#44276) Mahrenburg
(#44279) =HG=
Az új chipsetekkel nincs ....... úgy látszik egyik alaplapgyártó sem vállalta az energiazabáló , melegedő platform méretcsökkenését!
Mondjuk az M5A78L-M/USB3 -on legalább már USB3 is vanBazinga!
-
jim bcs
nagyúr
válasz emlekmas #44275 üzenetére
én a green-t nem nem ajánlom, inkább Blue, ilyen célokra találták ki a NAS-okat és a felhőt, én azt mondom hogy fontos adatok mellé ajánlott 2db winyó mindkettőre ugyanúgy mentsed az adatokat ez fontos és alapszabály mivel sosem lehet tudni mikor fekszik meg az egyik még csekély használat mellett is, jelen esetben 2 db 1TB-os elég sokáig elég lesz, WD-ből Blue,Black,Red ebből a Red-et strapabíróságra tervezték ugyanis NAS-okba készültek de simán elvagy a Blue-val is, elsőnek vegyél 2db 1 TB-os winyót (bár én még mindíg jobban bízok az 500GB-osokban) esetedben 2 megoldás van, vagy veszel egy rack-et és akkor itt számolni kell hogy kiesik 1 vagy 2 db 5,25"-hely a házból, vagy amit én is használok és olcsóbb is egyszerűbb is veszel egy sata-usb kábelt aztán adatmentés után teheted el a winyókkal együtt
egész nyugodtan gondolkozhatsz sata-usb kábel mellett és 1TB-os 2,5"-es laptop winyón (WD Scorpio Blue), így helyet takarítol meg azaz könnyebb tárolni főleg ha veszel mellé egy 2,5"-es külső házat és abba teszed
csak egy jótanács, filmeket ne gyűjts csak azokat amiket egy évben 20x-or megnézel mert akármikor le lehet tölteni, elég ha egy dokumentumban tárolod a filmek címeit és hogy miről szólnak így ha törlöd a felesleges filmeket mindjárt lesz szabad helyed
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
emlekmas
tag
válasz jim bcs #44282 üzenetére
De ahhoz, hogy mindkettőre ugyan úgy mentsem az adatokat, nem a raid0 a legegyszerűbb megoldás (az ha jól tudom, helyből dupláz mindent)? Vagy raid tömb képes NAS-ra gondoltál? Nekem a 2 db 500-as green adott, nem vennék helyettük másikat, főleg azért nem, mert méretben bőven elég kell legyen még vagy öt évig, ha csak képek és rövid videók mennek rá. Rendszernek meg már van egy 120-as ssd.
bár meggondolandó egy Sata usb megoldás, és akkor az egyik vinyó a gépben, a másik meg alkalmanként rádugva, szinkronizálva, utána meg a fiókban. bár így az egyiket mindig pörgeti a gép. Lehet tényleg olyan rackok kellenének, amik fizikailag lekapcsolhatóak. Úgy sincs más csak egy dvd az előlapon, férne mellé 2 rack .i5-3570K, ninja, asrock z77 pro3, 2*4 gb corsair vengeance, sapphire 7950, samu 120 ssd, 2*500Gb WD green, gigabyte IF333, corsair GS 600, valamilyen Labtech bill, Logitech G500, Creative S750
-
jim bcs
nagyúr
válasz emlekmas #44283 üzenetére
akkor megis van a megoldás veszel 1 usb-sata kábelt és egy rack-et vagy 2db 3,5"-es rack-et ezek mind lekapcsolhatók van az ajtó mellett egy on-off gomb és legalább ebben tárolható a winyó is mivel kitudod kapcsolni
ez a 2 megoldás még mindíg olcsóbb mint a NAS és ahogy írtad akár szinkronizálással meg is tudod oldani a mentést, bár én azt mondom inkább kézzel csináld, ha folyamatosan mentesz úgyse gyűlik fel 5gb-ál több
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
=HG=
addikt
válasz bluyoo #44281 üzenetére
Erre jutottam én is... Eleinte FM2-ben gondolkodtam, csak itx-ben, de aztán találtam egy jó kis házikót, ami mATX-et is tud fogadni. Gondoltam megnőtt a lehetőségek tárháza, és kacsingattam egy 8120-as felé. Használtban 30 alatt simán lehet venni, de alaplap miatt valószínüleg nem ez lesz. Nevetséges, hogy nincs egy normális mATX-es deszka bull alá. Pedig nem lenne egy nagy kaland megcsinálni, csak kevesebb pci, ill pci-e csatit kell rágyógyítani...Nem is értem.. Viszont intel alá nagyon jó kis deszkák vannak, de dupla annyiban lenne mint egy AMD konfig. Így lehet marad FM2, csak azt nem tudom, hogy 750K + HD7750 /70vagy A10-5800K...
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Üdv
Van ismét Asus MAximus IV Gene Gen 3 lap a Hardverkernél.
ez a lap már tudja a Pcie 3.0-t kezelni. -
Paulo81
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Szeretnék venni egy alaplapot integrált procival, vga-val.
Főbb Szempontok:- Legyen 12V DC csatlakozási lehetőség
- A cpu ne a leggyengébb legyen (persze nem erőgépet szeretnék, de úgy tudom atom prociból is több féle van. Illetve nem is fontos, hogy atom legyen, ha van más féle)
- Passzív hűtés
- Windows 8 64 bit támogatása
- Ezáltal jó lenne, ha több, mint 4 GB ram-ot kezelne, de legalább annyitA nem olyan fontos dolgok, de azért jó lenne: (Bár ezeket lehet bővíteni)
- Wifi (vagy foglalat az alaplapon)
- Filmnézésre alkalmas vga - HDMI kimenettel (vagy PCI express foglalat a bővítés miatt)
- USB 3.0Én ezeket néztem ki, bár mostanában nagyon nem követtem az informatika változásait, véleményeket kérnék:
- Asrock AD2700 illetve Asrock AD2700B (nem igazán vettem észre mi a különbség)
- ASRock E350M1/USB3Előre is köszönöm a segítséget!
-
bluyoo
nagyúr
Hardveraprón szokott lenni egy két használt I5 elég korrekt áron ..... kis méretre szerintem Intel ....
Az LGA 1155 foglalattal még miniITX-es tuninglap is van nem egy pl .: P8Z77-I DELUXE . Ha pedig a tuning nem lenne vagy 50 lap van csak miniITX mértben mATX meg 100 felett .....
Egy miniITX-es lappal és a BITFENIX Prodigy -vel szép kis gépet lehetne összehozni.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Paulo81 #44288 üzenetére
Szia!
Hát amiket kinéztél egyik sem felel meg az elvárásaidnak.Legalábbis nem mindegyiknek.
Talán az AD2700-ITX felel meg a legtöbbnek.
A AD2700B-ITX -en nincs HDMI sem .....
Az E350M1/USB3 nem passzív ....
Nem vagyok otthon az int CPU-s lapokban de szerintem jobban megérné az előbb említett LGA 1155-ös miniITX-es configot összehozni.Esetleg FM2 ....
Bár nem passzív a gyári hűtő de az is megoldható. Pl. a GA-H77N-WIFI (kb.25K) rendelkezik WIFI-vel natív USB3 és SATA3 portokkal max. 16 GB DDR3-as RAM. CPU-t meg újonnan 9K-tól kapsz bele használtan még olcsóbb az integrált megoldásoknál sokkal combosabbak.
Ha mégis inkább az eredeti elképzelés mellett maradnál az Építsünk HTPC-t (Home Theater PC) topic-ban biztos tudnak neked segíteni.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Ízlések és ... Nekem sokkal jobban tetszik a BITFENIX Prodigy.
"Csak hát mint írtam drágább...." Azért annyival nem drágább az 30-35K-ért már kapsz garanciás I5-öt gyári hűtővel. Szóval dupla annyiba biztos nem fájna mint az AMD ....Bazinga!
-
bebe159
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem pár alaplapot, de nem tudok dönteni.
Asrock 970 extreme 3 (vagy 4) vagy Gigabyte Ga 970a-UD3
Fx 6100-at vagy 6300-at raknék bele, és tuningolnám. Vagy kellene egy 990-es? -
-
=HG=
addikt
válasz Mahrenburg #44280 üzenetére
Egyenlőre az Optiplex project jegelve. A ház megvan, de teljesen át kéne alakítani, és akkor sincs igazán elegendő hely jó elrendezésnek. De megoldható egy itx-es konfig kialakítás. Talán nyáron..Most hideg van a műhelyben,...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest