Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Igen, 3,66x0,99-es Intexen.
Azért írják fémpalástosra mert a sima medencékre egyik gyártó se javasolja bevágni a fölözőt. -
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Parancsolj.
Nekem ez van 3. éve. -
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nekem fémvázasra sem vált be. Útban van fürdéskor is, útban van takarófóliának, én is visszaküldtem. Inkább halászok.
Viszont bevágósat linkelhetne valaki, 4-8 köbméteres medencéhez. Köszi!
-
válasz
merqree
üzenetére
Felfújható hurkás puhafalú medencére nekünk nem vált be ez a szkimmer
Képtelenség vízszintesre beállítani, egy hét próbálkozás után ment vissza a dobozába. Azt tervezem, hogy csinálok neki egy földre állítható tartóállványt, de magamat ismerve mire megcsinálom, addigra vége a medenceszezonnak
-
andrisms
aktív tag
válasz
merqree
üzenetére
Viszont szolártakaróval a beakasztós értelmét veszti, hacsak minden szűrésnél le nem húzod róla. A kivágós mivel szolártakarón kívül van, működik.
Ha csak takarva van ponyvával, akkor mindkettő jó lehet.Annyi a titok, ha belemész a medencébe, előtte ki kell venni a szűrőkosarat, mert különben az akasztósból a hullámzáskor jobban kimegy a cucc.
-
merqree
őstag
válasz
Hunfiu12
üzenetére
...(lehetőleg bevágósat, sokkal effektívebb meg a beakasztós kugliból ha nem megy a szivattyú minden kimegy),....
Teljesen jó a beakasztható szkimmer, nem úszik ki belőle semmi, ha nem megy a szivattyú. Csak a magasságát kell jó beálltani, mivel a világos kék műanyag elem mindig a víz felszinén van, ezért nem tud kiúszni belőle a "szmötyi".
-
andrisms
aktív tag
Steinbach Poolrunner ONE RXB 150
Mivel itt PH-n nem láttam véleményeket róla, ezért pár első benyomás:
Poolrunner Battery Basic 2.0-t váltott, azt is nagyon szerettem.
Szóval azzal hasonlítanám össze:
- 120percet tuti ment, szóval ez nagy előrelépés az elődjéhez képest. (2x-es üzemidő). Gyári leírás 110percet ír, nálam elsőre többet ment
- elődjét 10m2-ig írják, ezt 15m2-ig, nyilván a dupla kapacitású akku miatt elbír a másfélszeres medencemérettel
- sokkal könnyebben lehet kinyitni tisztításkor, 3 füle van a 4 helyett, és azokat is egyszerűbb nyitni-zárni
- én 350x120 kör fémpalástos medencéhez használom (GRE 350x120)
- irányváltás minimálisan lassabb, mint elődjénél
- szűröfinomság ugyanolyan, nagyjából a szennyeződéseket is ugyanúgy fogja meg, szerintem hatásos. Összeszedi a kisebb részecskéket is
- 2 motoros, bár ez nem tudom előnyt jelent-e
- töltési idő ugyanúgy lassú, de arra hogy naponta/heti pár alkalommal menjen, bőven jó
- 58e Ft körül van jelenleg, szerintem annyit megér. Nem kell foglalkozni kábellel, csövekkel, beledobom és teszi a dolgát
- kinézetre is kicsit jobb/modernebb lett#6089 kicsi kecske: szerintem nem gáz a 6m3/ó. Nekem 4m3/ó van a 10m3-hez, megy napi 10 órát, UV szűrővel és klóradagolóval, semmi gond a vizemmel. Lényeg hogy napi forgassa át legalább 2x, de inkább 3x.
-
Hunfiu12
tag
Nem. Pont azok a hszek vesztek el amikor írtam, hogy néztem ilyen adagolót, először én is bypasst akartam venni hozzá de aztán rájöttem, hogy van rajta szabályzó. Simán átmegy rajta a víz és csak egy kis lyukon szív a tartályba lévő klór szörpből. Yt-n ha rákeresel, hogy inline chlorinator akkor vannak videók amin látszik.
Elvileg van kimondottan ilyen vízvonal tisztító szer.
-
FőDudu
veterán
Medence szelerol a sargas vizkoves csikot mivel erdemes letisztitani?
Furdoszobai vizkooldos tisztito nem viszi, melamin szivacs ugyancsak halottnak a puszi.Valami durvabb anyag kell majd....
-
kicsi kecske
tag
válasz
andrisms
üzenetére
Köszi a válaszokat! ( nem tudom hogy kell több embert tagelni 😁)
Jövőre akkor beszerzek egy ilyen robotot, erre a cca 1-1.5 hónapra már nem biztos h befektetek.
A solar takarót mindenképp megrendelem, jobbnak tűnik az elmondottak alapján.
Miért kicsi amúgy a 6os szivattyú? Kb 2.5h óra alatt körbe forgatja a vizet.
Igaz még az előző 3.66x0.72es medencéhez vettem, de gondoltam future proof lesz 😁
-
Hunfiu12
tag
Valóban van egy kékes árnyalata ezeknek a tablettáknak, viszont most töltöttem újra a klór adagolót (egy hét alatt eltünt belölle 1,5 tabletta szóval kicsit még vissza kell vennem rajta, sok is a klór a medencébe) és nálam a tabletta belseje is kékes.
Egyébként aki ilyen klóradagoló beszerzésést tervezi, egyrészt szerezzen egy elég nagy csőfogót mert a teteje úgy rászorul mint az állat, le is kell valamihez rögzíteni, másrészt pedig vigyázzon a kinyitásával mert vegyifegyver minőségü gázok jönnek ki belőle.

-
Hunfiu12
tag
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Első körben én is egy skimmer beszerzését tudnám javasolni (lehetőleg bevágósat, sokkal effektívebb meg a beakasztós kugliból ha nem megy a szivattyú minden kimegy), az nagy részét összeszedi a dolgoknak nálam minimális mocsok gyülik csak a medence alján, kb heti 1x 1 óra porszívózás elég is, pedig van fenyő és az éjszakai világítás miatt bogarak is dögivel. A klórtablettából érdemes olyat szerezni ammi lassan bomló és szkimmerbe/előszűrőbe/adagolóba (csőre köthető, nem az úszós!) rakn. Nekem tökéletesen bevált az Intex legegyszerűbb szivattyúra köthető porszívója, de kör alakú medencéhez lehet én is vennék egy Poolrunnert.
-
morfondőr
addikt
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Szolár takaró mindenképp jó, igaz nekem téglalp alakú a medence, de nagyobb a takaró, a szélek fel vannak hajtva és odacsipeszelve, így minden leszedés előtt le tudom seperni róla a koszt és nem kerül szinte semmi a vízbe. Ez max 10 percet jelent, szóval nem nagy munka.
Viszont akkora medencéhez egy kicsit kevésnek gondolnám a 6m3-es szűrőt. -
andrisms
aktív tag
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Én tennék egy szolár takarót, azt nem viszi el a szél, a szkimmert pedig érdemes lenne a medence oldalára rakni, így nem befolyásolná a működését. Lehet kicsit több levél menne bele, de a szkimmer összegyűjtené a nagy részét.
Medenceporszívó:
Eddig ezt használtam: Poolrunner Battery Basic 2.0, Battery Basic 2.0
Nagyon szerettem, nem kell légteleníteni, nem tekeredik semmi, független a szűrőtől és a finom koszt is felszedte. Hátránya a lassú töltés. Kb 60 percet megy. Nekem 2 hete bedöglött, 1,5 szezont bírt.(kb 3 hó)Most rendeltem ezt, épp ma jött meg: Poolrunner ONE RXB 150
Felépítése, mérete hasonló. 10e Ft-al drágább mint elődje, elvileg ez már 2 motoros, kétszer akkora akkuval, ezáltal majdnem dupla annyit működik(60 vs 110perc) Erről még nyilatkozni nem tudok, de jobban néz ki
ui: könnyebben szétszedhető, ezáltal tisztítható, ez már most látszik -
kicsi kecske
tag
Sziasztok!
Lapozgatok itt a régi hozzászólások között a medence porszívózással kapcsolatosan.. de kéne egy kis help..
427x110es kör alakú medenclénk van. 6 köbös üvegbetétes szivattyúval (32es nyílás, 38as csőről szűkítve).
Ph OK, Klór gyorsan kimegy.. a medencéhez adott takaró ponyvát az első szél lefújja hiába van összehúzva a "gumija".
A problémám 2 oldalú. Az egyik, hogy a medence teteje állandóan tele van bogárral (erre jó lenne egy skimmer, vagy a kézi szúnyoghálós lapátos szedegetés).
A másik, hogy a mecende aljára leül a por és hiába kevergetem fel nem szívja ki megfelelően a szivattyú.. Erre kéne valami medence porszívó.
A gyárilag kapott slagos megoldással az a bajom, hogy a finom port nem szedi fel és amúgy is kurva körülményes használni a 3/4es tekeredés mentes slag csővel meg az állandóan összecsukódó teleszkópos nyéllel.
Kéne valami jobb megoldás (akkus porszívó vagy olcsóbb robot).
A kérdés, hogy kerek medencére melyik az a robot ami össze tudja szedni a finom port is?
Ezeket a szivattyú szívó ágára kell kötni?
50k-nál nem szeretnék többet költeni a robotra/készülékre.. ha van valami másik normális és használható megoldás azt is szívesen veszem -
Látom itt is elveszett véletlenszerűen egy csomó hsz
-
Emunem
őstag
válasz
morfondőr
üzenetére
nem, mert szellösre kell csinálni alulról...
Hát, már a kapuban van... ne menjünk messzire, gyógyszeripar...
De csak az EU-ban, és ott, ahol vérkomolyan veszik azt, amit politikusok (és fizetett kutyáik) mondanak, nem a valódi tudósok... Mezögazdaságban, gyógyszeripar, élelmiszeripar, stb mindenhol megfigyelhető ez a józan ésszel szembe menés. -
morfondőr
addikt
Akik eldobozolják a szűrőt: nem féltek attól, hogy túlmelegszik a szivattyú? Nálam a Steinbach Comfort 50-es szipka melegben eléggé forró tud lenni magában, a hőszivattyú úgy van állítva, hogy rá fújja a hideget és akkor tapintásra csak meleg.
Emunem: előbb-utóbb el fogunk jutni oda, hogy a vírusoknak, baktériumoknak is joguk van az élethez, ezért tiltsuk be az összes gyógyszert!
-
Hunfiu12
tag
Na még égy falkon sósav és kezd beállni a ph. A víz egyébként kristály tiszta, a bevágós skimmer egy must have. Ég és föld ez meg a lebegő szemetes, arról nem is beszélve, hogy a porszívó adaptere is sokkal kényelmesebb.
Én szerkezetileg elkészültem a "gépházikóval" még le kell festeni, polcokat rakni bele na meg a villanyszerelés.
Eredetileg én is csak egy felnyitható dobozt akartam, de aztán belegondoltam, hogy porszívó, lepkeháló, porszívó cső, vegyszerek stb. Meg talán kényelmesebb szerelni a gépészetet is így.
-
Emunem
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
emiatt van egyben, rajta van a pumpa a tartó részen, de 2 nagy ajtóval simán jó lenne. Nekem csak a teteje levehető...
Sokan kis szerszámosházikót vesznek erre a célra (Fa, fém, műanyag), azt lecsavarozzák, hogy ne vigye el a szél, aztán kezit csókolom.
-
-
Emunem
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Alatta nekem geotextilia van, körülötte van csak műfű. Kiveszem, kirázom, porszívózom, aztán megy vissza. Körbe van vágva a lábaknál, meg a medence fóliáig.

Házikó: de, nem is erre a technikára volt, nagyon szűk, de a célnak megfelel. Szerencsére még lehet benne matatni anélkül, hogy kiszedjem. Tervben van egy komplett jobb okdal beépítése technika miatt, tarolónak, meg “kiülőnek”.
Csak ugye nincs annyi idő…
-
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Dark Archon
üzenetére
Már megnyugodtam miután reggel megláttam, hogy a kutya előszeretettel használja a wc minden formájára.
-
Emunem
őstag
válasz
Flowtation
üzenetére
Egy ilyen egyszerű, hulladékfából épített házikó is megteszi, véd az UV sugárzástól, meg a nagy delejes esőtől, madárkakitól, stb... kb 2 óra volt megcsinálni. (Barna rétegelt lemez csak, amit vettem hozzá)
1. medencéhez csináltam, már több mint 5 éves, nagyon jól védte eddig a technikát. (technika benne most kb 2,5 éves, a csövek mondjuk csak napi 3 óra napsugárzást kapnak, jó a tájolás, de tervben van a technika felöli oldal beburkolása) -
Flowtation
őstag
válasz
YAS-dude
üzenetére
Nekem is idén ment szét 3 bordás cső. Épp hogy hozzányúltam és meg is repedt. A szivattyúnál lévő rövid is, meg a előremenő-visszatérő hosszú csövek is. Sajna ennyit bírnak. Az a szerencse, hogy megmaradtak a régi medencéhez adottak, illetve a szivattyúhoz is adtak, ezét volt tartalék.
De én a minap konstatáltam, hogy magát a szivattyút is megette az UV. A tetején lévő szelepet már nehezen tudom használni, mert nem zár rendesen, minden állásban folyik a leeresztő, fennakad a szelepkar...
Úgy kell sakkozni, hogy jó legyen. Jövőre újra tervezem az egész medence sztorit, mert kinőttük, rendes alap is kell majd, meg másik szivattyú, takarítási megoldás...Idén már el is kezdem tervezni, mert remélem szezon után lehet majd olcsóbban beszerezni ezt-azt. -
Emunem
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
én szoktam porszívózni, még mindig olyan, mint új korában a mű fű...
-
-
Hunfiu12
tag
Ezt Vape Open Air-t itt M.o.-n nem találom, de most egyszer kipróbálom majd a fákylát a teraszon működni szokott. Nekem csak 15%-os sósavam van.
-
Emunem
őstag
Hivatalosan ez a spray Insecticide, azaz rovat irtó szer. (Legalábbis a Vape részéről, és minden egyéb boltban, a te linkeden is így szerepel)

De nekem mind1…
ez amúgy tetszett:
az aquatain sem mereg, csak megfullasztja a larvat
ez olyan, mint amit a szomszéd gyerek mondott, ők nem vágják le, vagyis ölik meg a nyuszikat, hanem csak megkarcolják a késsel a nyuszit…
-
Emunem
őstag
Hali, ez a spray tök jó, csak az EU-ban be lesz tiltva amúgy minden rovar ölö (!) vegyszer. (Insecticide) Egy másik gyártó, (Envira) már Ausztriában, és Németországban nem forgalmaz rovar ölöt, csak riasztót, én még raktár készletről, csak cégeknek áruló helyről beszerztem 20 l-t (utolsó darabok, viszonylag jó áron), azután már csak az erre szakosodott cégek fognak tudni beszerezni, nyilván ezután olyan áron fognak ezekkel dolgozni, amennyit nem szégyelnek...
-
V.Stryker
nagyúr
Végül diegoban akciós műfű lett. Kicsit fájt az az 50k, de legalább jól néz ki.

-
FőDudu
veterán
válasz
YAS-dude
üzenetére
A medencehez adott cso ha 1 szezont kibir, akkor mar szerencsed volt.
En az uj medencenek ki se bontottam a csovet esz a szivattyujat.Szomszed kapott valami homok szurot a Hidrium 5x3,66,1,22-es fem palastoshoz - lehet azt elkerem tole es beuzemelem a meglevo Steinbach melle a csodazsakkal.
Nekem kicsinek tunik a mostani medencehez adott szivo es befuvo csonk. Szerintem ott kb 25 mm-re szukul a viz utja. Kellene valami jobb megoldas - de feltoltott medencevel nem sokat lehet tenni. Talan kivulrol belogatott szivocso lehet a megoldas.
-
YAS-dude
őstag
válasz
Ramoskaa
üzenetére
Én is így szoktam, kikapcsolom a forgatót, a medence skimmert meg befúvót ledugózom (kéne oda valami elzáró igazából), lecsatlakoztatom a csöveket a homokszűrőről (kis víz kijön persze ami a rendszerben maradt) és lehet szétkapni. A szűrő szelepházat is érdemes átmosni.
Más: A minap arra jöttem haza, hogy a gépészetnél spriccel a víz... Szerencsére nem sok ideje keletkezhetett a baj, mert a medence vízszintje még nem süllyedt a szkimmer alá, tehát nem futott szárazon a vízforgató. A bestway szivattyú és a homokszűrő közötti rövid csőszakasz adta meg magát. Pár órát süti a nap minden délelőtt, ez volt a harmadik szezonja, úgy látszik ezek sem UV stabilak. Semmi látható külsérelmi nyom, vagy sárgulás nincs a csövön, egyszerűen kirepedt ahol amúgy is feszült az ív. Nem is tudom, lehet-e ilyen alkatrészt kapni valahol. Szerencsére az intex vízzel hajtott önjáró medenceporszívóm csőszakaszaiból az egyik pont jó ide, csak kicsit hosszabb, mint az eredeti.
-
FőDudu
veterán
Letezik olyan spray ami outdoor es 8 oran at hatasos.
Azzal szoktam korbe fujni a medencet (teljesen szagtalan) es nalam mukodik.
Azota elkerul a tigris szunyog.Mivel ez az elso ami mukodott tigris szunyog ellen, vettem belole tavagy egy kartonnal. Olyan 6-8 euro korul volt darabja ha jol emlekszem).
Tigris szunyog le se szarja a cirtonellat, az egetett kave zaccot, az atlagos riasztokat (ultrahangos vagy hasonlo hangot kiado mint a szunyog).
Mondjuk iden nincs sok - mert keves volt az eso es az onkormanyzat is minden termeszetes vizbe csepegtet valami olyan cuccot ami a feluleten egy film reteget kepez es a larva nem tud levegot venni. Csak be kell ballagni az irodajukba es ott adjak a kornyeken eloknek is ingyen.
-
FőDudu
veterán
válasz
Hunfiu12
üzenetére
Ugyanezt vettem anno Pools.shop-tol.
Sosavbol enekm a 6 het hasznalat alatt ment bele 2 liter 32%-os.Horpadasom.

Viz tisztasag.
Nem lehet panaszom a csodazsakra, kiszedett kb mindent. (ma meg a szivattyu se megy, igy a tetejen ott vannak a bogar hullak.)A szelere meg nem talaltam jo megoldast - a sargas vizko csik elegge zavar.
(nem szabad olyan medencet vasarolni aminek vilagos a belseje, mert nagyon latszik a vizcsik ) -
andrisms
aktív tag
válasz
Hunfiu12
üzenetére
Nekem ez van: Automata átfolyós vegyszeradagoló 4kg kapacitás UVX-AUTOCL
Bypass nélkül van, homokszűrő után. Kb ugyanaz, mint amit linkeltél, csak nagyobb tabletták férnek bele. Csatlakozót kell hozzá vanni, de ezt írják is.
Szerintem jó cucc. Nyilván akkor adagol, ha megy a szűrő, ellentétben az úszó adagolóval. -
Ramoskaa
senior tag
Sziasztok! Intex Homokszűrős vízforgatót használok szűrőgolyókkal . Szeretném kimosni őket. Elég ,ha belül ledugozom és kikapcsolom , utána vehetem is ki őket?
-
Hunfiu12
tag
válasz
ggeleven
üzenetére
No igen, csak ha más nincs fejre mennek, lehet kéne egy búvár pipa.
Én is az elektromos csapda/fáklyás megoldás közül keresem melyik a kisebb rossz egy medence mellett. De mivel riasztós fáklya van itthon, az a kézenfekvőbb meg talán még hangulatos is.Ez a tabletta adagoló jó cuccnak tűnik, bypass se kell mert van rajta szabályzó és nem is drága. Van valakinek ilyennel tapasztalata?
-
válasz
Hunfiu12
üzenetére
Egyet tudok! A víz alatt nem csípnek!
Olyan vízben inkább ne akarjatok ázni, amiben ilyen szer van. Van a közelben konnektor? Oda lehetne felakasztani egy elektromos csapdát (de ez sajnos minden mást is kinyír) vagy ha szolidabb megoldás kell, akkor fákja és szúnyogriosztós olaj bele. Lidlben és Aldiban is láttam már és nem annyira drága.
Nálunk Gyálon nagyon meglepően idén nincs szúnyog.
Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányat láttam tavasz óta, csípésünk egy sem volt. Ismerősök is ezt tapasztalják és nem értjük. -
Hunfiu12
tag
Valaki tud valami megoldást szúnyogok ellen? Gondoltuk, ha már van lámpa a medencébe akkor nosza esti fürdő, hát szét csipkedtek minket. A legjobb valami vízbe keverhető szer lenne ami elzavarja őket, de ilyesmit nem találok.
-
Hunfiu12
tag
Én ezt vettem, alapból se mondanám kéknek. A leírása alapján ezek lassan oldódó tabletták, én szkimmerbe pakolom egy hét alatt elmegy egy darab, a klór szint pedig talán még sok is, gondolkodok egy rendes adagolón bypass szabályozással. Szóval eddig jónak tűnik.
Sósavból most tartok a 3. üvegnél és 7.6-os a ph.
#6042 V.Stryker Nálam idén van először betonon, 4mm-es műfű van alatta és szerintem teljesen megfelel, dekoratív meg mászkálni is kellemes rajta.
-
makos0078
tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Itteni javaslatra térkő + (régi) PVC padló + legolcsóbb műfű a Diegoból.
A PVC nem is volt egyben, több darabból illesztettem össze alul-felül duct tape-el ragasztva. Nem gondoltam volna, de kibírta a ragasztás a vékony hengerré feltekerést-tárolást-idén visszarakást. Egyébként a 3,05 m medencénél kicsit nagyobb körre vágtam, hogy még a lábak is arra támaszkodnak. Felette a szőnyeg 4x4 m-re vágatott négyzet. A szélekre térkövet pakoltam, arra is jó, hogy a porontyaim ne akarjanak odabicajozni a medencéhez.
Elpakolásnál hátrány, hogy a szőnyeg hátulján a göbecsek kissé összegyógyulnak a PVC padlóval a víz tömege miatt, spaklit helyenként be kellett vetnem a szétválasztásukhoz. Ha lett volna eszem, idén hintőporozok, de nem jutott eszembe. A medence alja is enyhén göröngyös a szőnyeg miatt, szerintem még jó is.
A megsüllyedt/kiálló térköveket még ezzel a setuppal is érezni lehetett tavaly, úgyhogy idén először azokat igazítottam meg.
A képen hullámos a PVC padló, de az frissen lett kitekerve akkor, nagyon könnyen kisimul a melegben.
A szőnyeg: link

-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Van valami bevált alátétetek medence alá?
Van egy betonplacc, amire minden évben tesszük a fémvázas bestway medencét (3,05m), de minden évben nyűg az alátét dolog. Vettem már lépésálló hungarocell-t. 2 év után kuka volt és nyűg volt tárolni. Tavaly vettem ilyen puzzle szőnyeg szerű sz@rt, az egy évet bírt, vagyis egy nyarat.
Van valami bevált, nem vagyonokért beszerezhető ötlete valakinek?
Néztem,hogy van direkt ilyen kerek alátét, de az ilyen vékony bubis alátét fosnak tűnik, ami már ránézésre kidobott pénz. -
FőDudu
veterán
válasz
robag93
üzenetére
Az ujpesti cegnel lehet venni az 1 mikronos szurot meterre - ha jol remlik 3-4E Ft per m2 - abbol elehetne olyan szurot csinalni ami jo. Akar egy haztartasi vizszuro muanyag belsejebe is be lehetne rakni feltekerve a homok szuro utan bekotni ahogy en csinalom - azaz a homok szuro altal szurt vizet utan szurni szerintem idealis.
-
robag93
aktív tag
Az a baj ezzel a nagyon finom porral, hogy a robot egyszerűen felkavarja mielőtt felszívhatná. Azon gondolkoztam, hogy a csodazsák anyagot lehetne bevágni a gyári szűrő helyett, talán az segítene valamennyit. Szűrőlabdát szoktam még az üres helyekre tenni, az is javít ezen valamennyit.
-
FőDudu
veterán
Nalam a 427x122-es medence egyik vizszintes tartoja behorpadt. Nem elgorbult, be van horpadva.
(azt nem tudom, hogy a fiam vagy valamelyik haverja tehenkedett ra es azert - vagy esetleg egyeb okbol).
Nincs elgorbulve, csak a felso reszen be van horpadva.
(ereztem, hogy ez a SteelProMax mar nem az a minoseg ami a regebbi volt - de ez meg alig volt 6 hetnyi hasznalat.Az elmult egy het esoi miatt 2 napig csodazsakoztam - durva mennyisegu voros homokot gyujtott ossze. Most kristaly tiszta ismet.
Szomszednak van egy viszonylag dragabb robotja (Xeox Poseidon), de az sem tudott mit kezdeni a homokkal. Meglepo, hogy ezek a dragabbak sem kepesek kiszurni.
Pedig ott van az aljan, ossze is all a resekben meg a szelen a palast es az alja talalkozasanal - gyakorlatilag csak fel kellett porszivozni ugy, hogy a csodazsakon menjen at a medencebe visszatero viz. (nehez nem felkeverni, ezert kellett 2x csinalni)
(gondolkodom egy allando megoldason, ahol a csodzsak mondjuk egy abronccsal lezarhato vodor vagy hordo belsejeben van es azon megy at a viz. Szivattyu elbirna, ugy meg mindig mehetne a csodazsakozas. Csinalt mar valaki hasonlot? 2db bypass szelep es a hozza tartozo csovezes kellene plusszba. Az abronccsal lezarhato kis hordo vajon belulrol is nyomas allo?)
-
FőDudu
veterán
válasz
Hunfiu12
üzenetére
En valoszinuleg hamis Quattro tabs-ot kaptam (vagy 2 eve), mert se fel nem oldodik, se nem mukodik. Vizbe teve kifeheredett a kekes szinu tabletta - ezert gondolom, hogy valami martott akarmi lehet.
Felre is tettem mind az 5 kilot. Ugy nez ki, mint a bekekitett kis klor tabletta.
Azota bele folyt az eso, de meg ugy sem oldodik. -
WiZARD
veterán
Megjött az Aiper S1.
A medence falán lévő algával nem annyira tudott megküzdeni, bár ebben asszem az is benne van hogy amikor kivettem akkor full zöld volt a szűrője, lehet eltömődött.
(a múltheti nagy esőktől szombaton már volt pici alga, amit nem sikerült megfogni, és vasárnap rendeltem a robotot, gondoltam a ledörzsöléssel megvárom...)A napozó résszel, meg lépcsővel nincs jóban, de majd kiderül ezekből bármit megcsinál-e idővel. A napozót tudtam hogy nehéz lesz, a 15-20 cm vízmélységben szerintem nem nagyon van olyan robot ami dolgozik, a lépcsők meg nem elég szélesek. Így viszont a medence harmada kimarad.
-
F-ECT$
titán
Bestway layzspa jacuzzi 800 liter vízzel. 1 hete van benne víz, 1 kombi tabletta van benne egyelőre, illetve eddig 3x kellett PH-t csökkenteni.
Amikor bekapcsolom a buborékolást, akkor kicsit habzik a víz. Ezt mi okozza, lehet vele valamit kezdeni? -
bigrob
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ezt jó hogy mondod, rájöttem, hogy van is..

-
Igényelj Diego klubkártyát, Garden típusú műfű vásárlása esetén 20% kedvezményt adtak rá a kiírt árból.
Mi a múlt héten vettünk 40 nm Garden műfűvet, bár nem medence alá...
-
Winne
nagyúr
Urak egy ilyen elég arra, hogy kettő darab átfolyós solar melegítőből benyomja a vizet a medencébe? Tisztítani zsákkal szoktam búvárral, az nagyon bevált, ez csak erre lenne berakva, használtban venném valami kisebb pénzért.
-
nessh
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Lehet én nem jól csináltam, de a szűrőgolyón meg van adva hogy mennyi homoknak felel meg és azt váltottam át. 500g amiket vettem, arra azt írták 18kg homoknak felel meg.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A szűrőgolyó dobozán rajta van a homokegyenérték. Azt írják, 28 gramm az 1 kg-nak felel meg, tehát kb 280 gramm golyó kell neked. De ha rám hallgatsz, 420-500 grammot teszel bele, hogy legyem elég nyomás is. De a gyári ajánlást mindenképp érdemes túllépni.
-
Egy gyors kérdés. Ha egy homokszűrőhöz az van írva, hogy 10 kg homok kell bele, akkor abba a homok helyett mekkora mennyiségű szűrőgolyót kell tenni?
-
yoee74
csendes tag
Sziasztok,
jómagam kB. 4 vagy 5 éve medencézem. 3,66m x 1m Bestway steel pro max. Az első évben a hozzá adott 1m3-es forgatót használtam -igen, napi vagy 10-12 órát ment- papirszurovel, amit 2-3 naponta takaritottam. Úszó kloradagolót használtam (most is), és Dezalga-t. Használaton kívül szolarfoliaval takartam. Kristálytiszta vizünk volt (csapvizből). Venturi elven működő porszívót és fölöző hálót használtam .A második idenyre vettem egy steinbach comfort 50-et, szűrő labdákkal, valamint, mivel lett elég szívó erő, oldalfalra szerelhető szkimmert, ami a víz tetejéről szívja le a bogarakat , leveleket, így már nem kell hálót használni.
Aztán tavaly vettem steinbach poolrunnert, hetente 1-2 szer zavarom be a medencebe, megfelelően tisztán tartja az alját. Minden kombóval kristálytiszta volt a vizünk.Tavaly használtam először Obi-s klorstabilizátort, így a ph-m elég stabil lett, gyakorlatilag alig mászott el a 7.2 -ről (lehettem nem ez volt az oka, én így azonositottam.).
Tehát vegyszer felhasználás, vízkezelés:
szezon elején klórsokk, majd klór stabilizátor. Hetente egy 200gr-os klór tabletta (nem kombi!) és hetente 50ml Dezalga. Hetente egyszer mérek pH-t és klórt, ekkor ha kell, állítok a ph-n. Heti 1-2 szer porszívózom az alját. Használaton kívül szolarfoliaval takarom, persze, ha tulmelegedne a szaharai hőségkor, akkor éjszaka akaratlanul hagyom, hadd hűljön.
Majd' elfelejtettem, 2 óránál többet ritkán megy a forgató. Szezon végén a labdák közül a felsők kissé piszkosak, de ennyi.A fentieket azért írom, hogy ha valakinek hasonló paraméterei vannak, akkor egy összehasonlítás erejéig jó lehet nekik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- 237 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GEN5!!! 14/12GB/s 1TB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK Z270 i5 7600 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De csak az EU-ban, és ott, ahol vérkomolyan veszik azt, amit politikusok (és fizetett kutyáik) mondanak, nem a valódi tudósok... Mezögazdaságban, gyógyszeripar, élelmiszeripar, stb mindenhol megfigyelhető ez a józan ésszel szembe menés.

Amíg nincs megtöltve: 2cm-es xps-t én raknék a medence alá, hogy a vizet ne hütse annyira a beton este...

Én is az elektromos csapda/fáklyás megoldás közül keresem melyik a kisebb rossz egy medence mellett. De mivel riasztós fáklya van itthon, az a kézenfekvőbb meg talán még hangulatos is.
Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányat láttam tavasz óta, csípésünk egy sem volt. Ismerősök is ezt tapasztalják és nem értjük.

Vesa