Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
albinolynx
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném, hogy milyen alaplapot válasszak!
Nem játékra kell, elvileg elég lenne simán a 2db pcie csatoló az alaplapon, nem muszáj crossfire támogatás - de talán biztos ami biztos. Már kiderült, hogy AMD kártyákról van szó.
A PCIE sebessége elvileg szintén mindegy lenne 4x - 16x-ig. Viszont itt már a segítségeteket kérem, mert nehezen igazodok el, hogy crossfire esetén az alapesetben 16x pcie lecsökken-e 4x-re, vagy sem? Ez mitől függ - chipset?Márka mindegy, ahogy az is, hogy amd, vagy intel mindegy. Legyen ilyen-olyan ajánlat is lehetőleg.
Csatlakozók:
pci: 1-, esetleg 2
usb: usb 2.0, usb 3.0
ram: DDR3
lan: 10/100/1.000MBps
sata: sata II, sata III (RAID funkció nem kell)
méret: microATX, ATXchipset: rátok bízom!
ár: megbízhatóságot szem előtt tartva, de minél olcsóbban (:
Az alaplap legyen stabil, linux által 100% támogatott, szilárdtest kondenzátorokkal szerelt.
Ha valamit kihagytam volna, akkor szóljatok és kiegészítem!Valami ilyesmire gondolok, csak ha lehet olcsóbban (még egyszer - lehet intel, vagy AMD!):
[link]Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
albinolynx
őstag
válasz albinolynx #32952 üzenetére
Erre senki semmit, vagy hatalmas ökörséget kérdeztem?
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
albinolynx
őstag
válasz Maximum1 #32997 üzenetére
Igazából a procit ahogy néztem, AMD-ből FM1-es kellene, ami drágább, mint pl. egy LGA1155-ös cerka. Tehát nagyon hajlok az intel felé emiatt. Sőt, konkretizáljuk: LGA1155-ös proci legyen.
Számít az is, hogy celeron, vagy pentium?Köszi!
-
albinolynx
őstag
válasz albinolynx #33001 üzenetére
Addig - addig olvasgattam, hogy emellett döntöttem: MSI 790FX-GD70:
Árban még jó, usb 3.0 hiányát el tudom viselni, a 4 pcie pedig kárpótol majd remélem.
(Számomra még ez sem zavaró: 4x PCI-E x8 / 2x PCI-E x16)[ Szerkesztve ]
-
albinolynx
őstag
Gondolom olyasmire használná, mint én - számításigényes feladathoz.
CPU helyett a GPU-k számoljanak.Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
albinolynx
őstag
válasz dudzsi #33065 üzenetére
Én 2 x PciE-hez ezt választottam volna:
http://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_ga_ph67_ds3_b3/179672
viszont ezt találtam helyette:
MSI 790FX-GD70
Alig drágább és 4 x PciE. (;
Cpu, pci-e sebessége szintén nem mérvadó.4 x HD5850 kerül majd bele a terv szerint. Most egyelőre csak 1db vga van még. Alakul...
[ Szerkesztve ]
-
albinolynx
őstag
Csak kérdezősködni szeretnék AM3+ fronton.
Ha integrált vga-t szeretnék, akkor 760G és 875G a lehetőség?
Jelenleg 760G-s van. Milyen chipsetesre lenne érdemes vadászni?
Vagy gondoljam meg az FM2-t inkább?Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
albinolynx
őstag
válasz KAMELOT #44237 üzenetére
Nem költök processzorra, mert nincs számomra értelme.
Az alaplappal viszont az a problémám, hogy rettentő alapzaja van az integrált hangkártyájának. Mintha egy brumm lenne az egész rendszerben. Közvetlenül az alaplapi kimeneten egy fülhallgatóval teszteltem. Nincsen köztes erősítő, stb. Hirtelen nem tudok belerakni pci-os kártyát sem, mert az IDE kártya foglalja a helyet. (:
Ezért gondoltam, hogy esetleg egy 2-3 pci-os verziójú alaplapra lecserélném, csak nem tudtam milyen chipsettel szereltet érdemes választani.BIOSTAR A960G+
ASROCK 960GM-GS3 FX
ASUS M5A78L-M LEEzeket néztem. Esetleg valamelyik ajánlott lenne?
Asrock szimpatikus lenne az integrált IDE-k miatt + 2db pci foglalat.Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
albinolynx
őstag
válasz BomiBoogie #44243 üzenetére
Én is ezzel szemezek, ahogy írtam.
Mi a véleményed róla? Stabil, gyors lap? Lehet lecserélem a mostanit erre.Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
albinolynx
őstag
válasz bluyoo #44251 üzenetére
Mennyire lehet értékálló választás egy ilyen 9-es sorozatút választani?
Nagyon ketyeg bennem, hogy most inkább még rááldoznék egy picivel többet, így később, ha a mostani már kevés lenne csak egy erősebb processzorra cserélek.Ugyan most a 760G integrált vga-t használom, viszont tudnék bele tenni ideiglenesen valamit.
-
albinolynx
őstag
válasz albinolynx #44252 üzenetére
Erre gondoltam: ASROCK 970 Pro3
Nagyon gáz a hűtése?
Ugye az extreme 3 sem sokkal drágább, csak nekem pont egy kőkemény postaköltség, vagy egy belső kártyaolvasó amire régóta pályázok.Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
albinolynx
őstag
Itt lehet erős off, de hirtelen nem találom a topikot...
Megérkezett az asrock 970 extreme 3. A kiegészítő táp 12V-os csatlakozója 8 pin-es, nekem viszont csak 4 pines van a tápkábelen. A gép így persze a post-ig sem jut el.
Létezik ilyen Y elosztó?
(Szerencsére vidéki vagyok, biztosan roskadnak a polcok minden pc boltban az ilyen elosztóktól.)[ Szerkesztve ]
-
albinolynx
őstag
válasz albinolynx #44376 üzenetére
Van ilyen szerencsére, kérdés, hogy kapok-e majd...
-
albinolynx
őstag
válasz bluyoo #44408 üzenetére
Az egész problémámat egy mATX (előző lapnál) használt becsavarozható távtartó okozta. Talán egy tized mm-t lógott a gyári távtartók fölé, persze hozzáért a laphoz. Szerencsére nem okozott nagyobb galibát. Imádom amikor minden fekete és sz...t sem látni. Általában ezek sárgaréz színűek szoktak lenni. Mentségemre szóljon, nagyon gyér világítás mellett dolgoztam.
Közben előjött egy másik probléma, ami viszont orvosolható szerintem: ha engedélyezem az ACHI módot, akkor az adattáras hdd-t (WD green 5.400 sata II 1TB) nem működik megfelelően. Egy 32MB-os RAW-ot lát a windows 7 x64. Másik topikban már jártam HDD probléma. Találtam is egy programot: WD - hdd capacity restore.
Csak nem tudom, hogy kell-e ez az ACHI mód, vagy sem.
A rendszer hdd egyelőre egy pci csatolós IDE kártyán lévő ATA 133-as. Lesz majd ssd, de később. BIOS-t frissíteni nem tudok, a legújabbal küldték.Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
albinolynx
őstag
válasz bluyoo #44418 üzenetére
Az összes távtartó az alaplapi tálcából van kivágva és -húzva. Kerestem én a sárgaréz színű távtartókat, de nem találtam. Most sem értem mi a sz.rért kell feketének lennie, mikor úgysem látszik. Lényeg, hogy működik, meg ezentúl csukott szemmel is végigtapogatom majd. Raktam már össze egy vagonnyi konfigot, ilyen hülyeséggel soha sem szívtam.
-
albinolynx
őstag
Alapvetően i5 alá szánom majd a lapot. Most ideiglenesen egy G2020 lesz benne.
CAD-es munka, irodai alkalmazások, mindennapi használt. Tuning, játék 0.Mit ajánlanátok 10-15k (nagyon maximum bruttó ár) környékén és lehetőleg mATX méretben?
Esetleg 2 pcie foglalattal?Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
albinolynx
őstag
válasz bluyoo #57590 üzenetére
Héten már kérdeztem, de meg voltam zavarodva a foglalatokkal.
i5 lesz később, jelenleg egy G3220 fog üzemelni (lga 1150).
Ehhez keresek stabil, munkára és általános használatra alaplapot. Ha jól látom a H81 és a B85 közötti különbséget, az az usb, sata csatlakozók számában tér el. Más különbség esetleg (Nekem elég a H81 csatlakozó száma is.)? DVi elengedhetetlen.Hdmi, 2 x pcie, 2 x pci csatlakozó miatt nagyon szimpatikus: http://www.asrock.com/mb/Intel/H81M/index.hu.asp
Jó választás lehet?
-
albinolynx
őstag
válasz bluyoo #57597 üzenetére
Porszívózás után van por. Szerintem a porszívó egy felesleges találmány, de ezt magyarázd meg egy nőnek...
Szőnyeg nincsen, lehet nedves ruhával törölgetni és felmosni. Ami meg nyáron nyitott ablaknál bekerül, az elhanyagolható nálunk.[ Szerkesztve ]
-
albinolynx
őstag
I5 8600-hoz, ha stabilitás, megbízhatóság a cél hosszú távon - érdemes "erőltetnem" a Z370-es chipsetet?
Nincs szükségem ATX méretű alaplapra, megpróbálnék egy ITX-et. Viszont itt a Z370-es 40k felett indul. 25k környékén B360, H310 chipsetesek vannak.Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
albinolynx
őstag
válasz Szabikaa20 #88808 üzenetére
Köszönöm!
Átgondoltam, hosszú táv lesz. "K"-s nem számottevően drágább. Megy mellé az ASROCK Z370 Pro4.
-
albinolynx
őstag
Sziasztok!
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
40-50.000,-
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Ryzen processzort szeretnék.
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
Mindegy.
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
PCI-E, később bővül vga-val. Minden más amire szükségem lehet, alapfelszereltség.
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
Hdmi, egyelőre igp.
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem.
7. Használt, vagy új alaplap?
Új.
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
Nem.
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Nem.Volt egy asrock b450 pro 4 + ryzen 5 2600 konfigurációm. Ezt odaadtam munkára. E helyett szeretnék egy "best buy" párost. Ugyanezt nem akarnám, kis előrelépés legyen azért. Ryzen 7 5700G-re gondoltam processzort illetően. Ehhez szeretnék a fentiek figyelembevételével alaplapot, de meghallgatok bármit. Köszönöm!
-
albinolynx
őstag
válasz albinolynx #103514 üzenetére
Bocsánat, tudom nem chat!
Ha ajánlott, akkor asrock B550M-ITX-re beruháznék.
-
albinolynx
őstag
válasz palfitom #103516 üzenetére
Mióta leírtam, én is ezen gondolkozom. Jelen állapot alapján azt mondanám, hogy "szivassam magam". Szóval megteszi microATX formátum. Ehhez van microATX házam, szabványos ATX fsp tápom (500W) és talán az alaplap is olcsóbb lehet. Plusz meglesz a helye az m-disc dvd írómnak is.
Egy memória páros ajánlással kérem szépen még kiegészíteni! 2x16GB méretben. Köszönöm!Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest