Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
Van valami ujabb a Steinbach kinalataban.
Illetve letezik Aiper Scuba SE is. Kb ugyanazon az aron.Nekem az a bajom ezekkel, hogy a kefe alul van - nem ugy mint egy Roborock porszivonal, ahol kinyulik a teste alol - es ezert 10000000% hogy a kor alaku medence aljaban othagyja a leulepedett port az alja es a palastja talalkozasanal.
Nalam meg pont ott latszik, ha poros a medence. Oda ulepedik le a finom szaharai por - amit csak a csodazsak szed ki. Szovasl ez pont semmit sem erne.
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Az angol BOOST szót fordítja a magyar user manual "emelt szintűre".
Nekem QS500 van, ott is csak a beállított időt növeli meg, nem vettem észre különbséget a sima és a boost móde között.
Szerk.:
Máshol is ezt írják,Boost runs it for more hours thus producing more chlorine. There is nothing different from normal mode or boost other than the amount of hours it produces chlorine.
-
-
morfondőr
addikt
Ha már sóbontó:
Intex QS200-am van, napi 7 órát megy a 7m3-es medencéhez, a klór mennyisége jó, viszont 4-5 naponként annyira megtelik a lamellák között ezzel a fehér lerakódással (gondolom a Na lesz az, ami a klór mellett megmarad), hogy szét kell szedni és ecetben áztatni. Esetleg QS400-asok tapasztalnak ilyet? Bypass-elve van, viszonylag kevés víz megy azon az ágon, mert így nagyon jó hatásfokkal dolgozik a fűtés, de a sóbontás is úgy néz ki, mintha pezsgőtablettát dobtam volna a vízbe amikor tiszta. Csak ez a lerakódás teszi macerássá. -
luciferc
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
A sóbontót szerintem félreérted. A boost meg a normál mód az pont ugyanaz, pusztán az időtartam különbözik. Normál módban megy a beállított 1-12 órát és leáll, majd az indulástól számított 24 óra elteltével újra beindul. A boost mód meg megy 36-48-60 órát folyamatosan (vagy leállításig). De a klór termelés az ugyanaz.
A pH beállítására én majdnem minden esetben sósavat javaslok. A kivételek: alacsony összlúg (total alkalinity) és/vagy alacsony keménység. Mert a sósav mindkettőt csökkenti, és a túl alacsony összlúg sem jó (nagyon ugrálni fog a pH le-fel), ahogy a túl lágy víz sem. Ezeket tesztcsíkkal tudod mérni, simán akvarisztikai tesztcsík is jó, mert amivel drága és érzékeny trópusi halak vizét mérik, az akkorát nem hazudhat, mert amúgy tömegével pusztulnának.
A sósav mennyisége tapasztalat, mivel függ az összlúgtól, sőt az összlúgosságot adó sóktól is. Minél magasabb az összlúg, annál bátrabban mehet. Beletolsz 10m3-be fél litert 20%-ost és figyeled mi történik (ha aggódsz, kezdheted 2-3 decivel, de kb semmi hatása nem lesz). Jó eséllyel másnap ismételheted. Ahogy haladunk előre, egyre kevesebb kell, mivel csökken az összlúg. Ezt nem szabad túl csökkenteni. Egy 50 csíkos akvarisztikai mérővel ha követed, akkor képben leszel, 2-3 évig is kitart, nem kell olyan gyakran nézni.
Sajnos a (medence) kémia ilyen, nincs egzakt mennyiség, mert minden víz más. De nagy bajt nem tudsz csinálni, ha a fentiekre odafigyelsz.
És kis háttér: az összlúg azt határozza meg, hogy a víz mennyire áll ellen a pH változtatásának. Minél magasabb, annál makacsabb. Kémiául puffer oldatok a témakör, ha érdekel.
-
kory24
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
"Mondjuk akárhányszor ránézek, drágább lesz."
Ja, én 2-3 hete vettem, akkor még 49e volt.
Viszont nagyon megérte, jó kis szerkezet.
És ahogy néztem, mint a Steinbach keringetőkhöz ehhez is lehet alkatrészeket kapni (igaz elég borsos áron, de legalább lehet)+1
-
hcol7
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
steinbach basicre +1. masodik szezonban van meg, es teljesen jol vegzi a dolgat.
-
Dorian
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
Azért mert az összlúgosságot a PH- nem tudja levinni, így a ph mindig újra felmegy.
Sósavat tegyél bele, az rendezi az összlúgosságot és az által a PH-t -
válasz
ggeleven
üzenetére
Ni-Mh akkumulátor 2025-ben? Ne már. Mire jövőre használnád, meg is döglött.
EZT ajánlották itt. Én is szemeztem vele, de idén már eleget költöttem a medencére. Mondjuk akárhányszor ránézek, drágább lesz.
Más, saját sztori:
Hétvégén néztem a medencét, ph és klór jó volt. Tegnap délután azonban látványosan zöld vízre érkeztem haza, ph elszállt, klór semmi. Úgyhogy a frissen rendelt szűrőüveget be is tettem a vízforgatóba a szűrőgolyók helyett. Sóbontót boost módban járattam reggelig, és tisztult basszus! Klór viszont már sok volt, úgyhogy átállítottam normál módba, mert, ha így hagytam volna mára, megpusztulunk benne, ha délután használnánk.
Tanulság: 2 óra sóbontás nem elég egy nap 4 köbméteres medencére. A víz rohadtul lúgosodik továbbra is, pedig már nem használom a takarófóliát. Esetleg még a napkollektorhoz (50 m KPE cső a tetőn) lehet köze, nem tudom. Engem már az is meglepett, hogy van sószerető alga. Viszont lassan elhasználtam 1,5 kg phmínuszt 1 hónap alatt. Meg 2 naponta kellene ph / klór ellenőrzést végezni

-
Alapvetően nem akarnék költeni túl sokat porszívóra, de valami kell. Tegnap próbáltam egy Intex ZR100ast (most 26e) és alapvetően jól működött. Az ismerős szerint nekünk jobb lenne egy ZR200 (most 39e). Innen viszont már nincs messze árban a lenti kettő. Aki használta már ezt is, azt mit mond?
Steinbach Poolrunner Battery Basic 2.0 56e
vagy alzán most akciós ULTENIC Pooleco 10S 51e.
Aprón ebben az ársávban nem nagyon van robot, max elvétve egy akksis. A napokban lehet beugrom a Parkside outletbe, ott még lehet megnézem az ő akksisukat hátha van. -
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Jelen. 3 éve kivágva a 2 db 38-as falátvezető, 2 éve pedig a skimmer.
Semmi baja a medencének, idén már téliesítettem is. -
Hunfiu12
tag
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Elvileg ha nem vágsz bele feleslegesen akkor nagy baj nem lehet. Ha megnézed a medence anyagát, van benne egy hálós erősítés szóval szakadni nem tud. Sőt nem egy videó van ahol kivágják hosszába és hiába a víz hatalmas nyomása nem szakad tovább, csak a már kivágott lyukon folyik ki a víz.
-
oliwaw
csendes tag
Vettem egy cirka 3m átmérőjű olcsó puhafalú medencét. Feltöltés után másnapra elengedte a vizet.
A lyuk nem volt beazonosítható.
Következő lépés, intex 3m átmérőjű olcsó fémcsővázas medence. Feltöltés után másnapra elengedte a vizet. A lyuk nem volt beazonosítható.
Most, cirka 3m átmérőjű olcsó bestway medence, ez két éve tartja a vizet.
Ötletem, ha felvagdosnám a használhatatlan medencéket és valahogy belülről ráragasztanám a mostanira , lenne egy 3 rétegű erős medencém.
Marhaság ? Milyen ragasztó ? (zálogot ne kelljen felvenni a házra) -
luciferc
őstag
Ragasztás előtt mivel érdemes megtisztítani a pvc-t, hogy rendesen tapadjon a ragasztó?
-
Hunfiu12
tag
válasz
kicsi kecske
üzenetére
A 38-as befúvó/szívó általába nem megy bele 32-es medencébe. Vagy használod a medence eredeti 32 es befúvóját a szűkítővel vagy kivágod a lyukat akkorára, hogy bemenjen a szivattyúé. Erről yt-n van több videó is.
-
Hunfiu12
tag
Lassan nálam is kezdődik az idei szezon még ha késve is, de legalább egy időre megoldva a "mi legyen a medence alatt" kérdést.
A másik, hogy összegyüjtöttem a kellő bátorságot és megrendeltem a kivágós szkimmert, a hect-est, (rá is van irva a dobozára 7 nyelven, hogy skimmer
) ha bárki csinált már ilyet és van jó tanácsa azt szívesen fogadom. -
kicsi kecske
tag
Sziasztok.
Intex fém vázas 420as kör alakú medence szivattyú csatlakozása 32es gumi csoccsel van ellatva.
A homokszűrős szivattyú 38as hollanderes bekötésű ezért egy 38/32es szűkítős csövet használok.
A probléma az hogy a szivattyúhoz kapott ki és beszivo medence belső felőli csonk kurva nagy és mentes rogzitesu..
Kellene hozzá valami olyan ki és befujo csonk ami bele megy a 32es gumi csöcsbe.
Az se baj ha szívó ágon szkimmer lenne és azt tudnám csatlakoztatni.. Cska ahhoz is kéne szerintem idom.
Tudnátok ajánlani erre a célra alkalmas csonkot vagy megoldást?Előre is köszi
-
merqree
őstag
válasz
zolikaDB
üzenetére
Szia,
Én 2+2 cm XPSt tettem a medence alá.
Építettem szegélykőből egy "medencét", bele geotextil, aztán zúzott kő, és homok, rétegenként vibrálva.
Erre tettem két rétegben le a 2 cm-es XPSt.
Aztán az egészre tó fólia.
Mindezt 6x6 méteres területen.
Hétvégén lesz erőm és segítségem a d5,5x1,3 medencét összeállítani. -
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Kislányomnak vettünk egy medencét, tegnap este megcsináltam a helyet neki: kert, föld, kitakarítva, lesimítva, megdöngölve, vízszintben.
Kérdésem lenne: mit kéne alátenni?
Ez egy 305*76-os Bestway.
Többen helyen ajánlották a Praktikeres XPS-t, ami ha jól látom, 5mm vastag...Elég ez?
Aztán másik topiktárs másik topikban írta, hogy nem, nem jó ez, meg jöjjek át ide
Emellett még van egy sátorlapom is, meg egyéb vastag ponyvák...
Idén egyelőre nem opció a betonozás, térkövezés...
Köszi előre is
*egyéb praktika is jól jöhet így indulásnál!
Vegyszer, tablettás mérőeszköz, háló stb beszerezve. -
robag93
aktív tag
Valamennyire biztosan, de rendszeres használat mellett nem jelent gondot.
-
válasz
robag93
üzenetére
Nem keveri fel a koszt az aljáról és így utána nincs neki mit takarítania? Mondjuk ha megy mellette a homokszűrő, akkor az megeszi a felkevert dolgokat. Na igen, 30-40hez képest az 50e már nincs olyan messze. Így viszont ez lenne az egész medencetörténetem legdrágább eszköze.
Aprón nem sok robotot látni sajnos. -
-
cd930
senior tag
-
válasz
ggeleven
üzenetére
Biztos hogy kényelmesebb egy akkus rúd.
A szívóágra kötősnél az alábbi macera van nálam:
Szkimmer leköt (ha be van kötve), adaptere lecsavar, porszívó adaptere fel, porszívó csöve légtelenít (befúvóval feltöltöm vízzel, víz alatt elvezetem az adapterig (levegőt ne kapjon), víz alatt adapterre fel, Víz alatt porszívóra fel.
Ha levegőt kap, akkor lehet a vízforgatót légteleníteni.
Macerásabbnak tűnik mint a valóság, de biztos hogy egy akkus kényelmesebb, főleg ha valakinek magasabb a medencéje és nehéz belehajolni.
Viszont a vízforgatós sokkal hatékonyabb tud lenni ha egy erősebb cuccra van rákötve, a legfinomabb koszt sem tolja vissza a medencébe egy homokszűrővel.
Az akkus kézi sajnos nem tud ennyire alaposan szűrni.
Inkább "szívok" a vízforgatósra felcsatlakozással, de nekem legyen tiszta a víz.
Az akkus robot egy más kategória, az még egy nagyobb családi Intex-hez/Bestway-hez is szerintem overkill, főleg árban. -
válasz
Ramoskaa
üzenetére
Pont tegnap röhögtem fel, hogy ne már, hogy van ilyenből elemes cucc.
Elég, ha megnézed, hogy milyen jó értékelések vannak hozzá ÁK-n és el is megy a kedved tőle.
Bestway Flowclear AquaTech akkumulátoros medence porszívó
Én is nagy keresésben vagyok. A szűrőre csatlakoztatós mászkálós verziók mennyire macerásak? Vagy kényelmesebb egy "rúdporszó"? Vagy még jobb egy akksis önjáró? -
Janusz001
őstag
-
JoolsNOS
veterán
-
Tony21
tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Már azon is agyaltam, hogy a csöveket, idomokat berakom a klíma alá (fagyasztóba nem fér be), medence ki a napra, aztán gyors összeépítés

-
-
Tony21
tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Köszi!
Ez is 3m, nincs több hely a teraszon
-
-
Janusz001
őstag
Hintóporozd be a csöveket bőven és úgy vezesd át a medencén, akkor tud csúszkálni, mert amúgy betapad és kínszenvedés eligazgatni a végén, nálam a 3.66 -os intex medence nézett ki nagyjából igy összeállításkor. A végén pedig meg kell emelni felfele az idomot és a beleillesztendő csövet, úgy összeilleszteni, majd óvatosan lefele nyomni.
Legalábbis nálam ez volt a megoldás. Bestway medence ilyen szempontból jóval könnyebben összeállt. -
Tony21
tag
Senkinek? Esetleg más Intex?
Igazából a T idomoknál lévő "sarkok" mérete érdekelne, ahol a csövek szabadon vannak egy szakaszon. Ezen a medencén ami nálam van, mindenhol 38cm a méret, mutatom:
Viszont ahol a forrasztás van, ott csak 33cm:
Ettől meg összeépítés helyett egy ilyen helyzet áll elő:

Már a csöveket takaró anyagot sem lehet középre igazítani, mert amint a rövidebb sarokhoz érek, azonnal borul minden, szinte a T idomra fekszik fel az anyag.
A hegesztett sarokról készült képen jól áll az anyag, mert próbáltam úgy is, hogy onnan indulok ... szemközti saroknál már T idomot érte a medence anyaga.
Intex szerviz elérhetetlen ... -
cd930
senior tag
Sziasztok!
366-os medencére való szolártakarót kell vennem, mert egyik napról a másikra elhalálozott a mostani (esik szét a szerencsétlen, egyre több kicsi kerek fóliadarab úszik a vízben).
Melyik (hány mikronos) verzió éri meg legjobban?
Az egyik véglet az egy (maximum két) idényre egy alap szar 6ezerért, a másik véglet a 400 mikronos 50ezerért. -
Janusz001
őstag
Én fölözőt használok és az abban lévő szűrőkosár is átengedi a bizonyos méretű bogarakat/leveleket, nálam is jelentkezett ez a gond, hogy az előszűrőben ezek megakadnak és eldugítják azt, ezáltal kevesebb lesz a vízáram. Én csináltam a fölözőbe szűrőket, rozsdamentes kútszövet, meg egy kiluggatott (kb 2mm átmérőjű furatok) rozsdamentes lemez, ezek megfognak mindent is, könnyű takarítani, azóta nincs ilyen gondom.
-
kory24
őstag
Ha a Steinbach SPS 75-1 szűrőszivattyúból kihagyom az előszűrőből a kosarat akkor azzal a szivattyúnak ugye nem ártok, hanem csak a homok hamarabb fog koszolódni és sűrűbben kell ezáltal visszamosni?
Indok amiért kihagynám, mert sok nálunk repkedő bogár, hárs virág stb így sokat kell hálózni, de ha skimmert használok, akkor a szivattyúban lévő előszűrő kosár hamar megtelik és nem akarom szétszedni, majd csak szezon végén.

-
nessh
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Talán youtube-on láttam tavaly egy videót hogy a srác valahogy "kalitkát" csinált papírszűrőből és abba töltötte a labdákat.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
20%-os jó? Ha igen, abból mennyit?

A másik, hogy összegyüjtöttem a kellő bátorságot és megrendeltem a kivágós szkimmert, a hect-est, (rá is van irva a dobozára 7 nyelven, hogy skimmer
) ha bárki csinált már ilyet és van jó tanácsa azt szívesen fogadom.

Aprón nem sok robotot látni sajnos.

Vesa