- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- Rap, Hip-hop 90'
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz
Oly-Service #96199 üzenetére
Bocsánat, csak hobby fogyasztóvédőként: az átvétel módja lényegtelen és nem feltétele az elállási jog gyakorlásának, az elállási jog a távollévők között kötött szerződésre érvényes, nem a távollévők között teljesültre, tehát online rendelés és személyes átvétel esetén is él a 14 napos elállási lehetőség.
Az elállási jog fogyasztóknak jár, a céges vevők, egyéni vállalkozók stb. viszont jogilag nem minősülnek fogyasztónak, nekik emiatt nem jár ez a lehetőség. -
Oly-Service
tag
válasz
Throme #96193 üzenetére
A 14 napos elállás, csak magánszemély esetén lehetséges (cég nem vevő?!) abban az esetben, ha nem személyesen veszi át a terméket az üzletben.
Az ajándék objektív kiszállításokat a vásárlástól számított 15. naptól kezdve kezdjük kiszállítani abban az esetben ha a kereskedőnél leellenőriztük, hogy valóban nem élt-e a 14 napos elállás jogával az ügyfél.
Objektívekből el vagyunk látva, semmi akadályát nem látom egyenlőre, hogy valamelyik termék a közel jövőben elfogyna. -
csaabz
őstag
A neten nem nagyon találni olyan képeket, amik a Pana 45-175 -el készültek egy modernebb vázon. Csináltam pár képet, ha esetleg érdekelne valakit. Raw-ban készültek, lighroomban szerkesztettem őket.
flickr -
válasz
aginor #96183 üzenetére
Kicsit mindennel bizalmatlan szoktam lenni, elolvastam a feltételeket. A gyártó nem vállal felelősséget, ha kifogy a választott ajándék, és az értelmezésem szerint csak magánszemélyek vehetik igénybe (erről jó lenne egy megerősítés vagy cáfolat), cégre vásárlás esetén nem, legalábbis erre következtetek a feltételeket tartalmazó pdf alapján.
Ezek alapján nekem az jutott eszembe, hogy én nem kockáztatok meg 530e Ft-ot egy legalábbis kialakulóban levő jövőjű gyártó kifutó termékére (4 éves vázról beszélünk). -
.bTr
tag
válasz
bence007 #96182 üzenetére
Én többször rendeltem már onnan, de csak objektívet. Eddig gariztatni nem kellett semmit. Gyorsak, precízek és folyamatosan kapsz tájékoztatást.
Még egy oldal, amit érdemes nézni, egyik ismerősöm, ajánlotta, de én személy szerint nem rendeltem még semmit innen: panamoz.com
Ami extra bennük, hogy 3 év garanciát vállalnak mindenre és a netes tapasztalatok alapján tartják is magukat hozzá.
Elviszed szervizbe és kifizetik a számlát, így nem kell visszaküldened. Ez is szürke import, csak olyan gyártóval lehet gond, ahol a szürke imprortot nem hajlandóak javítani a szervizben. Nálunk szerintem ilyen gond nem lehet. -
nozs23
addikt
válasz
Throme #96188 üzenetére
En nem irtam, hogy extra szolgaltatas. Csak azt, hogy normalisabban alltak hozza, mint az itthoni shopok. Az en tapasztalatom alapjan. Az infinity-s gari meg nagyreszt azt jelenti, hogy valaszthatsz, hogy megjavittatod itthon es kifizetik szamla alapjan, vagy visszakuldod (amit fizetnek) es javitjak/cserelik.
-
Throme
veterán
válasz
nozs23 #96185 üzenetére
Kb 1 hónapja gariztattam a vázam az oly mintaboltban.
Nem kapcsolt be a gép.
Átvették, és kb 1,5 hét után visszakaptam jól.
Azóta is működik.
Csak, hogy legyen egy pozitív tapasztalat is.....Decenteres obt itthon is bármikor visszaveszik 14 napon belül (online rendelés esetén), ez nem extra szolgáltatás, max a szállítási költség visszatérítése.
-
asdf_
veterán
válasz
nozs23 #96185 üzenetére
Ez oké, de a magyar Oly szerviz az lényegében átvételi pont, azon kívül, hogy papíroznak vele egy ujjal nem nyúlnak hozzá, berakják a Portugáliába menő dobozba és csók.
Meg az évek számában is elég nagy a különbség. De ez most mindegy is, a pro akció árnyékában szerintem most teljesen fölösleges Infinity-ékben gondolkodni. -
iscsu
tag
válasz
Csináltam anno egy kis felmérést (én is rendeltem már tőlük), elvileg nincs gond.
Viszont épp out of stock, és itthon meg megy a PRO akció. Nézz rá; ha csak a váz kell, szerintem találsz valakit, akit esetleg csak az obi érdekel...
-
nozs23
addikt
En eleg sok poizitiv gariztatasi tapasztalatot olvastam infinityekrol.
Meg a hivatalos szupi magyar szervizekrol inkabb horrortorteneteket.
Nekem gariztatni nem kellett meg, de amikor decenteres obinal elalltam a vasarlastol szo nelkul visszafizettek, nagyon kommunikativak voltak es az amugy nem olcso visszakuldest is megteritettek. -
asdf_
veterán
válasz
Papíron lesz rá garid (az e infinity-hez!), valóságban meg majd kiderül, mire mész vele, meddig tart a garizás, úgy érdemes hozzáállni, hogy kapsz egy nullkilométeres, bontatlan cuccot gari nélkül, aztán max kellemesen meglepődsz. A hivataloséknál menő ajándék pro obis akciót azért nézd meg azért előtte, bár így őszön nem tudom, mennyire egyszerű kiszállni egy 1.2-es obiból, de Infinity-éknél perpill nincs raktáron váz, így ha sürgős, akkor egyszerű a döntés és frankó garid is lesz, ritka jó az az ajánlat most.
-
aginor
veterán
válasz
Ajánlott, én rendeltem már tőlük -ahogy itt más is- és nálam alapvetően minden rendben volt, DE, ha ilyen vázat szeretnél, akkor érdemes megnézni a jelenlegi hazai akciót (ami külföldi beszerzéssel nem érvényesíthető) mivel kapsz mellé egy 1,2-es PRO optikát (17, 25 vagy 45mm 1,2 PRO) és él rá a hazai gari is. Összességében ennél jobb ajánlatot szerintem nem fogsz mostanában kapni.
-
bence007
tag
Sziasztok?
E-infin.com mennyire ajánlott oldal? Szeretnék rendelni egy EM1 Mk2 vázat, van bármilyen rizikó a dologban?Valakinek van tapasztalata az oldal megbízhatóságát illetően?
Köszönöm a segítséget! -
-
totálkezdő
tag
válasz
forceberg #96174 üzenetére
link: "Like all recent OM-D and PEN models, the Olympus E-M10 II offers an expanded low ISO setting down to approximately ISO 100. We usually avoid expanded low ISO settings for our image quality comparisons as we don't normally see much improvement in image quality, and they often come at the cost of reduced dynamic range. However, like the E-M10 before it, the Olympus E-M10 II produces significantly more detail in ISO 100 JPEGs compared to the lowest standard ISO of 200, especially in our fabric crop as shown above. Dynamic range is definitely lower with extended-low ISO settings, but if your subject and lighting suits, you may want to use the E-M10 II's extended low-ISO setting for maximum detail." (kiemelések tőlem)
-
Lassú Víz
addikt
válasz
forceberg #96174 üzenetére
Nem teljesen kútfőből. Korábban FEDman is írt róla itt a topikban.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Gravity1234 #96173 üzenetére
Videónál a 400mbps-os rögzítésről olvastam, hogy válogatós, a videós fórumban van aki tud róla gyakorlati infót írni, vagy visszakeresed...
-
válasz
Lassú Víz #96172 üzenetére
Sry, de ki is tesztelted ezt, vagy csak úgy írod?
A legtöbb gépnél semmit nem romlik a dinamika, cserébe csökken a zaj...
Néhány gépnél előfordulhatnak anomáliák, hogy durva húzásra furán elszíneződik a kép, pl. rózsaszínes beütése lesz a képnek.Példának néhány ma sokak által használt gép:
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Pana GH5 - hoz milyen Sd kartyara van szukseg a gondtalan munkahoz? (nem feltetlen markara vagyok kivancsi hanem a tipusra, sebessegre)
A mostani OMd Em5-ben Sandisk 32GB (3, 10) 90 Mb/s van, ennel valami modernebb, gyorsabb?
Koszonom
G. -
Lac-coo
őstag
A kiterjesztett ISO 100 hoz valami javulást , vagy csak kamu ... ?
-
ricsko72
tag
válasz
philoxenia #96165 üzenetére
Az.
Kapcsolható.
Ezért is gondoltam, hogy megér annyit a dolog, hogy felcsavarjam a GX80-ra. -
Walaki
csendes újonc
@Lac-coo
P módban a [Custom] (Egyéni) menü [Dial Set.] (Tárcsabeállítás) pontjában módosíthatja az első és hátsó tárcsa működési módját. (46.o.).
Bővített manuál 44-46 oldal:
A következő példában a [Dial Operation Switch] (Tárcsa működtetés-kapcsoló) az [Fn1] funkciógombhoz van rendelve.
2 Nyomja meg az [Fn1] gombot. • Megjelenik a kijelzőn egy útmutató az első/hátsó tárcsához ideiglenesen hozzárendelt elemekről. • Amennyiben néhány másodpercig nem végez műveletet, az útmutató eltűnik.
3 Forgassa el az első/hátsó tárcsát, miközben a kijelzőn az útmutató látható. • A tárcsákhoz rendelt elemek beállítása megváltozik.
Ez történhetett ?? -
philoxenia
MODERÁTOR
-
ricsko72
tag
Sziasztok!
Van egy régi 28-80-as Sigma obim és szeretném kipróbálni a GX80-ason. A Fotga Nikon (G) konverter jó lesz nekem erre a célra? No meg, van ennek értelme?
Illetve ennek a 28-80-nak mi lehet a kiváltója Pana vonalon? -
Mercutio_
félisten
válasz
Lac-coo #96157 üzenetére
"Eddig ha kiválasztottam az iso-t az FN gombbal"
Ezt nem is értem, az ISO ott van fixen a 4 irányú tárcsán, nem kell hozzá Fn gombot nyomkodni -
-
peppe79
senior tag
válasz
pajibá #96153 üzenetére
Mármint az a kérdés, hogy a 45mm-es Olyról is letekerhető az a kis gyűrű? Persze. Amúgy anno ugyanilyen napellenzővel vettem az obit, használtan. Ritka silány egy minőség (mármint, a napellenző). Ha érdekel egy ezüst színű, ingyen oda tudom adni neked. Én inkább maradok a Cokin mellett.
-
pajibá
tag
Oly 45/1.8 obi tulajoktól kérdezem, hogy az alábbi linken látható napellenző, lencsevédő rávaló az obira?
A 14/42-re is ilyen van, csak annak levehető az elejéről a kis rátét, vagy minek is nevezzem, és úgy pont rávaló.
Erről is lejön? Nem merem erőltetni.
Köszi előre is.
[link] -
Lac-coo
őstag
válasz
totálkezdő #96151 üzenetére
Hát azt nem akarám mmindent állíthatok be... Csak márszoktam valahogy, most meg szivat...
-
Lac-coo
őstag
válasz
totálkezdő #96149 üzenetére
Van manuálom, de nem találok rá infót m ia csuda történhetett...
totál felcserélődött az első és hátsó tárcsa ....
-
Lac-coo
őstag
Gx80 - nal mit allithattam el ...?
Eddig ha benyomtam a hatso tarcsat az expoziciokorrekciot tudtam allitani a gorgetesevel, most a vakukompenzacio kerult ra ,az expo meg atment az elso tarcsara....
Sehogy nem tudom visszahozni a hatsota.... -
peppe79
senior tag
válasz
totálkezdő #96144 üzenetére
Értem, hogy mire célzol. Volt régen kompakt Camediám, meg bridge rendszerű E10-em is.
-
nozs23
addikt
Arenas Mediaban G7 14-140-el 200-ert van kiarusitva, ha valakit erdekel.
-
-
MrChris
nagyúr
válasz
lugosi #96138 üzenetére
Annak főképp a kártyaajtója volt a leggyengébb pontja. Két pici műanyag karom tartotta ami hamar megadta magát. A pótlása gazdasági totálkárba került.
-
válasz
totálkezdő #96136 üzenetére
Az Olympus DSLR korszakban volt a családban E-510, rövid idő után az akkufedél katapultált. Ez szerintem egy gyenge pontja volt akkoriban az Olympus gépeknek, többnél is láttam. Sajnálom hogy úgy tűnik hogy azóta is az.
-
peppe79
senior tag
válasz
totálkezdő #96136 üzenetére
Úgy cirka 9 éve vettem az E-PL1-es gépemet. Soha nem volt gondom az akkufedelével, a mai napig működik. Az E-PL5-ös akkufedele már egy picit más volt, abból óvatosabban emeltem ki az akkumulátort. Az élettartamáról nem tudok nyilatkozni, mert végül hamarabb sz@rt be a gép, minthogy letört volna róla az akkufedél.
Asszem, ez utóbbi még meg is van itthon, viszont sok más alkatrészt (LCD stb.) már elajándékozgattam a szétrobbantott vázból.
-
totálkezdő
tag
A 2004-ben megjelent (amúgy a maga idejében kitűnő) Olympus c-765 kis kompakt gép akku fedele nagyságrendekkel jobb, mint a MILC sorozat általam ismert bármelyik (P2, PL1, PL2, PM2, PL5, PL7, M10 II) tagjáé. Mintha lett volna egy időszak (kb. 2000 és 2006 között), amikor a digitális gépek gyártói a filmes gépekkel versenyezve arra törekedtek volna, hogy nagyon jól megépített gépeket készítsenek. Az utóbbi időben ez már úgy látszik nem cél. Az M10 II akkufedele, pedig még az első három említett gépéhez képest is gyalázatos. Szégyen, hogy egy ilyen cég ennyire ne adjon magára. És ezen nem változtat az sem, ha mindezt költségtakarékossággal magyaráznák.
Nem ismerem a modernebb Sony gépeket, de van egy 2006-os gyártású Sony T50-es ultrakompaktom, hát annak a felépítése egyszerűen csodálatos. A Canon 2013-ból való sx270-es fémkompaktja sem akármi. Ez utóbbi sorozatnak a későbbi gépei egyre gyatrább anyagokból készültek. Hát, úgy látszik azok a szép idők végleg elmúltak már.
-
rizso
addikt
Sziasztok!
E-M10 MK II-höz keresek akku fedelet. Olcsón. Ötlet?
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
topikk #96129 üzenetére
Győzzük kivárni a megállapodás végét. Olyan pletyka is kering, hogy megtarthatja a JIP az Olympus nevet, mert a fejlesztőgárda is marad, ez esetben igazából pénzhez juthatnának és mehetne tovább a fejlesztés. Talán még piackutatást is végeznének és vennének új szenzort is. Tulajdonképpen egy E-M1 III mindent tud, amit ma tudnia kell egy fényképezőnek, ugyanaz a váz kell módosítás nélkül egy teljesen új EVF-el és szenzorral.
-
Studi
veterán
Volt már szó arról, hogy E-M1II-höz ajándékként választható egy 17/26/45PRO?
-
mpierre
veterán
válasz
philoxenia #96125 üzenetére
Próbálkozni lehet. Attól függ, hogy a lencserendszer bázistávja mekkora és kirajzolja-e a m4/3 érzékelőt. A fényerő általában nem szokott gond lenni ezeknél. Bár emlékeim szerint a spektívek egy részének ugyanúgy T2 menetes okulárja van. (A lidl által forgalmazottról ötletem sincs...)
Szerk.: Nem elvetélt ötlet: [link] , mert van ami eleve fel van erre készítve a T2 menettel.
-
mpierre
veterán
válasz
philoxenia #96118 üzenetére
Pardon... Vetítőoptikázok a fiammal. Most, hogy itt a helicoid már próbálgattuk. Az 1,2-es f érték nem viccel. Nem egy portré obi lesz belőle, vagy csak fókusz sorozattal lesz erre használható.
Ha egy csillagászati távcsőről van szó, akkor nem kell feltétlen így (fúrni-faragni) bütykölni. Ez attól függ, hogy a távcső milyen véggel rendelkezik. Ha T2, akkor sima liba. Ha nem, akkor kellhet még pluszba pár dolog, de alin minden IS van.
@ Mercutio_ : Ahogy a többiek mondták. Ütköző funkciót lát el. Kb, mint bármelyik adapteren.
-
válasz
Mercutio_ #96119 üzenetére
Tényleg kiáll, eddig észre se vettem, most megnéztem a sajátomon. Szerintem 2mm-nél azért kisebb, de tény hogy nincs síkban. Nekem eddig semmilyen problémát nem okozott, fel sem tűnt igazából. Lehet, hogy a gyártó is így számolt vele. Szóval, szerintem nem a te példányod a ludas, ez ilyen. Jó kis obi amúgy.
-
Throme
veterán
Mintha itt se lenne... [link] .
Nem lehet hogy befolyásolja az obi felrakásnál a bajonett "feszességét"? -
Throme
veterán
Ma mindenki a Holdat fotózza, hogy nincs hsz???
-
Lac-coo
őstag
14-140 -esből a mega vagy powe ios az újabb ? Köszi !
-
csaabz
őstag
Hello!
Flickr-en jelentkeztem a ph-s csoportba. Kinek kell írni, hogy jóváhagyja?
-
Throme
veterán
EM10 II váznál nem tudom azt beállítani, hogy stand by-ból visszajövet a váz egyből a megadott AF használja, csak akkor hajlandó, ha előtte rátapintok az LCD-re.
Úgy értem, hogy hiába állítom be pl a 6 "kockás" AF mezőt, vagy hiába növelem meg az AF területet (virtuális csúszkával), ha stand by-ból visszajön a gép, csak a sztenderd kis AF mezőt engedi használni, annak se zöld a határoló vonala, hanem szaggatott (akár LCD-n, akár EVF-ben nézem).
Ez ilyen, vagy csak nem találtam meg a megoldást?
Elméletileg az AF mező jelölést bekapcsoltam a menüben, mert amint rátapintok a kijelzőre aktív marad az AF zöld keret és olyan méretben, amilyenre én állítottam.
Fókuszt is lassabban talál, amíg nem tapintok rá az LCD-re.
kösz!
-
kenguru99
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy megvásárlásra érdemes FD-m4/3 adaptert?
-
Lassú Víz
addikt
válasz
MrChris #96106 üzenetére
Viszont rövidben gyorsabbat tud mint a redőnyzár.
Bár nekünk evidencia, de azt nem árt hozzátenni, hogy lassabban "fut le", és bár pixel szinten rövidebb ideig gyűjti a fényt, mozgó dolgok fagyasztására nem alkalmas. Legfeljebb az f0,95-ös obival délben is lehet nyitott rekesszel portrézni a napon.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Lac-coo #96105 üzenetére
GX80-nál az elektronikus zárat éppen lehet használni, de én úgy tapasztaltam, hogy alap iso felett meg a hosszabb záridőnél sokkal jobban zajosodik. Stop motion, vagy timelaps-nél azért ajánlott, de ha évi 1-2000 képet csinálsz akkor szerintem nem érdemes.
Panasonicnál FHD-ra a 28mbps a standard, ragaszkodnak hozzá sajnos. Aszem az avchd vagy a h264 kodeknél ez az ajánlott bitsebesség amit minden lejátszónak bírnia kell, talán ezért is. Hasonlóan a 4k/25p h264-nél a 100mbps. Én szinte mindig 4k-ban nyomtam vele és abból csináltam FHD-t.Ja, az e-zárnál max iso 1600 és záridőben pedig max 1sec. Viszont rövidben gyorsabbat tud mint a redőnyzár.
-
Lac-coo
őstag
Az volt az , remek ! Az elektronikus vagy a sima zarat jobb hasznalni ?
Egyebkent fhd eseten miert nem 100 mbps sebesseggel vesz ...? -
Lac-coo
őstag
Megnezem, koszi !
-
Lac-coo
őstag
Megint kerdeznek... GX80, manual modban hogy tudom megoldani, hogy az lcd valos kepet mutasson, tehat ha tulexponalnam akkor eleve vilagos kepet mutasson ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest