Új hozzászólás Aktív témák

• peppe79

senior tag

válasz yle_greg #98479 üzenetére

Természetesen nem létezik olyan objektív, ami minden és mindenki igényét lefedi, pláne nem utazásra.
    Persze, rá lehet bökni, hogy akkor ez kell, meg ez is kell, de a legjobb, ha még ezt is viszem...aztán tényleg ott vagy vele, hogy felhalmoztál egy 1,5 kg-os (vagy akár még nehezebb) "objektívparkot". Pont ez az, amivel én már régóta szakítottam. Nincs az az isten, hogy újra egy több kilós fotósfelszereléssel vágjak neki akár csak egy rövidebb gyalogtúrának, vagy mondjuk egy sétának valamelyik történelmi belvárosban. Kizárt.
    Az én megközelítésemből, a tökéletes 'turista zoom' az, amit minél kevesebbszer kell a vázon cserélgetni, és ezáltal több időt fordíthasz rá, hogy élvezd a családoddal a nyaralást, az utazás örömeit.

A Pana 14-140 egy jó választás lehet(ne) annak, aki a rövidebb végén megelégszik a 14mm-es gyutávval. De én inkább lemondanék a nagyobb átfogású zoom-ról, egy valamivel szélesebb látószögű, esetleg fényerősebb, és/vagy jobb rajzolatú objektívért cserébe. Szóval, inkább a kisfilmes formátumra vetített, klasszikus 24-70mm, vagy még inkább a 24-105mm-re szavaznék. Ehhez pedig, mft rendszerben, talán az Oly 12-45mm f/4 PRO illeszkedik a legjobban. Könnyű darab, jelenleg árban is még megfizethető, és egy nyaralás során a legtöbb helyzetben helytáll. Ezért aposztrofáltam úgy, mint a "tökéletes turista zoom".
    Aki mégis nagyobb átfogású zoom-ra vágyik, annak meg ott a kevésbé fényerős, de olcsóbb Panasonic 12-60mm f/3.5-5.6, vagy a fényerősebb, viszont cserébe drágább, és nehezebb Pana Leica 12-60mm f/2.8-4. Ki-ki igényeihez mérten...

Ha tehetném, én az Oly 12-45-öt venném, mint alap turista zoom, amit a helyzetnek és igényeknek megfelelően kiegészítenék egy Samyang 12mm f/2-vel, meg egy Olympus 40-150 f4-5.6-tal. És kb. ennyi. Ezzel a szettel sem árban, sem súlyban (700 g) nem szállnék el.

Új hozzászólás Aktív témák